Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Ν. Κεραμέως: Ειδική μέριμνα για δια ζώσης εκπαίδευση Γυμνασίων και Λυκείων-Τον Ιούνιο οι Πανελλαδικές- Μικρή παράταση διδακτικού έτους για δια ζώσης μαθήματα

Ψέματα ΣΥΡΙΖΑ για τη Cisco
Δημοσίευση: 24/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την ιδιαίτερη μέριμνα που υπάρχει για την επανέναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας στα Γυμνάσια και τα Λύκεια καθώς έχουν εξετάσεις και έχουν μείνει κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, επεσήμανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Η υπουργός Παιδείας, ανέφερε ότι για το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων γίνονται τακτικότατες συζητήσεις με τους ειδικούς που μελετούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, η επιθυμία είναι να ανοίξουν το συντομότερο, ωστόσο δεν προσδιόρισε ημερομηνία για επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Σχετικά με τις προαγωγικές εξετάσεις ανέφερε ότι όλα είναι στο τραπέζι και πως οι αποφάσεις για το εάν θα διεξαχθούν θα ληφθούν όταν διαμορφωθεί μια πλήρης εικόνα για το διάστημα που τα σχολεία θα είναι ανοιχτά.

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως δεν υπάρχει σκέψη για μαθήματα μέσα στο Πάσχα, είναι υπό συζήτηση μια μικρή παράταση του σχολικού έτους εντός του Ιουνίου, ενώ οι Πανελλαδικές δρομολογούνται για να γίνουν κανονικά τον Ιούνιο.

Ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύμβαση με τη Cisco

«Ως εδώ, τα ψέματα πια είναι αδιανόητα», τόνισε η υπουργός Παιδείας απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης αναφορά με τη σύμβαση με τη Cisco για την τηλεκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας Webex.

Η κ. Κεραμέως χαρακτήρισε το πρώτο ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ πως η πλατφόρμα δεν είναι δωρεάν και έδειξε τη σύμβαση παραχώρησης στην οποία αναφέρει ότι το webex παραχωρείται δωρεάν από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021.

Είμαστε υπερήφανοι που είχαμε μια τέτοια πλατφόρμα χωρίς ούτε ένα ευρώ κόστος για το δημόσιο, τόνισε η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε ότι προφανώς δεν θα μπορούσε να είναι δωρεάν εσαεί.

Στη συνέχεια όπως είπε, για να μην δαπανηθούν νέα κονδύλια, το υπουργείο ενεργοποίησε ανενεργές συμβάσεις που είχαν υπογραφεί επί ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσαν τις υπηρεσίες τηλεδιασκέψεων στο δημόσιο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιλέξει σε αυτή τη διαδικασία προϊόντα της ίδιας εταιρίας.

Σχετικά με το κόστος τόνισε ότι η κάθε άδεια για τους 154.000 εκπαιδευτικούς κοστίζει 14 ευρώ το χρόνο.

Το δεύτερο «απροκάλυπτο» ψέμα, σύμφωνα με την υπουργό, είναι ότι δόθηκαν προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατομμυρίων πολιτών στην Cisco. Απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, υπάρχει ειδική ρήτρα που απαγορεύει στην εταιρία να κάνει χρήση προσωπικών δεδομένων εκτός της σύμβασης ενώ η αρμόδια αρχή έχει εξετάσει το πλαίσιο της σύμβασης και έχει κρίνει σύννομη τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Σχόλια (36)

 
Φυσική διδασκαλία 3 ημέρες την εβδομάδα
25 Μαρ 2021 14:34

Υπάρχουν τρόποι να λειτουργήσουν τα σχολεία, δεν μπορούμε να καταστρέφουμε άλλο τα παιδιά. Απέμειναν μόνο δύο μήνες εκπαίδευσης και ειδικά για τα Γυμνάσια και Λύκεια η κατάσταση είναι οριακή.

Ένας έφηβος μπορεί να πάει σε ένα κουρείο ή ένα σουπερμάρκετ αλλά όχι ώρες στο σχολείο του; Αστείοι περιορισμοί, που δεν προφυλάσσουν κανέναν ευάλωτο.

Νέα μελέτη από ΗΠΑ (921 προσωπικό, 2400 μαθητές όλων των βαθμίδων) τεκμηριώνει ότι τα δημόσια σχολεία μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια: Υβριδικό σύστημα 3 μέρες ενδοσχολικής παρουσίας με 2 ημέρες μαθημάτων εξ αποστάσεως και διαγωνίσματα στο σπίτι για τα μεγαλύτερα παιδιά ώστε να κρατήσουν επαφή.

 
Ο αμέριμνος
25 Μαρ 2021 10:03

@ΑΠΑΞΙΩΣΗ Δεν θα άλλαζα ούτε ένα κόμμα. Συγχαρητήρια!
@Κεραμέως Μήπως θα ήταν καλύτερα, να μην μεριμνάτε και τόσο πολύ?.....

 
Σημαντικές αποφάσεις και μεταρρυθμίσεις
25 Μαρ 2021 03:49

Σε πόσα παιδιά θα λείψει το σχολείο και πόσοι νέοι θα χάσουν τη δουλειά τους; Πόσες χιλιάδες άνθρωποι θα βιώσουν ψυχικά ή σωματικά προβλήματα υγείας εάν επιβάλλουμε εγκλεισμό για μήνες; Πόσα εκατομμύρια θα υποφέρουν στα επόμενα τρία χρόνια από τις συνέπειες; Όλα είναι ζήτημα προστασίας της Δημόσιας Υγείας στο σύνολο της κοινωνία αλλά και διεθνώς.

Οι πολιτικοί πρέπει να εξισορροπούν τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές πτυχές και να ακολουθούν μια ολοκληρωμένη πολιτική.

Αναφορικά με τα μαθήματα, υπάρχει ακόμα περιθώριο ώστε να σωθεί αυτή η χρονιά και η επόμενη να κυλίσει ομαλά. Ας πιέσει το υπουργείο ώστε την επόμενη διετία να δοθεί ΑΜΕΣΗ προτεραιότητα στις ανάγκες που είναι πολλές - και επιτέλους, να δούμε τα νέα ωρολόγια προγράμματα και βιβλία, να προχωρήσουν οι διορισμοί νέων εκπαιδευτικών, αυτές είναι οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Ας το καταλάβουν όλοι: κάθε επένδυση στην Παιδεία θα ωφελήσει μακροπρόθεσμα τη χώρα.

 
Κεραμεύς
25 Μαρ 2021 01:28

Κι αφού από τον Μάρτιο είχες υπογεγραμμένη ΔΩΡΕΑΝ σύμβαση με τη Cisco, γιατί δεν την κολλούσες στα μούτρα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, του Μερα25 και του ΚΚΕ, που σου τη ζητούσαν επιμόνως;;; Εεεεε; Κι έλεγες, να έρθει όποιος θέλει από το Γραφείο μου να τη δει; Τι είναι η Δημόσια σύμβαση; Κανένα ιδιωτικό πτυχίο, που πήρες στο Παρίσι; Και ξαφνικά θυμήθηκες τον Ιανουάριο ότι ο Τζάμπας πέθανε και λες: "Δεν υπογράφω και μια επί πληρωμή συμβασιούλα, για να τους δώσω κι αυτούς το κατιτίς τους;;"

 
Αζικ
25 Μαρ 2021 01:25

Φέτος εφαρμόζεται η ελάχιστη βάση εισαγωγής που οι συνθήκες είναι χειρότερες από πέρσι! Καλό το κολπάκι για να κλείσουμε περιφερειακά τμήματα! Σπρώξτε τα παιδιά στα ιδιωτικά κολλέγια, το καταφύγιο των μετρίων κληρονόμων. Μια χαρά. Και ρατσιστικό προς τα φετινά παιδιά. Πόσο μυαλό θέλει για να καταλάβεις πως αν θες να το εφαρμόσεις το κάνεις από το 2022.

 
ΑΝΕΣΤΗΣ
24 Μαρ 2021 22:43

ΚΕΡΑΜΕΩΣ=ΨΕΜΑΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΨΕΜΑΤΑ
SKY=ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
ΚΕΡΑΜΕΩΣ+SKY=ΑΗΔΙΑ ΑΗΔΙΑ ΑΗΔΙΑ

 
Αννα
24 Μαρ 2021 22:38

Μπραβο στους εκπαιδευτικους, βεβαιως! Οχι ενα , χιλια μπραβο!
Μπραβο στο υπουργειο, ποθεν; Τι εκανε; Μας αφησε εντελως αβοηθητους να τα βγαλουμε περα μονοι μας, εφαρμοζοντας την αλληλοδιδακτικη μεθοδο.
Ουτε την επιμορφωση δεν καταφερε να πραγματοποιησει.
Το ιδιο αβοηθητους αφησε και τους μαθητες(τον Μαϊο κι αν θα παρουν τα ταμπλετ).
Το μονο που εκανε ηταν να υπογραψει μια κουτοπονηρη συμφωνια με τη cisco, την οποια παρανομα αρνουνταν να δημοσιοποιησει και αναγκαστηκε τωρα να το κανει λογω κοινοβουλευτικου ελεγχου. Ολοι βεβαια καταλαβαινουμε πλεον το γιατι.

 
Νικος
24 Μαρ 2021 22:25

Κα υπουργε, σε κανενα σχολειο δεν διαβαστηκε το μηνυμα σας,οπως παγιως συμβαινει καθε χρονο τετοια μερα, γιατι το στειλατε κυριολεκτικα κατοπιν εορτης!
Προκρινατε να εμφανιστειτε στο νουμερο 1 καναλι της προπαγανδας για να διαστρεβλωσετε για πολλοστη φορα την πραγματικοτητα.
Η αντιπολιτευση δεν ειναι κατα της τηλεκπαιδευσης αλλα κατα των δικων σας απαραδεκτων μεθοδευσεων. Η αντιπολιτευση δεν λεει ψεματα, εσεις λετε ψεματα και περιμενετε να τα πιστεψουμε γιατι προφανως μας θεωρειτε κρετινους.
1ο ψεμα: Ουδεποτε ειπατε οτι η πλατφορμα παραχωρειται δωρεαν μεχρι τον Ιανουαριο του 2021 και οτι εφεξης θα την πληρωνουμε.Αυτο τωρα το μαθαμε ολοι.
2ο ψεμα:Η cisco ναι μεν δεν μπορει να χρησιμοποιει τα δεδομενα των χρηστων της πλατφορμας, μπορει ομως να χρησιμοποιει οπως επιθυμει τα μεταδεδομαενα τους. Αυτο ειναι και το βασικο κερδος που αποκομιζει και δευτερευοντως τα 2 εκατ.
3ο ψεμα: Η αρχη προστασιας προσωπικων δεδομενων εχει εγκρινει την τηλεκπαιδευση ως προς τον σκοπο , οχι ως προς τη διαδικασια που εσεις επιλεξατε και η οποια ειναι διατρητη.
Καλω τους συναδελφους να διαβασουν τη συμβαση πριν παρουν θεση.

 
ΜΑΡΙΑ
24 Μαρ 2021 22:16

ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑ
ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΤΕ, Η ΥΛΗ ΔΙΔΑΧΤΗΚΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΦΟΜΟΙΩΘΗΚΕ/ΕΜΠΕΔΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ;ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΜΟΙΩΣΑΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΕΣΤΩ ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ;ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΕΣ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΕΣ ΜΟΥ.
ΜΕΙΩΣΗ ΥΛΗΣ-ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ -ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ .ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ,ΑΓΓΛΙΚΩΝ,ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ-ΑΣ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ...

 
Ανοιχτές από Απρίλιο όλες οι βαθμίδες
24 Μαρ 2021 22:09

Επιβάλλεται το άνοιγμα των Λυκείων ώστε να επανέλθουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές σε κανονικούς ρυθμούς μάθησης. Μέριμνα θα έπρεπε να υπάρχει και για τα ΑΕΙ που οι φοιτητές απέχουν ουσιαστικά εδώ και έναν χρόνο και έχουν χάσει κάθε επαφή με τις σπουδές τους.

 
ΑΠΑΞΙΩΣΗ
24 Μαρ 2021 22:09

Η τηλεκπαίδευση βοηθάει στο να μη χάνουν τα παιδιά την επαφή με το σχολείο, γενικά. Είναι μεγάλο βήμα της τεχνολογίας, αρκεί να θυμόμαστε ότι είναι ημίμετρο. Ακόμα και (αυτό) το Υπουργείο Παιδείας παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον εκπαιδευτικό και το παιδαγωγικό του έργο στη δια ζώσης διδασκαλία. Το παραδέχτηκε στα λόγια. Στην πράξη, το εφαρμόζει για μήνες σε όλες τις βαθμίδες, αδιαφορώντας για τα αμφισβητήσιμα αποτελέσματα, την κούραση όλων, τις κοινωνικές ανισότητες. Ακόμα και στον σεισμόπληκτο νομό Λάρισας, με ορισμένα ακατάλληλα σχολικά κτίρια, κατατέθηκε πρόταση να ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ η τηλεκπαίδευση για άλλους τρεις μήνες συνεχόμενα (από Μάρτιο ως Ιούνιο δηλαδή). Επαναπαυθήκαμε λοπόν στην τηλεκπαίδευση, χωρίς να επιδιώκουμε νέες λύσεις.
Αυτός ο παραλογισμός θα τελειώσει κάπου; Να μειωθούν τα παιδιά ανά τμήμα και να προσληφθούν αναπληρωτές ή να κάνουμε μάθημα εκ περιτροπής. Η τηλεκπαίδευση που θεωρείται πανάκεια και επιβάλλεται για τεράστια χρονικά διαστήματα, δεν είναι απλά αποβλακωτική, θέλει να μπει στην εκπαίδευση, για να βγει ο εκπαιδευτικός. Για να μην γίνονται προσλήψεις, αλλά εξ αποστάσεως μάθημα, αύριο (σε δυσπρόσιτες περιοχές, σε νησιά κτλ). Για οικονομικούς λόγους και για να μειωθεί το δημόσιο. Ύπουλα, σταδιακά και σίγουρα. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για την Παιδεία . Υπάρχει ενδιαφέρον για το "φαίνεσθαι". Στην ουσία, το χέρι στην τσέπη για την δύσμοιρη την ελληνική Παιδεία, δεν μπαίνει.
Είναι το μοναδικό πρόβλημα του εκπαιδευτικού συστήματος, γιατί όλα τα άλλα λύθηκαν! Διορθώθηκαν τα απαράδεκτα βιβλία, σταμάτησαν οι φωτοτυπίες, μειώθηκε η ανούσια μεγάλη ύλη, σταθεροποιήθηκε ένα δίκαιο σύστημα Πανελληνίων, τα σχολεία απέκτησαν υποδομές, υπολογιστές, γυμναστήρια, εργαστήρια, καθαρίστριες, οι εκπαιδευτικοί επιμορφώνονται με χρήσιμα, τακτά σεμινάρια στο αντικείμενό τους (με τελευταία την επιμόρφωση όλων στο WEBEX , το οποίο λειτουργεί "σφαίρα" με κλειστές κάμερες και κλειστά μικρόφωνα, και από την άλλη ,αν ξεφύγει και κανένα προσωπικό δεδομένο τί πειράζει;), προσλήψεις γίνονται παντού και εγκαίρως, τα παιδιά ανά τμήμα όλο και μειώνονται, ΑΛΛΑ όλη αυτή η τελειότητα μπορεί να χαλάσει από έναν κακό εκπαιδευτικό, ΓΙ ΑΥΤΟ και χρειάζεται η αξιολόγηση ! (μέχρι και ορισμένοι από εμάς πειστήκαμε γι αυτό!). Για να γίνουν πιο υπάκουοι όλοι τους, με μετρήσιμο έργο και με το ένα πόδι στην ανεργία. Ελεγχόμενα ρομποτάκια και χωρίς αιρετούς εκπροσώπους.
Και οι διακοπές του Ιουνίου πολύ τους πέφτουν. Γιατί να μην κάνουν μάθημα με 35 βαθμούς ; Σιγά πόσο δουλεύουν άλλωστε! Σιγά τί προσφέρουν! Σιγά πόσο μορφωμένοι είναι!
Και φυσικά, για εμβολιασμούς, ούτε λόγος.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ !

 
Μητέρα μαθητή Α' λυκείου
24 Μαρ 2021 22:04

Εννοείται ότι δεν πρέπει να γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις! Η υπουργός να φροντίσει να πάρει την απόφαση πριν το Πάσχα, ας μην περιμένει την εισήγηση των ειδικών για τα σχολεία, γιατί δεν θα έρθει ποτέ για το μήνα Απρίλη. Οπότε ας λυθεί αυτό το θέμα. Ας προχωρήσει το μήνα Μάιο και το πρώτο 10ημερο του Ιούνη σε επαναλήψεις για τα μαθήματα των προαγωγικών, είτε με το καθημερινό πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης είτε το με δια ζώσης, μειωμένο και προσαρμοσμένο σε αυτά και μόνο τα γνωστικά αντικείμενα. Τα παιδιά , οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί είμαστε κουρασμένοι από την οθόνη, τον ιό και το υπουργείο. Πάρτε αποφάσεις άμεσα, σταματήστε να παίζεται με τις ψυχές των εφήβων. Και για να μην ξεχνιόμαστε..αν γίνουν μαθήματα δια ζώσης, μικρά τμήματα, εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και όλα τα γνωστά μέτρα προστασίας, που γνωρίζεται ποια είναι ακριβώς όλοι εκεί στο υπουργείο..

 
ΧΡΥΣΑ
24 Μαρ 2021 19:29

Η τηλεκπαιδευση είναι λύση ανάγκης και καλώς εφαρμόστηκε. Το πρόβλημα είναι οτι μόνο παραδίδεται ύλη και δεν εξετάζεται ούτε αφομοιώνεται από τα παιδιά. Γι αυτό και οι προαγωγικές εξετάσεις είναι απαραίτητες φέτος -για τα λύκεια οπωσδήποτε- για να καθήσουν να κάνουν μία καλή επανάληψη και κατά συνέπεια εμπέδωση της ύλης.

 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ
24 Μαρ 2021 19:26

ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΕΙ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΕΝΤΕΛΩΣ

 
pakis
24 Μαρ 2021 19:21

Πάλι ειδική μέριμνα ; Κυρία μου αν δεν έχετε να πείτε κάτι συγκεκριμένο μη βγαίνετε στις τηλεοράσεις πια έχουμε αηδιάσει ...

 
Να ήμασταν όλοι επαναστάτες υπέρ της ηθικής και της τιμής.
24 Μαρ 2021 18:32

Αν δεν έλειπε η ηθική από την πλειοψηφία ... θα είχαμε φτιάξει έναν κόσμο ομορφότερο , αλλά είμαστε όλοι με έναν φόβο ατομικό και συμβιβαζόμαστε με όλες τις ασχήμιες που συμβαίνουν γύρω μας. Το μόνο που είναι εύκολο να κάνουμε με ασφάλεια είναι να γκρινιάζουμε .

 
ΜΑΡΙΑ
24 Μαρ 2021 18:27

ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΑ
ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΤΕ!ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΙΩΠΑΙΝΟΥΝ!Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ:Η ΥΛΗ ΔΙΔΑΧΤΗΚΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΣΟΥΣ ΕΜΠΕΔΩΘΗΚΕ;ΜΕΙΩΣΗ ΥΛΗΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΑΙΟ ΚΑΙ ΙΟΥΝΗ.ΟΙ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΜΟΝΟ ΕΓΩΙΣΜΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ...

 
Ηλίας
24 Μαρ 2021 15:28

Αν ανοίξουν τα λύκεια μεθαύριο... οι μαθητές έχουν τόσες λίγες απουσίες λόγω τηλεκπαίδευσης που δεν θα πατήσουν καν... Θα συνεχίσουν ότι έκαναν μέχρι τώρα χωρίς απλά να κάνουν το login..!

To άνοιγμα των ΓΕΛ μήνα Απρίλη απλά δεν έχει κανένα νόημα (αν εξαιρέσουμε το επικοινωνιακό επίπεδο)!

 
Γονιός και εκπαιδευτικός
24 Μαρ 2021 14:27

Λύση ανάγκης η τηλεκπαίδευση υπό τις παρούσες συνθήκες και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Επαναπαυτηκε η κυβέρνηση στην εύκολη αυτή λύση για μεγάλο χρονικό διάστημα δυστυχώς με ολέθριες συνέπειες για τους μαθητές, οι οποίες θα φανούν εν καιρώ. Και το χειρότερο είναι ότι ήρθε για να μείνει όταν θα την επιλέγουν αντί να στείλουν καθηγητές σε απομακρυσμένα μέρη της χώρας μας με λίγους μαθητές.

 
Εκπαιδευτικός
24 Μαρ 2021 13:21

Η κ. Υπουργός πράγματι βοήθησε στον έπακρο βαθμό με την τηλεκπαίδευση σε όλη την Ελλάδα.

 
Γιώργος
24 Μαρ 2021 13:14

Άι σιχτίρ πια , να δούμε τι θα γράψουν τα παιδιά

 
Γονεας
24 Μαρ 2021 13:08

Παρακαλώ κα Κεραμεως να λάβετε υπόψη σας το γεγονός ότι η ύλη δεν έχει αφομοιωθεί από τους μαθητές και είναι αντιπαιδαγωγικό να γίνουν εξετάσεις γιατί το μόνο αποτέλεσμα που θα έχουν είναι να αποτύχουν τα παιδιά με την βούλα του υπουργείου . Θα εκτεθούν σε μια ύλη που ναι μεν έχει διδαχθεί αλλά το πώς διδάχθηκε είναι ΕΝΑ θέμα και θα νιώσουν την απογοήτευση και την αποτυχία . Μόνο αυτά που πήγαιναν φροντιστήρια και αν και αυτά γράψουν δεδομένου ότι και εκεί γινόταν τα μαθήματα με τηλεδιάσκεψη . Θα επισφραγισετε μια δυσκολη χρονιά κατά αυτόν τον τρόπο ;;; Η θα βρείτε άλλες λύσεις περισσότερο παιδαγωγικές ; Εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το διάστημα που θα αφιερωνατε στις εξετάσεις στην κάλυψη των κένων των μαθητων. Γιατί και εμείς αγωνιούμε δίπλα στα παιδιά μας που παλεύουν με την εξαποστασεως εκπαίδευση και παλεύουμε με πενιχρές δυνατότητες λόγω οικονομικών δυσκολιών να τα βοηθήσουμε. Σκύψτε υπεύθυνα στις ανάγκες τους και αφήστε στην άκρη το εξεταστικόκεντρικο σύστημα που θέλετε να εξυπηρετήσετε . Γονείς και παιδιά σας εκπληπαρουμε...

 
Καθηγητής Λυκείου
24 Μαρ 2021 13:05

Για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών υπάρχει μέριμνα ;;
Θα έπρεπε.

 
@προβληματισμενος
24 Μαρ 2021 12:37

Έχει έρθει αλλά δε πρόλαβες να τη δεις φαίνεται! Να ρωτήσω αν γνωρίζεις αν είχε υπογράψει και τη σύμβαση της Cisco η αντιπολίτευση και ουσιαστικά τόσο καιρό κατηγορούσε τον εαυτό της;

 
Legend
24 Μαρ 2021 12:03

@Μπράβο στο Υπουργείο... σημαντική η τοποθέτησή σας! Νιώθω απογοήτευση από τη στάση του Σύριζα. Τέτοια απαξίωση του εκπαιδευτικού μας έργου για αντιπολιτευτικούς λόγους δεν την σηκώνουμε πια. Έχουμε δώσει πάνω από τις δυνάμεις μας όλο αυτό το διάστημα. Και ναι αξίζει ένα μπραβο στο Υπουργείο που μας διέθεσε τα μέσα!!!! Μπράβο στα παιδιά, μπράβο στους συναδέλφους μου, μπράβο στο υπουργείο. Λυπάμαι που η αντιπολίτευση ενδιαφέρεται μονάχα για το κέρδος ψήφων. Είστε κατώτατοι των περιστάσεων. Ζείτε σε άλλο κόσμο! Κρίμα. Οι καιροί απαιτούν ένωση! Απαιτούν σύμπνοια! Απαιτούν αλληλεγγύη! Απαιτούν αναγνώριση των καλών! Είστε τυφλοί, κουφοί και ανίκανοι κύριοι του Σύριζα. Ελπίζαμε να συνέλθετε μετά από όσα ζήσαμε. Ελπίζαμε ότι θα γίνετε μια σοβαρή πολιτική δύναμη του τόπου. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...

 
κάποιοι έχουν τα δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ
24 Μαρ 2021 11:58

για να τα λέμε και αυτά, αναρωτιέμαι ποιος έχει τα προσωπικά δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ, καθότι χρησιμοποιεί και το κόμμα της αντιπολίτευσης τηλεδιάσκεψη.
Ποια εταιρεία τα έχει άραγε??

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
24 Μαρ 2021 11:35

Η κυρία υπουργός περηφανεύεται για την δουλειά άλλων....η τηλεκπαίδευση λειτούργησε επειδή γονείς και εκπαιδευτικοί έβαλαν πλάτη,χρησιμοποιώντας το δικό τους ίντερνετ,από το σπίτι τους.....αν όλοι οι εκπαιδευτικοί πήγαιναν να κάνουν τηλεκπαίδευση από τα σχολεία,θα γελούσε κάθε πικραμένος....μακράν η χειρότερη υπουργός παιδείας τα τελευταία 50 χρόνια...απλά άσχετη

 
Μ.Χ
24 Μαρ 2021 11:28

Μας ζαλισαν μαυτην την τηλεκπαίδευση. Να την χαίρονται.

 
Υπάρχει ειδική μέριμνα......
24 Μαρ 2021 10:57

..... αλλά την κρατάμε στο συρτάρι , μαζί με τα δωρεάν τάμπλετ, την επιμόρφωση των καθηγητών και όλα τα άλλα που δεν γίνονται, από τους ... άριστους.

Και κρατάμε και έκπληξη να ανακοινώσουμε την αναβολή των προαγωγικών 2-3 ημέρες πριν ξεκινήσουν , όταν όλοι πια ήδη γνωρίζουν ότι δεν θα γίνουν.

 
Γιαλό γιαλό πηγαίναμε
24 Μαρ 2021 10:05

Η γνωστή και πάγια τακτική της κ. Κεραμέως, με τα γνωστά επικοινωνιακά τεχνάσματα:
α) "στρίβειν" δια της αποποίησης των ευθυνών.
β) εκτόξευση ηθικών χαρακτηρισμών στους πολιτικούς μας αντιπάλους.
γ) ούτε κουβέντα για τις τραγικές μαθησιακές ελλείψεις λόγω της τηλεκπαίδευσης.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ