Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Διόφαντος: Νέος πρόεδρος ο Καθ. Δημήτρης Σερπάνος

Η διανομή των σχολικών βιβλίων τους στις σχολικές μονάδες θα γίνουν κανονικά στην ώρα τους , σύμφωνα με τον προγραμματισμό
Δημοσίευση: 16/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρη Σερπάνο, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του esos να διορίσει στη θέση του προέδρου του ΔΙΟΦΑΝΤΟΥ- Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ), μετά  την παραίτηση του Χρ. Κακλαμάνη.

Όσον αφορά τα σχολικά βιβλία η διανομή τους στις σχολικές μονάδες θα γίνουν κανονικά στην ώρα τους , σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Για το Λύκειο ο προγραμματισμός είναι να παραδοθούν τα βιβλία στα σχολεία το αργότερο  10 Σεπτεμβρίου,   για το Γυμνασίου ,αντιστοίχως,  μέχρι 25 Ιουλίου και για τα Δημοτικά έως 30 Ιουνίου.

Το Βιογραφικό του Δημήτρη Σερπάνο

Ο Δημήτρης Σερπάνος είναι καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει υπηρετήσει άλλη μία θητεία ως Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων (2008-2013). Έλαβε το διδακτορικό του στην επιστήμη υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Princeton (1990) και το Δίπλωμα του Μηχανικού Η/Υ και Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών (1985). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην αρχιτεκτονική υπολογιστικών συστημάτων, με έμφαση στα ενσωματωμένα συστήματα και τα συστήματα βιομηχανικού ελέγχου, και στην κυβερνοασφάλεια. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας. Η εργασιακή του εμπειρία περιλαμβάνει θέσεις ερευνητή στο ερευνητικό κέντρο IBM, T.J. Watson Research Center, μέλους ΔΕΠ στα Πανεπιστήμια Κρήτης και Πατρών, συνεργαζόμενου μέλους ΔΕΠ στο ΙΠ/ΙΤΕ, και κύριου ερευνητή στο Qatar Computing Research Institute.

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε βιβλία, περιοδικά και συνέδρια, και είναι κάτοχος δύο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ. Ήταν ιδρυτικό μέλος της οργανωτικής επιτροπής του WESS (Workshop on Embedded Systems Security)/ESWEEK (2006–2015). Έχει συμμετάσχει ως General ή TPC chair σε πολλά συνέδρια της IEEE, καθώς και ως μέλος της επιστημονικής επιτροπής (TPC member) σε περισσότερα από 100 συνέδρια και workshops. Είναι associate editor του IEEE TII και έχει διατελέσει associate editor του ACM TECS (2003–2016) και άλλων επιστημονικών περιοδικών. Έχει λάβει βραβεία από το Πανεπιστήμιο Princeton και την ΙΒΜ, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου IBM Faculty Award στην Ελλάδα (2005).

Σχόλια (6)

 
Νέοι άνθρωποι σε θέση ευθύνης
16 Μαρ 2021 16:14

Ούτε έναν νέο άνθρωπο κάτω των 45 ετών δεν έχουν διορίσει σε θέση ευθύνης, όσο άξιος κι να είναι κάποιος δεν είναι λογικό να έχει λάβει πρώτο πτυχίο πριν 35 χρόνια και ακόμα να αποφασίζει. Τα ίδια και στο ΙΕΠ, και σε κάθε υπηρεσία. Επιτέλους, οι μεγαλύτεροι ας περιοριστούν σε συμβουλευτικό μη εκτελεστικό ρόλο.

Η Δημόσια Εκπαίδευση απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους από 5 έως 25 ετών, αυτές είναι οι καθοριστικές ηλικίες. Πρέπει τα στελέχη στο υπουργείο Παιδείας και σε κάθε οργανισμό να έχουν επαφή με τη νέα γενιά.

 
ΔΕΣΠΟΙΝΑ
16 Μαρ 2021 15:51

Μήπως θα πρέπει ο κάθε μαθητής να παίρνει το netbook του και οι εκπαιδευτικοί το lap top τους ; Η έστω voucher 200 ευρω;

 
Όπως το πάρει κανείς
16 Μαρ 2021 15:37

@ουδείς αναντικατάστατος
Ας είναι καλά ο Φίλης που κίνησε γη και ουρανό.....
Για το "άξιοι", ή άριστοι, ή όπως αλλιώς θέλετε, στο τέλος της θητείας του χαρακτηρίζεται κανείς. Όχι πριν ν'αναλάβει καν καθήκοντα.

 
δεν θα άλλαζαν τα βιβλία;
16 Μαρ 2021 14:54

από του παραχρόνου; φεεεεεεεετααααααα

 
Σιδεροκέφαλος
16 Μαρ 2021 14:21

και καλό κουράγιο.. ας ελπίσουμε να μακροημερεύσεις

 
ουδείς αναντικατάστατος
16 Μαρ 2021 13:57

Ήταν που ανησυχούσαν κάποιοι μήπως μείνει χωρίς πρόεδρο. Πάντα υπάρχουν άξιοι.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.