Placeholder

Τηλεκπαίδευση

Τα Λύκεια χτύπησαν “κόκκινο” στην τηλεκπαίδευση

Δημοσίευση: 14/03/2021

Για να έχουμε καλό μέτρημα:

Τα Λύκεια δούλεψαν 8 εβδομάδες δια ζώσης.

Έπειτα είναι κλειστά έως τώρα 16 εβδομάδες (εκτός από τις περιοχές που άνοιξαν για λίγο ασφαλώς...)

Με τη νέα παράταση ο χρόνος που παραμένουν κλειστά γίνεται συνολικά 18 εβδομάδες (εκτός των εξαιρέσεων). Ως εδώ είναι τα βέβαια δεδομένα.

Περνάμε τώρα στις υποθέσεις...

Απομένουν 4 εβδομάδες μετά τη λήξη της παράτασης του κλεισίματος έως τις διακοπές του Πάσχα. Κανείς δεν ξέρει αν θα ανοίξουν αλλά παίρνουμε το αισιόδοξο σενάριο ότι ανοίγουν.

Μετά τις διακοπές, υπό κανονικές συνθήκες, θα υπήρχε μία ίσως και δύο εβδομάδα/ες μαθημάτων. Συνολικά λοιπόν 14 ΤΟ ΠΟΛΥ εβδομάδες ανοικτά και 18 εβδομάδες κλειστά.

Η παράταση που τόσο ακούγεται αυτές τις ημέρες δεν μπορεί να ξεπεράσει - λογικά - τις δύο ακόμη εβδομάδες (να καλύψει δηλαδή και όλο το Μάιο).

 Έχει ξεκαθαριστεί από το υπουργείο Παιδείας, ότι δεν θα γίνουν μαθήματα μέσα στις διακοπές του Πάσχα και το δεχόμαστε ως αληθές.

Άρα ΤΟ ΠΟΛΥ να έχουμε τα Λύκεια ανοικτά 16 εβδομάδες και κλειστά 18 εβδομάδες.

Και αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο...

Βγαίνουν τα κουκιά;;;

Στους παραπάνω υπολογισμούς δεν περιλαμβάνονται τα σχολεία που οι μαθητές τους έκαναν κατάληψη από μία έως δύο εβδομάδες

Ο.Κ.

Σχόλια (25)

 
@Γιώργος16
16 Μαρ 2021 17:07

Καλές οι ειρωνείες αλλά δε φαίνεται κάποιος αντίλογος στην τοποθέτηση. Έγιναν φέτος εκδρομές, γιορτές, συνελεύσεις, κλπ ή έγινε μάθημα?
Είναι αυτονόητο ή δεδομένη η ετοιμότητα όλων για διδασκαλία μέσω ηλεκτρονικού καναλιού επικοινωνίας;

Στην κριτική όλοι large γίνονται...

 
"Έχτιζα παλάτια, με νερό και άμμο" by lady Angela
16 Μαρ 2021 17:02

@Γιώργος

- Κι εμένα μου αρέσει το χιούμορ και η σάτιρα..... αρκεί να είναι "έξυπνα". Δεν έχουν όλοι το ταλέντο ξέρετε.

- Διάβασα κι εγώ το σχόλιο της Ρίας (14:29) και δεν είδα πουθενά, ούτε έπιπλα δια χειρός Βαράγκη, ούτε πολυέλαιους Swarovski στο σπιτικό της. Εκτός κι αν νομίζετε, ότι με το χιλιάρικο μείον τους φόρους, οι εκπαιδευτικοί έχουν παλάτια στυλ Four Seasons (του παλιού καλού ΠΑΣΟΚ) και τα κρύβουν από τον Σταϊκούρα και τον ΕΝΦΙΑ.

- Δεν χρειάζεται να πουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, πώς και πόσο δούλεψαν φέτος. Αν ήταν εύκολο ή όχι. Αν είχαν υποστήριξη και μέσα ή όχι. Το είπαν και το παραδέχθηκαν δημόσια, τόσο η Κεραμέως όσο και η Ζαχαράκη, δίνοντάς τους συγχαρητήρια.

- Όποτε θέλετε πάντως, εγώ προσωπικά, σας παραχωρώ και τις ψηφιακές τάξεις μου και τις κανονικές (αυτές με τα 27 παιδιά)..... για να καλοπεράσετε κι εσείς λίγο. Πάρτε όμως ΠΡΩΤΑ κι εσείς, 2-3 πτυχία, ξένες γλώσσες, ΤΠΕ, επιμορφώσεις και σεμινάρια κάθε είδους και ΚΥΡΙΩΣ, περάστε κανένα γραπτό ΑΣΕΠ ή πηγαίνετε καμιά 10ετια σε όλα τα νησιά του Πελάγου ως αναπληρωτής. Μετά, θα έχετε ίσως κι εσείς τη χαρά να ζείτε σε παλάτια.....

ΥΓ. Δουλειά και εύκολη, ΔΕΝ υπάρχει αγαπητέ Γιώργο. Εμείς δεν υποτιμούμε καμία. Μην το κάνετε λοιπόν εσείς. Τέλος, η δουλειά μας έχει να κάνει με παιδιά, με παιδεία και με ψυχές. Αν το θεωρείτε εύκολο....

 
Ανοικτά Σχολεία και στην Ελλάδα
16 Μαρ 2021 15:39

Όλοι οι επιστήμονες είναι ΥΠΕΡ της λειτουργίας των σχολικών τάξεων. Τα κρούσματα στην Ελλάδα δε σχετίζονται με τη λειτουργία των σχολείων, απλώς αντανακλούν τη γενική διασπορά της ίωσης στην κοινότητα.

Εξάλλου, οι απώλειες και οι νοσηλείες σε ανθρώπους κάτω των 65 ετών είναι ελάχιστες: Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ΔΕΝ κινδυνεύουν από τις σχολικές αίθουσες.

Όπου υπάρχουν ανάγκες (πχ. ευπαθείς ομάδες) μπορεί να διεξάγεται εκ περιτροπής διδασκαλία ή να γίνει πρόσληψη ωρομισθίων εκπαιδευτικών - αυτά τα μέτρα έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί ήδη από το φθινόπωρο.

Δήμητρα
16 Μαρ 2021 09:49

Μη φέρνετε τον πανικό και μην κατηγορείτε άδικα τα σχολεία, πάνω από 90% των απωλειών είναι άνω των 70 ετών άρα σίγουρα δεν είναι εργαζόμενοι ή γονείς ανήλικων παιδιών!

 
Γιώργος
16 Μαρ 2021 15:24

Ο Θεός φύλαξε όποιον καθηγητή δεν διορίστηκε στο δημόσιο...δεν είναι συνθηκες εργασίας αυτές σύμφωνα με προηγούμενο σχόλιο καθηγήτριας, η οποία δηλώνει χαρακτηριστικα πως δουλεύει σαν είλωτας μέσα στις πολυτέλειες του σπιτιού της...τα συμπεράσματα δικα σας

 
Δήμητρα
16 Μαρ 2021 09:49

Η ζωή προέχει. Αν βγούμε ζωντανοί θα τα βρούμε τα μαθήματα. Προς το παρόν κάνουμε ο,τι μπορούμε με την τηλεκπαίδευση. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση εγώ και τα παιδιά μου να είμαστε στο σχολείο με τόσες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά. Άλλωστε, όπως αποδείχθηκε, όταν άνοιξαν τα σχολεία υπήρχαν πολλά κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα να κλείνουν τμήματα και σχολεία.

 
Αποφάσεις για τη δημόσια εκπαίδευση
16 Μαρ 2021 03:05

Οι αποφάσεις από τον Σεπτέμβριο δείχνουν πλήρη αδιαφορία για εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και οικογένειες. Στα λόγια όλοι είναι ευαίσθητοι, στις πράξεις απλώς καταδικάζουν όσους είναι κάτω των 50 ετών σε αμάθεια, ανεργία και δυστυχία.

@ Χρήστος Σ.
15 Μαρ 2021 22:08

Δε μιλάμε πια για δύο ή τρεις εβδομάδες. Είναι φανερό πως σχέδιο δεν υπάρχει και τη μεγαλύτερη ζημιά θα την υποστούν τα παιδιά από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, που δεν έχουν οικογενειακή άνεση να καλύψουν τα κενά των κλειστών σχολείων.

 
Χρήστος Σ.
15 Μαρ 2021 22:08

Αυτό που νομίζετε ότι τους ενδιαφέρει το καλό των παιδιών των δημόσιων σχολείων, πραγματικά με ξεπερνάει.

 
Κουτσουρεμένη διδασκαλία
15 Μαρ 2021 21:58

Η ύλη προχωράει αλλά οι μαθητές μένουν πίσω, ζήτημα αν τα μισά φτάνουν στους μισούς μαθητές κάθε τάξης. Αν ήταν τόσο απλό το εκπαιδευτικό έργο, απλώς θα αφήναμε τα παιδιά να μελετούν μόνα τους και θα είχαν συνάντηση με τους καθηγητές στο σχολείο κάθε δέκα ημέρες για να ελέγχουν την πρόοδό τους...

Αυτή η παρωδία εκπαίδευσης δε συνιστά «νέα εποχή» για τα σχολεία. Χρειάζεται συνδυασμός δια ζώσης διδασκαλίας και ψηφιακών μέσων (πχ. σύντομα βίντεο επανάληψης, πρότυπα διαγωνίσματα)

@ Ρία @ Θανάσης

 
Πλήγμα για τα παιδιά και τους νέους
15 Μαρ 2021 18:28

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με ένα από τα εμβόλια, καθώς μετά τη Γερμανία ανέστειλαν τη χρήση του η Γαλλία και η Ιταλία. Συγκεκριμένα, λίγη ώρα μετά τη Γερμανία, η Γαλλία αποφάσισε επίσης να «αναστείλει για προληπτικούς λόγους» τη χρήση του.

Δεν μπορούν τα παιδιά και οι νέοι να είναι δέσμιοι της υγειονομικής κρίσης. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια πρέπει να επαναλειτουργήσουν άμεσα, με όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις, όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες που ακόμα πλήττονται από τον ιό - δεν έχουν κρατήσει όμως κλειστά τα πάντα!

 
Μαρία
15 Μαρ 2021 15:18

Φέτος, η τηλεκπαίδευση δούλεψε κανονικά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά που ήταν προαιρετική... Σίγουρα, όχι για όλους. Παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες με αναπτυξιακές διαταραχές όπως διάσπαση προσοχής δυσκολεύονται ιδιαίτερα και χάνονται ευκολότερα. Ελπίζω και όταν θα γυρίσουν στο σχολείο να μη γίνει αυτοσκοπός το διαγώνισμα, όπως έγινε την προηγούμενη φορά, αλλά η αναπλήρωση της ύλης και οι επαναλήψεις

 
Ρία
15 Μαρ 2021 14:29

Τις εβδομάδες όμως που είμαστε κλειστά δεν έχει χαθεί σχεδόν ούτε ώρα: τηλεκπαίδευση και εν μέσω χιονιά, όσα σχολεία είχαν κρούσματα δούλεψαν κανονικά απ' την πρώτη μέρα καραντίνας, δεν έγιναν γιορτές, περίπατοι, επισκέψεις, σύλλογοι (σαφώς λιγότεροι απ' ο,τι δια ζώσης), συνελεύσεις 15μελους, δεν ψησαμε σουβλάκια την Τσικνοπέμπτη, δεν εκκλησιαστηκαμε, δουλεύουμε σαν τους είλωτες συνεχόμενα.

Μην το αντιμετωπίζετε παρακαλώ σαν να είναι κενός χρόνος, η ύλη στην πλειονότητα των περιπτώσεων προχωρά καλύτερα από άλλες χρονιές.

 
Μαθησιακά αποτελέσματα
15 Μαρ 2021 14:24

Τα καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα επιτυγχάνονται με ΑΝΟΙΚΤΑ σχολεία και παράλληλα δημιουργία πρότυπου ψηφιακού υλικού (ασκήσεις, διαγωνίσματα επανάληψης κ.α.). Είναι ντροπή να φτάνουμε Απρίλιο 2021 συζητώντας *αν* θα λειτουργούν κανονικά τα σχολεία στη χώρα!

φιλελεύθερος
15 Μαρ 2021 03:19

Δεν είναι θέμα "δύσκολης απόφασης" αλλά έγκαιρης προετοιμασίας και σχεδίου. Τίποτα δεν έγινε από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα γι'αυτό φτάσαμε σε αδιέξοδο.

Απαράδεκτο στελέχη, έστω και πρώην, απλώς να δηλώνουν "λύπη" για αυτή την τραγική κατάσταση που επικρατεί από το 2020 στην Ελλάδα, χωρίς καμία απολύτως αιτιολόγηση. Καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν κράτησε κλειστά τα δημόσια σχολεία για 4-5 μήνες ακριβώς επειδή όντως δόθηκε προτεραιότητα στην εκπαίδευση και όχι σε άλλες δραστηριότητες...

 
Επιστημονική αλήθεια
15 Μαρ 2021 14:19

Οι ζωές των εκπαιδευτικών και των μαθητών, αλλά και των υπολοίπων πολιτών, ΔΕΝ κινδυνεύουν από τη λειτουργία των σχολείων. Αυτή είναι η επιστημονική αλήθεια και γι'αυτό όλες οι χώρες τα κρατούν ανοικτά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
15 Μαρ 2021 11:14

Δικαίωμα στη ζωή έχουν και όσοι είναι κάτω των 50 ετών, και οι επιπτώσεις των οριζόντιων μέτρων στην υγεία και την ευημερία τους δεν είναι αναστρέψιμες μετά από τόσους μήνες παράλογου εγκλεισμού.

 
Θανάσης
15 Μαρ 2021 14:13

Αν υπήρξε κατάληψη να παραταθεί το σχολικό έτος. Όσο για την τηλεκπαίδευση λειτούργησε παραδειγματικά, το ίδιο και τα φροντιστήρια. Έχω παιδί στο λύκειο. Ας μην ακυρώνουμε τον αγώνα μαθητών καθηγητών με την εξ αποστάσεως. Μπήκαμε σε άλλη εποχή. Είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι.

 
Φ. Κώστας
15 Μαρ 2021 13:58

Αν είναι δυνατόν να συζητάμε για σχολεία με κατάληψη το 2021. Ενα από τα καλά της τηλεεκπαίδευσης: ξηλώνεται η πολιτική από την παιδεία.

 
φώτης παυλόπουλος
15 Μαρ 2021 12:04

αν θεωρεί ότι το εξ αποστάσεως μάθημα είναι ένα "τίποτα" και δεν μετράει, τότε τι να πω; Ας το σταματήσουμε. Μην παιδευόμαστε άδικα. Και να μην το επιχειρήσουμε στην επόμενη σχολική χρονιά, γιατί σίγουρα θα ξαναυπάρξει πρόβλημα.

 
Λουκος
15 Μαρ 2021 12:01

Τα μαθήματα γίνονται onilne τόσο καιρό, ακόμα και με την κακοκαιρία δε χάθηκαν. Τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ.

 
Αγάθη
15 Μαρ 2021 11:33

Βάλε στους υπολογισμούς και το δικό μας λύκειο που είχαμε 3 βδομάδες κατάληψη...

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
15 Μαρ 2021 11:14

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ 2.650ΟΟΟ ΘΥΜΑΤΑ.ΠΡΩΤΑ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

 
ΜΧ
15 Μαρ 2021 10:48

Αντί να είναι ανοιχτά τα μεγάλα παιδιά που μπορούν να φυλαχτούν καλύτερα τα είχαν τόσο καιρό κλειστά. Είναι δυνατόν εξαχρονα και επτάχρονα να μπορούν να κρατήσουν τα μέτρα; Έλεος. Πολύ καλά έκαναν και τα έκλεισαν κιαυτο με χίλια ζόρια ούτε η κυβέρνηση ούτε η επιτροπή ξέρει τι της γίνεται. Όταν βγαίνει ο καθηγητής από την Ελβετία που λέει δεν ανοίγουμε γιατί είμαστε καλά ανοίγουμε για να γίνουμε καλύτερα πρέπει να είμαστε καφετζούδες για να το καταλάβουμε. Πάρε λόγια τραβά στο παζάρι.

 
Ελένη
15 Μαρ 2021 08:57

Υπολογίστε επιπλέον ότι πολλά σχολεία ήταν κλειστά λόγω κρουσμάτων, άρα και τα δια ζώσης μαθήματα λιγότερα.
Μπορεί το webex να είναι το μόνο που διαθέτουμε, όμως τα προβλήματα ήχου και οι συχνές διακοπές στην σύνδεση το καθιστούν πολύ υποδεέστερο της ζωντανής διδασκαλίας.
Είναι αδύνατον ακόμα και για ενήλικες, πόσο μάλλον για μαθητές να παρακολουθούν συγκεντρωμένοι τόσες πολλές ώρες.
Το υπουργείο δεν πήρε κανένα μέτρο για τα σχολεία, δεν επιμόρφωσε τους εκπαιδευτικούς, δεν παρείχε εξοπλισμό σε κανέναν. Η γ Λυκείου τουλάχιστον έπρεπε να είχε προβλεφθεί ώστε να μην είχε κλείσει καθόλου.
Δυστυχώς όμως χρήματα υπάρχουν μόνο για τα κανάλια....

 
ΜΑΡΙΑ
15 Μαρ 2021 07:44

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ!ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΤΩΡΑ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΥΛΗΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΩΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΤΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΝΕΙΣ ΕΤΣΙ ΚΟΙΜΑΣΑΙ.....

 
φιλελεύθερος
15 Μαρ 2021 03:19

Βγαίνουν τα κουκιά; Η πανδημία οδήγησε στο κλείσιμο των λυκείων και πολύ σωστά η δια ζώσης εκπαίδευση αντικαταστάθηκε από την εκπαίδευση από απόσταση. Θεωρώ ότι η εκπαίδευση από απόσταση ήταν μια κίνηση αναγκαστική. Που είμαστε τώρα; Η ύλη της τρίτης τάξης έχει βγει. Αυτό το διάστημα κάνω διαγωνίσματα και επαναλήψεις στη φυσική και στη βιολογία προσανατολισμού. Πρόβλημα υπάρχει με τους μαθητές που έχουν ανάγκη από ιδιαίτερη φροντίδα. Είμαστε όμως ακόμα ζωντανοί. Δεν είχαμε προς το παρών περιπέτειες. Ελπίζω βάσιμα σε ένα καλό αποτέλεσμα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Λυπάμαι για τα παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες τα οποία δεν μπόρεσα να βοηθήσω όπως είχα υποχρέωση. Στην πανδημία οι αποφάσεις είναι δύσκολες. Αποκτήσαμε εμπειρία στην εκπαίδευση από απόσταση. Ελπίζω ότι μελλοντικά αυτή η εμπειρία θα αξιοποιηθεί. Τα καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα επιτυγχάνονται με συνδυασμό εκπαίδευσης δια ζώσης και εκπαίδευσης από απόσταση.

τέως σχολικός σύμβουλος

 
Κλειστά Λύκεια
15 Μαρ 2021 01:17

Έχουν κρατήσει κλειστές επί εβδομάδες τις πιο κρίσιμες τάξεις τις υποχρεωτικής εκπαίδευσης, Γυμνάσια και Λύκεια. Μια αναταραχή στην εκπαίδευση που πρέπει να λήξει άμεσα.

 
Κάποιος, κάπου, Κάποτε....
14 Μαρ 2021 23:59

Από τις 8 εβδομάδες δια ζώσης λειτουργίας το σχολείο μου είχε δυο βδομάδες κατάληψη και μία βδομάδα χαμένες ώρες λόγω, συνεδριάσεων , συνελεύσεων, μαθητικών εκλογών κλπ !!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.