Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Εμβολιασμοί- λήψη άμεσων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

Δημοσίευση: 19/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Θ. Τσούχλος, Πρόεδρος Ο.Λ.Μ.Ε.

Στις 27/12/20 η Καθηγήτρια κ. Β. Παπαευαγγέλου μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δήλωνε ότι «οι εκπαιδευτικοί αποτελούν για εμάς πολύ σημαντικούς λειτουργούς για την κοινωνία», προσθέτοντας ότι «περιλαμβάνονται στην προτεραιοποίηση που έχει καταρτίσει η Επιτροπή των Ειδικών».

Παράλληλα αυτό είχε προαναγγελθεί από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μ. Θεοδωρίδου, η οποία στα τέλη Νοεμβρίου δήλωσε ότι «δάσκαλοι και καθηγητές θα τοποθετηθούν στις ομάδες που θα συμπεριληφθούν στις προτεραιότητες για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού». Υπενθυμίζουμε ότι στα μέσα Δεκεμβρίου η διευθύντρια της UNICEF Ενριέτα Κόρε είχε συστήσει τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών. Με τις ανωτέρω απόψεις εκτός από τους επιδημιολόγους- λοιμοξιωλόγους συμφώνησε και η Υπουργός Παιδείας.

Από τότε πέρασαν ογδόντα ημέρες και δυστυχώς δεν υπήρξε καμία πρακτική εφαρμογή των δηλώσεων- εξαγγελιών. Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. έθεσε το ζήτημα εκ νέου στην Υπουργό στη συνάντηση της πρώτης Μαρτίου, ενώ επανειλημμένα τον Ιανουάριο- Φεβρουάριο προέβαλε την αναγκαιότητα της άμεσης έναρξης των εμβολιασμών με απόλυτη προτεραιότητα στα Ειδικά Σχολεία. Γι’ αυτά η έναρξη της διαδικασίας ανακοινώθηκε στις 15/2 και τελικά δρομολογήθηκε μετά από σειρά κινητοποιήσεων στις 16/3. Για να καταγράψουμε με απόλυτη ακρίβεια την πραγματικότητα μέχρι στιγμής εμβολιάζονται οι εκπαιδευτικοί 60-64 ετών και όσοι υπηρετούν σε μικρά νησιά.

Ανοίγει η πλατφόρμα με βάση πάντα τον γενικό πληθυσμό για όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και από τις αρχές Απριλίου για τις ηλικίες 65-67. Δυστυχώς στις ανακοινώσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών (16/3) η προτεραιοποίηση μας εξαφανίστηκε. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί οδηγούνται στην χορήγηση της πρώτης δόσης στα τέλη Μαΐου ή τον Ιούνιο. «Δώρον άδωρον», καθώς πλέον θα λήγει το σχολικό έτος και η δεύτερη δόση θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Φθινοπώρου.

Καλούμε την κ. Κεραμέως να συμπράξει άμεσα στην επίλυση του σημαντικότατου αυτού ζητήματος.

Παράλληλα με στόχο το ασφαλές άνοιγμα των σχολικών μονάδων, με βάση και τις εισηγήσεις των ειδικών απαιτούμε την:

Α) ταχύτατη ολοκλήρωση των εμβολιασμών στα Ειδικά Σχολεία

Β) προτεραιοποίηση των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε Γυμνάσια- ΓΕ.Λ.- ΕΠΑ.Λ. και έχουν ηλικία μικρότερη ή ίση των 59 ετών

Γ) λήψη ουσιαστικών μέτρων στα Ειδικά Σχολεία

Δ) αραίωση των υπερμεγεθών τμημάτων

Ε) διενέργεια συνεχών, επαναλαμβανόμενων τεστ στους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους μαθητές, ειδικά του Λυκείου

Στ) πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας

Ζ) γενναία οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών

Ετικέτες: 
Θ. Τσούχλος

Σχόλια (13)

 
κίτρινο λεμόνι
20 Μαρ 2021 00:56

Τσούλχο θα μιλάς μόνο για τον εαυτό σου. Αν θέλεις να κάνεις το εμβόλιο να σου δώσω και το δικό μου. Όλοι γίνατε ειδικοί....

 
Προβληματισμένος
19 Μαρ 2021 22:54

Δε ξέρω αν θα υπαρξει συμμετοχή για εμβόλια, βλέπω διστακτικούς αρκετούς.

 
Αγανακτισμενος
19 Μαρ 2021 18:56

Πριν γυρίσουν στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί πρέπει να εμβολιαστούν.Δεν αρκούν τα τεστ.Εμβολια χρειάζονται.Το σενάριο ότι τα παιδιά δεν κολλάνε και δεν μεταδίδουν έχει πάψει να ισχύει πλέον.Πολλα παιδιά νοσούν και το μεταδίδουν και στην οικογένειά τους.

 
Προτεραιότητα η εκπαίδευση για το 2021
19 Μαρ 2021 17:53

Είναι δυνατόν να ανοίγουν οι εκκλησίες αλλά κρατάμε κλειστά τα σχολεία; Ο κόσμος καθημερινά μετακινείται για την εργασία του, έτσι γίνεται η διάδοση στα σπίτια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΣ ΛΕΩ
19 Μαρ 2021 16:30

Σε όλη την επαρχία δε γίνονται πορείες αλλά έχουν αυξηθεί τα κρούσματα. Φτάνει πια η μετάθεση ευθυνών. Πότε έγιναν πορείες στα γηροκομεία, που έχουν αφεθεί εντελώς στην τύχη τους; Γιατί δε γίνονται έλεγχοι στις επιχειρήσεις αν τηρούνται τα μέτρα και αν εφαρμόζεται η τηλεργασία όπου υπάρχει δυνατότητα;

 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΣ ΛΕΩ
19 Μαρ 2021 16:30

634 πορείες από τον Φεβρουάριο. Σα να μην έχουμε πανδημία, σα να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε!

 
Ελένη
19 Μαρ 2021 14:08

.... προτεραιοποίηση των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε Γυμνάσια- ΓΕ.Λ.- ΕΠΑ.Λ. και έχουν ηλικία μικρότερη ή ίση των 59 ετών....

Συγνώμη οι εκπαιδευτικοί των δημοτικών δεν κολλάμε ή έχουμε φυσική ανοσία; Γιατί μόνο για γυμνάσια και λύκεια αναφέρει. Παρεπιπτώντος εμείς της αθμιας έχουμε εκτεθεί περισσότερο , μιας και έχουμε λειτουργήσει δια ζώσης περισσότερο και πολλοί την έχουν πληρώσει πολύ ακριβά!!!!!!

 
Γεωργία
19 Μαρ 2021 12:22

συνέχεια του προηγούμενου... εμείς τελικά οι εκπαιδευτικοί δεν υπολογιζομαστε;
Μόνο πόσο κακοί και τεμπέληδες είμαστε ακούμε.
Κάτι καλό;

 
Γεωργία
19 Μαρ 2021 12:18

Δεν μπορεί να σκέφτονται να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς εμβολιασμό των εκπαιδευτικών!!
Δεν είμαστε πειραματόζωα.
Η ΟΛΜΕ επίσης να συνεχίσει την πίεση για μικρότερο αριθμό μαθητών στις αίθουσες.Στο σχολείο που υπηρετώ έχουμε τμήματα των 25- 27 παιδιών.
Τέλος ας ακουστεί και η φωνή μας στα ΜΜΕ. Ακούει η ΟΛΜΕ;;Έχω βαρεθεί να ακούω μόνο για τους μαθητές και τους γονείς.Εμεις δεν

 
ΔΙΚΑΙΟΣ
19 Μαρ 2021 12:00

Eξετάστε σας παρακαλώ το ενδεχόμενο εμβολιασμού των μαθητών του Λυκείου.

 
Άννα
19 Μαρ 2021 10:06

@απαντήσεις
Χρειαζόμαστε τον εμβολιασμό περισσότερο από το τεστ.

 
Νίκος
19 Μαρ 2021 09:47

Δεν χρειαζόμαστε τεστ, εμβολιασμό κατά προτεραιότητα χρειαζόμαστε για να εργαστούμε με ασφάλεια μέσα στις κλειστές αίθουσες με 25 μαθητές. Επίσης και στους εκπαιδευτικούς να υπάρχει προτεραιότητα ηλικιακά ξεκινώντας από τις ηλικίες 55-59 και μετά προς τα κάτω, όπως και στις υπόλοιπες ηλικίες.

 
ερώτημα
19 Μαρ 2021 07:52

Τι ποσοστό συμμετοχής είχε η χτεσινή απεργία και η συγκέντρωση εν μέσω 3 χιλιάδων κρουσμάτων;

 
απαντήσεις
19 Μαρ 2021 07:46

Νομίζω δήλωσε ότι θα υπάρξει μέριμνα για τους εκπαιδευτικούς στους εμβολιασμούς αν και από τα ειδικά σχολεία έχουν δηλώσει μικρό ποσοστό εκπαιδευτικών. Φέτος μονιμοποιήθηκε και προσωπικό καθαριότητας και τα σχολεία έχουν επαρκή προσωπικό για το καθαρισμό. Τεστ γίνονται συνεχώς δωρεάν αλλά υπαρχει μικρή προσέλευση.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.