Voucher 200 ευρώ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους μαθητές

Αιτήσεις στη διεύθυνση https://beneficiary.digital-access.gov.gr/

05/04/2021

Ενημερώθηκε: 08/04/2021, 16:13

Άκουσε το άρθρο

Από σήμερα, Δευτέρα 5 Απριλίου, ξεκινούν να υποβάλλουν αιτήσεις επιχορήγησης οι δικαιούχοι του Α’ Κύκλου του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», μέσω ειδικά διαμορφωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες δικαιούνται να λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια του Α’ κύκλου του προγράμματος, μπορούν να καταθέσουν αίτηση οι εγκεκριμένοι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ για το έτος 2020, οι οποίοι εντάσσονται στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να καταθέσετε την αίτησή σας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.digital-access.gov.gr ή απευθείας την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων δικαιούχων στη διεύθυνση https://beneficiary.digital-access.gov.gr/.

Οι αιτούντες εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς του taxisnet και συμπληρώνουν τα στοιχεία που τους ζητούνται.

Για τον Α’ Κύκλο, ζητούνται ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) του αιτούντος, η δήλωση της βαθμίδας φοίτησης των τέκνων προς όφελος των οποίων γίνεται η αίτηση, κάποια στοιχεία σχετικά με τη φοίτηση των ωφελούμενων τέκνων (όπως ο αριθμός σχολικού μητρώου για τους μαθητές), και η επαλήθευση του προσωπικού κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα σταλούν οι κωδικοί των επιταγών με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης.

Οι έλεγχοι επιλεξιμότητας γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, μέσω διασταύρωσης πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου, αποφεύγοντας έτσι μια χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών για εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις.

Σε περίπτωση που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν κάποια από τα στοιχεία ηλεκτρονικά, απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.

Μόλις η αίτησή τους εγκριθεί, οι δικαιούχοι λαμβάνουν την επιταγή ή τις επιταγές τους μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος, καθώς και με SMS στο κινητό τηλέφωνο το οποίο δήλωσαν στην αίτησή τους.

Οι επιταγές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις 12 Απριλίου έως και τις 30 Ιουλίου για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της επιλογής των δικαιούχων, από εγκεκριμένο προμηθευτή της επιλογής τους.

Τα Μητρώα Εγκεκριμένων Προμηθευτών και Εγκεκριμένου Εξοπλισμού θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του προγράμματος τις προσεχείς ημέρες και θα ενημερώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις επιταγές είτε για την κάλυψη του συνολικού κόστους του εξοπλισμού της επιλογής τους, είτε για την κάλυψη μέρους του συνολικού κόστους, εφόσον αυτό ξεπερνά την αξία των διαθέσιμων επιταγών.

Οι οικογένειες με περισσότερα από ένα ωφελούμενα τέκνα μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και τρεις επιταγές για την αγορά μίας μοναδικής συσκευής, εφόσον το επιθυμούν.

 Λύσεις για προβλήματα στις αιτήσεις

Οι πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν διαδικαστικά προβλήματα στην αίτησή τους για το Voucher των 200 ευρώ μπορούν να εισέρχονται στo Help Desk του προγράμματος: https://digital-access.gov.gr/voitheia.

Στον σύνδεσμο αυτό θα διαπιστώσουν ότι υπάρχει και τηλεφωνική υποστήριξη.

Το καλύτερο βεβαίως είναι να συμπληρώνουν τη φόρμα επικοινωνίας δικαιούχου, περιγράφοντας το πρόβλημά τους γραπτά, ώστε να δίνεται η κατάλληλη απάντηση με στοχευμένο τρόπο.

Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας, άρα ο ΟΠΕΚΑ δεν μπορεί να παρέχει πληροφορίες σχετικά με οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιάζεται στις αιτήσεις των δυνάμει ωφελούμενων πολιτών.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΠΕΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (45)

Δημήτρης Χ.
|

Φυσικά τα παιδιά που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία αποκλείονται από αυτή την παροχή, ακόμη και αν τα οικογενειακά εισοδήματά τους είναι πολύ χαμηλά. Α, ναι, ξέχασα... όπως λέει ο "σοφός" λαός, ΟΛΟΙ όσοι στέλνουν εκεί τα παιδιά τους είναι πλούσιοι.

Τι να πεις, κάποιες εμμονές μένουν αναλλοίωτες...

Μαρια
|

Μπορείς να παρεις και κινητο? Η οχι

Ελένη
|

"Υπάρχει ήδη αίτηση Α21 με το ΑΦΜ αυτό ως TEKNO". Μου βγάζει ακριβώς αυτή τη πρόταση όταν πάω να κάνω την αίτηση, τι σημαίνει;

Σταυρουλα
|

Καλησπέρα. Το 4ο έτος Μαθητείας στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Καβάλας δεν το βγάζει σαν τάξη στην πλατφόρμα ψηφιακής μέριμνας στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Γνωρίζει κάποιος λεπτομέρειες;

Τ.Ε
|

Να συμπεριληφθούν και τα παιδιά που φοιτούν στα ιδιωτικά σχολεία με υποτροφία και είναι δικαιούχοι του ΟΠΕΚΑ.

ΚΩΣΤΑΣ
|

i. Έχουν γεννηθεί κατά τα ημερολογιακά έτη 2001 έως και 2016 και φοιτούν σε δημόσιες δομές της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

τελικά
|

θα κάνουμε τηλεκπαίδευση με τα βάουτσερ ή διά ζώσης με τεστ; χαχαχαχαχχχ

Χαρούλα
|

Τελικά τα παιδιά που φοιτουν με υποτροφία σε ιδιωτκα σχολεία δεν δικαιούνται το voucher ? Μπορεί να μου απαντησει καποιος που το έψαξε;

Μ
|

Τι θα γίνει με τα παιδιά των ιδιωτικών σχολείων?

eppp
|

Την αιτηση την κανουμε με τους κωδικους taxis του γονεα η του φοιτητη;

Giorgos
|

Εμένα έκανα την αίτηση αλλά έλεγε ότι ήταν λάθος και τώρα πρέπει να στείλω κάτι pdf μήπως ξέρετε πως να το κάνω

alexandros apostolidis
|

οταν λεει για υπολογιστη εννοει και οθονη η μονο εναν υπολογιστη ετιμο
?

Napoleon
|

Από τα σχόλια που διαβάζω, βλέπω ότι με το voucher... γίνεται Βατερλώ. Γιατί έτσι βρε Άριστοι?....

ΜΗΤΣΑΡΑΣ
|

Για το ενα παιδί ολα είναι εντάξει, αλλα για το δεύτερο μου λέει ότι δεν βρέθηκε μαθητής αφού στο όνομα γράφει ΑΡΡΕΝ. Τι θα γίνει δηλάδη? Δε θα πάρει το παιδι tablet λόγω λάθους στο όνομα στο περσινό Α21?? Επικοινωνήστε το εσεις οι δημοσιογράφοι ρε παιδιά. Εμας γραμμένους μας έχουν!!

Βενετια
|

Έκανα την αίτηση για 3 παιδιά και τα 2 τα δέχτηκε το τριτο δεν το δέχεται και μου λέει ότι το ηλεκτρονικό μητρώο δεν είναι ενημερωμένο σωστά επικοινωνίσα με την σχολή του παιδιού και μου είπαν ότι είναι όλα εντάξει τι πρέπει να κάνω;;;;

Νικος
|

Για το ενα παιδί ολα είναι σωστά, αλλα για το δεύτερο μου λέει ότι δεν βρέθηκε μαθητής αφού στο όνομα γράφει ΑΡΡΕΝ

ιωαννης γκιοζογλου
|

επανεξεταση για βαουτσερ 200 ευρω που γινετε

Μeri
|

Για το ενα παιδί ολα είναι σωστά, αλλα για το δεύτερο μου λέει ότι δεν βρέθηκε μαθητής με υα στοιχεία πού

John
|

Εγώ έκανα την αίτηση αλλά μου λέει ότι απορρίπτεται Μπορείτε να υποβάλλετε αίτημα επανεξέτασης, ειδικά εάν η απόρριψη βασίζεται σε έλεγχο δικαιολογητικού ή αδυναμία διασταύρωσης με ηλεκτρονικό μητρώο. Δε θα ληφθούν υπόψη αιτήματα επανεξέτασης όταν η απόρριψη βασίζεται σε στοιχεία που προέκυψαν από επιτυχή διασταύρωση με ηλεκτρονικό μητρώο. Αλλά δεν με αφήνει να κάνω επανεξετάσει τη να κάνω?

Μαρία
|

Αχρηστοι, αχρηστοι, αχρηστοι...!!!!!!Τιποτα παραπανω!!!

Βίκυ Αντωνιου
|

Εμένα δ ν μου δέχεται το μητρώο μαθητή

@jim, ΕΥΑ
|

εξαιρούνται γιατί όπως όλα σχεδιάστηκε κι αυτό με προχειρότητα από ανθρώπους που δεν έψαξαν, δε μελέτησαν και δε γνωρίζουν ότι υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις που μπορούν να συμβούν.
Γενικά η αντιμετώπιση των μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία είναι σαν να εμπεριέχει λίγο φθόνο: πας στο ιδιωτικό, άρα δε χρειάζεσαι voucher, ακόμη κι αν έχεις υποτροφία, δε χρειάζεσαι βιβλία, να πας να τα πληρώσεις μόνη σου (παρ'όλο που πληρώνεις φόρους όπως οι υπόλοιποι Έλληνες), και άλλα διάφορα.

ΕΥΑ
|

Τα παιδια των ιδιωτικών σχολείων εξαιρουνται; ΓΙΑΤΙ τα παιδια που φοιτούν με υποτροφία και πληρουν οι οικογένειες τους τα εισοδηματικά κριτήρια, μένουν εκτός!!!!

Ana Tan.
|

Μου έχει ενγκριθει μόνο στο έναν παιδί στο δεφτερον όχι ξέρει κανείς τι πρέπει να κανο

Ένα κορόιδο Εκπαιδευτικός
|

Είναι ντροπή και ξεφτίλα να έχει αργήσει τόσο πολύ και ταυτόχρονα να δίνεται σε μερικούς και όχι σε ΌΛΑ τα παιδιά. Ενώ μάλιστα η κυβέρνηση μοιράζει λεφτά δεξιά αριστερά (κυρίως δεξιά βέβαια..... Ιδιοκτήτες ακινήτων, Επιχειρήσεις, κουμπάρους κτλ).
Δε μοιράζει δικά της χρήματα. Δικά μας μοιράζει... (Οι κυβερνήσεις διαχειριστές είναι σε περίπτωση που κάποιος δεν το έχει συνειδητοποιήσει).
Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση με απουσίες κτλ χωρίς υποχρεωτική παροχή εξοπλισμού, ενώ με βάση το σύνταγμα έχουμε δωρεάν παιδεία μόνο άριστοι από την ανάποδη μπορούσαν να επιβάλλουν.

ΑΛΕΧ
|

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΜΕ ΤΟ΄΄ Υπάρχει ήδη αίτηση Α21 με το ΑΦΜ αυτό ως TEKNO.΄΄΄?

Μαρία
|

Τα παιδια των ιδιωτικών σχολείων εξαιρουνται. Δυστυχώς τα παιδια που φοιτούν με υποτροφία και πληρουν οι οικογένειες τους τα εισοδηματικά κριτήρια, μένουν εκτός.

jim
|

Τα παιδιά ιδιωτικών σχολείων δικαιούνται voucher?

@ΓΣ
|

είσαι ΤΟΣΟ σίγουρος ότι έπεσε , επειδή έπεσαν ΧΙΛΙΑΔΕΣ;

Elizabeth
|

Τα παιδιά ιδιωτικών σχολείων δικαιούνται voucher?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ