Placeholder

Είστε εδώ

ΚΟΛΕΓΙΑ

Κολλέγια: “Σκάνδαλο” με θύματα εκατοντάδες γονείς και σπουδαστές-Το υπ. Παιδείας ενώ δίνει άδειες λειτουργίας σε Κολλέγια στη συνέχεια δεν αναγνωρίζει τα πτυχία

Το Κολέγια αυτά συνεχίζουν και σήμερα να λειτουργούν με νόμιμη άδεια του υπ. Παιδείας και με δίδακτρα που φτάνουν ή και ξεπερνούν τα 8.000 ετησίως
Δημοσίευση: 02/04/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Σκάνδαλο” έχει ξεσπάσει στο υπουργείο Παιδείας με θύματα εκατοντάδες πτυχιούχους Κολλεγίων  οι οποίο βρίσκονται προ εκπλήξεως , καθώς απορρίπτεται η αναγνώριση των πτυχίων τους, ενώ το ίδιο το υπουργείο  έχει χορηγήσει τις άδειες λειτουργίας.

Σημείωση: Η μη αναγνώριση πτυχίων σε καμία περίπτωση  δεν αφορά την πλειονότητα των Κολλεγίων τα οποία παρέχουν άριστο επίπεδο σπουδών, παρά συγκεκριμένα Κολλέγια. Έτσι  γονείς  και φοιτητές αναγκάζονται να στραφούν νομικά κατά του υπουργείου Παιδείας .

Ειδικότερα:

Α. Το υπουργείο Παιδείας έχει χορηγήσει άδειες λειτουργίας σε Κολλέγια βάσει συγκεκριμένων Προγραμμάτων Σπουδών που έχουν καταθέσει.

Β. Παράλληλα τα Κολλέγια υπόκεινται σε συνεχή έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας για την εφαρμογή των Προγραμμάτων Σπουδών

Ωστόσο το ίδιο το υπουργείο Παιδείας στη συνέχεια όταν απόφοιτοι  Κολλεγίων καταθέτουν τα πτυχία τους δεν τα αναγνωρίζει.

Γ. Τα Κολλέγια αυτά, ενώ τα πτυχία τους δεν αναγνωρίζονται,  συνεχίζουν να λειτουργούν και σήμερα με νόμιμη άδεια από το υπουργείο Παιδείας , βγάζοντας νέες γενιές  με πτυχία χωρίς αντίκρυσμα.

Δ. Το υπουργείο Παιδείας ουδέποτε ενημέρωσε τους Έλληνες πολίτες ποια Κολλέγια χορηγούν πτυχία που στη συνέχεια αναγνωρίζονται.

Πρόκειται για εκατοντάδες πτυχιούχους θύματα  αυτού του “σκανδάλου” οι οποίοι έχουν βρεθεί με ένα πτυχίο χωρίς  κανένα αντίκρυσμα ενώ:

  • Έχουν καταβάλει δίδακτρα που φτάνουν ή και ξεπερνούν τα 8.000 ετησίως , και,
  • Έχουν χάσει και τρία με τέσσερα χρόνια να  σπουδάζουν  σε αναγνωρισμένα από το υπουργείο Παιδείας Κολλέγια.

Προσφυγές στα δικαστήρια

Αρκετοί από του πτυχιούχους Κολλεγίων έχουν προσφύγει στο διοικητικό Εφετείο κατά του  υπουργείου Παιδείας και δικαιώνονται , αφού βέβαια  έχουν καταβάλλει δικαστικά έξοδα που ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ.

Σχόλια (23)

 
Λ.Α.
04 Απρ 2021 08:14

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει και καμιά ιδιαίτερη ισχύ το χαρτί του ΣΑΕΠ ή τώρα του ΑΤΕΕΝ γιατί δεν το δέχονται τα υπουργεία μέχρι και το Παιδείας που το χορηγεί! Πρέπει να εξισωθεί πλήρως το ΑΤΕΕΝ με τον ΔΟΑΤΑΠ με νόμο αλλιώς δεν έχουμε τίποτε. Και το ξέρω από πρώτο χέρι γιατί τρέχω σε δικαστήρια εδώ και 4 χρόνια να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.

 
Synd
03 Απρ 2021 13:18

Ήρθε η ώρα να βγούμε στους δρόμους και να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα μας.

Δεν γίνεται να μην αναγνωρίζονται τα πτυχία μας στην Ελλάδα.

Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας.

 
Λ.Α.
03 Απρ 2021 13:09

Το πρόβλημα είναι ότι και αυτά που αναγνωρίζει το ΑΤΕΕΝ το δημόσιο ή δεν τα δέχεται όπως τα επιμελητήρια και τα υπουργεία ή τα απαξιώνει όπως ο βάθμος 5 για προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, οπότε τι είχαμε τι λέμε.

 
Νίκη
03 Απρ 2021 11:08

Δεν υπάρχει κράτος τα έχουν ισοπεδώσει όλα, ούτε δικαιοσύνη, απορώ πως κοιμούνται ήσυχοι?Δεν έχουν συνείδηση των εγκλημάτων που καθημερινά διαπράττουν!!!

 
Βασίλης
03 Απρ 2021 10:51

Ντροπή και αισχος!!! Προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!!!Με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου και την αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας θα προσφύγω στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΉ και φυσικά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!!! Δυστυχώς το πρόστιμο στην Ελλάδα θα επανέλθει αλλά δεν νοιάζεται κανείς διότι ο Ελληνικός λαός θα πληρώσει πάλι με την φορολογία!!! Είμαστε για άλλη χώρα πραγματικά για το καλό των παιδιών μας, ΔΥΣΤΥΧΏΣ!!!

 
Αυτόματα
03 Απρ 2021 06:38

Το να δινει άδεια δε σημαίνει αυτόματα και αναγνωρίζονται. Υπάρχει πληθώρα διαμεσολάβησης ξένων ιδρυμάτων μέσω κολλεγίων και πρέπει ναπληρούν προϋποθέσεις.

 
ΔΝ
03 Απρ 2021 06:09

Τελικά δεν αλλάζει τίποτα σε αυτή την χώρα. Ορισμένα μυαλά ανθρώπων θα παραμείνουν πίσω. Οποία κυβέρνηση και αν βγει τα κολλέγια τα αφήνουν σε δεύτερη μοίρα. Εφόσον δεν τα αναγνωρίζουν γιατί τα άφησαν να λειτουργήσουν; Δηλαδή παίρνει ένα πτυχίο ο μαθητής και είναι σαν ακολούθησε κάποιο σεμινάριο; Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Πρέπει να τα αναγνωρίσουν έλεος σε αυτή την χώρα. Και μετά απορούν γιατί φεύγουμε στο εξωτερικό. Αλλά να ξέρετε επειδή ζω εξωτερικό, ξέρουν ήδη τι κλειστο-μυαλοι άνθρωποι είμαστε. Ξυπνήστε επιτέλους.

 
@pakis
03 Απρ 2021 04:54

Tι εννοείτε με τα επαγγελματικά δικαιώματα? Ισοτιμία με το ΕΜΠ και τα αλλα πανεπιστημια?

 
Nick
03 Απρ 2021 00:05

Υπάρχουν σχολές μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που ακόμα δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα. Παρόλο που δουλεύουμε κανονικά στο εξωτερικό με υπογραφή σε μελέτες ανεξαρτήτου ποσού/μεγέθους έργου. Με μεταπτυχιακό και εμπειρία 10ετίας ...στην Ελλάδα δεν σε αφήνουν να υπογράψεις κυρίως εξαιτίας του ΤΕΕ. Τα κολέγια έχουν πιθανότητες και βρίσκονται πιο κοντά στον δρόμο της αναγνώρισης. Οι απόφοιτοι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ποτέ.

 
Β.Κ.
02 Απρ 2021 22:43

Έχουμε και λέμε

1) Η οδηγία 2005/36/ΕΚ είναι Ευρωπαική οδηγία και μιλάει για τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. Είναι κράτη της Ε.Ε. η Αγγλία και οι ΗΠΑ, απ΄όπου και τα περισσότερα εν λόγω "πτυχία";
2)Σύμφωνα με την οδηγία αυτή "επιτρέπεται η ελεύθερη μετακίνηση επαγγελματιών μεταξύ των κρατών - μελών και όχι η επαγγελματική ισοδυναμία, η οποία δεν υπάρχει σαν όρος μέσα στην οδηγία και μάλιστα σενομοθετικώς ρυθμιζόμενα επαγγέλματα.
3) Απόφοιτοι των εν λόγω κολλεγίων πολλές φορές δεν τους εγγράφουν οι Σύλλογοι και τα Επιμελητήρια της χώρας προέλευσης του τίτλου τους ή ακόμη και να έχει λήξει η εγγραφή τους η οποία ισχύει μόνο για 2 χρόνια.
4) Έχουν παρατηρηθεί βασικές ελλείψεις στο πρόγραμμα σπουδών τους και κατά πολύ μικρότερο αριθμό μαθημάτων τους.
Οπότε η οποιαδήποτε αναγνώρισή τους δεν μπορεί να γίνεται με ελαφρά τη καρδία, μόνο και μόνο επειδή πλήρωσαν, γιατί αυτό προσβάλλει, κατά πολύ μια μεγαλύτερη μερίδα φοιτητών και αποφοίτων όπως και των οικογενειών τους από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

 
Ξεχάστε τα κολλέγια
02 Απρ 2021 21:35

Εδώ δεν αναγνωρίζεται αυτόματα το βασικό πτυχίο μηχανικού απ το ΜΙΤ των ΗΠΑ και θέλετε και ιδωτικά κολλέγια στην ελλάδα!!!!

 
pakis
02 Απρ 2021 20:07

Τα ΤΕΙ που είναι ΑΕΙ σύμφωνα με το σύνταγμα και αναφέρονται από υπουργούς ως ΑΕΙ-ΤΕΙ ή να λένε ότι βγάζουν τεχνίτες και δε δίνουν 40 χρόνια επαγγελματικά δικαιώματα, δεν είναι σκάνδαλο ;

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
02 Απρ 2021 19:07

Ξεκαθαρίστε τα επαγγελματικά δικαιώματα στα δημόσια πανεπιστημιακά τμήματα. Προχωρήστε στην αξιολόγηση των 5ετών σχολών που έχουν αποστείλει φάκελο αξιολόγησης.

 
Κ.Λ
02 Απρ 2021 18:31

Η οδηγία ισχύει εάν έχετε λάβει την εκπαίδευσή σας εξ αποστάσεως ή
σε ίδρυµα που λειτουργεί βάσει συµφωνίας δικαιόχρησης (franchise);
Η οδηγία 2005/36/ΕΚ δεν επιβάλλει να έχετε λάβει την εκπαίδευσή σας στο κράτος µέλος στο οποίο σας χορηγήθηκε το δίπλωµα. Εποµένως, µπορείτε να έχετε λάβει την εκπαίδευσή σας εξ αποστάσεως ή σε ίδρυµα που λειτουργεί βάσει συµφωνίας δικαιόχρησης. Το εν λόγω ίδρυµα είναι ίδρυµα το οποίο έχει συνάψει συµφωνία δικαιόχρησης µε εκπαιδευτικό ίδρυµα που εδρεύει σε κάποιο άλλο κράτος µέλος. Στο πλαίσιο αυτής της συµφωνίας, η εκπαίδευση παρέχεται από το ίδρυµα που λειτουργεί βάσει συµφωνίας δικαιόχρησης, αλλά πρόκειται για εκπαίδευση η εγκυρότητα της οποίας ελέγχεται από το εκπαιδευτικό ίδρυµα που εδρεύει στο άλλο κράτος µέλος και το δίπλωµα χορηγείται από αυτό το ίδρυµα. Εποµένως, πρόκειται για δίπλωµα άλλου
κράτους µέλους.

 
Καθηγητής
02 Απρ 2021 17:18

Σκάνδαλο είναι το γεγονός ότι υπάρχουν τμήματα δημοσίων πανεπιστημίων για τα οποία η Πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει να αναγνωρισθούν επαγγελματικά δικαιώματα. Παρόλο αυτά τα εν λόγω τμήματα περιέχονται κάθε χρόνο στο μηχανογραφικό δελτίο. Γιατί άραγε το υπουργείο δεν γνωστοποιεί στους μαθητές (υποψήφιους φοιτητές) ποια έχουν επαγγελματικά δικαιώματα και ποια δεν έχουν; Και για αυτά που δεν έχουν να τα βγάλει για ένα χρόνο από το μηχανογραφικό μέχρι να αποκτήσουν. Ποιοι έχουν συμφέρον να μην έχουν επαγγελματικά δικαιώματα τα δημόσια πανεπιστήμια;
Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δημοσιευθεί ένα ρεπορτάζ σχετικά με τον αριθμό των τμημάτων των ελληνικών πανεπιστημίων τα οποία δεν έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Για αυτά τα τμήματα, αυτούς του φοιτητές νοιάζεται κανένας άραγε;
Ποιον άραγε εξυπηρετεί αυτή την χρονική στιγμή η όποια δημοσιότητα του"σκανδάλου" περί μη αναγνώρισης κολλεγίων; Το δημόσιο πανεπιστήμιο; Την ιδιωτική εκπαίδευση; Την απονομή "δικαιοσύνης" στην κοινωνία; Μήπως προετοιμάζεται το έδαφος για το επόμενο βήμα στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ο νοών νοείτω);

 
Τ. κ.
02 Απρ 2021 14:51

Άλλο τους επιτρέπουμε να λειτουργούν κι άλλο τους αναγνωρίζουμε ισότιμα επαγγελματικά δικαιώματα...
Πού το λέει αυτό η Ευρωπαική οδηγία;

Έχουμε Σύνταγμα ή όχι. Όποιος θέλει ισότιμο πτυχίο από ξένο Πανεπιστήμιο να πάει στη χώρα που το χορηγεί κι όταν έρθει να περάσει από το ΔΟΑΤΑΠ, οπότε αν το πτυχίο του μπορεί να αντιστοιχηθεί, με τη δημόσια Πανεπιστήμια της χώρας, να πάρει την ισοτιμία.
Σε μιά χώρα όπου λειτουργούν Δημόσια Πανεπιστήμια και το Σύνταγμα το λέει καθαρά ότι δεν μπορούν να λειτουργούν ιδιωτικά, δεν θα παίρνει ο καθένας "πτυχία" από τα παραρτήματα, που η άδεια λειτουργίας τους είναι ως Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης και τίποτα παραπάνω.

 
Κωστής
02 Απρ 2021 13:27

Καταρχάς, ακόμη και τα αναγνώρισμενα πτυχία από κολλέγιο σε συνεργασία με αναγνώρισμενα πανεπιστήμια, που παίρνουν την αναγνώριση, είναι άχρηστα διότι τα ΝΠΔΔ αρνούνται να εφαρμοστεί η νομοθεσία. Έχουν βγει αποφάσεις ΣΤΕ και Διοικητικά εφετεια, που δικαιώνουν τους αποφοίτους, αλλά τα ΝΠΔΔ δεν τις εφαρμόζουν κατ επανάληψη. Έχουμε ενημερώσει τα αρμόδια υπουργεία, με το Υπουργείο Υγείας να αδιαφορεί πλήρως χρόνια τώρα για την στάση των συλλογών που υποτίθεται πως εποπτεύει.

 
Γεώργιος
02 Απρ 2021 12:10

Το Δημόσιο Σχολείο είναι πάντα το Δημόσιο Σχολείο.
Δεν χρειάζεται να το απόρριψη απο το ίδιο το κράτος.
Χρειάζεται στήριξη και μεγάλη υπομονή απο όλους ώστε να αποδίδει τα μέγιστα και να μην καθυστερεί την αναπτυξιακή συνδρομή του εκάστοτε πολιτικού προϊσταμένου ώστε πάντα να βρίσκεται ενα βήμα μπροστά και να μην επικαλείται κανεις το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες στην εκπαίδευση.
Σημασία έχει τι κάνουμε εμείς στην χώρα μας και όχι τι κάνουν άλλες χώρες.
Η αποτυχία είναι καθαρά αποτυχία της δικής μας χώρας.
Τώρα χρειάζεται να ξεκινήσουμε απο την βάση και να βρισκόμαστε απο σήμερα μπροστά και στο διηνεκές χωρίς καμία δικαιολογία διότι δεν υπάρχει δικαιολογία.
Δεν εξετάζω τι έγινε στο παρελθόν, εξετάζω όμως τι γίνεται σήμερα και τι μέλη να γίνει στο μέλλον.
Οποίος πιστεύει οτι έχει την ικανότητα να ηγηθεί να ηγηθεί, διαφορετικά να μην εμποδίζει να η ηγηθεί άλλος.

 
Εδώ δεν δίνουν σε 5-ετή πανεπιστημιακά τμήματα
02 Απρ 2021 11:56

Εδώ δεν δίνουν επαγγελματικά δικαιώματα σε 5-ετη τμήματα δημόσιων πανεπιστημίων αγνοώντας την ισχύουσα νομοθεσία, άρθρο 66 του νόμου 4610/19 με Υφυπουργό Παιδείας από τη νομική!

 
Νίκος
02 Απρ 2021 11:33

Αν τα δίδακτρα είναι παράγοντας αναγνώρισης δεν το ξέραμε μέχρι τώρα.

 
Υψηλά δίδακτρα
02 Απρ 2021 11:32

Το ότι έχουν υψηλά δίδακτρα και τους επιτρέπει λειτουργούν νομίμως δε σημαίνει ότι αναγνωρίζονται de facto. Η κάθε ομάδα πιέζει με τον τρόπο της. Αυτό γίνεται αντιληπτό.

 
Πολίτης
02 Απρ 2021 11:18

Ντροπή.....!!!
Τους επιτρέπεις να λειτουργούν και αναγνωρίζεις τα πτυχία .....που δίνουν.....ΞΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ......ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ......ή τα ΚΛΕΙΝΕΙΣ......ΑΠΛΟ.....ή το ένα ή το άλλο......ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ......ΑΥΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ......ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ......

 
Μ.Χ
02 Απρ 2021 10:53

Καλά λειτουργεί τίποτα σωστά σαυτό το κράτος; Μόνο ένα μπαχαλο.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.