Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Πρωθυπουργός: Με βεβαίωση αρνητικού self tests θα επιστρέψουν οι μαθητές στις αίθουσες

Από τα Λύκεια θα ξεκινήσει η επαναλειτουργία της δια ζώης εκπαίδευσης των σχολέιων
Δημοσίευση: 02/04/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Αφού δούμε τα αποτελέσματα εντός της επόμενης εβδομάδος, θα πρέπει να εξετάσουμε και την λειτουργία της εκπαίδευσης, ξεκινώντας από τα Λύκεια, γιατί οι μαθητές, ειδικά της 3ης Λυκείου, έχουν μπροστά τους πανελλήνιες εξετάσεις και σε αρκετές περιοχές της χώρας συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, έχουν λείψει πολλές εβδομάδες, μήνες ολόκληρους από τα σχολεία τους”.

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, σήμερα από το βήμα της Βουλής και τόνισε τα εξής:

Βεβαίωση στο σχολείο: Είναι πάρα πολύ σημαντικό για να μπορέσουμε να ανοίξουμε ξανά τα σχολεία μας να έχουμε δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές του Λυκείου, καταρχάς, να έχουν κάνει 24-48 ώρες πριν ανοίξουν τα σχολεία ένα self test και να μπορούν να δίνουν μία βεβαίωση στο σχολείο ότι πράγματι είναι αρνητικοί για να μπορούν να επιστρέψουν στις τάξεις τους. Αυτό είναι καλό, είναι καλό για όλους μας, να το συμφωνήσουμε σε αυτή την αίθουσα ότι τα self tests είναι σημαντικά, δεν  υποκαθιστούν ούτε τα τεστ PCR, ούτε τα οργανωμένα τεστ αντιγόνου, τα οποία θα συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, όμως, αν μπορούμε να ξέρουμε στην ασφάλεια του σπιτιού μας εάν έχουμε ή δεν έχουμε τον κορονοϊό. Και φυσικά αν είμαστε θετικοί, έχουμε μία υποχρέωση αυτό να το δηλώνουμε και να κάνουμε τεστ επανεπιβεβαίωσης.

Μαζική προμήθεια self tests: Είμαστε η πρώτη χώρα, η πρώτη χώρα, η οποία προχωρά στην μαζική προμήθεια self tests και στην οργανωμένη διάθεσή της σε ολόκληρο τον ελληνικό πληθυσμό. Και επειδή πάλι θα σπεύσετε να πείτε διάφορα για προνομιακές συμβάσεις και σχέσεις διαπλοκής, θέλω να καταθέσω το πρακτικό του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο μέσα σε τρεις μέρες -και θέλω να ευχαριστήσω το Ελεγκτικό Συνέδριο για την ταχύτητά του διότι αντελήφθη την κρισιμότητα αυτής της προμήθειας- έβγαλε την απόφασή του και απεφάνθη ότι όλα έχουν καλώς με τον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Αυτό, λοιπόν, είναι το πρώτο εργαλείο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας. Και αν υπάρχουν σκέψεις, προτάσεις, ιδέες για το πώς μπορούν τα self tests να αξιοποιηθούν καλύτερα, εδώ είμαστε για να μπορούμε να το ακούσουμε, να τα συζητήσουμε και όπου χρειάζεται να αναπροσαρμόσουμε την στρατηγική μας.

Σχόλια (20)

 
Ντιπ όμως
03 Απρ 2021 15:08

Με άλλα λόγια, πεθαίνουμε από την πείνα ενώ περιμένουμε το ψωμί(εμβόλια) και ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ της χώρας λέει, να στείλουμε υπεύθυνες δηλώσεις ότι το ψυγείο μας είναι άδειο.

 
ΞΑΝΘΟΣ
03 Απρ 2021 13:35

Το μόνο προβληματικό σημείο.....είναι η εκτύπωση......ΟΧΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ ΣΤΑ ΣΠΊΤΙΑ......ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΆΦΕΙΑ....ΟΣΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ......ΦΤΥΝΟΥΝ ΑΙΜΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ.....ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 2021 ΕΝΩ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΕΙΝΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.....
ΤΑ ΕΦΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ.....ΕΕΕΕ...ΜΩΡΕ ....30 ΕΥΡΩ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ .....ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΕΡΓΟ....ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ....!!!
ΣΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.....ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ....ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΣΎΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΊΑ.....ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ....!!!
Δεν αξίζουν σχολιασμού....απόψεις......σιγά μη πω την Αλήθεια......τι θα μου κάνουν.....

 
Γιωργος
03 Απρ 2021 09:46

Ολα ωραια και καλά με τα self test . Αραγε αναρρωτηθηκε κανεις αν οι μαθητες εχουν εκτυπωτή σπιτι τους για να τυπωνουν την βεβαιωση που θα πρεπει να εχουν ΩΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μαζί τους ? Μηπως θα ηταν καλυτερο εναλλακτικά να στελνετε ενα SMS στο τηλεφωνο του μαθητη ? Αλλωστε τα χαρτιά ειναι και εστίες μεταδοσης κορωνοιού !

 
Υπάρχει θέμα
03 Απρ 2021 06:34

Τα σχόλια τόσους μήνες ήταν για άνοιγμα των σχολείων, για δωρεάν τεστ, για εμβόλια. Τώρα όλα γίνονται αλλά δε μας αρέσει. Τι θελουμε δεν έχω καταλάβει.

 
Λαυρέντης δάσκαλος
03 Απρ 2021 01:50

Αντί να πληρώσετε αυτά τα self test, πάρτε κανα εμβολιο μπας και σωθούμε... Γιατί θα τελειώσει και το 2021 κι ακόμη έτσι θα ταλαιπωρουμαστε.

 
Ζηνων
03 Απρ 2021 01:49

Αυτά τα τεστ δε σώζουν την κατάσταση ούτε λύνουν το πρόβλημα της πανδημιας. Λύση θα δοθεί με το εμβόλιο και μόνον. Να εμβολιαστούν άμεσα οι εκπαιδευτικοι. Και μόνο τότε να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Αλλιώς, να συνεχιστεί η τηλεκπαιδευση. Σάμπως πόσο έμεινε ακόμη;;; Τελείωσε η χρονιά.

 
Αχ και βαχ!
03 Απρ 2021 01:47

Καλά και τα self τεστ... Οκ... Αλλά αυτά είναι μπαλώματα. Κοιταξτε να μας εμβολιασετε πρώτα και έπειτα κάνουμε και τα τεστ αυτά.

 
Ζωη
03 Απρ 2021 01:46

ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΤΆΞΗ ΕΆΝ ΩΣ ΤΌΤΕ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ.

 
Α. Β.
03 Απρ 2021 01:44

Κοιτάξτε να μας εμβολιασετε, τους εκπαιδευτικούς και αφήστε τις μπούρδες...

 
Αντίνοος
03 Απρ 2021 01:43

Πού θα πάει;; Δε θα έρθει η ώρα των εκλογών;;;; Θα ρθει κάποια στιγμή... Ελπίζω ο λαός την ύστατη εκείνη στιγμή να μην ξεχάσουν όλα αυτά τα αίσχη που γίνονται κυρίως σε υγεία και εκπαίδευση. Ελεος πια, φτάνει.

 
Γ. Κ.
03 Απρ 2021 01:41

Είμαστε με τα καλά μας;;; Τα πιστεύετε αυτά που λέτε;;; Δουλεύετε εμάς ή τους εαυτούς σας;;; ΕΊΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΌ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ ΣΤΟ ΠΙΚ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΊΑΣ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΤΕ;;;;

 
Ροδανθη εκπ/κος
03 Απρ 2021 01:39

Στο εξωτερικό υπάρχει μηχανισμός πίσω απ όλο αυτό. Δεν επαφίεται στην ειλικρινεια ή ανειλικρινεια του κάθε πολίτη. Δηλ από κει που το παίρνει το τεστ εκεί δηλώνεται και η θετικοτητα ή μη και ενημερώνεται μέσω συστηματος η εργασία του. Δεν μπορείς να το αποκρυψεις ... Εδώ, ας μη πω τι θα συμβεί... Που οι γονείς συνεχώς τα στέλνουν άρρωστα λέγοντας :"δεν έχει κάτι, ένα συναχακι. Κρυωσε" ή "τον έπιασαν οι αλλεργίες, δεν έχει κάτι"... Κ. Λπ...

 
Βενετία εκπαιδευτικος
03 Απρ 2021 01:36

Και ποιος πιστοποιει ότι όντως έχει γίνει το τεστ;;;Πως θα αποδεικνύεται;;;; Κι αν οι γονείς απλώς συμπληρώνουν την υπεύθυνη δήλωση χωρίς προηγουμένως να χει κάνει το τεστ;;;;; Πώς θα το ξέρουμε;;;;;

 
Ανώνυμος
03 Απρ 2021 00:14

Βρήκαμε τον τρόπο να μας ελέγχετε τη ζωή. Ντροπή είναι αυτά τα τεστ. Σε λίγο ο Μητσοτάκης θα υποχρεώσει τον κόσμο να κυκλοφορεί με σελφ τεστ αντί με μήνυμα

 
Μ.Χ
02 Απρ 2021 22:09

Ούτε σελφ τέστ ούτε τίποτα. Το παίζει και γιατρός τώρα ο πολυξερος. Να μην ανοίξει τα σχολεία. Φαγώθηκε. Να ανοίξουν τον Σεπτέμβρη. Άντε από εκεί.

 
Πολίτης
02 Απρ 2021 17:17

Ο καθηγητής μοριακής βιολογίας κος Σπανάκης εξηγεί ακριβώς γιατί ΔΕΝ πρέπει να εφησυχάζουμε με τα τεστ αντιγόνου (self test). Όλα τα άλλα είναι φούσκες για να στηρίξουν το αφήγημα... Πρέπει να ενημερωνόμαστε από ΕΠΩΝΥΜΕΣ πηγές και μάλιστα αρμόδιους. Όχι από τα κάθε λογής ρεπορτάζ ή άρθρα που δεν υπογράφονται από ειδικούς.

 
ANTONIOS
02 Απρ 2021 15:07

Μου αρέσει που αφήνετε να επικρατήσει η αίσθηση πως μιας και δήλωσε ο πρωθυπουργός κάτι, αυτό είναι σημαντικό και πρέπει να του δώσουμε σημασία.
Αφού αύριο θα αλλάξει πάλι. Πλέον δεν τους πιστεύει κανείς.

 
A.K.
02 Απρ 2021 14:42

Από πρωθυπουργός του άνοιξε - κλείσε - άνοιξε - κλείσε ...... έγινες και γιατρός και συμβουλεύεις για το καλό μας και την υγεία μας. Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ με αυτούς τους ..... που έχουμε μπλέξει.

 
ΠΕ86
02 Απρ 2021 14:41

...να δίνουν βεβαίωση ότι το τεστ ήταν αρνητικό...

Το συζητούσαμε σήμερα με ένα συνάδελφο... Και όμως υπάρχουν περιπτώσεις, χωρίς φυσικά να αποτελούν τον κανόνα, που ολόκληρες οικογένειες απέκρυπταν το "θετικό" τεστ και εμφανίζονταν στο σχολείο κανονικά μόλις υποχωρούσαν τα συμπτώματα.

Η κίνηση "καλή τη πίστη, δεχόμαστε ό,τι μας πείτε!" δε λειτούργησε στο 1ο lockdown που βρέθηκαν τμήματα και τάξεις ολόκληρες να συνοικούν με άτομο ευπαθούς ομάδας. Κάποιος θα πει... "τώρα είναι θέμα υγείας"... αλλά και "στίγματος", "προσωπικών αντιλήψεων-πιστεύω" θα συμπληρώσω εγώ...

 
2 Απριλιά
02 Απρ 2021 14:28

Αργήσατε 1 ημέρα κ. Μητσοτάκη...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ