Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Δολοφονική επίθεση σε καθηγητή του ΕΚΠΑ

Πήραμε την αστυνομία αμέσως τηλέφωνο, και αρνήθηκε να έρθει. Ξαναπήραμε πάλι και πάλι λάβαμε αρνητική απάντηση!!!
Δημοσίευση: 23/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αγαπητοί και αγαπητές συνάδελφοι,

Χθες το μεσημέρι γύρω στις 13.30 έφτασα στη Σχολή για να εργαστώ στο γραφείο μου. Όταν εισήλθα στη Σχολή και παρκάρισα το αυτοκίνητο μου, κατέβηκα και είδα τον φύλακα να λογομαχεί με ένα νεαρό που είχε υπό την κατοχή του ένα σκύλο ράτσας ‘πίτμπουλ’, όπως μου φάνηκε. Ο φύλακας έλεγε στο νεαρό ότι απαγορεύεται η είσοδος με σκυλιά στη σχολή. Κλείδωσα το αυτοκίνητο και ενώ ο νεαρός με είχε προσπεράσει και ο φύλακας συνέχιζε να τον προειδοποιεί, του μίλησα και του είπα: «Λεβέντη μου γιατί δεν σέβεσαι τις υποδείξεις του φύλακα!!!!»

Καθώς προχωρούσε και είχε φτάσει στο ύψος εισόδου της αίθουσας της ενόργανης γυμναστικής, γύρισε και μου φώναξε: «Τι σ ’ενδιαφέρει εσένα, τι σε νοιάζει, ποιος είσαι εσύ;» Του απάντησα ότι είμαι καθηγητής στη Σχολή, ενώ ταυτόχρονα κατάλαβα ότι δεν ήταν φοιτητής μας και δεν είχε σχέση με το χώρο μας. Αμέσως γύρισε και ήρθε προς το μέρος μου. Φυσικά αν και τρόμαξα στη θέα του σκύλου όταν με πλησίασε, περίμενα ότι έρχεται να μου μιλήσει. Όταν έφτασε κοντά μου, και χωρίς να καταλάβω τίποτα, με γρονθοκόπησε με τόσο βίαιο τρόπο στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να πέσω αναίσθητος στο έδαφος.

Αυτός—σύμφωνα με την αναφορά του φύλακα γιατί εγώ είχα χάσει τις αισθήσεις μου—συνέχισε να με κτυπάει με κλοτσιές στο πρόσωπο και στα πλευρά μου. Όταν ανέκτησα τις αισθήσεις μου, είδα το φύλακα από επάνω μου τρομαγμένο, και βουρκωμένο, να με ρωτάει κατ’ επανάληψη: «Είστε καλά κύριε καθηγητά, είστε καλά κύριε καθηγητά;;».

Στο επόμενο στάδιο θυμούμαι τον εαυτό μου καθισμένο σε μια καρέκλα μπροστά από το σπιτάκι του φύλακα, με πλημμυρισμένο το πρόσωπό μου και το κεφάλι μου στα αίματα.

Πήραμε την αστυνομία αμέσως τηλέφωνο, και αρνήθηκε να έρθει.

Ξαναπήραμε πάλι και πάλι λάβαμε αρνητική απάντηση!!!

Όταν άρχισα να συνειδητοποιώ τί γίνεται γύρω μου, θυμούμαι τη μεταφορά μου με ένα αμαξίδιο στον αξονικό τομογράφο!!!!!!!

Αποτελέσματα:
-Σοβαρές κρανιοεγγεφαλικές κακώσεις,
-Ράμματα σε όλο το πρόσωπο μου,
-Μώλωπες σε όλο μου το σώμα,
-Φοβεροί πόνοι στα πλευρά μου
-Προβλήματα στην οδοντοστοιχία μου
– Ζαλάδες, ναυτία, πονοκέφαλοι, και αστάθειες.

Το βράδυ στο σπίτι μου δεν αναγνώριζα τον εαυτό μου στον καθρέφτη!!!! Το πρόσωπο μου ήταν εντελώς παραμορφωμένο. Μέχρι τη στιγμή που σας στέλνω αυτό το κείμενο δεν μπορώ να σταθώ όρθιος στα πόδια μου.

Αυτά προς ενημέρωση σας… Είμαι ευγνώμων που ζω!!!
Με συναδελφική εκτίμηση

Νίκος Πατσαντάρας

Σχόλια (16)

 
όρμα Jack
24 Μαρ 2021 12:23

Όπως έγραψε και o Ν. Καζαντζάκης για το χρέος των Ελλήνων στην Ασκητική: «Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους». Αν όμως η ράτσα είναι "πίτμπουλ" τότε "όρμα Jack"?
Που είναι η υπερ-ευαισθησία των συλλόγων και των υπερασπιστών του άσυλου, για τα μέλη του πανεπιστημίου? Μάλλον προορίζεται μόνον για τους εισβολείς εξω-πανεπιστημιακούς που ζητούν το άσυλο της ανομίας του εντός των πανεπιστημιακών χώρων.

 
Ουαί υμίν ...
24 Μαρ 2021 11:40

Εσεις μεχρι χθες δεν φωνάζατε για άσυλο και για το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα. Αποφασίστε θετε η δεν θετε αστυνομία στα ΑΕΙ.

 
Η σιωπή των αμνών
24 Μαρ 2021 11:39

Για την εγκληματική αυτή ενέργεια καμιά ανακοίνωση των "δημοκρατικών δυνάμεων" εντός και εκτός πανεπιστημίου. Δεν είδαν δεν άκουσαν τίποτα. Δυστυχώς διακόσια χρόνια από την επανάσταση, μόνο ελευθερία δεν έχουμε. Δικτατορία των μπαχαλάκηδων έχουμε. Πανεπιστήμια και σχολεία διαλυμένα, μόνιμα κατειλημμένα και βρώμικα, δρόμοι κλειστοί από μερικές δεκάδες διαμαρτυρόμενους και ξύλο στον κάθε ανυποψίαστο εργαζόμενο - πολίτη, που τυχαίνει να βρίσκεται ... μόνιμα σε λάθος σημείο. Να δούμε μετά από πόσα χρόνια θα ελευθερωθούν τα παιδιά μας από όλους αυτούς.

 
Νικόλαος
24 Μαρ 2021 03:42

Η πραιτοριανή φρουρά εεεε η ΕΛ.ΑΣ. ήθελα να πω, επεμβαίνει μόνο όταν πρόκειται να προστατέψει πολιτικούς και μέλη της. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις απλώς καταγράφει το συμβάν και αν εμφανιστεί αυτό θα γίνει αρκετό χρόνο μετά τη λήξη του. Ο χώρος του πανεπιστημίου δεν αποτελεί εξαίρεση...

 
@antizervas
23 Μαρ 2021 20:43

μπαα. Το σωστό επιχείρημα εδώ είναι: "αυτά γίνονται παντού όχι μόνο στα πανεπιστήμια". Έτσι θα πουν οι σύντροφοι.

 
Μ.Χ
23 Μαρ 2021 20:17

Όλα περίεργα όλα σκοτεινά.

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
23 Μαρ 2021 19:44

Τα χάλια του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου που κάποιοι υπερασπίζονται άμεσα ή έμμεσα. Ντροπή μας.

 
Φ.Φ.
23 Μαρ 2021 18:10

Καμιά κάμερα; Η είσοδος των σχολών πρέπει να έχουν κάμερες.

 
Απορία
23 Μαρ 2021 18:09

Μερικοί κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε ή πραγματικά δεν καταλαβαίνετε ότι η αστυνομία επεμβαίνει μόνο για πολιτικούς λόγους άσχετους με την αποστολή της;
Φτάνει και με το χιλιοπαιγμένο άσυλο! Όσες φορές και να ξαναματακαταργηθεί, είναι ηλίου φαεινότερον ότι το πραγματικό ζήτημα ήταν πάντοτε η καταστολή του φρονήματος. Περαστικά στον κ. Πατσαντάρα.

 
Ερωτημα
23 Μαρ 2021 17:30

Υπάρχουν κάμερες! Μπορεί μα συλληφθεί! Πήγε για διακίνηση ιδεών εντός του πανεπιστημίου η βρήκα ανοιχτή πόρτα και μπηκα; Ήταν που δεν ήθελαν στο εκπα την αστυνομία!

 
steven
23 Μαρ 2021 17:25

Που χάθηκαν οι επαναστάτες τὠρα..Μπάχαλο είναι τα πανεπιστήμια.. Ναρκωτικά, μολότοφ, καταλήψεις και ότι βάζει ο νούς σου..εαν πήγαινε η αστυνομία θα ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΝ για ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ..Καλά έκανε και δεν πήγε, να πάνε οι επαναστάτες να υπερασπιστούν τον χώρο τους ! !

 
ANTONIOS
23 Μαρ 2021 16:59

Συμπέρασμα : όταν βλέπεις σκύλο "πιτμπουλ", μείνε μακρυά.

 
Μ
23 Μαρ 2021 16:19

Πότε έγινε αυτό; Η αστυνομία γιατί να μην πάει; Κάτι δεν καταλαβαίνω...

 
Καταθέσατε μήνυση?
23 Μαρ 2021 16:13

Απαράδεκτο αυτό που συνέβη ! Να καταθέσετε μήνυση στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα με μάρτυρα τον φύλακα. Σίγουρα θα μπορείτε να περιγράψετε τον δράστη για να τον συλλάβουν.
Δυστυχώς, μόνον με εντολή εισαγγελέα, μετά από κλήση του πρύτανη, φαίνεται ότι επεμβαίνει η αστυνομία, ακόμη και για τέτοια εγκλήματα εντός των "τειχών" του άσυλου.

 
Τραγικό
23 Μαρ 2021 16:02

Τραγικό για τον άνθρωπο, τον κάθε άνθρωπο που πάει στην εργασία του και στο τέλος της ημέρας να λέει απλά "Είμαι ευγνώμων που ζω!!". Αυτό πάλι με την άρνηση της αστυνομίας τι είναι, έχει δικαίωμα να αρνηθεί; Πέρα από το άσυλο δε θα μπορούσε να έρθει έως την είσοδο, στο φυλάκιο του φύλακα; Αν ο άνθρωπος πέθαινε επί τόπου τότε θα έρχονταν;

 
antizervas
23 Μαρ 2021 16:02

Που είναι τώρα οι αντίθετοι στην αστυνομία στο πανεπιστήμιο να σχολιάσουν;; Α, οκ, προβοκάτσια.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.