Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Την Τετάρτη η εισήγηση-απόφαση για το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων

Νομοθετική ρύθμιση για υποχρεωτικό self test για μαθητές εκπαιδευτικούς και λοιπούς εργαζόμενους στα σχολεία
Δημοσίευση: 29/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ειδικών του υπουργείου Υγείας, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να εξεταστεί η πρόταση της Ν. Κεραμέως να  ανοίξουν τα Γυμνάσια και Λύκεια, με δια ζώσης εκπαίδευση στις 5 Απριλίου.

Ολα δείχνουν ότι η εισήγηση του υπουργείου Παιδείας θα υιοθετηθεί, δεδομένου ότι η Επιτροπή του υπουργείου Υγείας στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευή  φάνηκε να είναι θετική .

Οσον αφορά τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία η εισήγηση του υπουργείου είναι να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση και μετά τις 5 Απριλίου.

Νομοθετική ρύθμιση για υποχρεωτικό   self test για μαθητές εκπαιδευτικούς και λοιπούς εργαζόμενους στα σχολεία

Τροπολογία για υποχρεωτικό   self test για μαθητές εκπαιδευτικούς και λοιπούς εργαζόμενους στα σχολεία, αναμένεται να καταθέσουν , προς ψήφιση, στη Βουλή τα συναρμόδια υπουργεία.

Οπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης"Για να σιγουρευτούμε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά με ασφάλεια, η κυβέρνηση θα νομοθετήσει την υποχρεωτική χρήση self test μία φορά την εβδομάδα για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους λοιπούς εργαζόμενους στα σχολεία".

Για τη δήλωση του θετικού αποτελέσματος θα λειτουργήσει η πλατφορμα selftesting.gov.gr στην οποία θα παρέχονται και όλες οι χρήσιμες πληροφορίες.

Η  κατοχύρωση δικαιωμάτων (όπως πχ. απουσία από το σχολείο ή την εργασία) κατοχυρώνεται πλήρως από το δεύτερο τεστ επαλήθευσης.

Σχόλια (18)

 
όπως ακούγεται
30 Μαρ 2021 13:52

και παρά τις πιέσεις προς τους ευχείριστους της επιτροπής μάλλον θα τη φάει στα μούτρα και θα πάνε τα σχολεία μέσα απριλίου. δεν πειράζει , απτόητη θα πλέκει διθυράμβους εις εαυτήν.

 
Γιωτα
30 Μαρ 2021 08:28

Οι ευπαθείς Βα εμβολιαστούν! Οι μαθητές πρέπει να πάνε στο σχολείο!

 
το λύκειο πρώτα
29 Μαρ 2021 21:37

Το Λύκειο πρέπει να ανοίξει πάση θυσία. Ως γονείς κι εκπαιδευτικοί βλέπω τους μαθητές του λυκείου και ειδικά της Γ λυκείου προτεραιότητα για εμπέδωση της ύλης. Ελπίζω να είναι οι πρώτοι που θα ανοίξουν.

 
Να εξαιρεθούν τα παιδιά των ευπαθών.
29 Μαρ 2021 19:34

Εγώ ανήκω στην "ευπαθή" ομάδα. Μάλιστα για τον λόγο αυτό εργάζομαι με τηλεργασία. Ένα χρόνο τώρα έχω αυτοπεριοριστεί κι αντιμετωπίζω την κατάσταση με στωικότητα. Πώς θα προστατευτώ εάν τα παιδιά μου πάνε στο σχολείο με τις γνωστές συνθήκες; Να εξαιρεθούν από την εκπαίδευση με φυσική παρουσία τα παιδιά των ευπαθών πάραυτα. Και τα ευπαθή παιδιά. Αλλιώς για ποια προστασία μιλάμε;

 
Μαρία καλλιθεα
29 Μαρ 2021 17:06

Καλησπέρα. Είναι πολύ επικίνδυνο με τόσα κρουσματα όλα τα σχολεία ανοιχτά. Γιατί; εδώ λένε ότι δεν πρέπει να συνωστιζομαστε. Σαν οικογε εια 3 ατόμων προσέχουμε και το παιδί που είναι β λυκείου, βγαίνει κάθε Κυριακή μεσημέρι με 2 συγκεκριμένα άτομα τα οποία έχουν ευπαθη άτομα και προσέχουν και αυτά. Στο σχολείο κάθονται ανά δύο στο θρανίο, είναι 20 παιδιά στην τάξη, που δεν ξέρουμε τι κάνουν και πως προσέχουν. Ούτε την εκάστοτε συμπεριφορά των καθηγητών γνωρίζουμε, ούτε κι εκείνοι για εμάς. Τι κάνουμε λοιπόν; ας ανοίξει μόνο η γ λυκείου, ώστε να απλωθεί σε πολλές τάξεις και αν όλα πάνε καλά, μετά το Πάσχα, ας γυρίσουν όλοι εκ περιτροπής μέχρι το τέλος, χωρίς εξετάσεις, ώστε να δωθει όλη η σωστή εκπαίδευση. Όσο για εκείνους που λένε ότι πρέπει να ανοίξουν όλα τα σχολεία άμεσα..........., τι να πω; παίρνουν την ευθύνη ότι το παιδί μου την Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη κλπ θα είναι εντάξει; και το τονίζω.... Προσέχουμε γιατί είμαστε πάνω από 50 και τηρούμε όλα τα μέτρα αυτό προστασίας.

 
Papillon
29 Μαρ 2021 15:43

Εμένα πάντως μου κάνει εντύπωση που το αποδεχόμαστε όλο αυτό. Δεν υπάρχει ΜΕΘ ούτε για δείγμα στην ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ της χώρας, οι διασωληνωμένοι αυξάνονται συνέχεια και όχι μόνο όσοι είναι στις ΜΕΘ αλλά και εκτός, κάθε δύο ημέρες έχουμε εκατόμβη νεκρών (ναι αυτή είναι η επιτυχία κυβέρνησης και επιτροπής η...επιμήκυνση εκατόμβης) και παρόλα αυτά το παίζουμε και άπλες.

Βασικά δεν είναι πολύ δύσκολο, το άνοιγμα των σχολείων μόνο με αυτά τα self-tests (ειδικά έτσι όπως περιγράφουν την όλη διαδικασία με αυτά) χωρίς κανένα άλλο μέτρο στα σχολεία θα οδηγήσει σε ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ και μεγαλύτερη διασπορά. Αν βάλουμε και το λιανεμπόριο έχετε γεια βρυσούλες. Το ερώτημα είναι γιατί δεν αντιδρά το συνδικαλιστικό κίνημα. Κανονικά η ΟΛΜΕ έπρεπε ήδη να τους απειλεί με μηνύσεις όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά και την επιτροπή των ειδικών για το ότι μας βάζουν όλους σε μεγάλο κίνδυνο. Γιατί τα ανοίγματα θέλουν να τα κάνουν εν μέσω ΕΞΑΡΣΗΣ. Ακόμα δεν φτάσαμε στην κορύφωση και θέλουν ανοίγματα. Υγειονομικά αυτό είναι ΕΓΚΛΗΜΑ.

Και πως ακριβώς μεταφράζεται αυτό το διεκδικούμε μέτρα για ασφαλές άνοιγμα; Αφού είναι προφανές ότι το άνοιγμα θα γίνει όπως το θέλουν αυτοί. Εγώ λοιπόν λέω ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ στα σχολεία.

Η ΟΛΜΕ άμα ήταν σωστή θα έπρεπε να κάνει κάλεσμα στους συλλόγους γονέων και να τους εξηγήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και το ότι κινδυνεύει η ζωή και η υγεία όλων μας και να τους καλέσεις να μην δεχτούν να στείλουν τα παιδιά τους σε υγειονομικές βόμβες. Ποιος γονιός θα θέλει να στείλει το παιδί του σχολείο με αυτήν την κατάσταση; Αλλά αυτά θα έπρεπε να τα εξηγήσουν στους γονείς οι συνδικαλιστές.

Ή ΑΝΟΙΓΜΑ ΜΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ Ή ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ αυτό θα έπρεπε να απαιτούν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ . Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι εφόσον υπάρχει ακόμα τεράστιος κίνδυνος ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ παρά μόνο όταν θα είμαστε πραγματικά ασφαλείς. Αυτό πρέπει να απαιτήσουμε όλοι μαζί εκπαιδευτικοί-γονείς και μαθητές και όχι να δεχτούμε να γυρίσουμε από Δευτέρα σε υγειονομικές βόμβες-εστίες υπερμετάδοσης γιατί έτσι κατήντησαν τα σχολεία.

Σαν εκπαιδευτικός αυτό προτείνω να μην πάμε όποτε αποφασίσουν σαν πρόβατα στη σφαγή.

 
ΜΗΤΕΡΑ ΦΟΙΤΗΤΗ
29 Μαρ 2021 15:26

Μιλάτε συνεχώς για Γυμνάσια και Λύκεια , με τα Πανεπιστήμια κυρίες και κύριοι τι γίνεται, ο γιος μου είναι πρωτοετής φοιτητής Οδοντιατρικής και έχει πατήσει 2 φορές το πόδι του στο Πανεπιστήμιο, επιτρέπεται σχολές που έχουν εργαστήρια να μην λειτουργούν; Φυσικά και καταλαβαίνω την ανάγκη να λειτουργήσουν τα σχολεία, αλλά σας παρακαλώ κάντε κάτι και για τα Πανεπιστήμια ή έστω βάλτε τα και αυτά στο πρόγραμμά σας.

 
Μκας
29 Μαρ 2021 15:09

Όταν δεν υπήρχαν μεταλλάξεις και πραγματικά λίγα κρουσματα τα σχολεία κλειστά....self test λέει και ποιος εγγυάται ότι θα γίνονται είτε από εκπκους είτε μαθητές....??? Είναι ΣΙΓΟΥΡΑ 'ΕΙΔΙΚΟΙ???' Γελοιοτητες για ιθαγενείς σαν εμάς....

 
Μπούας
29 Μαρ 2021 15:06

<<Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, δήλωσε πως θα πρέπει να θυσιάσουμε το Πάσχα για να έχουμε καλύτερο καλοκαίρι. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Δημόπουλος ανέφερε ότι συνεχίζεται ο σημαντικός αριθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία σε μονάδες covid.>>
<<Την εκτίμηση του ότι την μέγιστη τιμή κρουσμάτων θα την δούμε αρχές Απριλίου και μετά θα αρχίσει η αποκλιμάκωση εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.>>
«Είναι δύσκολες οι επόμενες 10 μέρες. Αν επιβαρύνουμε την επιδημιολογική κατάσταση, θα υπονομεύσουμε τις δραστηριότητες του καλοκαιριού»
Να μην υπάρξει καμία χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 12 Απριλίου υπογράμμισε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
«Άσχημες» χαρακτήρισε τις επόμενες δύο εβδομάδες ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στο Open , για την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας. Δεν έκρυψε την ανησυχία του για την κορύφωση του τρίτου κύματος του κορωνοϊού, λέγοντας ότι «αν δεν υπήρχαν τα μέτρα η Ελλάδα θα ήταν σε επίπεδο διάλυσης τύπου Βραζιλίας». Ο κ. Παυλάκης υπογράμμισε ότι «ο Απρίλιος πρέπει να θεωρηθεί χαμένος, είμαστε ακόμη στην κορυφή ενός τεράστιου επιδημικού κύματος, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές» αφού αν γίνει τώρα μικρό άνοιγμα, θα δούμε εικόνες Μπέργκαμο.

 
Ανοικτά σχολεία σε όλη την Ελλάδα
29 Μαρ 2021 13:53

Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν άμεσα, οι μαθητές και οι οικογένειές τους, όπως και όλοι οι πολίτες κάτω των 50 ετών, έχουν σηκώσει δυσανάλογα βαρύ φορτίο όλους τους προηγούμενους μήνες.

Όσοι γράφουν ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να συνεχιστεί προφανώς δεν έχουν οικογένεια ή δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για τους συμπολίτες τους - το κράτος οφείλει να μεριμνήσει για την προστασία των ευπαθών ομάδων χωρίς να απαγορεύει την εκπαίδευση και την εργασία στους υπόλοιπους! Αυτό δεν είναι λύση, είναι κοινωνική εξόντωση και καταστροφή της νέας γενιάς.

 
Σαλαμάκι
29 Μαρ 2021 13:46

Ποιά απόφαση και ποιό άνοιγμα ; Την απόφαση την έχουν πάρει ήδη οι ΜΕΘ και τα ημερήσια κρούσματα. Η ανεπάρκεια του εθνικού συστήματος υγείας συνιστά λογική και ψυχραιμία από όλους, τήρηση των κανόνων και κλειστά σχολεία.

 
Να ανοίξουν τα δημοτικά.
29 Μαρ 2021 13:42

Στις περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο , δεν υπάρχει λόγος τα δημοτικά να είναι κλειστά. Ο κόσμος είναι έξω, οι γονείς πρέπει να δουλέψουν και μιας και το λιανεμπόριο θα ανοίξει κάτι πρέπει να γίνει για τα παιδιά αυτών των γονιών. Δεν είναι όλοι δημόσιοι υπάλληλοι να κάθονται και να έχουν τα προς το ζην.

 
Κωστας Λ
29 Μαρ 2021 13:33

Φαγωθηκατε λυσσαξατε. Τι άνοιγμα σχολείων θέλετε???? Αφήνετε σε 2η μοίρα την οικονομία για τα σχολεία. Ο κόσμος πεινάει πάρτε το είδηση. Ανοίξτε μόνο την 3η λυκείου και ότι αποθέματα αύξησης κρουσμάτων υπάρχουν να "διατεθούν" για το άνοιγμα της "αγοράς". " Σ Υ Ν Ε Λ Θ Ε ΤΕ" .........................................

 
ΟΚ
29 Μαρ 2021 12:32

Δεν καταλαβαίνω...

Ένα τεστ που θα κάνεις μόνος σου στο σπίτι θα είναι υποχρεωτικό!...

Και τι ακριβώς θα ελέγχεται;...
Αν το ΑΜΚΑ σου χρεώθηκε σε φαρμακείο με το τεστ της εβδομάδας;
Θα δηλώνεις μόνος σου σε ηλεκτρονική πλατφόρμα ότι, ναι, έκανα το τεστ;
Θα ψάχνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στα σκουπίδια του σπιτιού σου;

Και πάνω από όλα: Ποιος μας βεβαιώνει ότι έκανα το τεστ σωστά... Δεν μπορώ να το πάρω, να το πετάξω όπως είναι και να λέω σε όλους ότι το έκανα και βγήκε αρνητικό; Εφόσον δεν έχω συμπτώματα και ανάγκη άδειας γιατί να πάρω το "ρίσκο" να βγει θετικό και να πρέπει να κλειστώ στο σπίτι για 15 μέρες;

Τι σόι υποχρεωτικότητα είναι αυτή;;;

Μπορεί να εξηγήσει κάποιος;

 
Δ. Β
29 Μαρ 2021 11:34

Στο σχολείο μου δυο μαθητές νοσούν από κορωνοϊό. Αυτό με κλειστά σχολεία. Δεν ξέρω πόσοι μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί και δεν το γνωρίζουν. Δεν ξέρω πόσοι νοσούν από τις οικογένειές τους. Τρομάζω στη σκέψη τι θα γίνει αν ανοίξουμε...
Η χρονιά έτσι κι αλλιώς έχει χαθεί. Ποιο θα είναι το κέρδος να διακινδυνεύσουμε την υγεία μας;

 
G.S.
29 Μαρ 2021 11:23

Για ένα τεστ το οποίο θα γίνεται στο σπίτι ποιός θα ξέρει ότι όντως έγινε από τον μαθητή ή τον εκπαιδευτικό και αν έγινε ποιός θα διασφαλίσει ότι ένα θετικό κρούσμα θα βγεί και θα πει ότι να είμαι θετικός και ποιός θα διασφαλίσει ότι το τεστ σωστά?
Η μόνη υποχρέωση είναι να το πάρεις από το φαρμακείο για να πληρωθούν οι προμηθευτές και οι οποίοι ενδιάμεσοι από τα χρήματα των ταμείων...

 
ανωνυμος μαθητης
29 Μαρ 2021 10:55

Ειναι ντροπη σε καιρο πανδημιας με τα νοσοκομεια να ειναι στο κοκκινο οπου στις ειδησεις ακουμε οτι η περιοδος που διανυουμε ειναι η ποιο κρισημη να λεγεται οτι μπορει να ανοιξουν τα σχολεια ακομα και με self test.Απλα να αναφερθει και οτι και οι μαθητες του 19 και του 20 αν γραψουν εξετασεις θα γραψουν πολυ χαμηλα.Ειδικα οι μαθητες της 1ης λυκειου οι οποιοι εχουν ερθει απο την 3η γυμνασιου χωρις εξετασεις οπου η κατασταση του ιου ηταν ποιο καλυτερη ενω τωρα τα πρωτακια μας θα γραψουν και με τραπεζα θεματων !!!Ολα αυτα συντελουν στην καταστροφη των μαθητων και βεβαια των μαθητων της 3ης λυκειου οι οποιοι δινουν και πανελλαδικες σε αυτες τις καταστασεις.Το καλυτερο θα ηταν να ασχοληθει το Υπουργειο Παιδειας με αυτους τους μαθητες γαι τους οποιους το μελλον τους ειναι αυτες οι εξετασεις

 
Γ.Φ.
29 Μαρ 2021 10:07

Τα σχολεία να μείνουν κλειστά. Και τα παιδιά του Δημοτικού κυρία άριστη δεν είναι καθόλου πιεσμένα. Μάθατε τώρα πιεσμένα μια χαρά είναι.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ