Placeholder

Τηλεκπαίδευση

Υπ. Παιδείας: Απύθμενα το θράσος, η υποκρισία και η άγνοια του ΣΥΡΙΖΑ!

ΣΥΡΙΖΑ: Στα μουλωχτά η ανάρτηση των συμβάσεων του υπ. Παιδείας με τη CISCO για την τηλεκπαίδευση
Δημοσίευση: 22/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για απύθμενο  θράσος,  υποκρισία και  άγνοια του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας σε σημερινή ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και σημειώνει τα εξής:

Α. Όπως φαίνεται με τον πλέον εύληπτο τρόπο διαβάζοντας τις συμβάσεις για την τηλεκπαίδευση, η Κυβέρνηση εξασφάλισε τη δυνατότητα το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας να κάνει χρήση σημαντικής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης απολύτως δωρεάν χωρίς κανένα κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο από τον Μάρτιο 2020 έως τον Ιανουάριο 2021 και με τρόπο που η ίδια η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει κρίνει ως απολύτως συμβατό µε τη βασική αποστολή του Κράτους για παροχή εκπαίδευσης, που δεν αντίκειται στη νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Γνωμοδότηση 4/2020 (7.9.2020): https://www.dpa.gr/el/enimerwtiko/prakseisArxis/gnomodotisi-se-shesi-me-...

Β. Προκειμένου η εκπαιδευτική κοινότητα συνολικά να μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει τα ψηφιακά αυτά εργαλεία προς όφελος του εκπαιδευτικού έργου και των παιδιών μας, η τηλεκπαίδευση εντάχθηκε ακολούθως στο πρόγραμμα ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, προβλέποντας έτσι την αξιοποίηση υφιστάμενων αδειών, χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον επιβάρυνση του δημοσίου, για κάθε χρήση τηλεδιάσκεψης, συνεδριάσεων, τηλεκπαίδευσης. Σημειωτέον ότι επιμέρους συμβάσεις της Συμφωνίας Πλαίσιο του Έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, οι οποίες εξασφαλίζουν, μεταξύ άλλων, άδειες τηλεδιασκέψεων για το Δημόσιο, περιλαμβάνουν πληθώρα προϊόντων της εταιρείας Cisco και υπεγράφησαν, αντίστοιχα, στις 04 και 05 Ιουλίου 2019, δηλαδή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Γ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι, σήμερα βρέθηκε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

  • Γιατί επιβεβαιώθηκε ότι η Κυβέρνηση κατάφερε να προσφέρει χωρίς κανένα κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο ποιοτική πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης που χρησιμοποιείται διεθνώς, απολύτως δωρεάν από τον Μάρτιο 2020 έως τον Ιανουάριο 2021.
  • Γιατί, ενώ από την αρχή της πανδημίας η Αξιωματική Αντιπολίτευση πολεμά λυσσαλέα την τηλεκπαίδευση και μάλιστα τη χρήση λογισμικού από τη συγκεκριμένη εταιρεία, αποκαλύφθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που υπέγραψε το 2019 τις συμβάσεις για το πρόγραμμα ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ και μάλιστα επέλεξε να αγοράσει προϊόντα και εξοπλισμούς τηλεδιάσκεψης της συγκεκριμένης εταιρείας (!)
  • Γιατί όλες οι θεωρίες συνομωσίας που συστηματικά καλλιεργούσε περί δήθεν έλλειψης εγγυήσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων κατέπεσαν για άλλη μια φορά με τρόπο εκκωφαντικό.
  • Γιατί ενώ οι ίδιοι δήθεν κόπτονται για τα προσωπικά δεδομένα, για την προστασία των οποίων έχουμε λάβει ιδιαίτερη μέριμνα με επιπλέον προστατευτικό πλαίσιο, δεν είχαν προβεί σε καμία ουσιαστική ενέργεια για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών όταν ήταν Κυβέρνηση.

Δ. Ο ΣΥΡΙΖΑ - αλλοπρόσαλλα όπως πάντα - ως Αντιπολίτευση πολεμάει λυσσαλέα την τηλεκπαίδευση και τη χρήση λογισμικού της συγκεκριμένης εταιρείας, και ως Κυβέρνηση αγόραζε άδειες και προϊόντα τηλεδιασκέψεων της συγκεκριμένης εταιρείας!

ΣΥΡΙΖΑ: Στα μουλωχτά η ανάρτηση των συμβάσεων του υπ. Παιδείας με τη CISCO για την τηλεκπαίδευση

Με μια κίνηση της τελευταίας στιγμής, χωρίς καν σχετική ανακοίνωση προς τους αρμόδιους συντάκτες Παιδείας, η κα Κεραμέως ανάρτησε στα μουλωχτά τις συμβάσεις του υπουργείου της με τη CISCO για την τηλε-εκπαίδευση,  τονίζει στο  ανακοινωθέν ο  ΣΥΡΙΖΑ  και σημειώνει τα εξής:

  • Εν όψει της σημερινής κοινοβουλευτικής απάντησης στον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, η κα υπουργός αναγκάστηκε να προσποιηθεί ότι ανταποκρίνεται στο εδώ και ένα χρόνο αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης να δώσει στη δημοσιότητα τις σκανδαλώδεις συμβάσεις.
  • Από το σχετικό έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου που η κα Κεραμέως με πονηρό τρόπο ανάρτησε προκύπτει ότι όσα εμφάνιζε ως δωρεά μέχρι σήμερα, τελικά μόνο δωρεά δεν ήταν.
  • Αντίθετα, κάθε «δωρεά» συνοδευόταν από αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ.
  • Η κυβέρνηση όμως δεν έμεινε εκεί. Φρόντισε αυτή να δωρίσει στην εταιρεία κρίσιμα προσωπικά δεδομένα από 1,5 εκ πολίτες. Τώρα γίνεται καθαρό γιατί εδώ και ένα χρόνο η κα Κεραμέως κρύβει τις σχετικές συμβάσεις.
  • Η κα Κεραμέως και η κυβέρνηση συνολικά θα απολογηθούν στους πολίτες για αυτή την αδιανόητη επιλογή που μετατρέπει τα προσωπικά δεδομένα πολιτών σε πεδίο εμπορικής εκμετάλλευσης και επεξεργασίας από ιδιωτικές εταιρίες.
  • Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση και η κα Κεραμέως εκμεταλλεύονται με απύθμενο θράσος τη δραματική κατάσταση που βιώνουν ένα χρόνο τώρα οι μαθητές και οι γονείς τους και κάνουν την πανδημία ευκαιρία πλουτισμού για τους αρεστούς τους.​

Σχόλια (33)

 
Μελίτακας ο Α΄
11 Απρ 2021 11:09

Εεεε, με κουράσατε, με πρήξατε, μαθηματικοί, αθλητές και λοιποί αγωνιστές.
Για να αλλάξει λίγο η ατμόσφαιρα, θα σας πω ένα ευχάριστο νέο.
Η αίγα μου γέννησε σήμερα δύο ριφάκια!

 
Ήμουν αθλητής
10 Απρ 2021 21:50

@Είμαι μαθηματικός
Συμφωνώ. Έχω κερδίζει χρυσό μετάλλιο, όταν ο πρώτος, γκρεμοτσακίστηκε 10 μέτρα πριν τον τερματισμό. Πολλώ δε μάλλον, όταν ο πρώτος είναι ΚΑΙ ατσούμπαλος ΚΑΙ τον έχουν φουσκώσει και τα κανάλια.

 
Είμαι μαθηματικός
10 Απρ 2021 18:55

και ξέρω μετά από πολλούς αλγόριθμους που εφάρμοσα και εξισώσεις που έλυσα ότι η διαφορά 9% του κυβερνώντος κόμματος από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο μικρή από ποτέ! Αυτά λέει η τελευταία δημοσκόπηση. ΕΥΓΕ! Καλώς καμωμένα όλα σύμφωνα με κάποιους σχολιαστές! Α, ναι! Και δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαι με κανέναν.

 
Γέλα κυρία μου
10 Απρ 2021 16:06

Γέλα κυρία μου Κεραμέως. Οι φίλοι μας οι συριζαίοι είναι για γέλια!

 
Εμπατή
10 Απρ 2021 15:59

ΝΔ για σχολεία ανοιχτά. Κορωναίο άντε γεια..!

 
Ανοικτά σχολεία και στην Ελλάδα
24 Μαρ 2021 02:05

Τα σχολεία δεν ευθύνονται για την εξάπλωση του ιού, το έχουν δηλώσει κατ'επανάληψη τα μέλη της Επιτροπής αλλά και οι επιστήμονες διεθνώς σε όλες τις χώρες.

Επίσης, έχει συζητηθεί εκτενώς και τεκμηριωμένα στο esos

https://www.esos.gr/arthra/72024/exi-mines-kleista-ta-lykeia

https://www.esos.gr/arthra/72039/ta-lykeia-htypisan-kokkino-stin-tilekpa...

https://www.esos.gr/arthra/72022/apofasi-anastoli-leitoyrgias-olon-ton-s...

Προς legend
23 Μαρ 2021 19:26

 
Οι κομματικοταλιμπάν
23 Μαρ 2021 23:06

μέρα νύχτα προσεύχονται στο όνομα της Κεραμέως (τόση επιτυχία που είναι τελευταία σε δημοτικότητα υπουργός), για να "κλείσει" το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο πανεπιστήμιο.

 
Οι τζιχαντιστοεκπαιδευτικοί
23 Μαρ 2021 19:27

έχουν τόσο πάθος για την Κεραμέως . Η επιτυχία της τηλεκπαίδευσης δεν μπορεί να χωνευτεί.Με τίποτα.

 
Legend
23 Μαρ 2021 19:26

Μ.Π. η αγάπη καλό είναι να μην συγχέεται με τον λαικισμό! Όλα όσα αναφέρατε ωραία και καλά, αλλά αναποτελεσματικά! Μόνο στην τηλεκπαίδευση δεν χάνουμε ώρα μαθήματος και δεν υπάρχει κίνδυνος! Η πανδημία είναι πόλεμος. Ζούμε σε μια εποχή που μπορούμε να σώζουμε ζωές χωρίς να παραλύει η κοινωνία. Μακάρι να γίνονταν εξ αποστάσεως και όλα τα άλλα. Δυστυχώς το κόστος για την οικονομία είναι μεγάλο, αλλά οι ανθρώπινες ζωές που σώθηκαν και μακάρι να μη χαθούν άλλες, μακάρι να μην χανόταν ούτε μία, είναι το πιπ σπουδαίο! Αν η τηλεκπαίδευση απέτυχε, πρέπει να επαναληφθεί η χρονιά. Για το παιδί μου αυτό θα ζητούσα αν δεν ασχολούνταν ή αν δεν τα κατάφερνε. Και το υπεραγαπώ!

 
Μ. Π
23 Μαρ 2021 18:11

@Legend
η ανθρωπιά και η αγαπη σας για τα παιδια και τους εκπαιδευτικούς δυσκολα κρυβονται!
κατά τη γνωμη σας οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να παιρνουν 500ε -γιατι ποσο παραπάνω πια?-και μια ολόκληρη γενια παιδιων να επαναλάβει την τάξη και να χασει μια χρονιά απο τη ζωη του.
το να δοθούν μάσκες στα παιδια και τους δάσκαλους την πρωτη μερα του σχολειου,
το να γινονται τεστ καθε εβδομάδα μαζικά σε σχολικούς πληθυσμούς
το να μειωσουν τον αριθμό των μαθητων σε καθε ταξη
ή εστω να παρακολουθούν οι μαθητες εκ περιτροπης τα μαθηματα...
πως σας φαίνονται σαν ιδεες? σκανδαλώδεις? η μηπως κ ιαυτες υπερβολικά φιλικες προς τους μαθητες και τους εκπαιδευτικούς?

 
Δεν υπάρχει δωρεάν στο Ιντερνετ
23 Μαρ 2021 16:02

Οι εταιρείες μπορούν να επεξεργαστούν (συγκεντρωτικά) δεδομένα για επιχειρηματικούς σκοπούς, είναι όρος που υπάρχει πια σε κάθε εμπορική συμφωνία. Το ίδιο κάνει ο κάθε πάροχος πχ. υπηρεσιών email ή αποθηκευτικού χώρου, το ίδιο έκανε και η συγκεκριμένη εταιρεία.

Συνεχώς βγαίνουν τέτοιες ειδήσεις στο εξωτερικό, επιχειρήσεις τεχνολογίας και δικτύωσης αντλούν δεδομένα από εγγεγραμμένους χρήστες και κατόπιν τα μεταπωλούν σε τρίτους ώστε να τα αναλύσουν για να προσδιορίσουν μελλοντικές τάσεις και συμπεριφορές.

Πώς νομίζετε ότι εμφανίζονται τόσο στοχευμένες διαφημίσεις στην πλοήγηση, απλώς με εθελοντική συμμετοχή των προηγούμενων πελατών;
Όσοι ενδιαφέρεστε διαβάστε σχετικά για programmatic display advertising: είναι αυτοματοποιημένη η δημοπρασία του διαφημιστικού χώρου και καθορίζεται από το ψηφιακό προφιλ κάθε επισκέπτη ώστε να μεγιστοποιείται το πιθανό κέρδος (πχ. στους εφήβους θα διαφημίσουν αθλητικά παπούτσια όχι αυτοκίνητα)

Από την άλλη, το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι μαθητές έχουν κινητά τηλέφωνα δε δικαιολογεί να γίνονται τέτοιες κινήσεις στο δημόσιο σχολικό περιβάλλον.

 
@Anastasia
23 Μαρ 2021 15:51

με ένα μηδενικό από πίσω κάτι θα γινόταν...

 
Αναχρονιστικές προτάσεις
23 Μαρ 2021 15:47

Το αληθινό «σκάνδαλο» είναι να παραμένουν επί τόσες εβδομάδες κλειστά νηπιαγωγεία, σχολεία και ΑΕΙ. Πολύ εύκολα κάποιοι θυσιάζουν τους ανθρώπους κάτω των 25 ετών, που είναι οι νέοι πολίτες και έχουν μέγιστη ανάγκη ποιοτικής εκπαίδευσης.

Σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης δεν έχασαν τόσα μαθήματα οι μαθητές άρα είναι άδικο στην Ελλάδα τα παιδιά και οι έφηβοι να μείνουν πίσω επειδή το κράτος αδιαφόρησε για την Παιδεία.

Χρόνος προετοιμασίας υπήρχε άπλετος εδώ και δύο εξάμηνα, από τον περασμένο Μάρτιο και μετά το φθινόπωρο όλοι οι εκπαιδευτικοί προειδοποιούσαν και ζητούσαν ενίσχυση. Είναι δυνατόν να προτείνουν ορισμένοι (επίλεκτοι;...) να επαναληφθεί η σχολική χρονιά; Το οικονομικό κόστος είναι μικρό αλλά το ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ είναι ανυπολόγιστο.

Φτάνουν οι φθηνές δικαιολογίες και οι αναχρονιστικές προτάσεις. Απαράδεκτο ακόμα ως αστείο να μιλάμε για «σύνεση» όταν έχουμε ΑΠΟΛΥΤΗ αποτυχία σε όλες τις βαθμίδες, και εκατοντάδες οικογένειες και παιδιά είναι στα όρια τους.

@ Legend
23 Μαρ 2021 07:45

Η αλήθεια είναι πως ακόμη κι αν δόθηκαν 2εκ είναι λίγα και δεν υπάρχει σκάνδαλο! Πολύ περισσότερα θα εξοικονομούσαμε βέβαια αν αντί για τηλεκπαίδευση τα σχολεία έκλειναν εντελώς, οι εκπαιδευτικοί έμπαιναν σε αναστολή με μισθό 536 και η χρονιά επαναλαμβανόταν! Το υπουργείο κινήθηκε συνετά και φιλικά προς εκπαιδευτικούς και μαθητές σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Το σκάνδαλο ποιο είναι;

 
Άγνοια...
23 Μαρ 2021 15:47

@Συμφωνία για μεταδεδομένα, και αυτά δ σινεμά είναι.....και υπόκεινται στο ίδιο πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων. Εκτός και αν μεσολαβούν...εξωγήινοι ....

 
Ροβεσπιέρος
23 Μαρ 2021 15:12

Γιατί οι εκπαιδευτικοί θα έμπαιναν σε αναστολή με μείωση μισθού αν εκλειναν τα σχολεία; Σε ποιον δημόσιο υπάλληλο έγινε μείωση μισθού επειδή η υπηρεσία του τον υποχρέωνε, για λόγους υγειονομικούς, να απέχει από την εργασία του μία στις τρεις ημέρες, χωρίς εργασία εξ αποστάσεως; Εκτός κι αν μιλάτε για τους αναπληρωτές.

 
@Συμφωνία για μεταδεδομένα
23 Μαρ 2021 13:42

Από το σχόλιο σας υπονοείται η γνώση του θέματος.
Μήπως θα μπορούσατε να μας ενημερώσετε ποια είναι αυτά τα "μεταδεδομένα" που μπορούν να αξιοποιηθούν για εμπορικούς σκοπούς?

 
Anastasia
23 Μαρ 2021 13:25

Υπάρχει κάποιος να μας πει (ειλικρινά δεν ξέρω) αν με τα 2 μύρια θα μπορούσε να αναβαθμιστεί στο ΠΣΔ έτσι ώστε να "σηκώσει" τις τηλεδιασκέψεις; Φτάνανε τα λεφτά και ο χρόνος για να γίνει αυτό;

 
Συμφωνία για μεταδεδομένα
23 Μαρ 2021 12:42

Προφανώς έγινε συμφωνία για τη διάθεση των μεταδεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών, αυτό είναι το κέρδος για τις επιχειρήσεις πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών μέσα στο 2020 και όλες εκμεταλλεύτηκαν την την επείγουσα κατάσταση.

Η απόφαση ήρθε από πιο πάνω, όχι από το υπουργείο Παιδείας που απλώς υπέγραψε τη σύμβαση (όχι δωρεά) ακολουθώντας τις «εντολές». Αφελές να πιστεύουν ορισμένοι ότι υπήρχε δυνατότητα «επιλογής παρόχων» και διαπραγμάτευσης όρων - έτσι λειτουργούν οι κυβερνήσεις;

 
Όχι Nobel αλλά Νo belle
23 Μαρ 2021 11:58

@Legend

Δηλαδή μας λέτε, ότι οι επιλογές-λύσεις ήταν δύο?

Α. Ή η τηλεκπαίδευση.
Και λέω κι εγώ : α) με τα τεχνικά της προβλήματα β) χωρίς επιμόρφωση σε αυτήν, ούτε εκπαιδευτικών ούτε μαθητών ούτε φοιτητών γ) με εξοπλισμό από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς-μαθητές-φοιτητές δ) με αμφίβολη αποτελεσματικότητα, όταν ο ίδιος ο υφυπουργός παιδείας και πανεπιστημιακός δήλωσε δημόσια ότι, "είναι σαν να μιλάς σε τοίχο" ε) όχι και τόσο δωρεάν τελικά.... αλλά "ακόμη κι αν δόθηκαν είναι λίγα"?!?! στ) με προσωπικά δεδομένα 3 εκατομμυρίων (όχι ευρώ αλλά) πολιτών που κανείς δεν μας λέει ούτε ποια είναι, ούτε σε ποια χέρια μπορεί να "πέσουν", ούτε ποια κακόβουλη χρήση τους μπορεί να γίνει.

Β. Ή "τα σχολεία έκλειναν εντελώς, οι εκπαιδευτικοί έμπαιναν σε αναστολή με μισθό 536 και η χρονιά επαναλαμβανόταν".

Το σκάνδαλο λοιπόν νομίζω είναι, ότι μόνο στην Ελλάδα τα σχολεία έγιναν "φυσαρμόνικες" (τα Πανεπιστήμια όχι....), με μαθητές-φοιτητές-γονείς-εκπαιδευτικούς σε απόγνωση και με μία περιχαρή(sic) υπουργό αντίθετα, που απονέμει μόνη της στον εαυτό της Nobel, για την "άριστη" διαχείριση της κατάστασης. Και που μας λέει κιόλας, ότι για όλα τα κακά φταίει..... ο Φίλης (ο 10 μήνες υπουργός το 2015).

Για τη δεύτερη επιλογή-λύση σας (κι επειδή τη διάβασα και σε άλλο δημοσίευμα εδώ στο esos), στο χωριό μου λένε "άλλος τραγου-δάει άλλος πληρώνει". Την ανεπάρκεια του κράτους και της υπουργού, ζητάτε να τη "λουστούν" 3 εκατoμμύρια Έλληνες? Στις μάσκες αερόστατα για παράδειγμα, σε τί έφταιξαν οι πολίτες, για να πληρώσουν τα σπασμένα?

 
Πόδι στην άσχετη
23 Μαρ 2021 11:35

Την πληρώσαμε κιόλας αυτη τη μπουρδα που ολο πέφτει ! Παραίτησή της ψευτρας Κεραμεως τωρα !

 
Ροβεσπιέρος
23 Μαρ 2021 10:37

Το ότι η σύμβαση για τηλεδιασκέψεις στο Δημόσιο έγινε σύμβαση -και- για τηλεκπαίδευση είναι κάτι που μάλλον βαρύνει τη νυν ηγεσία του υπουργείου, όχι την πρώην. Όπως φαίνεται, δεν ήταν απλώς λύση ανάγκης, αλλά νοοτροπία: κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι τηλεκπαίδευση με έξι ώρες την ημέρα μπροστά στον υπολογιστή (και το τάμπλετ ή το κινητό) δεν εξισώνεται με τρεις ώρες τηλεδιάσκεψης τη βδομάδα. Ομοίως, άλλη βαρύτητα έχουν τα προσωπικά μεταδεδομένα ενηλίκων τηλεδιασκεπτομένων για λίγο και άλλη τα ανηλίκων τηλεκπαιδευομένων καθημερινά.
Αλλά παραμένει "δωρεά" η σύμβαση και "απροσπέλαστα" τα προσωπικά μεταδεδομένα -αν το θέλετε έτσι, δικολαβίστικα.

 
kostas
23 Μαρ 2021 10:36

με τη γίδα στην πλάτη.......
οι αρμόδιες δικαστικές αρχές ; πότε θα ασχοληθούν;

 
επική ρήση ! στα επίλεκτα ΧΤΕΣ
23 Μαρ 2021 10:29

"Το υπουργείο κινήθηκε συνετά και φιλικά προς εκπαιδευτικούς και μαθητές σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία" : έρανο όλοι τα μιστά 3 μηνών στο υπουργείο και πλακέτα στην υπουργό

 
Αριστεία, όχι αστεία
23 Μαρ 2021 10:21

Δεν θα μας τρελάνει η υπουργός των παγουρίνων.
Αυτή δεν έλεγε σε όλους τους τόνους πως η πλατφόρμα είναι δωρεάν; Τα σχεδόν 2 εκ τα πήρε ή δεν τα πήρε η Cisco;
Θα πρέπει να καταλάβει δεν είναι αυτοφοράκιας δικηγόρος να λέει δικολαβίες, αν και οι αυτοφοράκηδες δικηγόροι ειναι πιο έξυπνοι και προσέχουν να μην εκνευρίζουν τους δικαστές με αρλούμπες.

 
KONSTANTINOS
23 Μαρ 2021 09:54

Έτσι γίνονται οι δουλειές, για να μαθαίνουν οι άσχετοι!!!

 
Λοιπόν
23 Μαρ 2021 09:41

σε τι διαφέρει η νυν υπουργός από τους προηγούμενους, αφού συνέχισε αυτά που έκαναν, και μάλιστα επί τα χείρω; Και γιατί δεν τα αποκάλυπτε αυτά τα συγκλονιστικά ένα χρόνο τώρα, από τις αρχές του φθινοπώρου έστω, παρά προστάτευε από τη δημοσιότητα ως κόρη οφθαλμού τις συμβάσεις που μας έλεγε ότι είναι δωρεές και fake news τα περί παραχώρησης των μεταδεδομένων;

 
Σοφιστείες
23 Μαρ 2021 08:25

Πιάστηκε η αντιπολίτευση «με τη γίδα στην πλάτη» ας μου επιτραπεί η λαϊκή έκφραση . Άπο το 2019 το είχε υπογράψει; Έρχονται ένα ένα Χρόνια μη δοξασμένα ...που λέει και το τραγούδι !

 
Legend
23 Μαρ 2021 07:45

Η αλήθεια είναι πως ακόμη κι αν δόθηκαν 2εκ είναι λίγα και δεν υπάρχει σκάνδαλο! Πολύ περισσότερα θα εξοικονομούσαμε βέβαια αν αντί για τηλεκπαίδευση τα σχολεία έκλειναν εντελώς, οι εκπαιδευτικοί έμπαιναν σε αναστολή με μισθό 536 και η χρονιά επαναλαμβανόταν! Το υπουργείο κινήθηκε συνετά και φιλικά προς εκπαιδευτικούς και μαθητές σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Το σκάνδαλο ποιο είναι; Ο Σύριζα ποιεί σκάνδαλα πάλι;

 
Βασίλης
23 Μαρ 2021 07:08

Η επιθυμία της Cisco ήταν τα δεδομένα; Είμαστε καλά; Το έργο ήταν τιτάνιο και τα στοιχεία πέρασαν μέσα από το Sch . Κάτι έπρεπε να γράψουν. Ψεύδη στοιχεία θα έδιναν; Έλεος πια !

 
Μανόλης
23 Μαρ 2021 01:30

Πραγματικά απύθμενο το θράσος και η υποκρισία. Της κυρίας Κεραμέως. Κατά την προσφιλή μέθοδο της κυβέρνησής της, αντί να απολογούνται για ένα ακόμα σκάνδαλο, το μόνο που κάνουν είναι επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. Και αναίσχυντη προπαγάνδα από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, η οποία έχει ξεπεράσει κάθε φαντασία στη μετατροπή του μαύρου σε άσπρο.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.