Placeholder

ΤΡ/ΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ

Τράπεζα Θεμάτων: Τρόπος εξέτασης των μαθημάτων της Α' Λυκείου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Οι φετινές βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών της Α’ Λυκείου δεν θα ληφθούν υπόψιν για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ
Δημοσίευση: 15/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μέχρι σήμερα στο υπουργείο Παιδείας δεν έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν φέτος οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.

Η όποια απόφαση θα ληφθεί αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Πάντως εάν οι εξετάσεις πραγματοποιηθούν κανονικά φέτος και δεν αναβληθούν, όπως πέρσι, , η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας παραμένει οι μαθητές της Α' Λυκείου να εξεταστούν μέσω της Τράπεζας Θεμάτων.

Εκείνο που είναι ξεκάθαρο είναι  ότι οι  φετινές βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών της Α’ Λυκείου  δεν θα ληφθούν υπόψιν για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

Οπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως οι βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών της Α’ Λυκείου θα λαμβάνονται υπόψιν αφού προηγηθεί η αξιολόγηση και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών

Πάντως εάν οι εξετάσεις πραγματοποιηθούν κανονικά φέτος και δεν αναβληθούν, όπως πέρσι, , η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας παραμένει οι μαθητές της Α Λυκείου να εξεταστούν μέσω της Τράπεζας Θεμάτων.

Με δεδομένο αυτό το esos  δημοσιεύει τον τρόπο εξέτασης ανά μάθημα της Α Λυκείου , ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Πατήστε  παρακάτω για να ανοίξετε το αντίστοιχο μάθημα:

Α' Τάξη Γενικού Λυκείου

Αγγλικά

Άλγεβρα

Αρχαία Ελληνικά

Γεωμετρία

Ιστορία

Νέα Ελληνική Γλώσσα - Νέα Ελληνική Λογοτεχνία

Φυσική

Χημεία

Α' Τάξη Επαγγελματικού Λυκείου

Αγγλικά

Άλγεβρα

Γεωμετρία

Ιστορία

Μαθηματικά

Νέα Ελληνικά

Φυσική

Χημεία

Σχόλια (23)

 
ΔΗΜΗΤΡΑ
27 Απρ 2021 20:56

Νομίζω ότι η τράπεζα θεμάτων δεν πρέπει εφαρμοστή ,πρέπει να λύσουν πρώτα τα προβλήματα που έχει η παιδεία. Σήμερα τα περισσότερα παιδιά πάνε στα φροντιστήρια που δεν θα έπρεπε .

 
Μαθήτρια Α Λυκείου
30 Μαρ 2021 19:20

Πιστεύετε πως με το να εφαρμόσετε την τράπεζα θεμάτων θα καταφέρετε να κάνετε τα παιδιά να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι στην κοινωνία αλήθεια αν το πιστεύετε αυτό είστε εκτός εαυτού. Αντί να κάτσετε και να αντιληφθείτε πως θα κάνετε τα πράγματα για εμάς πιο εύκολα πάτε και μας βάζετε την τράπεζα θεμάτων. Μετά από ένα χρόνο καραντίνας σχεδόν όλα πήγαν πίσω επιχειρήσεις σχολεία τα πάντα πήγαν πίσω και ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει δεν έχει ψωμί να φάει και εσείς προσπαθείτε να βγάλετε έτσι καλύτερα άτομα στην κοινωνία με την εφαρμογή της τράπεζας. Όλοι οι μαθητές έχουν χάσει πολύ χρόνο αναρωτιωντας αν θα μπορέσουν να περάσουν σε κάποια σχολή να βγάλουν μια σχολή να γίνουν καλύτεροι πολίτες σε αυτή την χώρα που ποτέ δεν θα πάει μπροστά σαν κοινωνία αν πιστεύετε πως με αυτά που κάνετε θα μπορούμε να ανταποδώσουμε κάνετε μεγάλο λάθος καθίστε και αναρωτηθείτε όλα αυτά που λέγονται και μετά ξεκινήστε με τις αποφάσεις σας.

 
Μαθήτρια Α λυκείου
30 Μαρ 2021 12:30

Διαφωνω απόλυτα με το γίνει Τράπεζα Θεματων φέτος οι μαθητές τραβάμε ηδη πάρα πολλά με αυτην την κατάσταση και τώρα έρχεστε εσείς με την Τράπεζα Θεματων την φετινή χρονιά κιόλας που δεν έχουμε κάνει κανονικά μάθημα με τα προβλήματα σύνδεσης

 
Louisa
16 Μαρ 2021 20:18

Εξετάσεις πρεπει να γίνουν, αλλά δεν πρέπει να εφαρμοστεί η τράπεζα. Πολλά σχολεία είχαν κενά μεχρι τον Ιανουάριο και πολλοί μαθητές και καθηγητές είχαν προβλήματα με συνδέσεις. Σε κάποιες ες περιπτώσεις μπορεί να "έχει καλυφθεί η ύλη". Την εχουν εμπεδώσει οι μαθητές που δεν πανε φροντιστήριο, ομως; Όσοι περηφανεύονται για το πόσο καλά τα έχουν καταφέρει, πρέπει να θυμηθούν ότι οι συνθήκες δεν ήταν ίδιες σε όλα τα σχολεία της χώρας. Ποιος ευθύνεται; σίγουρα όχι τα παιδιά

 
Μαρία καλλιθεα
16 Μαρ 2021 18:40

Καλησπέρα. Αν και είμαι μητέρα παιδιού στη Β λυκείου θέλω να πω και εγώ τη γνώμη μου. Σε όσους θέλουν να γίνουν οι προαγωγικες εξετάσεις, ίσως δεν έχουν αυτοπεποίθηση στο τι έχουν διδάξει στα παιδιά μας και θέλουν εκ του ασφαλούς, να καλυφθούν πίσω από τα τελικά γραπτά χωρίς να τους ενδιαφέρει τι γνώσεις έχουν δώσει. Μένουν σε ένα παλαιό σύστημα που μόνο παπαγαλια διδάσκει. Και φυσικά προτροπή για φροντιστήριο. Επιτέλους ας γίνει η διδασκαλία μοντέρνα και ουσιαστική.

 
Δημήτρης.
16 Μαρ 2021 18:30

Κάνω μάθημα σε ΕΠΑΛ. Αυτό που κάνουμε είναι κάτι σαν μάθημα. Εννοείται ότι και με ανοιχτά σχολεία θεωρώ ότι η τράπεζα θεμάτων είναι λάθος. Γιατί και πώς είναι άλλη ανάλυση.

 
ΝΔ δε θέλατε;
16 Μαρ 2021 15:55

Δεν έχετε καταλάβει ότι είστε παρελθόν για την Ελληνική κοινωνία.

 
@@ @ κ βέβαια πρέπει να γίνουν εξετάσεις
16 Μαρ 2021 15:32

Αναστασία , συμφωνώ και επαυξάνω !!! Η γενιά μας δεν έδωσε παρά μόνο 1 φορά εξετάσεις πριν τις πανελλαδικές και δεν ήταν οι εξετάσεις αυτές που καθόρισαν τις γνώσεις μας.
Όταν οι βόρειες χώρες μειώνουν τα εξεταζόμενα μαθήματα στην Ελλάδα θέλουμε αρένα με Τράπεζα Θεμάτων κιόλας, ώστε να γεμίζουν τα φροντιστήρια και τα παιδιά μας να κυνηγάνε την παπαγαλία στην λύση των θεμάτων και όχι την μάθηση.
Όποιος πάλι θεωρεί ότι επειδή είπε το μάθημα στο webex οι μαθητές το εμπεδώσανε κιόλας είναι μακριά νυχτομένος. Δεν είναι δυνατόν να συγκεντρωθούν τόσες ώρες εξαποστάσεως οι μαθητές , ας το καταλάβουμε επιτέλους και ας μην τους ρίχνουμε και ευθύνη που δεν έχουν

@Ν.Μ : Πολύ σωστά !!

 
Μ
16 Μαρ 2021 15:13

Εξετάσεις να γίνουν. Ποιος θα κρίνει αν πρέπει ή όχι να προβιβαστεί ένας μαθητής στην επόμενη τάξη; Ο ίδιος ο μαθητής θα το κρίνει; Ο εκπαιδευτικός; Που δεν τολμά να βάλει χαμηλό βαθμό; Αν δεν κατάφερε ένας μαθητής να εκπαιδευτεί, να ζητήσει επανάληψη χρονιάς. Είναι ευκαιρία!

 
Το θέατρο του παραλόγου
16 Μαρ 2021 14:37

Σήμερα άσπρο, αύριο μαύρο, άλλη ανακοίνωση το πρωί, άλλη το βράδυ, αντιφατικότητα, υπερρεαλισμός, οι υπεύθυνοι του υπουργείου, ανάλογα με την καθημερινή τους διάθεση, βρίσκονται σε έναν ατέρμονα διάλογο με το "κοινό", υποδυόμενοι εναλλάξ ρόλους, από το θεατρικό έργο "Φαλακρή τραγουδίστρια" και ζήτω ο Ιονέσκο!!!

 
Γονιός
16 Μαρ 2021 12:44

Μου κάνει εντύπωση που υπάρχουν εκπαιδευτικοί που ισχυρίζονται ότι όλα πάνε καλά με την τηλεκπαίδευση. Ως γονιός μαθητή στην Α' λυκείου, έχω προσέξει ότι από τα 26 παιδιά της τάξης τα 14 συνδέονται σε καθημερινή βάση μέσω κινητού και 4 μπαινοβγαίνουν λόγω προβληματικής σύνδεσης. Επίσης, το μάθημα γίνεται κυρίως με συνεχή ροή πληροφορίας από τον εκπαιδευτικό, ακολουθούν ερωτήσεις-απαντήσεις στις οποίες συμμετέχουν 2-3 μαθητές και μετά το χάος, ανάλογα βέβαια και με την δυσκολία του μαθήματος. Από την πλευρά της της εμπέδωσης, οι 2-3 φαίνεται να τα καταφέρνουν οι υπόλοιποι 23 άγνωστο. Και είναι λογικό ότι ο καλός μαθητής ή ο "άριστος" κατά το υπουργείο θα τα καταφέρει σε οποιασδήποτε συνθήκες, τι γίνεται όμως με τους υπόλοιπους; Πόσο ευκολοχώνευτο είναι να ακούμε στο έτος 2021 και μέσα στο ευρωπαϊκό "γίγνεσθαι" ότι μαθητές στην Ελλάδα δεν πρέπει να τελειώνουν το λύκειο; Σίγουρα η ύλη χρειάζεται επικαιροποίηση, να σταματήσει να έχει τη μορφή υπερπληροφόρησης-αποστήθισης, να γίνει πιο ουσιαστική-διαδραστική. Ας τα φτιάξει αυτά το υπουργείο, ας δώσει τα σωστά εργαλεία στους εκπαιδευτικούς και ας σταματήσουμε να χαρακτηρίζουμε τα παιδιά μας ως καλούς και κακούς μαθητές.

 
Μαθητής Α λυκειου
16 Μαρ 2021 11:44

Η τράπεζα δεν πρέπει να εφαρμοστεί γιατί δεν κάνουμε καθόλου μάθημα και τα μισά τα χάνουμε λόγω προβλημάτων συνδέσεις.

 
@ κ βέβαια πρέπει να γίνουν εξετάσεις
16 Μαρ 2021 11:28

Ειλικρινά θα ήθελα να μάθω σε τι σχολείο και σε ποια περιοχή κάνετε μάθημα. Δεν γίνεται να λέτε ότι είναι ευθύνη του καθενός όταν πάρα πολλά παιδιά είναι 8-2 στην τηλεκπαίδευση με το κινητό, με συνδέσεις χαμηλής ταχύτητας και όταν κανείς δεν εκπαίδευσε τα παιδιά σε αυτήν τη διαδικασία. Μπράβο σας που έχετε βγάλει την ύλη. Εγώ πάλι είμαι 1 μήνα πίσω. Γιατί προσπαθώντας να ενεργοποιήσω τους μαθητές τους ρωτάω έναν -έναν κι αυτό παίρνει χρόνο. Η δε επίλυση των αποριών τους είναι πολύ πιο δύσκολη από απόσταση. Επίσης δεν μπορούν όλοι να μάθουν με αυτόν τον τρόπο. Να ρίξουμε τους άλλους στον Καιάδα; Όταν ανοίξαμε το Φλεβάρη, διαπίστωσα ότι τα πράγματα ήταν διαφορετικά από ότι νόμιζα στην τηλεκπαίδευση. Δεν έχω πια μέτριους μαθητές. Έχω λίγους πολύ δυνατούς και μετά το χάος. Άλλες χρονιές η πλειοψηφία των μαθητών ήταν από το 13-16. Όχι πια. Δεν γίνεται να θεωρείς ότι επειδή τα είπες πρέπει και να μπορούν να τα καταλάβουν Βέβαια αν τα έλεγα μόνη μου ή αν όλοι οι μαθητές μου πήγαιναν φροντιστήριο (όπως συμβαίνει στη Γ' Λυκείου) τότε κι εγώ θα ήμουν αεράτη. Έχω μάθημα που εξετάζεται κανονικά με Τράπεζα. Χωρίς παράταση δεν το τελειώνω και δεν είναι δική μου ευθύνη, ούτε των μαθητών. Καταλαβαίνω ότι οι εξετάσεις ενεργοποιούν τους μαθητές, αλλά ας αναλάβουμε την ευθύνη μας ως καθηγητές στη βαθμολογία. Ανήκω σε μια γενιά που δεν είχε εξετάσεις στο γυμνάσιο και έδωσε λόγω συνθηκών 1 φορά στο Λύκειο. Είχαμε και παιδιά που πήγαιναν για το Σεπτέμβριο και που επαναλάμβαναν την τάξη. Οι καθηγητές μας, μας βαθμολογούσαν πιο σκληρά.
Σήμερα οι συνθήκες είναι τραγικές. Έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι άνθρωποι που παίρνουν ψυχοφάρμακα και θεωρείτε ότι όλα πάνε καλά; Υπάρχουν άρθρα για υποεκπαίδευση παγκοσμίως κι εμείς κάνουμε ότι όλα βαίνουν καλώς. Μπορεί να είστε πολύ εργατικός και εξαιρετικός στις γνώσεις, αλλά ή δουλεύετε σε περιοχή υψηλού μορφωτικού-κοινωνικού-οικονομικού επιπέδου ή δεν έχετε καμία επαφή με τους μαθητές σας.
Αναστασία

 
Στελιος
16 Μαρ 2021 10:36

Η τράπεζα πρέπει να ισχύσει από τώρα. Όχι οι μαθητές του 3 να παίρνουν απολυτήριο 12 και 13 και οι μαθητές με γνώσεις δημοτικού, που δεν ανοίγουν ποτέ βιβλίο να τελειώνουν το Λύκειο

 
Ν.Μ
16 Μαρ 2021 09:47

Κάποιοι είστε εκτός τόπου και χρόνου!!!!
Όσον αφορά το υπουργείο αν τελικά κανει τις εξετάσεις, το μόνο που θα καταφέρει είναι να αποδείξει ακόμα και σε αυτούς που πιστεύουν στις καλές προθέσεις του πόσο απάνθρωπο και εγωκεντρικό είναι...
Αυτοί που λένε ότι αφου η ύλη έχει παραδοθεί άρα έχει κατανοηθεί έχουν μαύρα μεσάνυχτα ...
Τι πάει να πει ότι δεν θα μετράει ο βαθμός....!!!!
Σοβαρά τώρα!!!!
Αυτοί θέλουν να κάνουν παράταση των μαθημάτων για "ψυχολογικους" λόγους!!!!
Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μας!!!!
Ας κάνουν ότι θέλουν!!!!
Θα έρθει η ώρα τους!!!
Για να πέρνεις τα εύσημα απο την Κομισιόν πρέπει να έχεις και την θέση!!!! τί Όχι??????

 
Κ βέβαια πρέπει να γίνουν εξετασεις
16 Μαρ 2021 08:35

Η εξεταστέα υλη οχι μονο εχει καλυφθεί αλλα πολλοί απο μας, εχουμε ξεκινήσει και ασκήσεις συνδυαστικές κ εμπέδωσης οςον αφορα μαθήματα κατεύθυνσης κ μαλιςτα με πολυ καλα αποτελέσματα. Φυσικά οι μαθητές οι οποίοι ήτανε καλοί στην τάξη, παραμένουν καλοί και στα εξ αποστάσεως οι μέτριοι παραμένουν μέτριοι και οι κακοί μαθητές παραμένουν ανύπαρκτοι. Δεν φταίνε τα εξ αποστάσεως σε αυτά, φταίει και η ατομική ευθύνη του κάθε μαθητή· πόσο θέλει να παρακολουθήσει και πόσο δεν θέλει, πόσο ασχολείται και πόσο μας στέλνουνε έτοιμες και λυμένες ασκήσεις και βεβαίως η τράπεζα θεμάτων πρέπει να επιβληθεί για να δούμε επιτέλους τι μαθαίνουν αυτά τα παιδιά και με τι εφόδια γνώσης προβιβάζονται. Είμαστε στο 2021 και ακόμα συζητούμε τα αυτονόητα!!Το να μην δίνουμε απολυτήριο με κοινωνικά κριτήρια στα παιδιά που είναι λειτουργικά αναλφάβητα.

 
Σταθερά Άριστοι...
16 Μαρ 2021 07:50

Άλλες χώρες έχουν αναστηλει τις εξετάσεις από τις γιορτές των Χριστουγέννων κι εμείς περιμένουμε να αποφασίσουμε μετά το Πάσχα.
Δεν αξίζουν τα παιδιά μας τέτοια αντιμετώπιση, ούτε τέτοια παραδείγματα αριστείας....... Ντροπή πια !!!!

 
Μητέρα μαθητή Α' Λυκείου
16 Μαρ 2021 00:39

Αφήστε μας επιτέλους ήσυχους με την τράπεζα σας και τις εξετάσεις σας..εδώ ο κόσμος, τα παιδιά αρρωσταίνουν, δουλειές και λεφτά δεν υπάρχουν. Να τελειώσει αυτή η χρονιά για την οποία δεν κάνατε τπτ για να προστατέψετε τα σχολεία και όσο για την ουσία της μάθησης, να είχαμε να λέγαμε.. να περάσει όλο αυτό και να ηρεμήσουμε θέλουμε όλοι!

 
Περικλής
15 Μαρ 2021 23:59

"Οπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως οι βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών της Α’ Λυκείου θα λαμβάνονται υπόψιν αφού προηγηθεί η αξιολόγηση και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών"
Δηλαδή ποτέ.

 
Ανέστης
15 Μαρ 2021 23:37

Η μη διενέργεια εξετάσεων μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να επιφέρει στα παιδιά. Έτσι και αλλιώς ο τελικός βαθμός δεν παίζει κανέναν ρόλο. Είναι κοινό μυστικό ότι κανένας μαθητής δεν μπορεί να χάσει χρονιά στο Λύκειο εξ αίτιας της βαθμολογίας του. Οι εξετάσεις αποτελούν κίνητρο για επανάληψη προκειμένου να εμπεδωθεί τουλάχιστον ένα κομμάτι της ύλης. Στην αντίθετη περίπτωση, η ανακοίνωση της μη διενέργειας των εξετάσεων θα φέρει την παραίτηση από κάθε προσπάθεια σε βάρος της όποιας γνώσης που θα μπορούσε έστω και στο τέλος να αποκτηθεί.

 
Πολίτης
15 Μαρ 2021 22:09

Δεν ξέρω.....στο υπουργείο υπάρχει επαφή με την πραγματικότητα ή ζείτε σε άλλο σύμπαν...... Πλάκα κάνετε....τι τράπεζα θεμάτων.... ; μια σχολική χρονιά που αμφιβάλλω....άν μέχρι το τέλος θα γίνει ένας μήνας φυσιολογικό.....μάθημα και αντί να ψάχνεται τρόπους πως θα καλυφθεί η ύλη της χρονιάς
.....ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ....ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΥΠΙΚΑ......
.....εσείς το χαβά σας.....ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΆΤΩΝ .....βγείτε από το κτίριο.....και πάτε σε ένα σχολείο....να ακούσετε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής.....

 
ApoTel
15 Μαρ 2021 21:23

Εδώ όλα τα φροντηστήρια ήδη λένε στα παιδιά πως δεν θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις. Μήπως ξέρουν κάτι παραπάνω από το Υπουργείο;

 
Απορώ
15 Μαρ 2021 21:01

Νομίζω ότι αυτό που έλειπε είναι να γίνουν εξετάσεις με 6 μήνες κλειστά σχολεία και να εφαρμοστεί και η τράπεζα. Αν συμβεί αυτό, θα είναι η αποθέωση της αδιαφορίας και της αναλγησίας προς τους μαθητές.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ