ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Φεύγει η Γενική Γραμματέας του υπ. Παιδείας Σ. Γκίκα

Στη θέση αυτή , σύμφωνα με τη ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα τοποθετήσει τον Αλέξανδρο Κόπτση περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία,
Δημοσίευση: 31/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αποχωρεί από τη θέση της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Παιδείας  η Σίσσυ Γκίκα, σύμφωνα  με αποκλειστικές πληροφορίες του esos.

 Η Σ. Γκίκα αποσπάται σε ειδική θέση  στις Βρυξέλλες.

Στη θέση αυτή , σύμφωνα με τη ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα τοποθετήσει τον  Αλέξανδρο Κόπτση   περιφερειακό  διευθυντή  εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία  και  πρώην Διευθυντή  Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  του υπουργείου Παιδείας, μετά από πρόταση της Ν.  Κεραμέως.

 Η Σ. Γκίκα είχε συνάντηση, στις 24 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη με τον Αλ. Κόπτση, στο πλαίσιο επίσκεψης στη συμπρωτεύουσα   εκπροσωπώντας την κυβέρνηση για την 25η Μαρτίου, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Η Σ. Γκίκα εκτός από τα τακτικά της καθήκοντα ως Γενική Γραμματέας, είχε επιφορτιστεί και την αρμοδιότητα της πανδημίας από πλευράς υπουργείου Παιδείας και είχε χαρακτηριστεί  για όσους έβλεπαν το πόσο εργάζονταν ως "η ακούραστη Γενική Γραμματέας".

Η Σ.  Γκίκα , είναι  Διευθύντρια  στo  8ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου και  ορίστηκε Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις 17-7-19.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΑΛ. ΚΟΠΤΣΗ

 

Σχόλια (64)

 
Χείλων ο Λακεδαιμόνιος
03 Απρ 2021 15:12

Η τηλεκπαίδευση είναι ενέργεια ίσης αξίας με την ψηφιοποίηση των εφοριών και την τηλεματική στα ΜΜΜ και αφορά τη μέση ελληνική οικογένεια. Προφανώς λόγω αρμοδιότητας είχατε εμπλοκή στο θέμα και αξίζει να είστε περήφανη για το αποτέλεσμα.

 
Μελίτακας ο Α΄
02 Απρ 2021 14:34

Δηλαδή το brain drain συνεχίζεται;

 
Ειρήνη
02 Απρ 2021 13:38

Ορισμένοι σχολιαστές, χωρίς επιχειρήματα, καταγράφουν ως επιτυχημένη την πορεία της κας Γκίκα στο υπουργείο.
Αυτά που έχω δει ως μάχιμη εκπαιδευτικός είναι τα εξής.
Μάσκες για τα παιδιά....παλινωδίες
Εκλογές αιρετών.....παλινωδίες.
Αξιολόγηση εκπαιδευτική μονάδας...παλινωδία
Άνοιγμα των σχολείων με μόνο μετρο ασφάλειας τα ανοιχτά παράθυρα
Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
02 Απρ 2021 13:15

Καιρός ήταν την θέση του Γενικού Γραμματέα να την αναλάβει ένας άνθρωπος που έχει περάσει από όλα τα επίπεδα διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας. Καλή επιτυχία στον κ Κόπτση

 
@ Πρώτα
02 Απρ 2021 12:19

... γιατί σε περίπτωση προκήρυξης μπορεί να την έπαιρνε άλλος τη θέση, γιατί σε κατώτερες θέσεις στελεχών δεν έκαναν υπηρεσίες του υπουργείου τη νόμιμη πρόσκληση αλλά έβαλαν άσχετους (που ωφελούνται), γιατί σε αυτό το υπουργείο περισσότερο από άλλα - που χρειάζεται κάποια ικανότητα πχ εσωτερικών, οικονομικών, ψηφιακής διακυβέρνησης- είναι εύκολο να κάνεις βλακείες , παραλείψεις , τακτοποίηση ημετέρων χωρίς να ανοίξει μύτη. απλά πράγματα

 
Βρυξέλλες???
02 Απρ 2021 10:48

Εάν είχα προϊσταμένη σαν την κα. Υπουργό.... μέχρι και Αλάσκα πήγαινα εγώ πάντως.

 
Πρώτα το κόμμα
02 Απρ 2021 04:15

Γιατί δεν προκηρύχθηκε η θέση στις Βρυξέλλες; Υπάρχουν πολλοί άξιοι από οκά τα κόμματα και εκτός αυτών. Πρώτα το κόμμα.!Αυτό υπηρετεί.. η ‘ άριστη’!

 
Εκπαιδευτικός
01 Απρ 2021 22:33

Ποιά είναι η νέα, ειδική θέση της κ. Γκικα στις Βρυξέλλες; Αν κρίνει κανείς από την αποτελεσματικότητά της στο ΥΠΕΠΘ, καταλαβαίνει τι σημαίνει "δεξιά αριστεία". Εξ ου και η "προαγωγή". Η κ. Κεραμέως, δε, τον ανθρωποδιώκτη έχει. Ποιος να στεριώσει μαζί της;

 
Τζίτζικας ΑΩΚΑ'
01 Απρ 2021 21:49

- κουνάτε, ρε , το μαντήλι, αχάριστοι... -κουνάμε και για τις άλλες...

 
Μελίτακας ο Α΄
01 Απρ 2021 21:02

@ Χμμ
Ζαβαρακατρανέμια
ίλεως ίλεως λάμα
λάμα νάμα νάμα νέμιααα...

 
Ελένη Τριανταφύλλου
01 Απρ 2021 20:54

Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν αναγνωρίζεται ο αγώνας ,η προσπάθεια ,η σκληρή δουλειά αλλά και η επιτυχία ενός ανθρώπου που υπηρετεί την εκπαίδευση με τόσο ζήλο μέσα και έξω από την τάξη.
κ.Γκικα σας εύχομαι επιτυχία και δύναμη σε ότι νέο αναλάβετε.θερμα συγχαρητήρια και καλή πορεία

 
Μαρία Τοπάλη
01 Απρ 2021 20:45

Σίσσυ μου καλή επιτυχία!!
Όπου και να πας θα διαπρέψεις!!

 
Δρ.Μαρια Φωτεινή Αναστασίου
01 Απρ 2021 20:40

Γνωρίζω την κ.Γκικα τα τελευταία 20 χρόνια.
Έχουμε συνεργαστεί πολλάκις και σε διαφορετικούς τομείς της Β/θμιας εκπαίδευσης με μεγάλη επιτυχία.Την χαρακτηρίζει επιμονή,υπομονή και αποτελεσματικότητα.Είναι συνεπής, δοτική και ικανή να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε πρόκληση.Ευχομαι τα καλύτερα στη νέα της θέση.

 
Νίκος
01 Απρ 2021 20:16

Στο καλό...

Καλή επιτυχία στον νέο Γ.Γ. Ελπίζουμε να πετύχει στο έργο του. Έχει πλούσιο βιογραφικό και πολύ καλό όνομα στον χώρο της εκπαίδευσης.

 
Μαρία Πετριδου
01 Απρ 2021 19:36

Η κ.Γκικα είχε επιτυχημένη πορεία στη θέση της Γενικής Γραμματεως του ΥΠΑΙΘ την οποία υποστήριξε με πολύ ζήλο .Οι ικανότητες της,η αποτελεσματικότητα της ,η ευελιξία της και το χαμόγελο της στήριξαν τον εκπαιδευτικό κόσμο,στήριξαν και το υπουργείο.Της αξίζουν τα καλύτερα.
Εύχομαι μια λαμπρή πορεία και επιτυχία στους νέους δρόμους που της ανοίγονται και ...σύντομα πάλι κοντά μας.

 
Ανώτατο χρονικό όριο θητείας στελεχών
01 Απρ 2021 15:47

Η ηλικιακή ανανέωση επιβάλλεται και αυτή δεν μπορεί να γίνει με τον διορισμό ανθρώπων άνω των 40 ετών.

Πρέπει επιτέλους να τεθεί ανώτατο χρονικό όριο θητείας στελεχών -σε κάθε δημόσια θέση και κάθε υπουργείο- και μετά από 10-12 χρόνια να επιστρέφουν στα καθήκοντά τους. Ειδικά οι εκπαιδευτικοί, δεν μπορεί να μην έχουν επαφή με τις τάξεις για πάνω από δεκαετία!

 
εκπαιδευτικός
01 Απρ 2021 14:17

Αν και τα στελέχη έχουν ζητήσει ισότιμη μεταχείριση σε προκηρύξεις δεν μπόρεσε να ασχοληθεί. Παρόλα αυτά ευχόμαστε καλή συνέχεια και να είναι πάντα καλά.

 
Σόλων Ανδρεόπουλος
01 Απρ 2021 13:30

Ευχομαι καλη αρχή στα νέα σας καθήκοντα στο εξωτερικό! Σας ευχαριστω θερμά για όσα κάνατε για μας τους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής ώστε να ολοκληρωθουν οι διορισμοί μας, δεν θα ξεχάσω ποτε ποσο μας στηρίξατε εμάς τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης, που στηριξατε την ίδρυση οργανικών στα τμήματα ένταξης, που κάνατε τόσα πολλα για το καλό των μαθητών και το δικό μας! Σας ευχαριστω πολυ κυρία Γκίκα, θα σας θυμάμαι με εκτίμηση βάζοντας θετικό προσημο στο έργο σας ως ΓΓ του ΥΠΑΙΘ!

 
Νίκος
01 Απρ 2021 11:35

Παντού δάσκαλοι...
Άξιοι ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ και με ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ Δευτεροβάθμιοι Εκπαιδευτικοί δεν υπάρχουν;
Είναι αδικαιολόγητοι οι πανηγυρισμοί των πρωτοβάθμιων στα κοινωνικά δίκτυα ότι θα σαρώσουν τα πάντα και ότι οι υπόλοιποι θα είναι οι "φτωχοί συγγενείς" της εκπαίδευσης; Θα δείξει.
Ας ψαχτούμε, λοιπόν, γιατί σε όλες τις αξιολογήσεις PISA πατώνουμε και κάθε πέρσι και καλύτερα. Κι ας ξεκινήσουμε από την κεντρική διοίκηση...

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
01 Απρ 2021 10:32

Καλή πρωταπριλιά.......ΧΑΧΑΧΑΧΑ............

 
@χμ
01 Απρ 2021 09:57

Όσα δε φτάνει η αλεπού .......άρχισε η αποδόμηση! Η γνωστή τακτική!

 
Μελίτακας ο Α΄
01 Απρ 2021 09:54

@ Χμμ
Δίκιο έχετε, αλλά μην το ξαναπείτε, θα σας αφορίσουν!...

 
Χμμ
01 Απρ 2021 09:42

Στην εποχη της ρομποτικής και του blockchain εμείς επιμένουμε με την ειδικότητα των θεολόγων σε καίριες θέσεις...

 
@@65αρη από φιλελεύθερος
01 Απρ 2021 09:42

Η Κεραμέως στηρίζει τον κομματικό μηχανισμό που τη στηρίζει. Δεν ανήκω στον κομματικό μηχανισμό του κυβερνώντος κόμματος ούτε καν στους ψηφοφόρους του. Δεν έχω κάνει ποτέ μου αίτηση για διευθυντής εκπαίδευσης και ούτε σκοπεύω να κάνω. Κάνω σε ένα γενικό λύκειο φυσική προσανατολισμού γ τάξης και βιολογία προσανατολισμού γ τάξης. Μου έμειναν 2 χρόνια μέχρι τη σύνταξη. Δέχομαι πιέσεις να παραιτηθώ. Στην Ελλάδα δεν περνάς καλά όταν έχει προσόντα.

 
Κώστας
01 Απρ 2021 08:43

Καλημέρα, καλό μήνα!!! Θα το πίστευα, αν δεν ήταν Πρωταπριλιά σήμερα,
βέβαια όλοι αυτοί, τα έχουν βρει μεταξύ τους.... την κοινωνία σκέφτομαι
και τους εκπαιδευτικούς που μάχονται καθημερινά στη πρώτη γραμμή
δημιουργώντας συνθήκες εργασίας και ζωής....

 
Ουδείς αναντικατάστατος
01 Απρ 2021 01:56

Σωστή η παρατήρηση ότι την τελευταία δεκαετία απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά σε πραγματική σχολική εμπειρία. Θα έπρεπε για όλους, παλιούς και νέους, να τεθεί ανώτατο χρονικό όριο (πχ. 12 έτη) σε θέσεις ευθύνης και μετά να επιστρέφουν για τουλάχιστον μία διετία στην ενεργό διδασκαλία.

Εξάλλου, είναι απογοητευτικό άνθρωποι που πρωτοδιορίστηκαν στα 30 τους και ανέλαβαν σχεδόν αμέσως θέσεις ευθύνης να θεωρούν ότι οι σημερινοί νέοι εκπαιδευτικοί, 30 έως 40 ετών, με χρόνια εμπειρίας και μεταπτυχιακές σπουδές, είναι λιγότερο καταρτισμένοι ή ικανοί.

Κάποτε πρέπει να προχωρήσουμε με το βλέμμα στο μέλλον και όχι στο παρελθόν

@ Νέα Στελέχη...
31 Μαρ 2021 15:46

Οι εξαιρέσεις δεν αλλάζουν τη γενική εικόνα: Η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων άνω των 50 ετών στην Ελλάδα, σε όλους τους τομείς, έχει σαφή υστέρηση σε σχέση με τις νεότερες γενιές αποφοίτων.

Το χάσμα θα γεφυρωθεί με τη φυσική αποχώρηση την επόμενη δεκαετία και η κατάσταση θα βελτιωθεί δραστικά, όμως είναι σημαντικό το υπουργείο Παιδείας να δώσει τον τόνο στην επιλογή προσώπων (ΙΕΠ, στελέχη, Πρότυπα Σχολεία και άλλες θέσεις).

@ φιλελεύθερο
31 Μαρ 2021 13:55

Κάποτε ας αποδεχθούμε ότι ο χρόνος κινείται προς μια κατεύθυνση - και ότι η ηλικία παίζει ρόλο σε κάθε επάγγελμα, αλλά ειδικά στους εκπαιδευτικούς ρόλους είναι καθοριστική.

Αλλιώς, κανείς δε θα έπαιρνε σύνταξη και οι νέοι θα εργάζονταν μετά τα 40...

Δικαίωμα σας η προσωπική συλλογή τίτλων σπουδών αλλά αυτή η πρακτική ΔΕΝ είναι δόκιμη σε καμία ευρωπαϊκή χώρα - εκεί οι εκπαιδευτικοί έχουν άμεση εμπειρία σε τάξη και συνεργασία με συμβούλους, έτσι αναβαθμίζονται γρήγορα (βλ. στοιχεία ΟΟΣΑ). Επίσης, διδακτορική διατριβή που έχει ξεκινήσει πριν από δέκα και πλέον χρόνια είναι εκτός αρχικού προγραμματισμού και απλώς χρησιμεύει για τυπική μοριοδότηση - όταν μιλάμε για στρεβλώσεις στον σχεδιασμό αυτό που λείπει από τα ελληνικά σχολεία σίγουρα δεν είναι περισσότεροι διευθυντές με "διδακτορικά"...

 
Τειρεσίας
01 Απρ 2021 00:41

@65άρη: Τι εννοείτε όταν λέτε ότι είναι σε εξέλιξη ένα διδακτορικό που άρχισε ΠΡΙΝ ΑΠΟ 16 ΧΡΟΝΙΑ; Πρέπει να έχετε πολύ ισχυρές γνωριμίες ώστε να μην έχει διακοπεί ακόμη η φοίτησή σας. Συμπεραίνω, πάντως, ότι είστε υπέρ των... αιώνιων φοιτητών, παρά την αριστεία σας που ξεχειλίζει από τα μπατζάκια.

 
Αντωνίου Αν
31 Μαρ 2021 22:03

Να έπαιρνε και τη φιλενάδα της μαζί την Κεραμεως, θα ήταν ακόμα καλύτερα. Στο καλό.

 
Ηλίας Γκοτσόπουλος
31 Μαρ 2021 21:06

Την αγαπητή Αναστασία, διαδέχεται ένας εξαιρετικός φίλος!
Καλή δύναμη Αλέξανδρε!
Καλή συνέχεια στα νέα σου καθήκοντα, Αναστασία!

 
ΕΛΛΗ
31 Μαρ 2021 20:48

Η κ Γκίκα είναι η πιο πετυχημένη μακράν, από όλους τους Γενικούς Γραμματείς του ΥΠΑΙΘ που έχουν περάσει από αυτήν την θέση . Μόνη της ήταν όλο το Υπουργείο. Δούλευε ακούραστα χωρίς να δυσανασχετεί από πολύ νωρίς το πρωί έως πολύ αργά το βράδυ! Όσο για το βιογραφικό της, είναι πολύ {βαρύ} ! Δικαίως λοιπόν έχει επιλεγεί για την συγκεκριμένη θέση . Και επειδή είναι εργασιομανής και εκεί θα διαπρέψει, όπως διέπρεψε στην Γενική Γραμματεία.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.