Placeholder

Τηλεκπαίδευση

«Ξέσπασμα» Ν. Κεραμέως: ΣΥΡΙΖΑ συνώνυμο του λαϊκισμού και του ψεύδους και για την τηλεκπαίδευση

"O ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται σε ακραία επικοινωνιακή λασπολογία και παραγωγή fake news, στρεφόμενος εναντίον της τηλεκπαίδευσης, μιας τεράστιας κατάκτησης που πέτυχε με κόπο η εκπαιδευτική μας κοινότητα"
Δημοσίευση: 23/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Ξέσπασε»  σήμερα η υπουργός   Νίκη Κεραμέως , μετά τις «αλυσιδωτές»  καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ  για τη  τη σύμβαση  με τη CISCO, τις οποίες το υπ. Παιδείας χαρακτηρίζει fake news.

Η Νίκη Κεραμέως κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι  επιδίδεται για άλλη μια φορά σε  κρεσέντο λαϊκισμού   και σημειώνει ότι « Αδυνατώντας να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση, επιδίδεται σε ακραία επικοινωνιακή λασπολογία και παραγωγή fake news, στρεφόμενος εναντίον της τηλεκπαίδευσης, μιας τεράστιας κατάκτησης που πέτυχε με κόπο η εκπαιδευτική μας κοινότητα».

Η υπουργός Παιδείας απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζει τα εξής:

Το χρονικό διάστημα της δωρεάς

Η σύμβαση με τη CISCO από τον Μάρτιο 2020 μέχρι τον Ιανουάριο 2021 προβλέπει «δωρεάν παραχώρηση της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων WEBEX» όπως ο ίδιος ο τίτλος αλλά και το άρθρο 1 της σύμβασης απερίφραστα ορίζει. Δεν πληρώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ούτε ένα ευρώ προς τη CISCO για τις άδειες αυτές των εκπαιδευτικών.

Η δωρεά έληξε  τον Ιάνουράριο και  δεν ήταν για πάντα

Προφανώς δεν μπορούσε να είναι για πάντα δωρεάν η χρήση της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης. Kαι αυτονοήτως έπρεπε να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας να αξιοποιούν ψηφιακά εργαλεία και για την τηλεκπαίδευση αλλά και για κάθε άλλη χρήση συναφή με την εκπαίδευση όπως συνεδριάσεις και τηλεδιασκέψεις.

Χρησιμοποιήθηκε η σύμβαση που εόιχε κάνει η Κυβέρνηση   ΣΥΡΙΖΑ τρεις ημέρες πριν τις εκλογές

Αντί να δαπανηθούν νέα κονδύλια του Ελληνικού Δημοσίου, μετά τη λήξη της δωρεάν σύμβασης, αξιοποιήθηκαν υφιστάμενες άδειες, χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον επιβάρυνση για το Δημόσιο. Η τηλεκπαίδευση εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, συμβάσεις για το οποίο υπεγράφησαν από την τότε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του 2019 (4 και 5 Ιουλίου 2019!) και περιλαμβάνουν πληθώρα προϊόντων της εταιρείας CISCO.

14  ευρώ η κάθε άδεια για ένα χρόνο

Η Κυβέρνηση αξιοποίησε τις συμβάσεις αυτές που περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα άδειες τηλεδιασκέψεων εν γένει για το Δημόσιο. 154.000 άδειες εκπαιδευτικών με κόστος περίπου 14 ευρώ η κάθε άδεια για ένα χρόνο!

Τα προσωπικά δεδομένα

Αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, το Υπουργείο Παιδείας έχει λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστούν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας, ακολουθώντας τις υποδείξεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και εκπονώντας μελέτη εκτίμησης αντικτύπου.

Επιπλέον, φρόντισε ούτως ώστε να μην ισχύσει απλά το γενικό πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων της εταιρείας που ισχύει για όλους τους χρήστες, αλλά

α) ειδικό ενισχυμένο πλαίσιο,

β) χωρίς να απαιτείται καμία δημιουργία λογαριασμού από μαθητές – συνδέονται με σύνδεσμο που τους στέλνει ο εκπαιδευτικός τους,

γ) η σύνδεση εκπαιδευτικών να γίνεται μέσα από ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας (μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου) και όχι μέσω της Webex,

δ) να υπάρχουν ειδικές ρήτρες που απαγορεύουν οποιαδήποτε χρήση οποιωνδήποτε προσωπικών δεδομένων για οποιονδήποτε σκοπό άλλο από τη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης, π.χ. όπως αναφέρεται στο άρθρο 2 της σύμβασης δωρεάς, η εταιρεία «οφείλει να μην κάνει χρήση των προσωπικών δεδομένων που θα διατεθούν (π.χ. διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) για προωθητικές ή άλλες εμπορικές ενέργειες» και

ε) την παραμετροποιημένη λειτουργία της πλατφόρμας, π.χ. απενεργοποιημένη λειτουργία βιντεοσκόπησης και αποθήκευσης. Επί όλων αυτών εκδόθηκε η απόφαση Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα 4/2020, που έκρινε την τηλεκπαίδευση ως απολύτως συμβατή µε τη βασική αποστολή του Κράτους για παροχή εκπαίδευσης, που δεν αντίκειται στη νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Τόσο απεγνωσμένος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν ξέρει πλέον πού πατάει και πού βρίσκεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλούσε τη Κυβέρνηση γιατί  ήταν δωρεάν η τηεκπαίδευση

Όταν η παροχή ήταν δωρεάν, μας εγκαλούσε επειδή είναι δωρεάν και όχι επί πληρωμή.

Τώρα που εντάχθηκε σε πλαίσιο αγοράς αδειών – που διαπραγματεύθηκε και επέλεξε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ (!) –τους ενοχλεί που το Ελληνικό Δημόσιο θα πληρώσει 14 ευρώ τον χρόνο για κάθε άδεια εκπαιδευτικού για να μπορεί να κάνει τηλεκπαίδευση στους μαθητές του, να συνεδριάζει με τους συναδέλφους του κ.ο.κ.

Σε ποια άλλη χώρα οποία η Αξιωματική Αντιπολίτευση  πολεμάει λυσσαλέα την τηλεκπαίδευση;

Δεν ξέρουμε άλλη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία η Αξιωματική Αντιπολίτευση να πολεμάει λυσσαλέα την τηλεκπαίδευση. Αν ήταν στο χέρι του ΣΥΡΙΖΑ, τα παιδιά μας θα ήταν στο σκοτάδι όλο τον καιρό της αναστολής λειτουργίας σχολείων. Η αντιπολίτευση του ΟΧΙ σε όλα, του σκοταδισμού, των fake news και της αμάθειας.

Σχόλια (28)

 
η αλήθεια είναι
25 Μαρ 2021 07:16

Η μεγαλύτερη επιτυχία του υπουργειου είναι η τηλεκπαίδευση. Το ότι πέτυχε δωρεάν παροχή επί ένα χρόνο ήταν επίτευγμα. Τα 2 εκ μετά, για το διάστημα της πανδημίας είναι ψίχουλα μπροστά στα τεράστια έξοδα των βανδαλισμών των καταληψιών και των μπαχαλάκηδων. Αλλά εκεί έχουμε επιλεκτκιή μνήμη.

 
Θλίψη
24 Μαρ 2021 13:40

Θλίψη κ οργή μόνο. για τους υποστηρικτές του αρχηγου του τελευταίου ευρωπαικου σταλινικου κόμματος που διέλυσε επί 4, 5 χρόνια τη χώρα...

 
Εκπαιδευτικός
24 Μαρ 2021 12:40

Οι εκπαιδευτικοί ξέρουμε πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί στην Α/θμια και Β/θμια και αυτή την κατάσταση την ξέρουν πκαι οι γονείς και τα παιδιά. Η προπαγάνδα λοιπόν δεν λειτουργεί όταν υπάρχει προσωπική εμπειρία.
Μετά την πρώτη καραντίνα θα έπρεπε να είχε οργανωθεί η ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Αυτό δεν έγινε και έχουμε απλή τηλεκπαίδευση με το υπουργείο να παρέχει μόνο την πλατφόρμα και τους εκπαιδευτικούς να βάζουν τον δικό τους εξοπλισμό , υπολογιστές , σύνδεση στο Διαδίκτυο , χρήματα από την τσέπη τους (για να αγοράσουν γραφίδες κ.α.) ..και το φιλότιμό τους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δεδομένες συνθήκες και να κρατήσουν τα παιδιά σε σύνδεση με το σχολείο.
Το υπουργείο επέλεξε την πλατφόρμα μιας ιδιωτικής εταιρείας και δεν φρόντισε να φτιάξει δικιά του, λέγοντας μας πως παρέχεται δωρεάν. Τώρα μαθαίνουμε ότι θα δώσει στην Cisco δύο εκατομμύρια, ενώ της έχει κάνει δώρο και τα μεταδεδομένα μας.
Σαν απάντηση σε αυτό το σκάνδαλο, δεν θέλουμε από την υπουργό να μας πει για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην τηλεκπαίδευση, θέλουμε να μας πει τι έκανε το υπουργείο της εδώ και ένα χρόνο σχετικά.
Και τα εκπαιδευτικά sites, αν θέλουνε να τα παρακολουθούνε και να τα διαβάζουν εκπαιδευτικοί, πρέπει να παρουσιάζουν την κατάσταση αντικειμενικά και αξιόπιστα. Κοιτάξτε πόσο έχουν πέσει οι θεαματικότητες των τηλεοπτικών σταθμών (και μάλιστα μέσα στην καραντίνα) λόγω της διαστερβλωμένης κάλυψης της πραγματικότητας

 
Ό, τι να 'ναι
24 Μαρ 2021 12:12

Προφανώς μας περνούν για ανόητους. Ο Σύριζα δηλαδή γνώριζε για την πανδημία πριν τον παγκολίνο και έκανε deel με την cisco.

 
Evi
24 Μαρ 2021 12:09

Ξέρετε κάτι κα. Υπουργέ; Πλέον δεν πέφτω από τα σύννεφα για τα πεπραγμένα σας διότι ως νομικός γνωρίζετε πολύ καλά να χειρίζεστε την ελληνική γλώσσα. Δεν θα με εκπλήξετε με τους νόμους που θα ψηφίσετε για τη δημόσια εκπαίδευση γιατί έκατσα κ διάβασα το προεκλογικό σας πρόγραμμα κ μας έχετε δώσει κ πολλά δείγματα γραφής άλλωστε. ΑΛΛΑ το ύφος σας κ ο τρόπος που πολιτευεστε με έχει κουράσει. Νιώθω ότι πρέπει να πέσω πολύ χαμηλά για να σας απαντήσω, κ δε θα το κάνω για κανέναν που προσβάλει την νοημοσύνη μου. Λυπάμαι που κάποιοι ασχολούνται ακόμα μαζί σας κ σας παίρνουν στα σοβαρά . Εύχομαι να έχετε το μέλλον όλων των προκατόχων σας.

 
Χμ
24 Μαρ 2021 01:54

Ο Σύριζα έχει στόχο να ανεβάσει τη δημοτικότητα της Κεραμέως που πατώνει. Δεν εξηγείται αλλιώς.

 
Διαδεδομένη πρακτική
24 Μαρ 2021 01:46

Η υπουργός ας δηλώσει ξεκάθαρα ότι αυτή ήταν απόφαση της κυβέρνησης και ότι δεν υπήρχε περιθώριο ελιγμών. Μην είμαστε αφελείς, οι επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για άντληση δεδομένων χρηστών από πλατφόρμες

https://www.esos.gr/arthra/72162/i-cisco-gia-ti-symvasi-me-yp-paideias-k...

 
Μέριμνα για φυσική διδασκαλία
24 Μαρ 2021 01:34

Η τηλεκπαίδευση παραμένει προβληματική ανεξάρτητα από την τεχνολογική υπηρεσία, ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Η προχειρότητα φαίνεται από την έλλειψη κεντρικής υποστήριξης καθώς ανέλαβαν μόνοι τους εθελοντικά οι εκπαιδευτικοί να λύνουν απορίες σε συναδέλφους αλλά και από την απουσία πρότυπων μαθημάτων με υλικό ασκήσεων και επανάληψης, οργανωμένα σε Ψηφιακό Αποθετήριο.

Αντί λοιπόν να ασχολούνται με μικροπολιτική θα έπρεπε εδώ και 12 μήνες να έχουν μεριμνήσει για εκ περιτροπής φυσική παρουσία μαθητών, προσλήψεις ωρομισθίων, φροντιστηριακά μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και φυσικά στην αξιοποίηση των καθηγητών στα Πειραματικά Σχολεία ώστε να παραχθεί αξιόλογο ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό που θα είναι διαθέσιμο σε ΟΛΑ τα παιδιά.

Η απουσία έργων εμφανής και δυστυχώς τα παιδιά και οι νέοι εγκλωβίστηκαν χωρίς λόγο και αιτία.

 
Γιωργος
24 Μαρ 2021 01:24

Η συμβαση που υπεγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018 αφορουσε ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ στον δημοσιο τομεα, οχι ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
Μην σπευδετε καποιοι να βγαλετε λαδι την υπουργο,το πραγμα βρωμαει απο μακρια. Πληρης διερευνηση μεχρι να αποκαλυθφει η αληθεια!

 
Μανάβης
24 Μαρ 2021 00:32

Εγώ πάντως αύριο στη λαική, θα βάλω ταμπέλα "όλα τζάμπα".... κι όποιος παίρνει έστω και μαϊντανό, θα τον χρεώνω 14 ευρώπουλα.
Όποιον γκρινιάζει, θα τον στέλνω στην νομικό Κεραμέως για να του τα εξηγήσει.

 
Δωρεάν επί πληρωμή μαθήματα Κβαντομηχανικής
23 Μαρ 2021 23:39

Ο Σύριζα δίνει μαθήματα Μοντέρνας Φυσικής και αποδεικνύει με πειράματα την αρχή της επαλληλίας καταστάσεων. Δύο παραδείγματα: Όταν κάτι είναι πληρωτέο, το θέλει δωρεάν, και όταν είναι δωρεάν το θέλει να είναι πληρωτέο. Όταν ένα πανεπιστήμιο είναι κλειστό, το θέλει να ανοίξει, και μόλις ανοίξει, στέλνει τα παλληκάρια να κάνουν κατάληψη. Δεν θέλει την αστυνομία, αλλά ψεκάζει τους συνταξιούχους, και όταν επεμβαίνει η αστυνομία στην Πρυτανεία, στέλνει τα παλληκάρια να κάνουν κατάληψη στη Σχολή Θετικών Επιστημών (για να ξαναγίνει επέμβαση και εκεί).

Τρίζουν τα κόκκαλα του Αριστοτέλη (ο θάνατος της Λογικής), του Καρτέσιου (ο θάνατος του ορθού λόγου) και του Σρέντιγκερ (fake κβαντομηχανική).

Άσκηση για το σπίτι: δώστε και άλλα παραδείγματα και στείλτε τα δωρεάν επί πληρωμή μέσω Webex.

 
φιλελεύθερος
23 Μαρ 2021 23:03

Η τακτική του Σύριζα θυμίζει το «Πες, πες, στο τέλος πάντα κάτι θα μείνει!»

τέως σχολικός σύμβουλος

 
ο ξεχασιάρης
23 Μαρ 2021 22:48

Αντιπολίτευση με παγουρίνο και αοριστίες. Τι έγινε τελικά είχε υπογράψει τη σύμβαση της cisco η προηγούμενη κυβέρνηση; Τόσο καιρό που την κατηγορούσε; Δηλαδή το ξέχασε;

 
arte
23 Μαρ 2021 21:57

Αν αφαιρέσουμε τις εκατέρωθεν πολιτικές κορόνες, η ουσία που μένει, θαρρώ ,είναι η εξής:: η ζωντανή διδασκαλία- μάθηση είναι αναντικατάστατη , σε έκτακτες συνθήκες όμως η τηλεκπαιδευση είναι μια καλή λύση που παρά τα επιμέρους προβλήματα λειτούργησε καλά.. Η πρόβα είχε γίνει, εξάλλου, με θετικό πρόσημο γενικά, από τα σχολεία με κατάληψη (μιλώ εκ πείρας..). Στατιστικά μιλώντας (από όσο, μερικώς προφανώς, γνωρίζω) το μεγάλο, πολύ μεγάλο σύνολο μαθητών- καθηγητών προσαρμόστηκε αρκετά καλά. Στατιστικά μιλώντας τα 2 βασικά προβλήματα (επιμόρφωση εκπαιδευτικών, λύσεις για τους μαθητές χωρίς τεχνολογική υποδομή) καθυστερεί πολυυυυ να λυθεί..

 
Οι άρχοντες της παραπληροφόρησης...
23 Μαρ 2021 21:56

1) Η χρήση της πλατφόρμας ήταν δωρεάν..Μόνο που δεν ήταν. Αυτό προκύπτει όχι μόνο από τις δηλώσεις της κυρίας υπουργού αλλά και από την μελέτη των επιμέρους συμβάσεων. Η κάθε σύμβαση από τον Σεπτέμβριο και μετά προέβλεπε περιορισμένο αριθμό τηλεδιασκέψεων και περιορισμένο αριθμό εισόδων των μαθητών σε αυτές. Ο αριθμός όμως των πραγματοποιούμενων τηλεδιασκέψεων ήταν πολύ μεγαλύτερος με συνέπεια να μην είναι τελικά δωρεάν η χρήση της πλατφόρμας. Άλλωστε και η σύγκληση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έγινε λόγω αντιδικίας των εταιρειών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για τις επιμέρους συμβάσεις οι οποίες είχαν και χρηματικό όφελος από την παροχή τηλεπικοινωνιακού υλικού και την χρήση των τηλεδιασκέψεων για την τηλεκπαίδευση.2) Η σύνδεση των εκπαιδευτικών γίνεται μέσα από ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας και όχι μέσω της Webex....Για να συνδεθεί κάποιος εκπαιδευτικός και με βάση τις αναλυτικές δημοσιευμένες οδηγίες του υπουργείου Παιδείας πρέπει να έχει κατεβάσει την ειδική εφαρμογή της Webex και να έχει δημιουργήσει λογαριασμό σε αυτή. Οπότε για ποια σύνδεση μέσω ειδικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας μιλάει η κυρία υπουργός;

 
Εκπαιδευτικος
23 Μαρ 2021 21:55

Γενιές αγραμμάτων και μαλιστα με πολύ κόπο ,με προβλήματα στην υγεία και με αρκετό χρήμα από όλους.Ειναιο,τι χειροτερο.Να φύγει η Κεραμεως μας έχει κουράσει.

 
Εκπαιδευτικός
23 Μαρ 2021 21:51

Χειριστικος θυμός .
Υπάρχει θέμα διαφάνειας : στην επιλογή της πλατφόρμας όπου καταφανώς απουσιάζουν παιδαγωγικά κριτήρια στον τρόπο πρόσκλησης των ενδιαφερομένων, στην διαχείριση δεδομένων, στον τρόπο δημοσίευσης της σύμβασης.
Στην ενίσχυση και αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών.
Η τηλεκπαίδευση δεν είναι μόνο βιντεοδιάσκεψη.

 
εργατικότητα
23 Μαρ 2021 21:32

Μέχρι τον Ιανουάριο του 21 δεν πληρώθηκε ούτε ένα ευρώ και το ποσό που πληρώθηκε μετά ήταν μηδαμινά. ήταν μία επιτυχία του υπουργείου. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν περιμέναμε ποτέ ότι η ανταπόκριση και η επιτυχία θα ήταν τόσο μεγάλη. Το 2019 ούτε ξέραμε ότι θα γινόμασταν ειδήμονες της τεχνολογίας. Τη χρειαζόμαστε την πλατφόρμα και ας πληρώσει το υπουργείο. Μας έχει εξυπηρετήσει αφάνταστα.

 
@ΓΦ
23 Μαρ 2021 21:27

Υπέγραψε ή δεν υπέγραψε τη συμβαση το 2019 πριν αναχωρήσει; Έχει στοιχεία για τα όσα κατηγορεί το υπουργείο ή πάλι για μία ακόμη φορά στο κενό; Όχι να το συνεχίσουμε να μάθουμε την αλήθεια γιατί τόσο καιρό άλλα έλεγε η αντιπολίτευση.

 
Όχι άλλο κλάψα
23 Μαρ 2021 21:15

Ο Αλέξης δεν πιστεύει στον κορονοϊό, είναι ψέμα λέει, αλλά έπρεπε να πάρουμε και γιατρούς, αυτός πόσους διόρισε είπαμε; Μετά μας λέει πως όλα πρέπει να ανοίξουν για να υπάρχει αποσυμπίεση και να μην περιορίζουν την ελευθερία μας! Γεμίσαμε κρούσματα και μας λέει πως φταίνε τα μέτρα, με ανοιχτά ταβέρνες, καφετέριες, μπουζούκια και club θα ήμασταν καλύτερα! Τώρα μας λέει πως δεν του αρέσει η σύμβαση που υπόγραψε, στη μισή τιμή, μιας και ο 1ος χρόνος ήταν δώρο. Πόσα παραμύθια θα μας πει αυτός και οι ακόλουθοί του, σε λίγο θα περάσουν τον Αίσωπο.

 
Ντουκ
23 Μαρ 2021 20:58

Γι' αυτό καιγόταν ν' ανοίξουν τα σχολεία σώνει και καλά το γενάρη και το φλεβάρη; Επειδή έληγε το δωρεάν πακέτο; Και γιατί δεν μας το έλεγε, παρά μας φλόμωνε στο παραμύθι ότι δήθεν αποδείχτηκε πως οι μαθητές δεν κινδυνεύουν από τον ιό και δεν μεταδίδουν;

 
Γ.Φ.
23 Μαρ 2021 20:08

Αμάν πια μαυτη την τηλεκπαίδευση. Δεν έχει με τίποτα άλλο να ασχοληθεί αυτή η κυρία. Σπουδαίο πράγμα νομίζει ότι έκανε. Κοιμόμαστε ξυπνάμε παντού webex. Έλεος για να αλλάξει τροπάριο.

 
steven
23 Μαρ 2021 20:03

Άρνηση--άρνηση σε όλα.. Η Τηλεκπαίδευση είναι κατάκτηση και υποθήκη για το μέλλον. Καλά όσοι την πολεμούν θα ήθελαν να κλείσουν τα σχολεία για ένα χρόνο και να κάθονται...Φίλη σύ έβαλες τους εκπ/κούς να ψηφίζουν ποιόν θέλουν Δ/ντή στο σχολείο και διχάσατε τους συλλόγους Διδασκόντων ! ! !

 
ΝΟ
23 Μαρ 2021 20:02

Πραγματικά μας έχετε κουράσει. Αντι να πετάτε πέτρες.....χτιστε κάτι.

 
παγουρίνο
23 Μαρ 2021 19:46

Τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων ήταν τα παγουρίνα στο δημοτικό και ο αερισμός στις τάξεις με ότι καιρό και αν κάνει. Στην τριτοβάθμια απλά κλειστά. Προετοιμασία μηδεν. Τάμπλετ σε μαθητές κατά τον Ιούνιο του 2021, μαζί με τα σεμινάρια για εξ αποστάσεως εκπαίδευση στους εκπαιδευτικούς. Οδηγίες εξ αποστάσεως διδασκαλίας των επαγγελματικών μαθημάτων μηδεν. Σχεδιαστικά μαθήματα εξ αποστάσεως!!!! αφού αγόρασαν όσοι μαθητές μπορούσαν εξοπλισμό γύρω στα 100 ευρώ. Εργαστηριακά μαθήματα εξ αποστάσεως.... μπορεί εξάλλου ο μαθητής να μπαίνει και να ακούει το μάθημα δωρεάν από το σταθερο τηλέφωνο.!!!! Υλικοτεχνική υποδομή για εκπαιδευτικούς μηδεν. Μοναδικό μέτρο η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, η οποία είναι η πιο εύκολη και ανέξοδη σε χρήματα λύση. Αυτό όμως δείχνει ότι η υπουργός δεν ενδιαφέρετε προτίστως για τους μαθητές όλων των ηλικιών, αλλά ούτε για τους γονείς, ούτε για τους εκπαιδευτικούς. Την ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία, όπως είχε πει και ο μεγάλος!!

 
ήταμ δωρεάν τελικά;
23 Μαρ 2021 19:41

Αυτό το δωρεάν που στοίχισε 2 εκ. € είναι σαν το τζάμπα τέστ covid που θα κοστίζει 15 € όπως ο Σκέρτσος.
Τζάμπα πράγμα μόνο 15 €, τζάμπα πράγμα μόνο 2 εκ. €

 
SL^2
23 Μαρ 2021 19:33

Και γιατί δεν μας το λέγατε κ. υπουργέ για πόσο διάστημα θαταν δωρεάν; Ότι κάποτε θα έληγε το δωρεάν και πότε; Κυρίως ποιος ο λόγος που ήταν δωρεάν; Από πότε οι ιδιωτικές εταιρίες που αποσκοπούν στο κέρδος παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες; Και αν παρέχουν, μήπως κάπου αποσκοπούν;
Πέραν αυτών τα προσωπικά δεδομένα δίνονται ανεξαρτήτως πως θα χρησιμοποιηθούν, ακόμη και αν αξιοποιηθούν για τον πιο αθώο λόγο, μόνο αν συναινέσουν αυτοί στους οποίους ανήκουν. Το υπουργείο λοιπόν δεν ρώτησε τους εκπ/κούς απλά τους ενημέρωσε - ανακοίνωσε ότι τα προσωπικά δεδομένα θα δοθούν! Μέγα νομίζω λάθος!

 
Ήταν δίκαιο έγινε πράξη
23 Μαρ 2021 18:25

Μην τους δίνεται σημασία! Συνεχίστε να βελτιώνετε τις υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης! Η πλατφόρμα είναι άψογη και το εγχείρημα τιτάνιο! Εμείς οι εκπαιδευτικοί το εκτιμούμε. Δεν το αντέχουν όλοι! Τι να κάνουμε ! Ήταν ο,τι καλύτερο. Μας έχουν κουράσει!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ