Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Στις 12 Απριλίου η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων- Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις

Με χρήση τεστ Κορωνοϊού
Δημοσίευση: 31/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η λειτουργία των σχολείων θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα, με στόχο να ανοίξουν ορισμένες τάξεις, από τις 12 Απριλίου και με χρήση τεστ.

Αυτό ανακοίνωσε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην τακτική ενημέρωση των συντακτών του υπουργείου Υγείας, παρουσία του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια.

Δημοσιογράφος: Κύριε υπουργέ, πότε αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση των αυτοδιαγνωστικών τεστ στα φαρμακεία; Για την περίπτωση μαθητών και εκπαιδευτικών τα τεστ αυτά θα γίνονται στο χώρο των σχολείων ή όχι;

Β. Κικίλιας: Μετά τη σχετική νομοθεσία θα βγουν και οι υπουργικές αποφάσεις. Όταν βγουν οι υπουργικές αποφάσεις, θα ενημερώνεστε σταδιακά για κάθε μια από αυτές.

Ειδικότερα ο Ν. Χαρδαλιάς είπε τα εξής:

Η κυβέρνηση μετά από εισήγηση των ειδικών, προχωρά σε προσαρμογές των μέτρων. Να δώσουμε μικρές ανάσες στον κόσμο, σε ένα νέο μείγμα. Προϋπόθεση είναι η ατομική ευθύνη και η τήρηση των μέτρων. Να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα σπίτια και τα κορωνοπάρτι.

Το άνοιγμα θα γίνει με αυστηρά μέτρα. Μάσκες, αποστάσεις, όχι συγχρωτισμό. Με τη βοήθεια των νέων όπλων, δηλαδή τα εμβόλια και τα τεστ που θα δίνονται από την ερχόμενη εβδομάδα δωρεάν, αλλά και τη βελτίωση του καιρού, που θα μας επιτρέπει να είμαστε περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους.

Μετά την εισήγηση των ειδικών, αποφασίσαμε:

-Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, με τη χρήση ειδικού κωδικού (σ.σ. 13032) και με χρονικό περιορισμό (σ.σ. 3 ώρες). Θα επιτρέπεται η πώληση εντός του μαγαζιού με ραντεβού (click in shop) και η παραλαβή πάλι με ραντεβού (click away). Θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ.

-Από το Σάββατο 3 Απριλίου με κωδικό 6 και μόνο για άσκηση και έως τρία άτομα ή μία οικογένεια, επιτρέπουμε τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο. Μόνο για τα σαββατοκύριακα για άσκηση εκτός τους δήμου μας. Με υποχρεωτική χρήση μάσκας και χωρίς συνωστισμούς, για να μην αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε άρση των μέτρων.

-Η λειτουργία των σχολείων θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα, με στόχο να ανοίξουν ορισμένες τάξεις, από τις 12 Απριλίου και με χρήση τεστ.

Επίσης θα επαναξιολογηθεί και το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων 

Σχόλια (35)

 
Δημήτρης
02 Απρ 2021 20:37

Τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία έπρεπε να έχουν προτεραιότητα.αυτά έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.και φυσικά ο εμβολιασμός θα έπρεπε να είχε προχωρήσει γρηγορότερα. Επίσης μπορούσε πολύ νωρίτερα να άνοιγε τα σχολεία σε λιγότερα κρούσματα με την περσινή μέθοδο που έρχονταν μισοί μισοί.αλλά......

 
Προσβάλλουν την λογική μας
02 Απρ 2021 09:47

@Δημήτρης@. Τα self test θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα. Άρα θα αποτυπώνουν (με όση αξιοπιστία έχουν και υπό την προυπόθεση της ορθής χρήσης) την ύπαρξη της νόσου ή μη ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ και τίποτα περισσότερο. Από εκεί και πέρα όλα όσα αναφέρω ισχύουν.Προφανώς δεν έχετε καμία σχέση με την σχολική πραγματικότητα.

 
Δημήτρης
02 Απρ 2021 08:53

@Προσβάλλουν την λογική μας, δεν ισχύουν αυτά που λέτε. ενημερωθείτε απο κάποιον ειδικό πως θα λειτουργήσουν τα self test στην πρόληψη κρουσμάτων, στο πλήθος εισαγωγών στα Νοσοκομεία και ειδικότερα στη μείωση αυτών που μπαίνουν σε ΜΕΘ και αφήστε τις προσωπικές εκτιμήσεις που οδηγούν σε παραπληροφόρηση!

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
02 Απρ 2021 08:42

@ΓΙΩΡΓΟΣ
Τι είναι αυτά που λέτε; Το δημόσιο σχολείο είναι μέγιστο κοινωνικό αγαθό και οφείλουμε όλοι να το στηρίζουμε, αντί να εκτοξεύουμε πυροτεχνήματα και χονδροειδείς ανακρίβειες. Κανείς μας δεν αποδέχθηκε κάτι τέτοιο που λέτε αφήνοντας υπαινιγμούς σε βάρος εκείνων που δεν έχουν την ευθύνη γι' αυτό το άθλιο φαινόμενο, αντί να στρέψετε τα βέλη σας στους φυσικούς αποδέκτες, δηλαδή στο υπουργείο που πραγματικά αδιαφορεί. Προτάσεις έχουν υπάρξει, αλλά αγνοούνται συστηματικά. Έχω υπόψη μου την πιο σοβαρή από αυτές, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να καθιερωθεί μηνιαίο και όχι ετήσιο όριο απουσιών, ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα να αφήνει ο μαθητής όλο το διαθέσιμο όριο για το τέλος. Γιατί ποτέ δεν ασχολήθηκε το υπουργείο με μια τέτοια πρόταση; Μπορείτε εσείς να μου απαντήσετε; Αν όχι, ξαναγράψτε ένα σχόλιο απευθύνοντας αυτή την ερώτηση εκεί που πρέπει!

 
Νανα
02 Απρ 2021 07:55

Όσοι υποστηρίζετε ότι η Γ Λυκείου δεν θέλει να πάει σχολείο και κρατάει απουσίες για να διαβάσει με τη βοήθεια των φροντιστηρίων στο σπίτι να υπενθυμίσω: δεν πηγαίνουν όλα τα παιδιά φροντιστήριο, δεν έχουν όλα τα παιδιά υπολογιστές και παρακολουθούν κακήν κακώς μάθημα από το κινητό. Ας ανοίξουν τα σχολεία και όποιος θέλει να μην έρθει να μην έρθει.

 
Ρ.Ρ
02 Απρ 2021 00:13

Η πραγματική λύση είναι τα εμβόλια και τα φάρμακα και, δυστυχώς, δεν υπάρχει τίποτε από τα δύο (μονοκλωνικά φάρμακα στα νοσοκομεία δίνονται μόνο σε κάποια ελίτ). Με τον μεταλλαγμένο ιό να έχει πολλαπλάσια μεταδοτικότητα, εμείς, ανεμβολίαστοι, θα πάμε στα σχολεία με ποιο πρωτόκολλο άραγε, το ίδιο;
Αν, λοιπόν, πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία, τουλάχιστον ας ανοίξουν με το εκ περιτροπής μάθημα, γιατί και η τηλεκπαίδευση ΔΕΝ είναι λύση με τον τρόπο που γίνεται/στημένα τα παιδιά στην οθόνη για ένα συνεχές 7/ωρο. Έπρεπε να έχει γίνει αναδιαμόρφωση και του προγράμματος και της ύλης. Προχειρότητα λοιπόν, κανείς στο υπουργείο δεν επεξεργάστηκε κανένα σχέδιο και οι εκπαιδευτικοί, όπως σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι, αναλώσιμοι.

 
Προσβάλλουν την λογική μας
01 Απρ 2021 19:29

Ο καθένας τα δικά του. Λοιπόν, τα πράγματα είναι απλά. Τα self tests απλά διαπιστώνουν την νόσο. Δεν είναι εμβόλια. Επομένως μέχρι να έλθει η ημέρα που θα γίνεται το test, όποιος είναι θετικός θα διασπείρει. Άρα το κακό θα έχει ήδη συντελεστεί. Από εκεί και πέρα μπαίνουν κι άλλες παράμετροι, όπως η αξιοπιστία αυτών των test, η ειλικρίνεια των γονέων, η σωστή χρήση, η νοοτροπία πολλών γονέων να αντιμετωπίζουν το σχολείο ως parking για τα παιδιά τους, η απέχθεια των μεγαλύτερων παιδιών στην καραντίνα σε περίπτωση θετικού τεστ, τα πολυπληθή τμήματα, η αναγκαστική αδυναμία τήρησης του προαπαιτούμενου των αποστάσεων, η αναγκαστική συνύπαρξη αρνητών και μη, η αναγκαστική έκθεση των ευπαθών παιδιών, η αναγκαστική έκθεση των ευπαθών και μεσηλίκων γονέων μέσω των παιδιών τους, η μη χρήση μάσκας από μια μεγάλη μερίδα παιδιών στα διαλείματα, η εξαίρεση των θετικών παιδιών κι εκπαιδευτικών κι όσων είναι στενές επαφές από την εκπαιδευτική διαδικασία. Κι όλα αυτά καθημερινά επί πολλές ώρες την ημέρα. Μιλάμε για παιδιά που το αίμα τους βράζει και δεν σκέπτονται τις συνέπειες. Και το κυριότερο, ΔΕΝ είναι όλα τα παιδιά έξω. Ρίξτε μια ματιά στις πλατείες τα Σαββατοκύριακα. Θα δείτε 30; 40; 50; Όταν σε μια περιοχή φοιτούν στα σχολεία όλων των βαθμίδων 1500-2000 παιδιά. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε αυθαίρετες γενικεύσεις για να στηρίξουμε το αφήγημά μας. Είναι άλλο πράγμα η επιλογή των λίγων φίλων για έναν περίπατο με μέτρα, και άλλο η αναγκαστική συνύπαρξη-συνωστισμός σε κλειστό χώρο με κάθε καρυδιάς καρύδι. Η επικοινωνιακή εμμονή της υπουργού θα δημιουργήσει πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται πως θέλει να λύσει. Παιδαγωγικά και ψυχολογικά. Τα παιδιά έχουν ανάγκη την αποσυμπίεση από όλη αυτή την δοκιμασία. Όχι την όξυνση ούτε την παράτασή της!!!!!!!!!!

 
Konstantos
01 Απρ 2021 19:18

Ολα τα ξέρουμε.... Όλα σεβαστα... Όμως πάνω από όλα προέχει η διασφάλιση της υγείας.....

 
Τέλος στην "ανάπηρη" τηλεκπαίδευση
01 Απρ 2021 18:21

Τα σχολεία ας ανοίξουν και ας σταματήσει ο πανικός και η τρομοκράτηση των πολιτών και των οικογενειών τους. Παντού βρέθηκαν μέσα και κονδύλια, εδώ πνιγήκαμε σε μια κουταλιά νερό.

 
Κωνσταντίνος Καλλής
01 Απρ 2021 16:47

Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, όλα τα παιδιά τώρα είναι σε πλατείες δίχως καμιά προστασία. Στα σχολεία τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα. Κακώς έκλεισαν το Νοέμβριο. Δε γίνεται η κοινωνία να λειτουργεί από απόσταση. Τον επόμενο χρόνο θα υπάρξουν μεταλλάξεις σε τρίτες χώρες και θα υπάρξει ξανά διασπορά, αυτό ίσως να συνεχίζεται. Τι θα γίνει, ξανά τα σχολεία κλειστά; Ίσως να κάνουμε μαθήματα το καλοκαίρι και διακοπές το χειμώνα.

 
Α΄ τάξη Δημοτικού ίσως και Β΄
01 Απρ 2021 16:24

Δεν ανοίγετε την πρώτη και την δευτέρα τάξη του Δημοτικού που σύμφωνα με τα λεγόμενά σας και τις απόψεις των ειδικών έχουν χαμηλό φορτίο και δεν μεταδίδουν; Τι θα γίνει ; Θέλετε αναλφάβητους εντελώς πολίτες; Από πότε η τηλεκπαίδευση μπορεί και σε αυτές τις μικρές τάξεις να ικανοποιήσει την ανάγνωση και τη γραφή καθώς και τις βασικές μαθηματικές γνώσεις;

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
01 Απρ 2021 15:00

Καλό είναι εκεί στην κυβέρνηση να δείτε ρεαλιστικά την κατάσταση και να αφήσετε τα επικοινωνιακά παιχνίδια για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Τα σχολεία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ να ανοίξουν, όταν υπάρχουν χιλιάδες κρούσματα και όταν το σύστημα υγείας οριακά τα απορροφά. Το πυροτέχνημα με τα σελφ τεστ δεν μπορεί να καλύψει την ανικανότητά σας να ανοίξετε τα σχολεία με ασφάλεια. Θα δημιουργήσει μπάχαλο, θα προκαλέσει κλείσιμο τμημάτων και θα διαλύσει τον όποιο προγραμματισμό μαθήματος. Χώρια που ο υποχτεωτικός χαρακτήρας τους ξεφεύγει από κάθε παιδαγωγική και δημοκρατική έννοια. Ας περάσει η μπόρα, ας προστατεύσουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους μέχρι το Πάσχα και ας ανοίξουν με προσοχή ύστερα από τις εορτές. Αν ανοίξετε τα σχολεία τώρα, το Πάσχα θα τρέχετε και δε θα φτάνετε, το ίδιο και τον Μάιο. Και τότε είναι που θα πάει χαμένη πραγματικά η χρονιά.

 
ΝΤΡΟΠΗ
01 Απρ 2021 14:28

Στις 12/4 θα ανοιξουν τα σχολεια με τεστ λεει η μια ενώ η άλλη λέει ότι τα τεστ θα έρθουν μετά τις 15/4. Πραγματικά αν δεν είχαμε την τραγωδία της πανδημίας όλοι αυτοί θα άφηναν άνεργο τον Σεφερλή με τις παραστάσεις που δίνουν κάθε μέρα.

 
@Γιώργος
01 Απρ 2021 13:53

Στα ιδιωτικά σχολεία οι γονείς πληρώνουν ΚΑΙ το σχολείο ΚΑΙ τα φροντιστήρια.
Επιπλέον ΚΑΙ στα ιδιωτικά δεν πηγαίνουν οι μαθητές σχολείο το τελευταίο διάστημα και από προσωπική εμπειρία σε πολλά από αυτά δεν καταγράφονται οι απουσίες σε αντίθεση με τα δημόσια.
Οι απαιτήσεις των πανελλαδικών δεν μπορούν να καλυφθούν από τις ώρες του σχολείου
Ενημερωθείτε για να γνωρίζετε καλύτερα τι συμβαίνει στην πραγματικότητα

 
Μίνα
01 Απρ 2021 13:34

Οι μαθητές της Γ Λυκείου δεν θα γυρίσουν στις τάξεις. Θα αξιοποιήσουν το όριο των απουσιών για επαναλήψεις. Όπως γινόταν πάντα. Δεν χρειάζεται λοιπόν καμιά βιασύνη για τη Γ Λυκείου. Χρειάζεται για τις μικρότερες τάξεις του Δημοτικού!

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
01 Απρ 2021 13:29

Είναι λυπηρό που σαν κοινωνία έχουμε αποδεχθεί να μην πηγαίνουν στα Λύκεια τα παιδιά μετά το Πάσχα. Για το θέμα φυσικά δεν έχει η ΟΛΜΕ προβληματιστεί. Μήπως τα Λύκεια δεν θα έπρεπε να είναι δημόσια; Έτσι κι αλλιώς οι γονείς πληρώνουμε φροντιστήρια. Τουλάχιστον να πληρώνουμε μόνο αυτά.

 
Γφ
01 Απρ 2021 13:12

Τώρα λένε απ' το υπουργείο υγείας 15 του μήνα θα είναι διαθέσιμο το σελφ τέστ....άρα το άνοιγμα πάει για μετά τις 15....ας σταματήσουν να μας εμπαιζουν ....μέχρι το Πάσχα δεν ανοίγει τίποτα ας το πουν....

 
gf
01 Απρ 2021 11:24

Τα self test αν εμφανίζουν δυσκολία στην χρήση δεν θα είναι εφικτό να πείσουμε εμείς οι γονείς τα παιδιά να τα κάνουν ανά βδομάδα οπότε θα κάνουμε ψευδή Υ.Δ για να πάει το παιδί σχολείο όπως και στην περίπτωση που δεν θα τα βρίσκουμε διαθέσιμα!! Δεν μιλάμε για δηλώσεις του αποτελέσματος σε πλατφόρμες κλπ.... Άλλο ένα αποτυχημένο επικοινωνιακό μέτρο λοιπόν που δεν θα λύσει προβλήματα. Επίσης αν κολλήσει το παιδί Δευτέρα, μετά την διενέργεια του τέστ...ποιος εγγυάται ότι δεν είναι μεταδοτικό και δε θα κολλήσει η οικογένεια του και οι συμμαθητές του...μέχρι το επόμενο self test....Καλύτερα τηλεκπαίδευση λοιπόν διότι ο κίνδυνος περιορίζεται και επιπλέον δεν χάνονται ώρες όταν κλείνουν τμήματα και μπαίνουν καθηγητές σε καραντίνα οπότε απουσιάζουν από το σχολείο με αποτέλεσμα να χάνονται διδακτικές ώρες στα υπόλοιπα τμήματα που παραμένουν στο σχολείο. Δεν μιλάμε για το ότι είναι ανέφικτο να τηρούνται τα μέτρα ειδικά όταν βρίσκονται όλοι οι μαθητές σχολείο παρά μόνο όταν αυτό λειτουργεί εκ περιτροπής (όπως πέρυσι το Μάιο). Η ύλη άλλωστε καλύπτεται ευκολότερα και προχωρά γρηγορότερα όταν το τμήμα έχει 12-13 μαθητές αντί για 24-25....

 
Φώτης
01 Απρ 2021 11:02

Ποιό παιδί της Γ Λυκείου πάει μετά το Πάσχα σχολείο???
Για τα μαγαζιά ανά 25τ.μ. 1 άτομο, για τις σχολικές τάξεις των ίδιων τετραγωνικών, 15 άτομα και πάνω....
Απαράδεκτοι

 
ΜΑΡΙΑ
01 Απρ 2021 09:24

κανένας μαθητής της γ λυκείου δεν θέλει να επιστρέψει στο σχολείο......τώρα λένε μας θυμήθηκαν και έτσι χωρίς ασφάλεια και να διακινδυνευσουμε πριν τις εξετάσεις;;

 
Γιώργος
01 Απρ 2021 09:23

Εν τω μεταξύ η υφυπουργός υγείας και Ράπτη ανακοίνωσε ότι τα τέστ θα έρθουν μετά τις 15 Απριλίου. Αυτό θα πει προγραμματισμός, συγχρονισμός και σχεδιασμός αρίστων.

 
ΠΧ
01 Απρ 2021 08:33

ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ...ΜΗ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ...ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΊΑ

 
SOTO
01 Απρ 2021 07:48

συμφωνώ απόλυτα με την ΔΗΜΗΤΡΑ !
Στα εσπερινά και στα απογευματινά και κυρίως στα ΕΠΑΛ οι περισσότεροι μαθητές είναι ενήλικες και εργάζονται σε συνεργεία , βιοτεχνίες , delivery , … και τα κρούσματα είναι τακτικά .
Άμεσος και προγραμματισμένος εμβολιασμός των εκπαιδευτικών και οχι με οτι και αν περισσέψει !

 
Κώστας
01 Απρ 2021 07:25

Esos εάν ανακοινωθεί άνοιγμα σχολείον κάποια στιγμή ενημερώστε μας.
Μέχρι τότε σας παρακαλούμε σταματήστε να ανεβάζετε άρθρα με τίτλο: << 5/4 μάλλον ανοίγουμε>>, <<την Τετάρτη 7/4 είναι ποιο πιθανό>>, << Μάλλον 12/4 και θα αποφασιστεί την άλλη εβδομάδα>>.

 
Τερέζα
01 Απρ 2021 00:40

Για τα μαγαζιά θέλει 1 άτομο ανά 25 τ.μ. Στην αίθουσα που είναι τόσοι μαθητές στα 25 τ.μ. δεν υπάρχει πρόβλημα????
Απαράδεκτοι ενόψει των Πανελληνίων.

 
Τερέζα
01 Απρ 2021 00:36

Για τα μαγαζιά θέλει 1 άτομο ανά 25 τ.μ. Στην αίθουσα που είναι τόσοι μαθητές στα 25 τ.μ. δεν υπάρχει πρόβλημα????
Απαράδεκτοι ενόψει των Πανελληνίων.

 
Β.Χ
01 Απρ 2021 00:00

Αν νοσήσει ένας μαθητής της γ λυκείου τώρα, τι θα γίνει;;;; Ενάμιση χρόνο δεν έχουν δει το σχολείο.. στη τελική ευθεία άλλη έννοια δεν έχουν;... Μην τους το κάνετε πιο δύσκολο. Αφήστε τα παιδιά ήρεμα όσο γίνεται...

 
"Αηδία καταντήσαμε" που έλεγε κι ο Ζίκος
31 Μαρ 2021 23:13

Σύμφωνα με τα άρθρα που δημοσιεύθηκαν ως τώρα εδώ στο esos, οι άριστοι του επιτελικού κράτους, έχουν πει δημόσια σε όλους εμάς τους πολίτες..... που τόσο πολύ μας σέβονται και μας υπολογίζουν (γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές), ότι το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει....
- χθες : ή 5 ή 7 Απριλίου,
- σήμερα το πρωί : ή 7 ή 12 Απριλίου,
- σήμερα το βράδυ : 12 Απριλίου και βλέπουμε....

1. Να τους χαίρονται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, αυτοί που τους ψήφισαν.
2. Συμπάσχω το esos, που δικαίως δεν ξέρει πια, τί να σβήσει και τί να γράψει.
3. Αναρωτιέμαι τί θα έκανα, εάν ήμουν εγώ δημοσιογράφος, την ώρα που θα μου έλεγαν γραμματείς και υπουργοί τέτοιες και τόσες κοτσάνες(tres sic όμως).

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
31 Μαρ 2021 22:57

Δηλαδή τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας δεν κολλάει ο ιός; Δεν ανοίγουν με ασφάλεια για άλλη μια φορά τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί είναι ανεμβολίαστοι

 
Βάσω
31 Μαρ 2021 22:56

Κοιτάξτε να εμβολιασετε τους εκπαιδευτικούς... Και μετα ανοίξτε...

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.