Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Διορίστηκε νέα Διοίκηση στο Διόφαντο

Πρόεδρος Δημήτρης Σερπάνος και Αντιπρόεδροι Μιχ. Παρασκευάς και Ζαχ. Σμυρναίου
Δημοσίευση: 16/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο διόρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο   Ινστιτούτο  Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – Διόφαντος, μετά τις παραιτήσεις της  προηγούμενης διοίκησης.

Πρόεδρος , όπως ήδη έχει ενημερώσει το esos με αποσκλειστικό ρεπορτάζ  αναλαμβάνει ο Δημήτρης Σερπάνος, Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, και Αντιπρόεδροι ο Μιχάλης Παρασκευάς, Αν. Καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η  Ζαχαρούλα Σμυρναίου, Αν. Καθηγήτρια, Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο  Πρόεδρος και οι δύο αντιπροέδρων ορίστηκαν   μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής Προέδρου και Αντιπροέδρων του Δ.Σ., που προβλέπεται από τις διατάξεις των άρθρων 20-23 του ν. 4735/2020 (Α ́ 197), όπως έχουν τροποποιηθεί από τις διατάξεις του άρθρου 48 του ν. 4772/2021 (Α ́ 17) και ισχύουν.

Η θητεία των λοιπών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι πενταετής και μπορεί να ανανεώνεται.

Όσον αφορά τα σχολικά βιβλία η διανομή τους στις σχολικές μονάδες θα γίνουν κανονικά στην ώρα τους , σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Για τα Λύκεια ο προγραμματισμός είναι να παραδοθούν τα βιβλία στα σχολεία το αργότερο  10 Σεπτεμβρίου,   για τα Γυμνάσια  ,αντιστοίχως,  μέχρι 25 Ιουλίου και για τα Δημοτικά έως 30 Ιουνίου.

Το υπουργείο Παιδείας με σχετικό ανακοινωθέν κάνει λόγο για  “νέα πνοή για την αξιοποίηση της έρευνας και της τεχνολογίας προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας”.

Τo ITYE Διόφαντος είναι ερευνητικός και τεχνολογικός φορέας με σκοπό την έρευνα και την αποτελεσματική αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών. Στόχος, μεταξύ άλλων, είναι η ανάπτυξη και εφαρμογή των συμβατικών και ψηφιακών μέσων στην εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση, η έκδοση έντυπου και ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού, η διοίκηση και διαχείριση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, καθώς και η υποστήριξη της οργάνωσης και λειτουργίας των ηλεκτρονικών υποδομών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και όλων των εκπαιδευτικών μονάδων.

Ειδικότερα η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι η εξής:

Πρόεδρος: Δρ Δημήτρης Σερπάνος, Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι διπλωματούχος Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών (1985) και κάτοχος διδακτορικού στην επιστήμη υπολογιστών του Πανεπιστημίου Princeton των ΗΠΑ (1990). Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝΒΙΣ) του Ερευνητικού Κέντρου «ΑΘΗΝΑ» για δύο θητείες. Μεταξύ άλλων, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες χρηματοδοτούμενα ερευνητικά έργα (εθνικά, ευρωπαϊκά, ιδιωτικά), σε θέματα τεχνολογίας υπολογιστών, ως επιστημονικός υπεύθυνος, και έχει συγγράψει περισσότερες από 150 εργασίες που έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Έχει διατελέσει Γραμματέας και Ταμίας του Συμβουλίου Διοίκησης (Board of Governors) του Institute of Electrical and Electronic Engineers (ΙΕΕΕ) Computer Society. Ο οργανισμός ΙΕΕΕ είναι ο μεγαλύτερος διεθνής οργανισμός ηλεκτρολόγων και ηλεκτρονικών μηχανικών.

Αντιπρόεδροι:

  •     Μιχάλης Παρασκευάς, Αν. Καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
  •     Ζαχαρούλα Σμυρναίου, Αν. Καθηγήτρια, Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Μέλη:

  •     Βασίλης Βερύκιος, Καθηγητής, Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
  •     Σπύρος Συρμακέσης, Καθηγητής, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
  •     Μάριος Αγγελίδης, εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ 86 Πληροφορικής, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική
  •     Αντώνης Καρατζάς, Εκδότης, ως Επιστήμονας με επαγγελματική εμπειρία σε θέματα έκδοσης βιβλίων
  •     Ιωάννης Αλτάνης, μόνιμος υπάλληλος κλάδου ΠΕ Πληροφορικής ΥΠΑΙΘ με Βαθμό Α΄, Στέλεχος Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του ΥΠΑΙΘ, Διδάκτωρ Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Πειραιώς, εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
  •     Καλομοίρα Μαρούγκα, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων, υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σχόλια (4)

 
ΔΕΠ
17 Μαρ 2021 16:58

Κάντε κάτι εκεί στο Διόφαντο για τα βιβλία STEM. Είναι της μόδας και το έθνος θα σας ευγνωμωνεί σε 10 χρόνια. Έχουμε βιβλία πληροφορικής που μιλάνε για δισκέτες και τέτοια. Βιβλία Μαθηματικών και Φυσικής που είναι γραμματικά/συντακτικά/επιστημονικά σωστά αλλά κάκιστα σε μεταδοτικότητα. Όχι όλα, αλλά αρκετά. Φτιάξτε τα. Έτσι όπως είναι τα πράγματα μαθαίνει ο μαθητής περισσότερη Φυσική παρακολουθώντας τον Neil DeGrasse Tyson στο διαδίκτυο παρά από τα βιβλία. Και για όνομα του Θεού ο τρόπος για να "σκοτώσεις" κάτι είναι να το αναθέσεις σε ομάδες και επιτροπές. Δε γράφονται καλά βιβλία από επιτροπές. Χρειάζεστε 1-2 μεταδοτικούς και εμπνευσμένους συγγραφείς ανά βιβλίο. Μη γελάτε. Ή παίρνετε ξένα συγγράμματα που υπάρχουν και είναι πολύ καλά και τα μεταφράζετε.

 
Καλή επιτυχία
17 Μαρ 2021 10:33

αφού παραιτήθηκαν οι άλλοι λογικό είναι να διοριστούν αμέσως άλλοι στην θέση τους.Αρκεί να προσέξουν και να μην έχουμε φαινόμενα πάλι φωτοτυπίας κλπ. Η Διαμαντοπούλου από τα καλύτερα πολιτικά μυαλά της Ελλάδας ξεφτιλίστηκε με τις φωτοτυπίες.

 
Διορισμένος...
17 Μαρ 2021 09:16

α) Για την ανάδειξη του προέδρου του ΙΤΥΕ (όπως και άλλων σχετικών οργανισμών) υπάρχει διαδικασία εκλογής/επιλογής με βάση το νόμο (τι σημαίνει αλήθεια διορίστηκε;).
β) Επιπλέον ο οποιοσδήποτε διορισμός (!) ελπίζουμε ότι δεν γίνεται με "δελτία τύπου", αλλά με κάποια απόφαση... Συνεπώς περιμένουμε την απόφαση. Έχουν περάσει ήδη 16 μέρες από την παραίτηση.
γ) Ισως η συγκεκριμένη επιλογή να είναι μια μεταβατική κατάσταση...
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: Καλή επιτυχία στο έργο τους!

 
Πέτρος
17 Μαρ 2021 00:36

Εμείς στο Λύκειο (οι εκπαιδευτικοί) τα τελευταία χρόνια ξεκινάμε στις 2 του Σεπτέμβρη να πακετάρουμε τα βιβλία . Φτιάχνουμε 1 πακέτο για κάθε μαθητή (ναι για τον καθένα από τους 360 που έχουμε). Με αυτόν τον τρόπο παίρνουν όλοι τα σωστά βιβλία και όλα τα βιβλία. Παλαιότερα όλο προβλήματα είχαμε, εγώ δεν το πήρα αυτό, εγώ πήρα 2 ίδια κ.λ.π. Γιατί λοιπόν θα μας τα στείλετε μέχρι τις 10 του μήνα; Να τα έχουμε από το καλοκαίρι όπως πρέπει. Να το φροντίζατε.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ