Placeholder

Επικαιρότητα - Σχόλιο

Η Γ΄ Λυκείου έπρεπε να παραμείνει ανοικτή για μεγαλύτερο διάστημα

Δημοσίευση: 31/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Η Γ΄ Λυκείου έπρεπε να παραμείνει ανοικτή για μεγαλύτερο διάστημα. Δεν σκοντάφτει ένας τέτοιος σχεδιασμός πουθενά.

Ακούστηκε ότι ο καθηγητής που διδάσκει στη Γ΄ τάξη θα πρέπει να  ακολουθεί και πολύ σωστά,  ένα πρόγραμμα μεικτό. Πχ. Δια ζώσης 2 ώρες στη  Γ΄ και τηλεδιδασκαλία άλλες 3 στην Β΄τάξη ή την Α΄. 

Ουδείς Δ/ντης Λυκείου ρωτήθηκε προς τούτο.

Καταδικάσθηκε αμέσως αυτή η πρακτική με το που εμφανίστηκε στα...."παράθυρα διαλόγου".

Κακώς Κάκιστα. 

Δεν υπάρχει σχολική μονάδα που να μην έχει Ιντερνετ (εγώ λέω την χειρότερη γραμμή) και να μην μπορούν 2 αίθουσες να γίνουν χώρος εκπομπής τηλεδιδασκαλίας.

Ακόμα και το γραφείο των Δ/ντων.

Γιατί 2 γραμμές λειτουργούν αξιοπρεπέστατα και ασφαλώς αν αρκούν στο δικό μου σχολείο (ίσως το μεγαλύτερο στο Νομό) αρκούν για όλα..

Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει στα Γυμνάσια.

Θα μπορούσε να γίνεται και εκ περιτροπής.

Μια βδομάδα η Β΄ μια η Α¨ κλπ.

Σήμερα θα ήμασταν από πλευράς αποτελέσματος και ουσίας πολύ καλύτερα και φυσικά από Ψυχολογία...

ΚΡΙΜΑ!! 

Εκείνα τα μαθητούδια στο δημοτικό που πρωτόπιασαν στυλό, στην Α΄τάξη, θα μπορούσαν να βρίσκονται διαρκώς στα σχολεία με προτεραιότητα εμβολιασμού στους δασκάλους αυτής της τάξης για να διασφαλίσουν όσα διδάσκει το ρητό"   η αρχή ...το ήμισυ του παντός" Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

ΧΡΗΣΤΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

Σχόλια (10)

 
Νανα
02 Απρ 2021 07:46

Είναι δυνατόν να συζητάμε για κλειστά σχολεία; Η τηλεκπαίδευση κούρασε σε όλα τα επίπεδα και τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν. Και δεν πρέπει να ανοίξουν μόνο για γνωστικούς λόγους. Αυτοί οι γονείς που υποστηρίζουν ότι μια χαρά λειτουργεί η η τηλεκπαίδευση και δεν θέλουν να ανοίξουν τα σχολεία να μην παραπονιούνται μετά για τα πολλαπλά προβλήματα υγείας, κοινωνικοποίησης, κτλ που θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά τους. Ήδη πολλά παιδιά παραπονιούνται για προβλήματα αυχένα, μέσης και φυσικά κούρασης ματιών. Οι εκπαιδευτικοί που δεν θέλουν να γυρίσουν στο σχολείο και " βολεύονται " με την τηλεκπαίδευση μάλλον ξεχνούν τον κοινωνικοποιητικό ρόλο του σχολείου. Ναι, υπάρχει ο ιος αλλά πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν. Πρέπει να βρεθούν λύσεις για να λειτουργήσουν τα σχολεία για πολλούς λόγους. Όσοι επιμένουν στα κλειστά σχολεία , προσωπικά πιστεύω, ότι απλά βολεύτηκαν με μία κατάσταση. Εξάλλου όσο εμείς ιδιωτεύουμε κάποιοι άλλοι καπηλεύονται το δημόσιο χώρο μας.

 
Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
01 Απρ 2021 21:55

Να ανοίξει η Γ Λυκείου και να ζήσουμε για άλλη μια χρονιά ότι οι τάξεις θα είναι άδειες....μπας και σκεφτούν αλλάξει κάτι

 
Παναγιώτης (ΠΕ03)
01 Απρ 2021 21:51

Ότι και να λένε οι συνάδελφοι, στο δικό μου σχολείο (Καλαμάτα), δουλεύουμε με το webex ταυτόχρονα στο σχολείο μας 8 με 9 συνάδελφοι χωρίς κανένα πρόβλημα δικτύου. Επίσης συστεγαζόμαστε και με άλλο σχολείο στο οποίο δουλεύουν επίσης αρκετοί συνάδελφοι με το webex.

 
Μια σκέψη..
01 Απρ 2021 18:29

Για παράδειγμα. Αν βάζαν το πρόγραμμα της Γ' λυκείου σε 1-2 μέρες (μόνο τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα δια ζώσης) και τα υπόλοιπα με τηλεκπαίδευση, και αναμορφώνανε φυσικά το πρόγραμμα του λυκείου που συμπεριλαμβάνει και άλλους καθηγητές, δεν θα μειωνόταν κατά πολύ η επικινδυνότητα και η μετάδοση της ασθένειας και θα λειτουργούσαν όλα με ασφάλεια;
Έχει ακουστεί η σκέψη αυτή από εκπαιδευτικούς λυκείων και γυμνασίων..

 
Εκπαιδευτικός τάξης
01 Απρ 2021 12:24

κύριε Χρήστο με αυτά που γράφετε αποκλείεται να είστε διευθυντής γιατί αν είσασταν θα ξέρατε ότι δεν είναι δυνατόν από ένα σχολείο να γίνουν ταυτόχρονα πάνω από 2-3 μαθήματα. Δεν είναι μόνο θέμα γραμμής internet αλλά και καλωδίωσης στο σχολείο.
τι θα γίνει σε ένα σχολείο με 3 τάξεις x 4 τμήματα = 12?

Δεν έχει κάθε τάξη ένα τμήμα έχει 4 ή παραπάνω και κάθε ώρα έχουν διαφορετικό μάθημα.
Αυτό δεν μπορεί να γίνει!!

 
φιλελεύθερος
01 Απρ 2021 01:47

Η τηλεκπαίδευση δουλεύει πολύ καλά στην τρίτη λυκείου.

 
Μπούας
31 Μαρ 2021 22:17

κ. Χρήστο δυστυχώς μ΄αυτά που γράφετε δείχνετε ότι δεν έχετε καμία σχέση με την εκπαιδευτική πραγματικότητα!!! Μάλλον εμφανίζεστε ως δ/ντής Λυκείου για να γίνετε πειστικός στην άποψή σας!!

 
Μα τι λέτε εδώ πέρα
31 Μαρ 2021 18:36

είναι δυνατόν να κάνει ο καθηγητής μάθημα στην Γ και μετά να τρέχει στο σπίτι του για εξ αποστάσεως στις άλλες τάξεις;
Και ποιο το πρόβλημα, τα παιδιά παρακολουθούν εξ αποστάσεως για τις πανελλαδικές και μελετούν μετά μόνα τους, ποιος ο λόγος να πάνε σχολείο, και μάλιστα αυτόν τον καιρό, που αρχίζει η πατροπαράδοτη... διαρροή.
Κρατήστε εμβόλια και τεστ για τον εαυτό σας.
Λες και αυτοί που τρέχουν να κάνουν την ένεση θα χορεύουν μετά ευτυχισμένοι και ελεύθεροι στο καταπράσινο λιβάδι...

 
ΚΩΣΤΑΣ (ΠΕ04)
31 Μαρ 2021 16:39

ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ Λ.Τ. ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΩ ΑΠΟ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΩΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ. ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ 24αρι ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΡΑ ΣΗΚΩΝΕΙ 1 WEBEX!!! KAI ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗς Η Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΙΑΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ.

 
Κ. Χρήστο
31 Μαρ 2021 14:24

Δεν ξέρω πόσα τμήματα κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου έχετε στο σχολείο σας. Στο δικό μου όμως έχουμε 6 και στην αρχή της εφετινής τηλεκπαίδευσης, που προσπάθησαν κάποιοι συνάδελφοι να δουλέψουν από το σχολείο, με το ζόρι άντεχε το δίκτυο δύο συνδέσεις (και με προβλήματα), πέρα από τις υπόλοιπες ανάγκες δικτύου που ως Διευθυντής ξέρετε ότι χρειάζονται για τις διοικητικές υποχρεώσεις του σχολείου.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ