Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Το ΠΑΔΑ επεκτείνεται με νέες κτιριακές εγκαταστάσεις 7.600 τ.μ. στο Μοσχάτο

Δημοσίευση: 16/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Καθηγητή Παναγιώτη Καλδή με το Δήμαρχο Μοσχάτου -Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της πορείας ολοκλήρωσης της Πανεπιστημιούπολης Μοσχάτου (Πειραιώς 52), συνολικού εμβαδού 7,6 χιλιάδων τ.μ., που πρόκειται να φιλοξενήσει τη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του ΠΑΔΑ.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου -Ταύρου εξήρε τη σημαντικότητα της παρουσίας του Πανεπιστημίου στην πόλη, την ταχεία ανάπτυξή του ΠΑΔΑ και τη θέληση του Δήμου να προσφέρει στην υποστήριξη της λειτουργίας και των δραστηριοτήτων του.

Ο Πρύτανης ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τις επισημάνσεις του και τις προθέσεις του.

Ακόμη, ο Πρύτανης ανέφερε την ήδη υπάρχουσα συνεργασία με εμβληματικούς φορείς που βρίσκονται στην οδό Πειραιώς, όπως είναι η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης κλπ. και επεσήμανε την ανάγκη για από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών ανάδειξης της ιστορικής οδού ως διαδρομής πολιτισμού και έκφρασης.

Και οι δυο συμφώνησαν για την υπογραφή σχετικού πρωτοκόλλου συνεργασίας με προτεραιότητα την υποστήριξη του Δήμου για τη δημιουργία μεταπτυχιακού προγράμματος.

Σχόλια (16)

 
@Διάδοχο ίδρυμα των ΤΕΙ
18 Μαρ 2021 17:48

Ότι και να λέτε για διάδοχο ίδρυμα των τει και να προσπαθείτε να μειώνεται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής η πραγματικότητα σας διαψεύδει οικτρά.

Τρίτο μεγαλύτερο ίδρυμα της χώρας με πολυ καλή και συνεχώς αυξανόμενη ακαδημαική και ερευνητική δραστηριότητα σε πολλά επιστημονικά πεδία (πολύ καλύτερη από πολλά περιφερειακά ΑΕΙ) με εξαιρετικές εξωτερικές αξιολογήσεις και κουλτούρα συνεργασιών και εξωστρέφειας.

Με τους απόφοιτους πλέον δεν υπάρχει κανένα ζήτημα μιας και ως απόφοιτοι πανεπιστημίου έχουν τα αντίστοιχα δικαίώματα με τους απόφοιτους άλλων πανεπιστημίων, με αστερίσκο τους μηχανικούς όμως και εκεί μετά το intagrated master τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους.

 
Διάδοχο ίδρυμα των ΤΕΙ
18 Μαρ 2021 14:42

Σε δέκα χρόνια θα προσπαθούν πάλι με νομοθετήματα να βρουν λύση για τους νέους αποφοίτους του ΠΑΔΑ, όπως έκαναν με τα ΤΕΙ τις δεκαετίες 1990-2020. Όπως τα πρώην Polytechnics στο Ηνωμένο Βασίλειο απλώς ονομάστηκαν Πανεπιστήμια, χωρίς να καταφέρουν κάτι σημαντικό σε έρευνα και διδασκαλία. Η διαφορά είναι ότι η Ελλάδα είναι μικρή χώρα, χωρίς να έχει αλλοδαπούς σπουδαστές και ισχυρή βιομηχανία - ιδρύουν τμήματα όπως και όπου μπορούν για να έχουν θέσεις εργασίας στην Αττική, αυτός είναι ο στόχος.

 
@Το ΠΑΔΑ ιδρύθηκε για να διαπρέψει.
18 Μαρ 2021 14:01

Όσον αφορά την δημόσια υγεία, μάλλον εννοείτε το τμήμα πολιτικών δημόσιας υγείας το οποίο ακόμη δυστυχώς δεν έχει δεχτεί προπτυχιακόυς φοιτητές και το οποίο αποτελεί καθολικό διάδοχο της ΕΣΔΥ με κορυφαίους καθηγητές, ενώ εάν εννοείται το τμήμα δημόσιας και κοινοτικής υγιείας που αποτελεί συνένωση 2 τμημάτων του πρώην τει με βάση 9.000 μόρια και ασαφή επαγγελματικά διακιώματα μάλλον περισσότερο αποτελεί βαρύδι και όχι προσόν για το Παδα.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ 100% ειδικά στις επιστήμες υγείας (νοσηλευτική, εργοθεραπεία, φυσικοθεραπέια) αλλά και άλλα τμήματα όπως η κοινωνική εργασία το ΠΑΔΑ διαπρέπει, ενώ με τηνδημιουργία της πολυτεχνικής σχολής θα διαπρέψει κα σε αυτούς τους τομείς

 
Επανασχεδιασμός των σχολών ΑΕΙ
18 Μαρ 2021 12:31

Και το Πολυτεχνείο Κρήτης αξιολογήθηκε με άριστα, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να λειτουργεί ως αυτόνομο ίδρυμα.

Οι Σχολές στην Αττική πρέπει να συνενωθούν και να προσφέρουν συγκροτημένα ακαδημαϊκά προγράμματα.

 
Το ΠΑΔΑ ιδρύθηκε για να διαπρέψει.
18 Μαρ 2021 00:17

Ήδη στα τρία χρονια λειτουργίας του ο κος Καλδής άνοιξε τους ορίζοντες και τις προοπτικές των σχολών του Πανεπιστημίου με άλματα για το μέλλον. Δεν προκάλεσε έκπληξη η διαπιστώση οτι αξιολογηθηκε άριστα. Δεν ειναι τυχαίο οτι ερχεται πρώτο σε επιλογες φοιτητών σε σχολες και τμήματα με πολυ υψηλές βασεις . Βλ. Εργοθεραπείας, Φυσιοθεραπείας, παιδαγωγών προσχολική αγωγής και Δημόσιας υγείας.

 
Επέκταση ΠΑΔΑ
18 Μαρ 2021 00:14

Αυτές οι κινήσεις δε λύνουν το πρόβλημα των διπλών σχολών με τα πανομοιότυπα προγράμματα σπουδών σε ελάχιστη απόσταση. Ούτε τα υπόλοιπα ιδρύματα της Αττικής χρειάζονται επέκταση, όλα εντάσσονται στο ίδιο αστικό κέντρο Αθήνας-Πειραιά.

 
Τρία ΑΕΙ χρειάζονται στην Αττική
17 Μαρ 2021 21:49

Ας μεταφερθούν οι θέσεις εισακτέων στα ΑΕΙ της περιφέρειας και ας δοθεί εκεί χρηματοδότηση για προσωπικό, φοιτητική μέριμνα και άλλες υπηρεσίες. Το πρόβλημα των μετεγγραφών δε λύνεται με το να μένουν οι σχολές των πρώην ΤΕΙ σαν δεύτερη και τρίτη επιλογή στην Αττική.

@Χρηματοδότηση στα περιφερειακά ΑΕΙ
17 Μαρ 2021 20:57

Τα μόνα πανεπιστήμια που χρειάζονται στην Αττική είναι το Πανεπιστήμιο Αττικής (ΕΚΠΑ), το Πολυτεχνείο Αττικής (ΕΜΠ και ΓΠΑ) και το Πανεπιστήμιο Οικονομικών και Κοινωνικών Σπουδών Αττικής (ΟΠΑ και τα υπόλοιπα) - με ειδική μέριμνα για χρήση εγκαταστάσεων από ΕΑΠ και Καλών Τεχνών.

Σε αυτά άνετα εντασσονται ΟΛΑ τα τμήματα των πρώην ΤΕΙ αντί να ακολουθούν αυτόνομη πορεία σε υποβαθμισμένες σχολές. Μην κάνουμε τα ίδια λάθη με το 1980 και καταδικάζουμε και τους νέους φοιτητές.

 
Ανώτατη Ακαδημία Τεχνών στην Ελλάδα17 Μαρ 2021 14:33
17 Μαρ 2021 21:10

Η δυτική Αττική ήδη έχει ένα πανεπιστήμιο. Λέγεται πανεπιστημίο δυτικής Αττικής. Υπάρχει ήδη , καιρός να το χωνέψετε καθως ήταν ανάγκη να υπάρχει ένα δεύτερο μεγάλο πολυθεματικό πανεπιστήμιο στην Αττική. Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα, είναι το ΕΚΠΑ και το Παδα, να απορροφήσουν το σύνολο των υπολοίπων μονοθεματικων πανεπιστημίων. Δεν υπάρχει λόγος το Χαροκόπειο και το Πάντειο να λειτουργούν ως αυτόνομα πανεπιστήμια. Ούτε το ΟΠΑ, ούτε η ασπαιτε, ούτε η καλών τεχνών.Πρεπει σταδιακά αυτές οι σχολές να απορροφηθούν από το ΕΚΠΑ , το οποία θα είναι ένα κλασικό πανεπιστήμιο με κλασσικά αντικείμενα σπουδών, και το ΠΑΔΑ που θα προσφέρει νεότερα πρόγραμματα , με μια κάποια πιο εφαρμοσμένη και διακλαδικη νότα ( χωρίς να αφαιρείται το πανεπιστημιακό κύρος).

 
@Χρηματοδότηση στα περιφερειακά ΑΕΙ
17 Μαρ 2021 20:57

Για να λέτε κάτι τέτοιο μάλλον δεν περάσει ούτε από έξω από τα πανεπιστήμια της Αττικής τα τελευταία χρόνια. Στου Ζωγράφου, σπουδάζουν μόνο οι φοιτητές του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ οι οποίοι και εκεί είναι υπερπλήρεις από μετεγραφές κλπ. Το ΠΑΔΑ ως ανεξάρτητο πολυθεματικό πανεπιστήμιο που είναι εδώ και 3 χρόνια έχει λαμπρό μέλλον και οι εν λόγω εγκαταστάσεις του δεν το χωράνε. Γι'αυτό ανακαινίζεται το κτήριο στο Μοσχάτο, και σήκωνεται άλλο ένα στο άλσος αιγαλεου. Σταματήστε να κολλάτε βστο παρελθόν. Δεν υπάρχουν τμήματα των πρώην ΤΕΙ, υπάρχουν μόνο τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Σε λίγο και με πολυτεχνική σχολή.

 
@Ανώτατη Ακαδημία Τεχνών στην Ελλάδα
17 Μαρ 2021 18:13

Προφανώς δεν έχετε ιδέα για το τι συμβαίνει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Μόνο και μόνο που λέτε οτι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής είναι απλώς μια μετονομασία τότε ειλικρινά δεν ξέρω εάν έχετε παντελή άγνοια ή έχετε άλλους σκοπούς.

Από το 2015 η τότε ΑΔΙΠ έλεγε για την ανάγκη πανεπιστημιοποίησης των 2 ιδρυμάτων, λόγω του υψηλού ερευνητικού και ακαδημαικού έργου, ανώτερο από αρκετά περιφερειακά ΑΕΙ με ελάχιστα μέλη ΔΕΠ και βάσείς εισαγωγής 7-8.

 
Χρηματοδότηση στα περιφερειακά ΑΕΙ
17 Μαρ 2021 17:55

Δε χρειάζεται επενδύσεις για νέα κτήρια στο Μοσχάτο ή το Αιγάλεω, μια χαρά μπορούν να σπουδάσουν οι φοιτητές στην πανεπιστημιούπολη και την πολυτεχνειούπολη στο Ζωγράφου.

 
Ανώτατη Ακαδημία Τεχνών στην Ελλάδα
17 Μαρ 2021 14:33

Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν Ανώτατη Ακαδημία Τεχνών, πρέπει στην Ελλάδα να ιδρυθεί επίσης και να λειτουργούν παραρτήματα σε 8-10 πόλεις αξιοποιώντας τις εγκαταστάσεις των άλλων ΑΕΙ.

Το ίδιο μοντέλο περιφερειακής ανάπτυξης πρέπει να ακολουθήσει και με το ΕΑΠ.

@Σχολή Καλών Τεχνών
17 Μαρ 2021 12:21

Η (Δυτική) Αττική δε χρειάζεται ακόμη ένα Πανεπιστήμιο, όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε εδώ και δεκαετίες λειτουργούν το ΕΚΠΑ, το ΕΜΠ και το Γεωπονικό καθώς και τα Οικονομικά Ιδρύματα.

Στις σχολές των παραπάνω μπορούν να ενοποιηθούν και να ενταχθούν τα τμήματα των πρώην ΤΕΙ και της ΑΣΠΑΙΤΕ ενώ οι επιπλέον θέσεις πρέπει να μεταφερθούν στα περιφερειακά ΑΕΙ.

Τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά απλώς άλλαξαν τον τίτλο, δεν έχουν αποκτήσει την ερευνητική

 
Αρθούρος
17 Μαρ 2021 13:17

Είναι πλέον περισσότερο από σίγουρο ότι η ΑΣΚΤ θα βρεθεί στο δρόμο του ΠΑΔΑ , το οποίο έχοντας ως κεκτημένη την κουλτούρα συνεργασίας και συγχωνεύσεων, θα το απορροφήσει πολύ σύντομα. Εξάλλου η ΑΣΚΤ αν και είναι αρχαίο μονοθεματικό ίδρυμα, δεν έχει πιά τις ανάλογες εγκαταστάσεις, που απ' ό, τι βλέπω στο εμπεριστατωμένο άρθρο του εσοσ, διαθέτει και εγκαινιάζει το ΠΑΔΑ.
Πολύ σύντομα, το ΠΑΔΑ που σήμερα φτάνει στο Μοσχάτο, που κοντά είναι και η ΑΣΚΤ, θα βρεθεί και κοντά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Και τότε θα συναντηθούν τα δύο ιδρύματα γιά να δημιουργήσουν ένα μεγάλο πρότυπο πανεπιστήμιο στους δυτικούς δήμους της Πρωτεύουσας. Θ' ακολουθήσει και η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο γιά να ολοκληρωθεί το ΠΑΔΑ στις Ναυτικές Σπουδές με τα τμήματα Ναυπηγών Μηχανικών και Ναυτιλιακών Σπουδών στον Πειραιά.
Η ύπαρξη και μόνο ενός τέτοιου πανεπιστημίου θα αλλάξει τον ανταγωνισμό και την εξέλιξη στα υπόλοιπα μονοθεματικά πανεπιστήμια της πρωτεύουσας πολύ σύντομα.

 
@Σχολή Καλών Τεχνών
17 Μαρ 2021 12:21

Πιο πιθανό να ενταχθεί η καλών τεχνών στο ΠΑΔΑ, παρά να φύγουν αυτά τα τμήματα και να μπουν στην άλλων τεχνών. Έλεος πια με τα μονοθεματικα πανεπιστήμια που καταναλώνουν έξτρα οικονομικός πόρους λειτουργία χωρίς λόγο. Πάρτε το χαμπάρι, το Παδα ήρθε για να μείνει. Δεν λέγεται πρώην ΤΕΙ Αθήνας, δεν είναι ΤΕΙ, είναι πανεπιστήμιο και λέγεται πανεπιστημίο δυτικής Αττικής, με 2000 μεταπτυχιακους φοιτητές και 400 υποψηφίους διδάκτορες. Θα γίνει το 2ο πιο περιζήτητο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα στα αντικείμενα του(πίσω μόνο από ΕΚΠΑ και ΕΜΠ), και σε αυτό βία συνενοθούν μελλοντικά ασπαιτε και ΑΣΚΤ (ίσως και ΠΑΠΕΙ) .

 
Σχολή Καλών Τεχνών
17 Μαρ 2021 01:18

Υπάρχει Σχολή Καλών Τεχνών στην Αττική, σε αυτή μπορούν να ενταχθούν τα τμήματα Γραφιστικής, Φωτογραφίας, Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Τυπογραφίας του πρώην ΤΕΙ Αθηνών.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ