Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΟΛΜΕ: Να ακυρωθεί η σύμβαση με τη Cisco και να νομοθετηθεί απαγόρευση οποιασδήποτε εμπλοκής ιδιωτικών εταιριών στη λειτουργία των σχολείων

Ψέματα και καταπάτηση δικαιωμάτων 1,5 εκατομμυρίου μαθητών και εκπαιδευτικών από το ΥΠΑΙΘ
Δημοσίευση: 25/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η ΟΛΜΕ με ανακοινωθέν που εξέδωσε σήμερα ζητά:

Α. Την ακύρωση της σύμβασης με τη Cisco, ειδικά όσον αφορά στη χρήση και επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων και ειδικά των μεταδεδομένων,

Β. Τη νομοθέτηση απαγόρευσης οποιασδήποτε εμπλοκής ιδιωτικών εταιριών στη λειτουργία των σχολείων,

Γ. την   άμεση αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, ζητά με ανακοινωθέν η ΟΛΜΕ.

Δ. Την άμεση αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Ε. Την άμεση εφαρμογή  της Εθνικής και Διεθνούς νομοθεσίας, ώστε να προστατευτούν τα προσωπικά δεδομένα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Παράλληλα το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ τόσο για τους ψευδείς ισχυρισμούς της όσο και για την εκχώρηση ευαίσθητων δεδομένων εκπαιδευτικών και  μαθητών.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αλλά και η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ είχαν επανειλημμένως καταγγείλει την υπουργό Παιδείας για την πλήρη αδιαφορία και ανικανότητα της να προστατέψει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών, επισημαίνοντας τους πολλαπλούς κινδύνους που προκύπτουν από τυχόν διαρροή τους.

Μετά την δημοσιοποίηση της σύμβασης με τη Cisco, την οποία η κ. Κεραμέως απέκρυπτε σαν επτασφράγιστο μυστικό επί μήνες, αποκαλύφθηκε ότι δεν επρόκειτο μόνο για αδιαφορία και ανικανότητα, αλλά και για σκοπιμότητα. Παρά το γεγονός ότι ο νόμος, που η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε πέρυσι,  προβλέπει την ανάρτηση τέτοιου είδους συμβάσεων για δωρεές στο διαδίκτυο, η κυρία Κεραμέως παρανομούσε αρνούμενη να την δημοσιοποιήσει, προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις για όσα προβλέπονται και να φέρει την εκπαιδευτική κοινότητα προ τετελεσμένων. Ένα χρόνο μετά την έναρξη της τηλεκπαίδευσης και μετά από τις πιέσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και των κομμάτων αναγκάστηκε να την αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ.

Παρότι η υπουργός  όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο στα ΜΜΕ όσο και επίσημα στη Βουλή, ισχυριζόταν πως «πρόκειται για δωρεά της Cisco»  και ότι «το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ξοδέψει ούτε ευρώ», αποδεικνύεται ότι μετά τις τροποποιήσεις της σύμβασης το κόστος για το δημόσιο ανέρχεται στα 2.156.000 ευρώ και μάλιστα η εταιρεία τα εισέπραξε με απευθείας ανάθεση.  

Τέτοιες συμβάσεις αναδεικνύουν διαχρονικές ευθύνες των Κυβερνήσεων  που δεν έχουν μέχρι σήμερα επενδύσει  στη μόνιμη αναβάθμιση του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, ώστε να υποστηρίξει τις ανάγκες των σχολείων και τα δημόσιας εκπαίδευσης .

Επιπλέον, αποδεικνύεται ότι δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των συμμετεχόντων στην τηλεκπαίδευση, όχι μόνο δόθηκαν στην Cisco χωρίς τη συναίνεση ή έστω την ενημέρωση των υποκειμένων (εκπαιδευτικών και μαθητών), αλλά δίνεται στην εταιρεία η δυνατότητα να τα εκμεταλλευτεί για εμπορικούς σκοπούς ή ακόμα και να τα μεταπωλήσει σε τρίτους. Πρόκειται για ένα ακόμα πολύ μεγάλο «δώρο» του ΥΠΑΙΘ προς την εταιρία, η οποία μπορεί να αποκομίσει τεράστιο κέρδος από τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, και ιδιαίτερα από τα μεταδεδομένα. Με τα μεταδεδομένα (Telemetry, Support και Administrative Data), την ψηφιακή διεύθυνση κατοικίας και τη ψηφιακή ταυτότητα της συσκευής που παραχωρούνται στη Cisco , η εταιρεία μπορεί να έχει πρόσβαση στις ενέργειες που αναπτύσσουν τα φυσικά πρόσωπα στο διαδίκτυο και μετά από συμπεριφορική ανάλυση, να τα χρησιμοποιήσει ώστε, μελετώντας συμπεριφορές και προτιμήσεις των χρηστών, να τους χειραγωγήσει για εμπορικούς και όχι μόνο σκοπούς. Στο πρόσφατο παρελθόν, άλλη ιδιωτική εταιρεία που απέκτησε χωρίς συγκατάθεση των υποκειμένων τα προσωπικά δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών του διαδικτύου, τα χρησιμοποίησε για πολιτική διαφήμιση και προβολή υποψηφίων στις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Υπενθυμίζουμε ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία είχε στην κατοχή της την εν λόγω σύμβαση, από τον Σεπτέμβριο  είχε επισημάνει πληθώρα παραβιάσεων του ΓΚΠΔ, μεταξύ των οποίων ότι η σύμβαση δίνει το δικαίωμα στην αμερικανική πολυεθνική να χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα για εμπορικούς σκοπούς αλλά και να τα μεταβιβάζει εκτός Ε.Ε. και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, κάτι που έχει απαγορεύσει με απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αφού οι ΗΠΑ δεν θεωρούνται ασφαλής χώρα για τα προσωπικά δεδομένα.  

Όλα τα παραπάνω, αποδεικνύουν χωρίς αμφιβολία ότι το υπουργείο Παιδείας, σε ό, τι αφορά τουλάχιστον στη διαφύλαξη των Προσωπικών Δεδομένων κατά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, απέτυχε παταγωδώς και δεν εφάρμοσε ούτε την ευρωπαϊκή ούτε την  εθνική νομοθεσία.

Καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ τόσο για τους ψευδείς ισχυρισμούς της όσο και για την εκχώρηση ευαίσθητων δεδομένων εκπαιδευτικών και  μαθητών.

Δεν είμαστε αντικείμενα εμπορικής εκμετάλλευσης!

Απαιτούμε:

-Την άμεση εφαρμογή  της Εθνικής και Διεθνούς νομοθεσίας, ώστε να προστατευτούν τα προσωπικά δεδομένα της εκπαιδευτικής κοινότητας.
-Την ακύρωση της σύμβασης με τη Cisco, ειδικά όσον αφορά στη χρήση και επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων και ειδικά των μεταδεδομένων.
-Τη νομοθέτηση απαγόρευσης οποιασδήποτε εμπλοκής ιδιωτικών εταιριών στη λειτουργία των σχολείων.
-Την άμεση αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.
- Να δοθούν άμεσα χρήματα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.
-Τη συγκρότηση Κεντρικής Υπηρεσίας Νέων Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Σχολικού Δικτύου με τοπικά παραρτήματα σε ΠΔΕ και ΔΔΕ (ΠΛΗΝΕΤ) με πλήρη στελέχωση.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ να ενημερώσουν γονείς και μαθητές/τριες, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις, προωθώντας δράσεις που να αποτρέπουν την προσπάθεια ώστε κάθε «κύτταρο» μας να αποτελεί πεδίο εμπορικής συναλλαγής.

Ετικέτες: 
ΟΛΜΕCISCO

Σχόλια (56)

 
@"αυτό που εκπροσωπεί ο συνδικαλισμός"
29 Μαρ 2021 12:58

Δηλαδή ότι κάτι είναι σημαντικό όταν δουλεύει σωστά (πχ συνδικαλισμός του παρελθόντος), μας δημιουργεί την υποχρέωση να το υποστηρίζουμε και στο μέλλον ακόμα κι όταν είναι λάθος; Αυτό λέγεται οπαδισμός.

 
"αυτό που εκπροσωπεί ο συνδικαλισμός"
29 Μαρ 2021 03:31

ο οποίος αν δεν υπήρχε, οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί θα παίρναν τη σύνταξή τους μάλλον στα ..όντα τους χρόνια, και οι εν ενεργεία θα δουλεύανε "ραγιάδες" (Είμαι εξάρτημα εγώ της μηχανής σας
κι ο γιος μου τ' ανταλλακτικό
θα 'ναι εντάξει μια ζωή στη δούλεψή σας
είναι από άριστο υλικό)..

 
Κ η ΟΛΜΕ το βιολί της
28 Μαρ 2021 19:19

Σκεπτικό, τακτικές και αιτήματα περασμένου αιώνα. Καμια επαφη με την συγχρονη πραγματικότητα κ τις εκπαιδευτικες αναγκες.

 
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
28 Μαρ 2021 13:33

Την ΟΛΜΕ ακολουθεί το βαθύ κράτος της Εκπαίδευσης,αυτό που εκπροσωπεί ο συνδικαλισμός των εκπαιδευτικών ασχέτως κομματικής τοποθέτησης.Πάντως σύσσωμος ο κλάδος δεν ακούει την ΟΛΜΕ.

 
Για αναβάθμιση!
27 Μαρ 2021 21:09

Δεν περιμένουμε μια πανδημία για να αναβαθμιστεί το ΠΣΔ..
Σύσσωμος ο κλάδος υπολογίζει την ΟΛΜΕ. Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα!!

 
Τα "απαιτούμε"
27 Μαρ 2021 20:57

της ΟΛΜΕ, είναι προτάσεις.. Και θέματα έχουν θέσει που δεν υιοθετηθήκανε, και έχουν κάνει προτάσεις προς το υπουργείο (πήραν 8-9 "όχι" από την υπουργό). Ένα παράδειγμα: αραίωση μαθητών σε αίθουσες και να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία..

 
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
27 Μαρ 2021 17:14

Κύριοι της ΟΛΜΕ συνέλθετε δεν είναι δυνατόν να λέτε σε όλα όχι.Επιτέλους κάνετε και κάποια πρόταση.Αν δεν μπορείτε πηγαίνετε σπίτια σας Έχετε κουράσει τον κλάδο.

 
Ανακοινώσεις ΟΛΜΕ
27 Μαρ 2021 14:42

Αυτά που απαιτεί η ΟΛΜΕ είναι πολύ λογικά. Όσο για ν' ακυρωθεί τώρα η σύμβαση χωρίς να μπορεί να την αντικαταστήσει το ΠΣΔ για να συνεχιστεί (για λίγες μέρες απ'ότι φαίνεται) η τηλεκπαίδευση, δεν γίνεται. Η εταιρεία ήταν στην αρχή δωρεάν(!) και πληρώθηκε στο τέλος για όλες τις υπηρεσίες που πρόσφερε εξ αρχής!!.
Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό!!.
Τα προσωπικά δεδομένα είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα που δυστυχώς πολλοί το παίρνουν αψήφιστα.
Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δεν είχε γνωμοδοτήσει στη σύμβαση, και αργότερα κάλεσε το υπουργείο να λάβει μέτρα ασφάλισης για εκπαιδευτικούς και μαθητές δίνοντας χρονική διορία.
Προφανώς αρκετοί δεν διαβάσανε το έγγραφο για το τι ζητούσε η ΑΠΠΔ από το Υπουργείο να πράξει.
Απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται τα προσωπικά δεδομένα πολιτών χωρίς την έγγραφη συγκατάθεσή τους.
Έκανε ανάρτηση και η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος. Οι πλέον ειδικοί για θέματα ασφάλειας και προστασίας.
Όσον αφορά κάποιους εκπαιδευτικούς, για να κατανοήσουν τη σοβαρότητα τέτοιων θεμάτων, αν δεν το ξέρουν, απαγορεύεται για παράδειγμα να ανεβάσουν ονόματα, φωτογραφίες μαθητών από εκδρομές, σχολικές γιορτές, εκδηλώσεις, ακόμα και στην ιστοσελίδα του σχολείου, χωρίς άδεια από γονιό, διότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μηνύσεις και τα υπόλοιπα θα τα πούνε στα δικαστήρια. .
Ούτε έχει δικαίωμα κανένας να δημοσιοποιήσει ξένα προσωπικά δεδομένα χωρίς συναίνεση. Έχει βρεθεί κόσμος σε δικαστικές διαμάχες μπλεγμένος, χωρίς να το καταλάβει..
Δεν είναι παίξε γέλασε!!

 
@ΒΑΣΙΛΗΣ
27 Μαρ 2021 11:01

Η Ένωση Πληροφορικών είναι συνδικαλιστικό όργανο και όχι αυστηρά επιστημονικό. Άρα δε βλέπω το λόγο να ακούσω ακόμα ένα συνδικαλιστικό όργανο για κάτι τεχνικό. Είναι σαν να λέτε ότι η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία είναι αρμόδια να ελέγξει την ορθότητα ενός επιστημονικού άρθρου στα ανώτερα μαθηματικά.

 
ΒΑΣΙΛΗΣ
26 Μαρ 2021 23:33

Εσεις που σπευδετε να απενοχοποιησετε cisco και Κεραμεως, για διαβαστε τι λεει η Ενωση Πληροφορικων που ειναι ειδικοι επι τετοιων θεματων.
Η κυρια εχει τη φωλια της λερωμενη και παει να βγει και απο πανω. Στηριζεται στην αγνοια ή στην ημιμαθεια του κοσμου και απ' ο,τι φαινεται απο οσα γραφουν μερικοι εδω μεσα, αυτη η τακτικη πιανει τοπο.
Οι επιστημονες της Πληροφορικης ξερουν και μπορουν να εκφερουν αξιοπιστη γνωμη.

 
Γιωργος
26 Μαρ 2021 22:10

Η υπουργος ελεγχεται για την αδιαφανη διαδικασια οχι για την επιλογη εταιριας.
Απεκρυπτε την αληθεια ή ειπε τη μιση αληθεια.
Για καποιο λογο εγινε αυτο.
Αλλο η κριτικη στον συνδικαλισμο, αλλο ο μηδενισμος.
Δημοκρατια χωρις συνδικαλισμο δεν υφισταται!

 
Όπως είναι επιπλωμένο
26 Μαρ 2021 20:53

Να ξηλωθεί πάραυτα το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: Οι οπτικές ίνες ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρίες, τα τηλεφωνικά καλώδια επίσης, οι δρομολογητές και οι διακομιστές επίσης είναι κατασκευασμένες και διασυνδεδεμένες από ιδιωτικές εταιρίες. Μην ξεχνάμε ότι όλη η αλυσίδα από την κάμερα στο σχολείο μέχρι τον υπολογιστή/ταμπλέτα στο σπίτι είναι επίσης και κατασκευασμένα και αγορασμένα από ιδιωτικές εταιρίες.

 
maria
26 Μαρ 2021 18:19

Στείρα άρνηση των πάντων . Μας κουράσατε...

 
@Εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας
26 Μαρ 2021 15:45

Διαφωνώ κάθετα. Όταν λέγονται χαζομάρες πρέπει και υποχρεούμαστε να το αναφέρουμε.

 
Εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας
26 Μαρ 2021 14:12

Το πρόβλημα δεν είναι η ΟΛΜΕ, είναι η κυβερνητική πολιτική και η ανεκδιήγητη Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως. Ας αναλογιστούν οι "συνάδελφοι", που κατακρίνουν τον εκπαιδευτικό συνδικαλισμό με περισσή εμπάθεια και ευκολία, με ιδιαίτερη προσοχή: τα έργα, τις ημέρες και τις αγαθές προθέσεις της σημερινής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ. Μήπως είναι η κ. Κεραμέως η πραγματική τροχοπέδη της εκπαίδευσης; Μήπως η εκπαίδευσή μας έχει στραφεί με ευθύνη της κ. Κεραμέως στον τεχνοκρατικό σκοταδισμό και την ευκαιριακή χρησιμοθηρία; Μήπως είναι η κ. Κεραμέως που υποθάλπει συστηματικά τον κοινωνικό αυτοματισμό και την υπονόμευση του ρόλου του Έλληνα εκπαιδευτικού. Μήπως είναι η κ. Κεραμέως που συμψηφίζει το πτυχίο του ελληνικού πανεπιστημίου με τα "πτυχία" των ιδιωτικών κολεγίων. Μήπως προσπαθεί συστηματικά να παρακάμψει το Σύνταγμα και τις προβλέψεις του για τη δημόσια παιδεία. Μήπως προσπαθεί διαρκώς με διάφορα ευτελή προσχήματα να υπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα (το ιδιωτικό δεν ταυτίζεται το δημόσιο συμφέρον της κοινωνίας!). Σε ποια ευνομούμενη χώρα θα εκστόμιζε υπουργός το πρωτοφανές και αλαζονικό: "έχω την σύμβαση στο γραφείο μου, ελάτε αν θέλετε να την δείτε!". Σε ποια ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα δεν θα είχαν σηκωθεί κι οι πέτρες (και ο τελευταίος πολίτης δηλαδή) για να πάει αυτή η κυρία στο σπίτι της. Γι' αυτούς και πολλούς άλλους εξίσου σημαντικούς λόγους, ας στρέψουμε τα βέλη της κριτικής μας (μολονότι, κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής και εμού του ιδίου εννοείται) στους κύριους υπαίτιους των διαχρονικών προβλημάτων του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος! Και οι κύριοι υπαίτιοι αυτών των προβλημάτων δεν ευρίσκονται στους κόλπους του εκπαιδευτικού συνδικαλισμού, όπως φενακιστικά νομίζουν ορισμένοι.

 
Εφτά σε παίρνει αριστερά μην το ζορίζεις
26 Μαρ 2021 12:51

Λίγο πριν την αυτοκαταστροφή: η στείρα άρνηση των πάντων, ο σκοταδισμός και το χάος.

 
Πρώτα να ανοίξουν τα σχολεία
26 Μαρ 2021 12:13

Το πρόβλημα είναι τα κλειστά σχολεία και όχι οι ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Έχουν απομείνει δύο μήνες μαθημάτων, ας μην χαθούν άδικα για χιλιάδες παιδιά.

 
Εκπαιδευτικος
26 Μαρ 2021 11:59

Συνάδερφοι της δευτεροβάθμιας,αν όντως είστε εκπαιδευτικοί,σταματήστε αυτά τα κακεντρεχη σχόλια εναντίον του σωματείου σας,είναι ντροπή.Αν δεν αρέσουν αυτά που λέει βγείτε μπροστά και ηγηθείτε του σωματείου.Οχι φωνές εκ του ασφαλούς;Εκτός αν δε θέλετε να έχετε σωματείο. Αυτό θέλετε;

 
ΤΑΣΟΣ
26 Μαρ 2021 11:53

ΜΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΕ; ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΙΣΩΣ!!! ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ: "ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΦΑΓΩΘΕΙ, ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ" ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

 
Βοήθεια-άσχετοι
26 Μαρ 2021 10:56

Τόση άγνοια δεν το περίμενα. Μέχρι και τις καθημερινές συνήθειες μας έχει αποθηκεύσει η CISCO! Να εμένα π.χ., προχθές μου έστειλε μήνυμα να στείλω λουλούδια στην αδυναμία γιατί όταν έκανα μάθημα ζωγράφισα ένα λουλούδι και κάποια στιγμή είπα την λέξη αδυναμία.Το συνδύασε και μουστειλε μήνυμα"λουλούδια-αδυναμία" Εχει λοιπόν δίκιο η ΟΛΜΕ. Θα κάνω καταγγελία. Το είδα βέβαια στον ύπνο μου και δεν έχω αποδεικτικά αλλά δεν πειράζει έχω φαντασία. Μας καταγράφουν λοιπόν.Όλοι οι υπάλληλοί τους παρακολουθούν νύχτα μέρα τους εκπαιδευτικούς της Ελλάδας για τα ...προσωπικά δεδομένα τους μέσω που μαθήματος που κάνουν.Μετά αυτά τα διαπραγματεύονται στο ελεύθερο εμπόριο.Α ρε καημένη εκπαίδευση, αρε καημένη Ελλάδα σε ποιους συνδικαλιστές έπεσες!!

 
Οχι σε όλα
26 Μαρ 2021 09:03

ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΡΑ της ΟΛΜΕ.

 
Τα ανέκδοτα της ΟΛΜΕ
26 Μαρ 2021 08:55

Πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει το βιβλίο μου με τα "Ανέκδοτα της ΟΛΜΕ"... θα σπάσει ταμία θα γίνει viral... συγκεντρώνω από χρόνια της καταγγελίες σας και τις θέσεις σας για τα εκπαιδευτικά δρώμενα της χώρα μας. Ακολουθείτε μοναχικό δρόμο τι δεν καταλαβαίνετε?

 
Προσέξτε...
26 Μαρ 2021 08:52

Προσέξτε εσείς τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ μην δοθεί καμιά αύξηση στους μισθούς μας και προβείτε σε καταγγελίες ότι δεν τη θέλουμε γιατί είναι χρήματα της δεξιάς... ... και την χάσουμε...

 
Δημοκράτης
26 Μαρ 2021 08:52

Που ακούστηκε; Η ΟΛΜΕ τα θέλει όλα τζάμπα!!! Το ΠΣΔ σέρνεται.

 
Εκπαιδευτικός
26 Μαρ 2021 08:22

Απαράδεκτη η ΟΛΜΕ.
Γνωρίζει η ΟΛΜΕ πόσο κοστίζει η μηνιαία συνδρομή για το Webex; Είναι 20 ευρώ.
Έχουμε λοιπόν 20 ευρώ επί 12 μήνες = 240 ευρώ το χρόνο ανα άτομο.
Επί πόσοι καθηγητές+δάσκαλοι είμαστε (μόνιμοι+αναπληρωτές);
Αν είμαστε 200.000 έχουμε 240 επί 200.000 = 48.000.000 το χρόνο...
Ξυπνάτε..

 
Φαίδρα
26 Μαρ 2021 07:32

Εσείς που κόπτεστε για τα προβλήματα του κλάδου,είστε εσείς που διαχρονικά αποτελείται τροχοπέδη , με τις επιλογές σας. οπισθοδρομικοί. Τα σχολεία δεν σας ανήκουν.

 
επίκαιρο
26 Μαρ 2021 06:56

Ως πότε παλληκάρια, θα ζούμε στα στενά
Μονάχοι σαν λιοντάρια, στες ράχες στα βουνά;
Σπηλιές να κατοικούμε, να βλέπουμε κλαδιά
Να φεύγωμ' απ' τον κόσμο, για την πικρή σκλαβιά;

 
ΠΕ01.....ΠΕ90
26 Μαρ 2021 02:31

Με 2.000.000,00€ μπορούσε να γίνει η αναβάθμιση του σχολικού δικτύου.
Καλοπροαίρετα ρωτώ!!!

 
Πέτρος
26 Μαρ 2021 01:17

Απευθείας αναθέσεις κοστίζουν λιγότερα αν αναλογιστεί κανένας και τις χαμένες ώρες με προσφορές κλπ. Γιατί να γίνονται διαγωνισμούς για λίγα ευρώ βίδες στο δημόσιο. Είτε έτσι είτε αλλιώς Γιάννης κερνάει και μάλλον Γιάννης πίνει...

 
Μ.Ν
26 Μαρ 2021 01:00

Όχι όχι όχι όχι στα πάντα!!Μας έχετε κουράσει πλεον κύριοι τις ΟΛΜΕ.Δεν το καταλαβαίνετε;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ