Placeholder

Τηλεκπαίδευση

Ν. Κεραμέως: Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρει που να κρυφτεί

Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε όλως τυχαίως τρείς μέρες πριν τις εκλογές, στις 5 Ιουλίου
Δημοσίευση: 24/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρει που να κρυφτεί, μετά τις αποκαλύψεις  ότι  ως Κυβέρνηση το 2019 τρεις ημέρες πριν  τις εκλογές είχε υπογράψει  σύμβαση με τη Cisco , είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως  σε συνέντευξη στον Real fm  (Ν. Χατζηνικολάου) και τόνισε τα εξής:

Δωρεάν η σύμβαση από  το Μάρτιο του 2020   μέχρι και τον Ιανουάριο του 2021 : Ακούμε από χθες από την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι η Σύμβαση με τη Cisco δεν είναι εντέλει δωρεάν. Μα, νομίζουν ότι ο κόσμος δεν διαβάζει; Είναι απολύτως δωρεάν, το λέει ο τίτλος της Σύμβασης, το λέει το άρθρο 1 της Σύμβασης από το Μάρτιο του 2020 όποτε και ξέσπασε η Πανδημία μέχρι και τον Ιανουάριο του 2021 η τηλεκπαίδευση σε όλα τα σχολεία της χώρας είναι εντελώς δωρεάν μέσω δωρεάν παραχώρησης αδειών τηλεδιάσκεψης. Πρώτο κραυγαλέο ψέμα, είναι παντελώς δωρεάν μέχρι τον Ιανουάριο. Τι περίμενε η Αξιωματική Αντιπολίτευση να είναι για πάντα δωρεάν; Ήδη είναι ένα τεράστιο επίτευγμα της Κυβέρνησης που κατάφερε να εξασφαλίσει οριζοντίως  για όλη τη χώρα, τέτοια πλατφόρμα για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία. Τι περίμενε ότι θα είναι για πάντα;

Τη σύμβαση   με τη Cisco  είχε υπογράψει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:  Εμείς λοιπόν αντί να δεσμεύσουμε νέα κονδύλια , πρόσθετα κονδύλια του ελληνικού δημοσίου τι πήγαμε και κάναμε; Πήγαμε και αξιοποιήσαμε υφιστάμενες ανενεργές άδειες τις οποίες ποιος τις υπέγραψε; Ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος επέλεξε προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρίας; Ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό είναι σε τέτοια δυσμενή θέση σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρει που να κρυφτεί, δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκεται, διότι αποκαλύπτεται με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο ότι αυτές οι άδειες οι συγκεκριμένες δίνονται στο πλαίσιο Σύμβασης που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε όλως τυχαίως, προσέξτε, τρείς μέρες πριν τις εκλογές. Στις 5 Ιουλίου.

Σύμβαση στη Βουλή: Η συγκεκριμένη Σύμβαση,  όπως ο τίτλος μνημονεύει είναι σύμβαση δωρεάς. Στο ΚΗΜΔΗΣ που ανεβαίνουν αυτές οι Συμβάσεις προβλέπεται ρητά ότι όταν δεν υπάρχει επιβάρυνση για το δημόσιο δεν προβλέπεται ανάρτηση, δεν υπάρχει καν, ειδική κατηγορία για να αναρτηθεί αυτό. Παρόλα αυτά όμως, είχαμε στείλει τη σύμβαση αυτή στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων η οποία την μελέτησε και έβγαλε το Σεπτέμβριο εγκριτική απόφαση. Δεύτερον: είχα προτείνει να έρθει να τη δει όποιος θέλει τη Σύμβαση. Ξέρετε πόσα Κόμματα ήρθαν; Πόσοι εκπρόσωποι; Μηδέν!  Όλα για το θεαθήναι όλα για το θεαθήναι. Τώρα, Ιανουάριο η δωρεά έληξε. Η τηλεκπαίδευση μπήκε στο πλαίσιο αυτό του ΣΥΖΕΥΞΙΣ 2 χωρίς ούτε ένα επιπλέον ευρώ επιβάρυνση για το δημόσιο, και πόσο θα κοστίσει για ένα χρόνο αυτή η ιστορία στον έλληνα φορολογούμενο με την απόφαση ΣΥΡΙΖΑ; 14 ευρώ για κάθε εκπαιδευτικό. Αυτό είναι το συγκλονιστικό ποσό το οποίο θα κοστίσει 14 ευρώ το χρόνο για κάθε έναν από τους  εκπαιδευτικούς.

Προσωπικά Δεδομένα: Έρχομαι όμως και στο άλλο ψέμα γιατί μ’ αυτό εδώ έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Λέει, ότι εγώ, κι εδώ υπάρχει… θα  έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί σ αυτά που λένε, λέει λοιπόν ότι η Κυβέρνηση μας έδωσε προσωπικά δεδομένα ενάμιση εκατομμύριο μαθητών. Κατ’ αρχήν δεν ξέρουν καν πόσοι είναι οι μαθητές της χώρας αλλά το αφήνω αυτό στην άκρη. Είπε μάλιστα ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τις συνήθειές τους, τι ψωνίζουν, μα τι νομίζουν; Έχουν δει πως δουλεύει μία πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης; Που δηλώνεις κάτι τέτοιο; Πρώτα πρώτα δεν υπάρχουν αυτά τα προσωπικά δεδομένα.

Δεύτερον: η Σύμβαση στο Άρθρο 2  -νομίζουν ότι δεν διαβάζουμε- το λέει ρητά ότι η εταιρία δεν επιτρέπεται να προβεί σε οποιαδήποτε χρήση προσωπικών δεδομένων, σημειωτέον, τα προσωπικά δεδομένα που λένε δεν υπάρχουνε, αλλά ακόμα κι αν υπήρχαν, δεν μπορούν να προβούν σε  οποιαδήποτε χρήση προσωπικών δεδομένων για σκοπό άλλο από την τηλεκπαίδευση. Ρητά απαγορεύεται η χρήση προσωπικών δεδομένων για οποιαδήποτε προωθητική ή οποιαδήποτε άλλη εμπορική χρήση.

Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (39)

 
Νια Βαρντάλος
10 Απρ 2021 15:57

Ήμουνα νια και γέρασα. ΝΔ εναντίον κορωνιού μια ζωή.

 
Στο δια ταύτα
27 Μαρ 2021 13:11

Εμείς θελουμε την πλατφόρμα γιατί μας εξυπηρετεί! Ας πληρωθεί και παραπάνω. Για τους βανδαλισμούς των πανεπιστημίων έχει λεφτά;

 
@φίλος
27 Μαρ 2021 08:06

εγώ νομίζω πάλι ότι οι έξι μέρες ήταν δωρεάν βάψιμο...

 
Φίλος
27 Μαρ 2021 03:32

έβαφε το σπίτι του. Και κανόνισε με τους εργάτες να βαφτεί σε 7 μέρες. Την 1η μέρα δεν πλήρωσε τίποτα, ούτε την 2η,3η.. Την 7η μέρα πλήρωσε όχι μόνο για τη μέρα αυτή αλλά και για όλες τις προηγούμενες!!

 
Κάποιες απορίες..
27 Μαρ 2021 03:24

Αφού ήταν δωρεάν η σύμβαση ως τον Ιανουάριο
1ον) Έπρεπε ν'ανοίξει τα σχολεία με τη λήξη της δωρεάς για να μην πληρωθεί η εταιρία 2.150.000 ευρώ!!
2ον) Και να αραιώσει τους μαθητές στα τμήματα προσλαμβάνοντας εκπαιδευτικούς για το μικρό διάστημα που απέμεινε.. Θα περίσσευαν ένα σωρό λεφτά!

 
Άλλη λύση
27 Μαρ 2021 03:16

Με ποσά άνω των 2.000.000 ευρώ που δοθήκανε, θα προσλάμβανε εκπαιδευτικούς για τα τμήματα που θα χώριζε (αραίωση μαθητών), και τα παιδιά θα ήταν στα σχολεία τους.. Μπορεί και να περίσσευαν και χρήματα..

 
A.K.
26 Μαρ 2021 15:22

Εσύ με τις τόσες ανακολουθίες σου, υπουργέ τρομάρα σου, πού θα κρυφτείς; Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί μόνο έτσι, ενώ εσείς είστε τέρατα συνέπειας. Για παράδειγμα από πέρυσι το καλοκαίρι περιμένουμε την ταχύρρυθμη επιμόρφωση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ή δείχνει συνέπεια και υπευθυνότητα το άνοιξε - κλείσε των σχολείων, όταν από την αρχή του σχολικού έτους είχατε προτάσεις για τη λειτουργία των σχολείων χωρίς να χρειαστεί να κλείσουν. Τώρα σας έπιασε η πρεμούρα να τα ανοίξετε, ακόμη κι αν τα κρούσματα γίνουν πολλαπλάσια σε σχέση με αυτά που υπήρχαν όταν κλείνατε τα σχολεία. Αυτή είναι η υπεύθυνη και συνεπής πολιτική. Τώρα δέσαμε!!!

 
Όλα κι όλα
26 Μαρ 2021 14:57

Πόση παραπληροφόρηση για την πλατφόρμα θα ακούσουμε ακόμη; Είχαμε δωρεάν για ένα χρόνο παροχή και μιλάνε ;

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
26 Μαρ 2021 13:53

Τελικά η υπουργός βάλθηκε για τα καλά να μας τρελάνει! Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς αυτό το πανηγυρικό ύφος την ώρα που κάνει άνευ νοήματος αναφορές στην προηγούμενη κυβέρνηση για σύμβαση εκείνης της εποχής που καμία απολύτως σχέση δεν έχει με την παρούσα και που ασφαλώς δεν τη δεσμεύει για όσα αυτή πράττει;
Με λίγα λόγια, απογυμνώθηκε η ίδια από τις ψευδείς διαβεβαιώσεις της περί δωρεάν χρήσης του Webex και από την πολύμηνη άρνησή της να δημοσιοποιήσει τη δική της σύμβαση! Αντί λοιπόν να απολογηθεί για όλα αυτά που συνιστούν σκάνδαλο, πανηγυρίζει κιόλας κραδαίνοντας μια κούφια αποκάλυψη! Δυστυχώς η κατρακύλα του υπουργείου δεν έχει σταματημό...

 
Γ.Φ.
26 Μαρ 2021 10:26

Μάλλον η κυρία πρέπει κάπου να βρει να κρυφτεί.

 
Έρχεται η 1 Απριλιά
26 Μαρ 2021 09:57

Μεγαλύτερα ψέματα και προπαγάνδα διαβάζω από συγκεκριμένους σχολιαστές, απ' ότι τα ψέματα της κας. Υπουργού. Άντε εκείνη είναι δικηγόρος, έχει ελαφρυντικό..... Μην κουράζεστε λοιπόν άδικα, αγαπητοί "δεξιοί ψάλτες". Και οι πέτρες έχουν καταλάβει, το τι έγινε με την τηλεκπαίδευση και τη cisco.
ΥΓ. Τα 2 εκατομμύρια δεν είναι πράγματι τίποτα..... αλλά δυστυχώς, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 2!!! Κοντός ψαλμός ΚΑΙ γι' αυτό.

 
Κωνσταντίνος
26 Μαρ 2021 01:38

Αυτή η υπουργός θα μείνει στην ιστορία.. Είπε ..."μα τι νομίζετε ο κόσμος δεν ξέρει να διαβάζει;" .... Εννοούσε..."μόνο 2 εκατομμύρια μας στοίχισε η πλατφόρμα"... Συμπέρασμα..κυβερναμε ...σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ... όχι για τον ελληνικό λαό...ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΗΝ

 
Ψευδόμενο ΥΠΑΙΘ
25 Μαρ 2021 21:25

Κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ για σύμβαση που υπέγραψε το 2019 με τη Cisco. Αυτή η σύμβαση για να καταλάβω, αφορούσε την Τηλεκπαίδευση στα σχολεία το 2020;;; Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε; Τι μας νοιάζει αν υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ σύμβαση για τηλεδιάσκεψη με δημάρχους ή με πλανόδιους μικροπωλητές; Έχει καμιά σχέση με τα σχολεία μας;;; Εδώ μιλάμε για τη ΔΩΡΕΑΝ σύμβαση που υπογράψατε εσείς και μας κόστισε 2+ εκατ. (με χρήματα της ΚτΠ), που θα μπορούσαν να πήγαιναν αλλού π.χ. σε Η/Υ για όλες τις σχολικές μονάδες!!! Κι έρχεστε και μας λέτε τι έκανε ο ΣΥΡΙΖα και ο ΨΥΡΙΖΑ. Δε μας νοιάζει πια τι έκαναν αυτοί, εσείς κυβερνάτε εδώ και 1,5 χρόνο και αυτό που βλέπουμε είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ψέμα, μια ανικανότητα διαχείρισης της υγειονομικής κι εκπαιδευτικής κρίσης! Τα χάλια σας τα μαύρα να βλέπετε, που έχετε ξεπουλήσει πλέον όχι μόνο την Παιδεία αλλά και τα πάντα. Βέβαια δεν φταίτε μόνον εσείς, αλλά και οι ψηφοφόροι σας...

 
Ηλίας
25 Μαρ 2021 18:25

Μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι κατηγορούσε ο,τι είχε υπογράψει; Μετά άρχισε για τα δεδομένα και φέροντας τη σύμβαση και τα άρθρα είδε και από είδε και πήγε στα 2εκ για τη νέα σύμβαση φέτος. Που να κρυφτεί και που να τα πει αλήθεια ;

 
Πάγια τακτική....
25 Μαρ 2021 15:01

Της υπουργού, του πρωθυπουργού , όλου του υπουργικού συμβουλίου: Δεν έχουν καμία ευθύνη, δεν κάνουν κανένα λάθος και για όλα φταίει μονίμως η αντιπολίτευση.
Κουραστήκαμε πια, που αντί να κυβερνάτε ασχολείστε μονίμως με τον Συριζα....
Δεν μας νοιάζει τι υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση. Άλλωστε ο λαός την καταψήφισε.
Τι υπογράψατε εσείς μας νοιάζει, που ξεχνάτε ότι είστε κυβέρνηση αυτή την στιγμή, και γιατί το κρυβατε τόσο καιρό....

 
@ήταν δίκαιο έγινε πράξη 24 Μαρ 22:41
25 Μαρ 2021 14:58

Κι εγώ ως εκπαιδευτικός προσφέρω πολύ σημαντικό έργο. Θέλετε να μου δώσετε κι εμένα, το "μηδαμινό" ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ σας παρακαλώ?..... Ποιο κομματικός, νομίζω πεθαίνεις.

 
ΝΔ δε θέλατε;
25 Μαρ 2021 14:00

Όσο και να φωνάζετε εκεί στη ΝΔ έχετε τελειώσει. Δεν ξέρω τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά εμείς δεν τρώμε κουτόχορτο.

 
Εκπαιδευτικος
25 Μαρ 2021 13:32

Η μεγαλύτερη φάρσα είναι η τηλεκπαιδευση.Ο αυτοθαυμασμος δεν έχει όρια.Τα σχολείο έπρεπε να είναι ανοιχτά και τρόπος υπήρχε,αλλά τα λεφτά πάνε αλλού.Κριμα στη νέα γενιά.

 
ΜΑΡΙΑ
25 Μαρ 2021 11:43

ο πνιγμένος ,όποιος και αν είναι, από τα μαλλιά του πιάνεται.....

 
Φανής
25 Μαρ 2021 08:44

Μιλάμε στα σταθερότητα ! Ήταν που έλεγε για το Ελληνικο αρχαιολογικό χώρο Και τα εγκαταλελειμμένα συντρίμμια πολιτιστικά εκθέματα . Τα ξέχασε κι αυτά;

 
Μ
25 Μαρ 2021 07:22

Η αδυναμία να αναγνωρίσει κανείς τα θετικά του αντιπάλου του τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή! Διαβάζετε Ιστορία εκεί στον Σύριζα;

 
εκπαιδευτικός και γονιός
25 Μαρ 2021 07:06

Εδώ επί σύριζα είχαμε ιδρύσει υουργείο για το διάστημα, αν είναι δυνατόν, και για την πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης γίνεται λόγος; Και 5 πλατφόρμες να υπήρχαν τις χρειαζόμαστε. Επιβράβευση για το έργο της εξ αποστάσεως. Η μεγαλύτερη επιτυχία.

 
ΝΙΚΟΣ
25 Μαρ 2021 01:21

Και γιατί κα Υπουργέ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ σας έλεγαν να καταθέσετε τη σύμβαση στη Βουλή πριν πολλούς μήνες, εσείς του λέγατε να περάσουν από το Γραφείο σας να την διαβάσουν; Και γιατί δεν τους ¨ξεντροπιάζατε¨ όλους τότε; Γιατί δεν φέρνατε στη Βουλή τη Σύμβαση και μόνο όταν σας κατέθεσαν αλλεπάλληλες ερωτήσεις κι επερωτήσεις, με απειλή να τιμωρηθείτε γιατί δεν απαντούσατε και δεν καταθέτατε στη Βουλή τα στοιχεία, ΜΟΝΟΝ τότε ξυπνήσατε και καταθέσατε τη νέα Σύμβαση (την επί πληρωμή); Τόσους μήνες δωρεάν και μετά ξεχρεώνετε και τα προηγούμενα με 2,5 εκατ. φρέσκα. Διαφωνώ μαζί σας... αλλά μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεστε!!!

 
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
25 Μαρ 2021 00:14

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΕΥΘΥΣ ΕΞΑΡΧΗΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2021 ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ;
ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ;
ΟΣΟΙ ΣΥΝΤΑΣΣΕΣΘΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ, ΕΧΕΤΕ ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ;

 
Πρωταπριλια;
25 Μαρ 2021 00:13

Δηλαδή, θέλει η υπουργός να την πιστέψουμε ότι ο Συριζα είχε υπογράψει τη σύμβαση και μας το λέει τώρα μετά από τόσους μήνες; Γιατί δεν το έλεγε τόσο καιρό παρά μόνο έκρυβε τις συμβάσεις; Μα πόσο κάρβουνο επιτέλους;

 
ΜΙΝΑ
25 Μαρ 2021 00:07

Μαλλον εσεις δεν ξερετε πού να κρυφτειτε τωρα που βγηκαν ολα στη φορα.
Τιποτα δεν ειναι δωρεαν! Προκειται για αξιωμα!

 
ΑΝΕΣΤΗΣ
25 Μαρ 2021 00:03

Ειναι αξιο προβληματισμου το γεγονος οτι καποιοι υιοθετουν αβιαστα τα ψεματα της υπουργου γιατι, λογω κομματικης τοποθετησης, αρνουνται να δουν την αληθεια.
Η κυρια εχει τη φωλια της λερωμενη.Δεν ειναι τυχαιο που πεισματικα εκρυβε σχεδον επι ενα χρονο τη συμβαση.
Τωρα προσπαθει με σοφισματα, υποτιμωντας τη νοημοσυνη μας να τα μπαλωσει.
Δεν πειθει κανενα, εκτος απο τους φανατικους οπαδους της κυβερνησης.

 
Μαρία
25 Μαρ 2021 00:02

Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτή την ανεκδιήγητη κυρία, που έχει το θράσος να μιλά με τουπέ και υπεροψία κατηγορώντας διαρκώς οποιονδήποτε δεν συμφωνεί με τα αντιεκπαιδευτικά νομοθετήματα και τις αδιαφανείς αποφάσεις της. Σε ποια χώρα υπουργός θα έλεγε: "έχω τη σύμβαση στο συρτάρι μου, αν θέλετε ελάτε να την δείτε"; Από που αντλεί δημόσιο πρόσωπο τέτοια ιταμή και απαξιωτική συμπεριφορά προς τους θεσμούς.

 
Αγγελικη
24 Μαρ 2021 23:51

Τι σχεση εχει η συμβαση του ΣΥΡΙΖΑ με τη cisco για τις τηλεδιασκεψεις στο δημοσιο, με τις αδιαφανεις και κουτοπονηρες διαδικασιες του υπουργειου για την τηλεκπαιδευση;
Το οτι δεν αναρτουσε τη συμβαση τα λεει ολα.

 
PE19
24 Μαρ 2021 23:48

Εσείς πού θα κρυφτείτε από αυτούς που σας ψήφισαν και για να κάνετε κρίσεις αλλά εσείς ακόμα ψάχνεστε !!!!!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.