Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Το ΟΠΑ υπέγραψε μνημόνιο με την Ελληνική Στατιστική Αρχή

Δημοσίευση: 23/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η ανάληψη σειράς πρωτοβουλιών σε θέματα έρευνας και εκπαίδευσης σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος αποτελεί το αντικείμενο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).

Ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Αθανάσιος Κων. Θανόπουλος και ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης υπέγραψαν, χθες, Μνημόνιο Συνεργασίας με σκοπό την αμοιβαία υποστήριξη των δύο φορέων σε επίπεδο τεχνογνωσίας, τον σχεδιασμό κοινών δράσεων για την προώθηση της στατιστικής παιδείας καθώς και την προετοιμασία και υλοποίηση επιστημονικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη στατιστική επιστήμη μέσω της ανάπτυξης, παραγωγής και διάδοσης των επίσημων στατιστικών.

«Η ΕΛΣΤΑΤ προάγει τη στατιστική παιδεία, συμπορεύεται και συνδράμει τα ελληνικά Πανεπιστήμια ώστε οι νέοι επιστήμονες να καταστούν γνώστες της επιστήμης που πρεσβεύουν αποκτώντας παράλληλα συνείδηση και επίγνωση της ευθύνης που πρέπει να συνοδεύει ένα επίσημο στατιστικό προϊόν σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης, παραγωγής και διάδοσής του. Η συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει επιπλέον στόχο να απευθυνθεί την κατάλληλη στιγμή και με απόλυτη διαφάνεια σε μελλοντικούς συναδέλφους και βασικούς χρήστες στατιστικών, εδραιώνοντας την εμπιστοσύνη τους στις επίσημες στατιστικές και στην ΕΛΣΤΑΤ ως φορέα παροχής αξιόπιστης και αντικειμενικής στατιστικής πληροφορίας», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ,  Αθανάσιος Κων. Θανόπουλος.

«Η συνεργασία των δύο οργανισμών, που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για την ελληνική οικονομία, θα ωφελήσει τους μαθητές, τους φοιτητές, τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους και θα δημιουργήσει νέους ορίζοντες στην επιστημονική έρευνα», σημείωσε ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης.

Αναλυτικότερα, στις συνεργατικές δράσεις που συμφωνήθηκαν μεταξύ ΕΛΣΤΑΤ και ΟΠΑ περιλαμβάνονται η πρακτική άσκηση των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, η εκπόνηση διπλωματικών εργασιών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ο σχεδιασμός δράσεων και εκδηλώσεων για την ενίσχυση της στατιστικής παιδείας, η διοργάνωση ημερίδων για την πρόσβαση και αξιοποίηση υψηλής ποιότητας στατιστικής ή/και οικονομικής πληροφορίας από την φοιτητική κοινότητα, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις καθώς και η προσαρμογή των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του ΟΠΑ με βάση τις προδιαγραφές της πιστοποίησης European Master in Official Statistics (EMOS) της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat).

Παράλληλα, η συστηματική συνεργασία των δύο φορέων πρόκειται να ενισχυθεί με το σχεδιασμό στοχευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τη συνδιοργάνωση και υλοποίηση ενός «Καλοκαιρινού Σχολείου («Summer School»), στην ελληνική περιφέρεια, με εκπαιδευτικό περιεχόμενο σε θέματα Στατιστικής.

Τέλος, σημειώνεται ότι στη συνάντηση για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας παρευρέθηκαν ο Καθηγητής Ιωάννης Ντζούφρας, Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής του ΟΠΑ, ο Καθηγητής Δημήτριος Καρλής, ο  Απόστολος Κασάπης, Διευθυντής Αυτοτελούς Γραφείου Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και η Χριστίνα Καραμιχαλάκου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Στατιστικών Επιχειρήσεων της ΕΛΣΤΑΤ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ