ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Πανελλαδικές: Τατουάζ ή piercing θα “κόβουν” τους υποψήφιους για τις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων

Εάν υποψήφιος, μετά την επιτυχία και την κατάταξή του, διαπιστωθεί ότι,, φέρει δερματοστιξία (τατουάζ) ή οπές από διάτρηση σώματος (piercing), ανακαλείται η πράξη κατάταξής
Δημοσίευση: 31/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για την εισαγωγή υποψηφίων στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων , σύμφωνα με νέα απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Ναυτιλίας, αποτελεί ως προϋπόθεση:

Α. Να μην φέρουν δερματοστιξία (τατουάζ), ή οπές από διάτρηση σώματος (piercing), σε εξωτερικά εμφανές σημείο του σώματός τους, κατά την περιβολή της στρατιωτικής στολής, σύμφωνα με τις ισχύουσες για το προσωπικό του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. διατάξεις.

Β. Σε κάθε περίπτωση, το προσωπικό του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., δεν επιτρέπεταi  να φέρει δερματοστιξία με απεικονίσεις, οι οποίες εκ του περιεχομένου τους, αίρουν την ουδετερότητά του, η οποία επιβάλλεται από το Σύνταγμα, ή προκαλούν κατά τέτοιο τρόπο, ο οποίος δεν συνάδει με την ιδιότητα και τα καθήκοντά του, ή περιλαμβάνουν μηνύματα διακρίσεων, μίσους ή βίας κατά προσώπου, ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία.

Γ. Εάν υποψήφιος, μετά την επιτυχία και την κατάταξή του, διαπιστωθεί ότι, κατά παράβαση των οριζομένων στα δύο προηγούμενα εδάφια, φέρει δερματοστιξία (τατουάζ) ή οπές από διάτρηση σώματος (piercing), ανακαλείται η πράξη κατάταξής του.

Σχόλια (23)

 
Παύλος
09 Απρ 2021 14:24

Τα ράσα δεν κάνουν το παππά σίγουρα. Η απόφαση βγήκε ενώ οι υποψήφιοι είχαν ήδη δηλώσει το Λιμενικό ως σχολή εισαγωγής, είχαν δαπανήσει χρόνο και χρήμα για το σκοπό αυτό και τώρα αποφασίζει η Κεραμέως ότι δεν μπορούν να εισαχθούν στο Λιμενικό. Η απόφαση αυτή καταπίπτει σε οποιοδήποτε δικαστήριο πολλώ δε μάλλον σε Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Αυτά μόνο στη ψωροκώσταινα που θέλει να γίνει και ευρωπαία τρομάρα της.

 
Α
07 Απρ 2021 12:30

Πάρα πολύ σωστά! Η ποιότητα της εργασίας του καθενός εξαρτάται απόλυτα από το πόσα ταταουάζ ή σκουλαρίκια φοράει! Είναι εξάλλου γνωστό τοις πάσι οτι υπάλληλοι με την ενδεδειγμένη κατά περίσταση αμφίεση, παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες, είναι πιο αποδοτικοί και αξιόπιστοι! Προτεινω ειδικά στην εκπαίδευση να αποκλειστούν άτομα με γένια, κοιλιά, μεγάλο στήθος, ξανθό πλατινέ μαλλί και άθλιο γούστο στα ρούχα...
Μαζευτείτε! Είναι άλλο πράγμα η κόσμια εικόνα και άλλο ο ρατσισμός!

 
Υπάρχουν λόγοι
01 Απρ 2021 15:20

Η τρέχουσα (2021) πολιτική του Στρατού των ΗΠΑ, που είναι πιο ελαστική από ό,τι στο παρελθόν, προβλέπει ότι δεν υπάρχει όριο στο πλήθος των τατουάζ, αλλά δεν επιτρέπονται στους καρπούς, τα χέρια, το λαιμό ή το πρόσωπο (με εξαίρεση από ένα τατουάζ δαχτυλιδιού σε κάθε χέρι), και απαγορεύονται δια ροπάλου αν έχουν σεξιστικό, ρατσιστικό, ακραίο ή άσεμνο περιεχόμενο .

Από τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές που έχω δεί, νομίζω ότι είναι σημαντικό οι οποιασδήποτε θέσεως μάχιμοι ή αξιωματούχοι να μή φέρουν καθόλου διακριτικά γνωρίσματα που να επιτρέπουν την εύκολη ταυτοποίησή τους αν τυχόν συλληφθούν ως αιχμάλωτοι (είτε σε περίοδο πολέμου είτε σε περίοδο ειρήνης).

Κάποιος που υπηρετεί στον Ελληνικό Στρατό ίσως μας εξηγήσει καλύτερα τους λόγους πίσω από αυτές τις απαγορεύσεις.

 
Piercing και ασφάλεια
01 Απρ 2021 13:15

Άμα πιαστεί το piercing σε μια άσκηση ή σε κάτι στο καράβι και τραυματιστεί ο λιμενικός; Στον στρατό είχα ακούσει περίπτωη φαντάρου που έχασε το δάχτυλό του εξ' αιτίας του δακτυλιδιού που επέμενε να φοράει...

 
NG
01 Απρ 2021 13:07

Σε εθνική τράπεζα υπήρχε ταμιας με κοτσιδα και φουλ τατουάζ στα χέρια, το καλοκαίρι ήταν αηδία σκέτη να τον βλέπεις, τόσο που μάλλον διαμαρτυρηθηκαν ο κόσμος στην διεύθυνση, ώστε τον πήραν από τα μπροστινα ταμεία και τον πήγαν πίσω σε ένα απομόνωμενο ταμείο κοντά στα χρηματοκιβωτια, για να δίνει το επίδομα ανεργίας σε ανέργους.κανονικα δεν έπρεπε να προσληφθει καν.εαν θέλεις να το παίζεις γιαπυς, freestyle και ροκας πήγαινε στον ιδιωτικό τομέα, να δούμε εάν σου περνάει να τα κάνεις αυτά.

 
Σχολιαστής
01 Απρ 2021 13:06

Και όμως είναι σωστό.τι ρατσισμός και βλακείες.κουραστηκαμε και με την καραμέλα του ρατσισμού και με την ισοπέδωση των πάντων.και ναι κύριοι δεν μπορεί λιμενικός με καλοκαιρινή στολή να έχει στα χέρια την Άρτα και τα Γιάννενα!!και αν δεν αρέσει σε κάποιους ας πάνε αλλού να εργαστούν.ο νόμος βγαίνει και ενημερώνει.τωρα αν θες εσύ να πας και θες και τατουάζ βάλε προτεραιότητα τι θες πιο πολυ

 
Ν 2
31 Μαρ 2021 23:22

Δηλαδή η ποιότητα του εκπαιδευτικού κρίνεται από το τατουάζ; Μήπως να μην μπαίνουν οι μαθητές στο σχολικό χώρο λόγω αμφίεσης, τατουάζ ή piercing? Ξέρετε στον πολιτισμένο ΔΥΤΙΚΟ κόσμο, το να υπονοήσεις αποκλεισμό ατόμου βάσει τέτοιων εξωτερικών χαρακτηριστικών θεωρείται ΠΑΡΑΝΟΜΟ, αν όχι ανήθικο.

 
Rip
31 Μαρ 2021 23:03

Όταν βγαίνουν τέτοιοι νόμοι είναι απλά για γέλια. Τι να σχολιάσω δεν αξίζει.

 
31 Μαρ 2021 21:21

ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ!!!!

 
Θεός φυλάξει
31 Μαρ 2021 19:57

Αντισυνταγματική, αναχρονιστική και παράνομη διάταξη! Θα καταπέσει στο δικαστήριο. Ούτε στη Βόρεια Κορέα δε γίνονται αυτά. Όχι μόνο θα αναγκαστείτε να ξαναπάρετε στις Σχολές τους/τις επιτυχόντες/ούσες, αλλά εάν φτάσει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, θα τους πληρώσουμε και αποζημίωση για ηθική βλάβη. Και δυστυχώς θα πληρώσουμε εμείς (οι πολίτες δηλ.) τις δικές σας αντισυνταγματικές ανοησίες. Εσείς με μια απλή υπουργική (παράνομη) απόφαση κι όχι νόμο (της Βουλής) αποκλείετε παράνομα κάποιους/ες και μετά τη νύφη θα την πληρώσουμε εμείς!

 
Κολοκοτρώνης
31 Μαρ 2021 19:26

Δηλαδή οι κλέφτες και αρματολοί, δεν θα γίνονταν επί Μητσοτάκη βαθμοφόροι (πολλώ μάλλον ήρωες) ε?
Στην ψυχή και στο μυαλό, να μην έχουν τρύπες και τατουάζ κάποιοι λέω εγώ....

 
Σωστή ρύθμιση
31 Μαρ 2021 19:24

Αν θες να είσαι σε δημόσια θέση δεν μπορείς να κάνεις ό,τι θες. Αν θες τατού βρες μια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα που να το επιτρέπει. Από το δημόσιο πληρώνεσαι από τον λαό και πρέπει να ανταποκρίνεσαι στις προσδοκίες και στα κριτήρια που αυτός θέτει. Αν δεν σου αρέσουν κάνε μια δική σου δουλειά και βγάλε μόνο σου το ψωμάκι σου. Ο καθένας πρέπει να έχει τις επιλογές του αλλά και να παίρνει τις ευθύνες αυτών των επιλογών.

 
@Πέτρος
31 Μαρ 2021 18:57

Διάκριση λέγεται όχι ρατσισμός. Εκτός αν κάποιος γίνεται μαύρος από τα τατοο

 
Τάκης Γ.
31 Μαρ 2021 18:55

Πολύ σωστά πράττουν .. δέν μπορεί ο βαθμοφόρος του λιμένικου νά έχει όψη πειρατή ..

 
εεε;
31 Μαρ 2021 18:48

Δηλαδή θα θέλατε να βλέπετε τον λιμενικό με εμφανές τατουάζ που έχει π.χ. εθνικιστικό περιεχόμενο ή μία καλλονή με πλούσια... ελέη ή συνθήματα ομάδων ή...ή...;

 
Πέτρος
31 Μαρ 2021 18:41

Πότε επιτέλους θα σταματήσουν αυτά τα ρατσιστικά κριτήρια;;; Γιατί μη μου πείτε ότι δεν είναι ρατσισμός αυτό;;;

 
Όλα τα 'χει η Μαργιορή.....
31 Μαρ 2021 18:12

Υπήρχε πάντα αυτό ή είναι καινούργιο? Σε ποιούς νόμους και άρθρα, βασίζονται αυτές οι αποφάσεις των Υπ. Παιδείας και Ναυτιλίας?

 
Βασιλης
31 Μαρ 2021 17:59

Όταν λέει οπές εννοεί την τρύπα που έχει μείνει από παλιά ή να μην φοράει σκουλαρίκι εκείνη την στιγμή;

 
@Poyet
31 Μαρ 2021 17:28

Ακούγεται τραβηγμένο σε πρώτη ανάγνωση, αλλά σκεφτείτε τί μπορεί να συμβεί με ένα τατουάζ σε μια διένεξη. Από την άλλη το piecring δεν προκαλεί οπότε δε βλέπω το λόγο να απαγορευτεί.

 
Ν
31 Μαρ 2021 17:23

Πολύ σωστή πρόβλεψη. Θα έπρεπε να ισχύει και για του εκπαιδευτικούς.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ