Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Διάταξη: Υποχρεωτικά τα τεστ για κορωνοϊό για τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών και καταρτιζομένων στα δια ζώσης μαθήματα και εξετάσεις

Υποχρεωτικά τα τεστ και για τους εκπαιδευτικούς
Δημοσίευση: 30/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υποχρεωτικά θα είναι τα τεστ για  κορωνοϊό για τους μαθητές  , φοιτητές , σπουδαστές  και καταρτιζομένους , προκειμένου να συμμετάσχουν  σε δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια , καθώς και στις εξετάσεις (Πανελλαδικές, προαγωγικές, απολυτήριες κλπ).

Ειδικότερα το άρθρο 88 του Σχεδίου Νόμου του υπουργείου Υγείας, που κατατέθηκε , προς ψήφιση στη Βουλή προβλέπει τα εξής:

Άρθρο 88
Υποβολή σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID - 19

Εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 και σε κάθε περίπτωση έως την 31η.7.2021, η έλλειψη του οποίου διαπιστώνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, δύναται να ορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, ως προϋπόθεση συμμετοχής των μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών και καταρτιζομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπου αυτή διενεργείται δια ζώσης, η προηγούμενη υποβολή τους σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19.

Με την ίδια απόφαση καθορίζονται η διαδικασία και οι φορείς διενέργειας του ελέγχου, η δυνατότητα υποβολής σε αυτοέλεγχο, η συχνότητα υποβολής σε διαγνωστικό έλεγχο, ο τρόπος διάθεσης των διαγνωστικών δοκιμασιών, ο τρόπος βεβαίωσης της υποβολής σε έλεγχο και των αποτελεσμάτων του, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή του παρόντος.

Υποχρεωτικά τα τεστ  και για τους εκπαιδευτικούς

Για τους εκπαιδευτικούς θα υπάρξει ξεχωριστή διάταξη , η οποία θα αναφέρεται και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων του δημοσίου.

Σχόλια (45)

 
Ιωάννης Α. Δελημ.
13 Απρ 2021 03:30

@Ενας Ασυνείδητος
Ποιός σε ελέγχει; Η συνείδησή σου. Aν είσαι ασυνείδητος θα σε ελέγξει το ασυνείδητό σου. Δεν ξεφεύγεις.

 
ΚΩΣΤΑΣ1
04 Απρ 2021 12:49

Πιστεύω ότι τα ΤΕΣΤ πρέπει να πάνε στα σχολεία από τα ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ.
Μαζί να πάνε και νοσοκόμες αρκετές για να τελειώσει την πρώτη ώρα η διαδικασία τους...
Οπότε δεν θα υπάρχουν δυσκολίες ή αμφιβολίες αν κάποιο παιδί ή καθηγητής δεν έχει κάνει ΤΕΣΤ...

 
petros tsarigidis
04 Απρ 2021 00:49

Αν ανοίξουν τα πανεπιστήμια θα γίνει τεράστια διασπορά μέσα στο καλοκαίρι και θα χαθεί η σεζόν. Πολλοι εχουν ξενοικιασει και δεν εχουν που να μεινουν . Απαραδεκτο και ανευθυνο να αφηνονται υποννοιες για δια ζωσης εξεταστικη φοιτητων

 
Σκ
31 Μαρ 2021 15:34

Δλδ αν το τεστ βγει ψευδως θετικο πριν τις πανελλαδικες για καποιον μαθητη, δεν θα μπορεσει να δωσει εξετασεις;

 
Η διά ζώσης να λειτουργήσει από Γενάρη
31 Μαρ 2021 12:44

Δεν θα ανοίξουν σχολεία για να μείνει κλειστή η οικονομία. Αν δεν ανοίξει η οικονομία οι συνέπειες θα είναι καταιγιστικές. Τα σχολεία ανοιχτά είναι, απλά η λειτουργία τους είναι εξ αποστάσεως. Η κοινωνία και η οικονομία είναι προτεραιότητες. Η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων είναι περιττή στις συνθήκες που ζούμε, αν αναλογιστούμε κιόλας πως στα Λύκεια από τέτοια εποχή τα σχολεία αδειάζουν επειδή οι σπουδαστές μελετούν για τις πανελλήνιες και δεν πατούν στα σχολικά κτήρια έτσι κι αλλιώς.

 
ΠΟΤΕ!
31 Μαρ 2021 10:20

Κουρέλι τα δικαιώματά μας.. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ..

ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΘΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

 
Ελλη
31 Μαρ 2021 08:30

Επιβάλλεται ανοιχτά λύκεια και γυμνάσια. Όπως σε όλη την. Ευρώπη!

 
Χαρά
31 Μαρ 2021 07:06

Δε θέλουν τεστ ορισμένοι και προβάλουν δικαιολογίες, δε θέλουν ανοιχτά σχολεία , κάνουν πίσω στο εμβόλιο ρωτώντας σε ποια εταιρεία ανήκει ....τα σχολεία να ανοίξουν οποίος δε θέλει ας μείνει στο σπίτι του

 
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ & ΕΥΠΑΘΟΥΣ ΟΜΑΔΑΣ
31 Μαρ 2021 01:14

@Ανοικτά σχολεία σε όλη την ΕΕ
ΜΑ ΤΙ ΛΈΤΕ ΣΥΝΆΔΕΛΦΕ, ΘΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ Ή ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ??? ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ!!
Ή ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ & ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ 2 ΜΙΣΘΟΥΣ!!

 
Μελίνα
30 Μαρ 2021 23:08

Τεστ μόνο μια φορά την εβδομάδα και μάλιστα με μια απλή υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα ότι το έκανε, που δεν ξέρουμε καν αν λέει την αλήθεια, κρύβει τεράστιους κινδύνους με το παρόν επιδημιολογικο φορτίο. Εδώ δεν ξέρουμε αν το τεστ θα γίνεται σωστά. Και το τεστ ανά 7 ημέρες δεν προφυλάσσει κανέναν. Στο ενδιάμεσο τα παιδιά με τις διάφορες συναναστροφές τους μπορεί να έχουν γίνει θετικά. Ή και οι εκπαιδευτικοι.

 
Ανοικτά σχολεία σε όλη την ΕΕ
30 Μαρ 2021 22:23

Σωστά ανοίγουν τα σχολεία, και όπου χρειάζεται μπορεί να εφαρμοστεί εκ περιτροπής διδασκαλία σε ομάδες των 12-14 μαθητών. Λύσεις υπάρχουν ώστε τα παιδιά να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς μάθησης και να μην μεταφερθούν τα κενά στην επόμενη χρονιά.

Το υπουργείο έπρεπε ήδη να έχει μεριμνήσει για πρόσληψη αναπληρωτών για την αντικατάσταση των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

 
Ελένη
30 Μαρ 2021 21:33

Με 25 κρουσματα το Μαρτιο του 2020 εκλεισαν τα παντα . Με 4300 κρουσματα το Μαρτιο το 2021 θελουν να ανοιξουν τα πάντα . Οι αριθμοι μιλουν σπο μονοι τους . Δεν υπαρχει ιχνος κοινης λογικης

 
Μάνος
30 Μαρ 2021 19:21

Για όλους εσας που αρνείστε το τεστ, άρα αρνείστε και την υπαρξη του ιού, άρα αρνείστε και το εμβόλιο, έχω να πω πληροφοριακά ότι η γη γυρίζει, και επίσης ότι δεν είναι επίπεδη

 
Θανάσης
30 Μαρ 2021 18:31

Τα λύκεια ας ανοίξουν και ας κάνουν πίσω για τα καφέ έξω.

 
Τα τεστ έχουν 1 μόνον σκοπό
30 Μαρ 2021 17:38

Τα τεστ είναι για την εξακρίβωση αν ένας άνθρωπος που νοσεί είναι από κόβιντ ή από άλλο νόσημα. Τα τεστ δεν είναι ούτε φαρμακευτική θεραπεία, ούτε εμβόλια, ούτε πρόληψη, ούτε αποδεικτικά ανοσίας, ούτε τίποτα. Θα τρελαθούμε τελείως

 
Ενας Ασυνειδητος
30 Μαρ 2021 17:31

1.παιρνω τεστ απο το φαρμακειο
2. παω σπιτι
α. το κανω ή
β. το πεταω στα σκουπιδια
3. ποιος με ελεγχει αν το εκανα??

 
Θα το υπογράψουν;
30 Μαρ 2021 17:13

Για να ισχύει η υποχρεωτικότητα στο τεστ πρέπει να βάλουν την υπογραφή τους οι δύο υπουργοί. Έτσι λέει αυτό που διάβασα πιο πάνω. Ας δούμε πρώτα τις υπογραφές που τους καθιστούν έκθετους για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μετά θα μιλάμε διαφορετικά. Νομοσχέδιο για υποχρεωτικό εμβόλιο υπάρχει εδώ κι ένα χρόνο αρκεί να το υπογράψει ο υπουργός υγείας!!! Αυτή η υπογραφή είναι το κλειδί. Ας μη σπεύσουν τίποτα διευθυντές να αναλάβουν ευθύνη απομάκρυνσης παιδιών πριν οι υπουργοί βάλουν την υπογραφή τους. Το νομοσχέδιο μόνο του δεν υποχρεώνει.

 
Οι εξελίξεις ακυρώνουν τα οποια σχέδια
30 Μαρ 2021 17:04

Ανακοινώνονται 4.300 κρούσματα σήμερα. Ας ανοίξουν σχολεία και σχολές από Μάρτη του ΄22 οργανωμένα να ησυχάσουμε

 
Εύλογη απορία
30 Μαρ 2021 16:50

Τότε γιατί τα rapid test που διενεργούσαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα σχολεία ήταν προαιρετικά; Γιατί με άλλα λόγια τεστ αξιόπιστα ως προς τον έλεγχο διενέργειας και γνωστοποίησης αποτελεσμάτων ήταν προαιρετικά, ενώ τεστ στο σπίτι με γνωστοποίηση αποτελεσμάτων από τον ίδιο τον πολίτη πρέπει να είναι υποχρεωτικά;

 
Από το κακό στο χειρότερο
30 Μαρ 2021 16:48

Έχουν χάσει τον έλεγχο. Δεν ξέρουν τι κάνουν. Οδηγούν τα παιδιά στα σχολεία μέσα στο ζενίθ της πανδημίας και μετά θα τους πουν τι; Λυπούμαστε, περάστε άλλη φορά;
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ έτσι όπως είναι τα πράγματα. Τα παιδιά και οι γονείς τους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ, ούτε τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις θα παίξουν την συμμετοχή τους σε αυτές κορώνα γράμματα. Καλή η ατομική ευθύνη αλλά χρειάζεται σχεδιασμός και κυρίως ΛΟΓΙΚΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!!!!!!!!!!!

 
Εκπαιδευτικός
30 Μαρ 2021 16:30

Γιατί μερικοί δε θέλουν να καταλάβουν. Όχι στα τεστ, τι μάρκα εμβόλιο, δε θέλω τώρα ...μόνο να κατηγορούν! Έχουμε καταλάβει το ρόλο τους!

 
Δημόσιο Χρήμα
30 Μαρ 2021 15:39

το να σπαταλάτε το δημόσιο χρήμα σε διαγνωστικά τεστ αποτελεί πρόκληση.
Η αλήθεια είναι ότι απέτυχε το πρόγραμμα εμβολιασμού και τώρα προσπαθεί η υπουργός και ο πρωθυπουργός να δημιουργήσουν μια νέα επιτυχία μέσω των self-tests. Μετά μπορούμε όλοι να κοιμώμαστε ήσυχοι ξοδεύοντας εκατομμύρια σε τεστ αμφίβολης αξίας και αποτελεσματικότητας.

 
@Qwerty
30 Μαρ 2021 15:24

Οι πολίτες θα έπρεπε να απαιτούν από την πολιτεία, όχι να στρέφονται εναντίον των συμπολιτών τους. Ο φόβος όμως είναι κακός σύμβουλος.

 
Για κλάματα
30 Μαρ 2021 15:09

Μάλλον κάποιοι και κάποιες μπέρδεψαν το τεστ με το εμβόλιο. Ας ανοίξουν ένα λεξικό να θυμηθούν.

 
Όλα καλά
30 Μαρ 2021 15:09

Όλα καλά. Ωραία και τα τεστ, αλλά όταν μιλάτε για υποχρεωτικότητα μπορείτε να μου πείτε κα Υπουργέ (που είστε και νομικός), πώς θα την επιβάλλετε και πώς θα την ελέγξετε; Με μια Υπεύθυνη Δήλωση γονέα; Και άντε και την υπέγραψε, ποιος με διαβεβαιώνει ότι το έχει κάνει. Γνωρίζετε κάποιες κατηγορίες πολιτών , που ΔΕΝ πρόκειται να κάνουν τεστ, όχι γιατί δεν επιθυμούν, αλλά γιατί δε θα έχουν πληροφόρηση ή δυνατότητα μετάβασης σε φαρμακεία ή για άλλους λόγους; Πώς θα εξασφαλίσετε λοιπόν τη δυνατότητα πρόσβασης αυτών των μαθητών στο σχολείο; Θα τους πετάξετε εκτός, με αντισυνταγματική διάταξη;

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
30 Μαρ 2021 15:03

Μια χαρά το παίζουν το παιχνίδι οι ιθύνοντες. Αφού οδήγησαν την κατάσταση σε αδιέξοδο με την ανικανότητα και την ισχυρογνωμοσύνη τους, ρίχνουν το μπαλάκι για πολλοστή φορά στον κόσμο. Διχάζουν τους πολίτες σε υπεύθυνους και ανεύθυνους, σε μιάσματα και υγιείς. Αντί λοιπόν να μας απασχολεί η εκπαιδευτική και παιδαγωγική διαδικασία, θα αναλωνόμαστε σε ερωτήσεις για το αν κάποιος έκανε το τεστ στην τουαλέτα του σπιτιού του και θα προχωρούμε σε αφορισμό όσων δεν το έκαναν, γιατί τάχα δεν σέβονται την υγεία των άλλων. Μόνο μπάχαλο θα προκαλέσει η υποχρεωτικότητα ερασιτεχνικών τεστ και θα θολώσει τα νερά, ώστε να μη φαίνεται η ανικανότητα του υπουργείου να εξασφαλίσει ουσιαστικές συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας: ολιγομελή τμήματα, επιστημονικά κατοχυρωμένοι έλεγχοι και εμβολιασμός εκπαιδευτικών κατά προτεραιότητα και όχι κατά τύχη.

 
@@Anasrasia
30 Μαρ 2021 14:37

Δεν ζήτησα υποχρεωτικό εμβολιασμό, μαζί με σπάσιμο των τμημάτων και τη δυνατότητα εμβολιασμού των εκπαιδευτικών κατά προτεραιότητα, ζήτησα και υποχρεωτικό τεστ σε όλους και η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα νοσηλευτής να κάνει τα τεστ στο σχολείο για μεγαλύτερη ασφάλεια. Και αν νομίζετε ότι με τη σωστή διατροφή θα τη βγάλετε από μια τέτοια αρρώστια, έχω να σας δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια που βάζετε τα γυαλιά σε τόσες χιλιάδες επιστήμονες που δεν σκέφτηκαν αυτήν την απλή λύση. Το Nobel ιατρικής είναι δικό σας.
Αναστασία

 
Νικος
30 Μαρ 2021 13:56

Γιατι να μην κανουν τεστ τα παιδια σας; Τι φοβαστε;Μην τα στελνετε στο σχολειο τοτε , τι σας φταινε οι αλλοι;

 
Qwerty
30 Μαρ 2021 13:11

Η κρίση της πανδημίας αποτέλεσε αφορμή για να ελεγχθούν τα αντανακλαστικά της κοινωνικής μας αλληλεγγύης και τα όρια της κοινωνικής μας ευθύνης. Δυστυχώς, για ένα μεγάλο κομμάτι του λαού μας οι παραπάνω έννοιες είναι άγνωστες. Κυριαρχεί ο ατομισμός, ο ανορθολογισμός, η πίστη στο μεταφυσικό και τις θεωρίες συνωμοσίας. Συν τοις άλλοις, η ενδημική δυσπιστία προς το κράτος, την εξουσία και η σχετική μετάθεση των ευθυνών μας προς αυτό. Πρόκειται για το καλύτερο περιβάλλον για τη διάδοση και φονική δράση του κορονοϊού. Το τίμημα είναι πολύ υψηλό, αλλά ποιος νοιάζεται;

 
@Αναστασία
30 Μαρ 2021 13:10

Με ποιο δικαίωμα απαιτείτε από τους άλλους να κάνουν τεστ και εμβόλια για το δικό σας καλό; Μήπως να κοιτάξετε τη διατροφή σας ώστε να θωρακίσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ