Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Self test μαθητών: Δεν θα στέλνονται στο σχολείο οι δηλώσεις- βεβαιώσεις, αλλά θα επιδεικνύονται από μαθητές και εκπαιδευτικούς σε έντυπη μορφή

Οι δύο περιπτώσεις να στέλνονται ηλεκτρονικά στον Διευθυντή του Σχολείου ή να επιδεικνύονται ηλεκτρονικά έχουν απορριφθεί
Δημοσίευση: 06/04/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κοινή Υπουργική Απόφαση θα εκδοθεί σήμερα ή αύριο και η οποία θα ορίζει τις διαδικασίες των υποχρεωτικών self test των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos τις  δηλώσεις- βεβαιώσεις εφόσον το τεστ διαγνώστηκε αρνητικό οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα τις φέρουν μαζί τους, καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας,   σε έντυπη  μορφή και απλά θα τις επιδεικνύουν όταν τους ζητηθεί από τους υπεύθυνους του σχολείου.

Το ερώτημα που τίθεται από πολλούς αναγνώστες του esos  είναι τι θα κάνει ο γονιός που δεν διαθέτει εκτυπωτή στο σπίτι;

Στην περίπτωση αυτή η μοναδική λύση που προτείνει το esos  , την οποία είναι αναγκαίο να υιοθετήσει το υπουργείο, είναι  να δώσει τη δυνατότητα  στους γονείς να γράφουν την βεβαίωση σε μια λευκή κόλα χαρτί.

Οι  δύο περιπτώσεις  να στέλνονται ηλεκτρονικά στον Διευθυντή του Σχολείου ή να  επιδεικνύονται ηλεκτρονικά έχουν  απορριφθεί (σ.σ. στην μεν πρώτη περίπτωση λόγω προσωπικών δεδομένων και στη δεύτερη επειδή απαγορεύεται οι μαθητές να φέρουν στο σχολείο ηλεκτρονικές συσκευές).

Στο μεταξύ αύριο  Τετάρτη θα συνεδριάσει   η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εισηγηθεί εάν τελικά μπορούν να επαναλειτουργήσουν μόνο τα Λύκεια  δια ζώσης από τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Οι διαδικασίες για τα self test

Αποκλεισμός μαθητών:  Οι μαθητές οι οποίοι δεν θα φέρουν μαζί τους  τη δήλωση  θα αποκλείεται η είσοδος τους  στην αίθουσα , ενώ δεν θα κάνουν ούτε τηλεκπαίδευση.

Προμήθεια των self test:  Οι γονείς θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα self test για τα παιδιά τους από τα Φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους  τα self test  που τους αναλογούν.

24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων:  Το τεστ θα πραγματοποιείται στο σπίτι από 24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων και το αποτέλεσμά του θα δηλώνεται σε σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα .

Ο γονέας ή κηδεμόνας θα πρέπει να εκτυπώσει και να υπογράψει τη σχετική βεβαίωση-δήλωση:  Στην περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος ο γονέας ή κηδεμόνας θα πρέπει να εκτυπώσει και να υπογράψει τη σχετική βεβαίωση, την οποία θα φέρει μαζί του ο μαθητής σε έντυπη   μορφή, καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και θα την επιδεικνύει στον εκπαιδευτικό της τάξης που είναι επιφορτισμένος με το παρουσιολόγιο.

Δεύτερο self test  αντιγόνου για τους θετικούς: Όσοι μαθητές προκύπτουν θετικοί θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να κάνουν  ένα δεύτερο self test  αντιγόνου δωρεάν σε δημόσια δομή. Η λίστα των δομών θα αναγράφεται στο σχετικό ιστότοπο προκειμένου να δικαιολογηθεί η απουσία από το σχολείο.

Δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα: Όσοι μαθητές δεν φέρουν μαζί τους τη βεβαίωση-δήλωση  δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα ούτε θα υπάρχει δυνατότητα τηλεκπαίδευσης.

Τι θα ισχύσει για τους μαθητές που θα τεθούν σε καραντίνα εάν το self test είναι θετικό

Ταυτόχρονη  τηλεκπαίδευση με την τάξη του   ή συμμετοχή σε διαδικτυακό τμήμα  προβλέπεται από το υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές που θα τεθούν σε καραντίνα λόγω θετικού self test και δεν θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα δια ζώσης.

Η συμμετοχή αυτών των μαθητών  στα εξ αποστάσεως μαθήματα  δεν θα είναι υποχρεωτική και κατά συνέπεια δεν θα καταχωρούνται απουσίες.

Ειδικότερα,  μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2020-2021 και εφόσον παραμένει ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι σχολικές μονάδες της Π/θμιας και της Δ/θμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές/τριες, που δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία, την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η διάρκεια του εξ αποστάσεως μαθήματος συνιστάται να είναι από 30 έως και 45 λεπτά, ενώ ο αριθμός μαθητών/τριών δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το μέγιστο αριθμό φυσικού τμήματος που προβλέπεται στις κείμενες διατάξεις.

Η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα  παρέχεται στους μαθητές που  νοσούν οι ίδιοι από κορωνοϊό COVID-19 ή έχουν υποβληθεί σε μοριακή διαγνωστική εξέταση για τον κορωνοϊό COVID-19 και για όσο χρόνο αναμένουν την έκδοση του αποτελέσματος.

Στους μαθητές/τριες της περίπτωσης αυτής, παρέχεται ταυτόχρονη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υπό τη μορφή ταυτόχρονης διδασκαλίας σε μαθητές/τριες, οι οποίοι συμμετέχουν στο μάθημα με φυσική παρουσία και σε μαθητές/τριες οι οποίοι δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία. Το πρόγραμμα της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καθορίζεται από τον/την Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας σε συνεργασία με τον οικείο Σύλλογο Διδασκόντων, με ανάλογη τήρηση των εκάστοτε ισχυουσών οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η συγκρότηση των διαδικτυακών τμημάτων πραγματοποιείται με την ακόλουθη διαδικασία: Ο Διευθυντής/ντρια της σχολικής μονάδας ενημερώνει τον οικείο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού διαδικτυακού τμήματος που θα απαρτίζεται είτε από μαθητές μόνο της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας είτε διαφορετικών σχολικών μονάδων, ανά τάξη και ανά μάθημα.

Τα διαδικτυακά τμήματα συγκροτούνται με απόφαση:

(i) του οικείου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον αφορούν μόνο σε μαθητές της οικείας Διεύθυνσης,

(ii) του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον αφορούν σε μαθητές που ανήκουν σε περισσότερες από μία Διεύθυνση Εκπαίδευσης, και

(iii) της Γενικής Γραμματέως Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, εφόσον αφορούν σε μαθητές που ανήκουν σε περισσότερες από μία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Στις σχολικές μονάδες ιδιωτικής εκπαίδευσης, τα διαδικτυακά τμήματα συγκροτούνται και λειτουργούν με απόφαση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας, η οποία κοινοποιείται στον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Την ομαλή λειτουργία των διαδικτυακών τμημάτων και τον γενικότερο συντονισμό εφαρμογής αυτών αναλαμβάνει ο έχων συγκροτήσει τα εν λόγω τμήματα.
Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι εφικτή η δημιουργία διαδικτυακού τμήματος σε οποιοδήποτε επίπεδο, ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων, οφείλει να διασφαλίσει ότι θα παρέχεται ταυτόχρονη σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία στους μαθητές/τριες οι οποίοι δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία.

Σχόλια (73)

 
Αι.Πόλος
06 Μάιος 2021 09:38

Την εποχή της ψηφιοποίησης το ΥΠΑΙΘ ζητάει έντυπη δήλωση και μάλιστα για ιατρική πράξη που εκτελείται από πολίτες ιδιωτικά.
Μάλλον ο λόγος είναι η μεταφορά της ευθύνης ατομικά στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και απόσειση της όποιας νομικής ευθύνης από την πολιτεία, το ΥΠΑΙΘ εν προκειμένω, για το απαιτούμενο.

 
Thomas
05 Μάιος 2021 21:22

Για το ότι συζητούν στο υπουργείο παιδείας όπως ανακοίνωσε η Κεραμέως το ενδεχόμενο από τον Σεπτέμβριο οι μαθητές να εμβολιάζονται για να πάνε σχολείο τι έχετε να πείτε; Ποιός λογικός θα πάει το παιδί του να εμβολιαστεί;

 
ΕΛΕΝΗ Π.
25 Απρ 2021 13:21

Επειδή προφανώς κάποιος κύριος δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη Νομική καλό θα ήταν να μη διατυπώνει τα εξής σνυπόστατα "2. Στο Δημοτικό Σχολείο, ΔΕΝ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ μαθητές που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ τον κύκλο των εμβολίων της ηλικίας τους ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣ στο Γυμνάσιο. "
Μετα τιμής
Ε.Π.LLM

 
ΜΗΤΈΡΑ
09 Απρ 2021 14:42

Η χρονιά είναι ήδη χαμένη για μάθημα δια ζώσης.Ανοίξτε μόνο την τρίτη Λυκείου ,για να σπάσετε και τα τμήματα,σε μικρότερο αριθμό ατόμων κι αφήστε τα υπόλοιπα ως έχουν.Δεν κάνουμε τα παιδιά μας πειραματόζωα.ΕΛΕΟΣ

 
Ελενη
09 Απρ 2021 12:49

Καλημερα. Να ρωτησω γιατι ειμαι και λιγο άσχετη. Σε ποιό νόμο βασίζεται η επιβολη self test σε μαθητες?

 
Μαρία
08 Απρ 2021 00:27

"το αποτέλεσμά του θα δηλώνεται σε σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα ";;;; Σοβαρολογούμε τώρα;;;; Έχω μείνει πραγματικά άφωνη από τέτοιον ξεπεσμό! Δεν υπάρχει σωτηρία!

 
Πάνος
07 Απρ 2021 23:27

Πολύ πρεμουρα βρε παιδί μου
Δεν είναι υπιχρεωτικα τα εμβόλια για γιατρούς κ είναι τα test για εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές εις διπλούν την εβδομάδα ήτοι 4 φορές.

 
αννα καθηγήτρια
07 Απρ 2021 15:38

..η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών έχει κινητό στο σχολείο.. ας το παραδεχτούμε κι ας το δεχτούμε ..έστω γι' αυτό τη χρονική περίοδο

 
Σόλων
07 Απρ 2021 15:31

Πέρα από το πλέγμα ποιος κάνει τι κι από που κι αν έχει δικαίωμα ή όχι κι αν είναι νόμιμο ή όχι κι αν όλες οι επαφές που προηγήθηκαν είναι οκ πρακτικά τα τεστάκια μπορεί να δώσουν ψευδές αρνητικό https://www.esos.gr/arthra/72381/paniatrikos-syllogos-gia-self-tests-mpo...

Τώρα σας πήρε ο πόνος για το άνοιγμα ; Τι παιχνιδάκι είναι τούτο; Τα παιδιά διαβάζουν για πανελλήνιες και δεν ρισκάρουν οπότε θα κάτσουν σπίτι και θα έπρεπε να έχουν αυτό το εύλογο δικαίωμα στη τελική.

 
Ανοιχτά σχολεία όλη την άνοιξη
07 Απρ 2021 13:54

Σε όλη την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο οι μαθητές επιστρέφουν στις τάξεις τους και τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά.

Τα σχολεία στην Ελλάδα δεν έκλεισαν με «ατομική ευθύνη», είναι ευθύνη του κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία τους. Ας μη ρίχνουμε διαρκώς το βάρος στις οικογένειες όταν εδώ και 8 μήνες, από τον Σεπτέμβριο, ήταν εμφανές ότι δεν υπήρχε καμία προετοιμασία.

 
@Για να μπουν τα πράγματα σε μία τάξη....
07 Απρ 2021 11:50

1. Ως πατέρας μαθητή απαιτώ να τηρηθεί το Σύνταγμα, οι διεθνείς συμβάσεις που κυρώθηκαν με νόμο και η κείμενη νομοθεσία (Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας, GDPR). Αφήστε τους συνταγματολόγους και συμβουλευτείτε δικηγόρο.

3. Η υποχρεωτική ιατρική εξέταση ΕΙΝΑΙ ιατρική πράξη. Τόσο απλά.

 
Μπερδεγουέι τα πράγματα
07 Απρ 2021 11:45

@Για να μπουν τα πράγματα σε μία τάξη....
Για να μπουν τα πράγματα σε μία τάξη, ας περιμένουμε λοιπόν καλύτερα να δούμε στις 12 του μήνα, σε ποια τάξη θα έχουν μπει.... στην ΠΡΑΞΗ.
1. Μια χαρά μπορείς πχ να "υπακούς σε εντολές Προϊσταμένου", προσκομίζοντας μια υπεύθυνη δήλωση..... που λέει..... ότι έκανες το τεστ και βγήκε αρνητικό.
2. Τα εμβόλια των παιδιών όμως, ΕΙΝΑΙ ιατρική πράξη, ενώ το self-test ΔΕΝ είναι, όπως λέτε και μόνος σας στο 3.
3. Με μία ΜΗ ιατρική πράξη και με μία ΜΗ ελεγχόμενη υπεύθυνη δήλωση, ΠΩΣ ακριβώς διασφαλίζεται η "Δημόσια Υγεία και το Κοινό Καλό"???

 
@ Πρακτική
07 Απρ 2021 09:37

Δεν έχεις αντιληφθεί ακόμη πως, τα ΕΞΙ ΠΡΩΤΑ ΨΗΦΙΑ του ΑΜΚΑ είναι η ημερομηνία γεννήσεως;;;;;;; Οι ηλικίες Λυκείου λοιπόν, έχουν «ανοίξει» κατά προτεραιότητα! Δεν είναι Πυρηνική Φυσική, ούτε τριπλό ολοκλήρωμα......

 
Άρνηση για την άρνηση
07 Απρ 2021 09:18

Αρνητές ιού, αρνητές μάσκας, αρνητές εμβολίων, αρνητές tests, αρνητές ατομικής ευθύνης, αρνητές ειδικών επιστημόνων, αρνητές εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για εξυπηρέτηση προσωπικών, κομματικών, επαγγελματικών, ιδεολογικών συμφερόντων! Υπερχριστιανοί και αριστεροί σε πλήρη ταύτιση!

 
Μαθητής
07 Απρ 2021 07:55

Θελουμε να ανοίξουν τα σχολεία μας. Δεν έχουμε θέμα με το τεστ. Δεν αντέχουμε άλλο στο σπίτι. Είναι απλό! Όπως σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη!

 
Γιάννης
07 Απρ 2021 07:54

Όπως πάντα όλα ξεκινούν από μια καλή ιδέα που όμως παρουσιάζει πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή της. Και ακολουθεί το μπάχαλο.
Να εκτυπώσουμε τις βεβαιώσεις. Τρεχάτε να βρείτε εκτυπωτή.
Και τι νόημα έχει η δήλωση; Βγαίνω θετικός στο τεστ, κάνω αρνητική δήλωση και πάω κανονικά σχολείο. Αν εμφανίσω συμπτώματα, λέω ότι προφανώς κόλλησα μετά το τεστ.
Και τι νόημα έχει όλο αυτό 2 εβδομάδες πριν το Πάσχα, με τόσα κρούσματα;
Ας μείνουν κλειστά τα σχολεία και να προγραμματίσουμε το άνοιγμα τους μετά το Πάσχα.

 
Πρακτική
07 Απρ 2021 06:50

Πως έχουν συνδεθει τα ΑΜΚΑ των μαθητών με την ταξη στην οποια φοιτούν;;;;

 
Μητέρα
07 Απρ 2021 00:39

Αφήστε τα λύκεια κλειστά, τα παιδιά στην ησυχία τους, μη λέτε τώρα για ψυχολογικούς λόγους, θα τα κάνετε χειρότερα. Δείτε αν μπορείτε να τα ανοίξετε μετά το Πάσχα μόνο για επαναλήψεις εμπέδωσης και εφόσον η πανδημία το επιτρέψει. Αρχίστε να προγραμματιζετε από τώρα τη νέα σχολική χρονιά γτ τα πράγματα όπως φαινεται θα ειναι πάλι δύσκολα και ο κόσμος πραγματικά στα κάγκελα.

 
Για να μπουν τα πράγματα σε μία τάξη....
07 Απρ 2021 00:38

1. Ως Δημόσιος Υπάλληλος, υπακούς σε εντολές Προϊσταμένου -ακόμη κ προφορικές, πολλω δε μάλλον σε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ)- κ αν διαφωνείς, εκφράζεις ΕΓΓΡΑΦΩΣ την επιφύλλαξή σου η οποία κ θα Πρωτοκολληθεί. Άϊντε όλοι οι.......Συνταγματολόγοι.....
2. Στο Δημοτικό Σχολείο, ΔΕΝ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ μαθητές που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ τον κύκλο των εμβολίων της ηλικίας τους ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣ στο Γυμνάσιο. Έτσι ακριβώς -για την Δημόσια Υγεία και το Κοινό Καλό- θα απαγορευτεί κ η είσοδος εκπαιδευτικών κ μαθητών που αρνούνται την αυτοεξέταση.
3. Η αυτοεξέταση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, όπως δεν είναι κ το predictor (test κυήσεως)! Μην μεγαλοποιείτε μία απλούστατη διαδικασία.......

 
Βικτωρια
07 Απρ 2021 00:35

Εγκληματικό να ανοίξετε τη Γ λυκείου. Πρέπει να προστατεύσετε τα παιδιά, να μη νοσησουν. Έχουν μπροστά τους πανελλήνιες να δώσουν. Για δέκα μέρες που θα ανοίξουν, δε θα σωθούν...

 
perastikos
07 Απρ 2021 00:00

Από τότε που ανέλαβε η Κεραμέως το υπουργείο (προφανώς) με κάποια επιτελείο, δεν έχω δει μία εγκύκλιο του υπουργείου ή ανακοίνωση ή οποιοδήποτε έγγραφο που να μην προκαλέσει αποκλειστικά ειρωνικά σχόλια. Όλες μα όλες δείχνουν παντελή άγνοια της πραγματικότητας των σχολείων. Θεωρούν πως επειδή γράφει κάτι ένα χαρτί, αυτό ως δια μαγείας θα γίνει πραγματικότητα. Το μεγάλο λάθος μας ως εκπαιδευτικοί είναι ότι δεν την αφήσαμε να εκτεθεί ανεπανόρθωτα με την τηλεκπαίδευση, για χατήρι των μαθητών μας. Μία μέρα όλοι να κάναμε τηλεκπαίδευση από τα σχολεία, η ψεύτικη βιτρίνα της επιτυχίας θα κατέρρεε. Είχανε την ευκαιρία από τον Μάρτιο πέρσι μέχρι τον Σεπτέμβριο να πάρουνε ουσιαστικά μέτρα για να μην κλείσουν πολύ καιρό τα σχολεία και δεν έκαναν τίποτα. Περισσότερο ασχολήθηκαν με τις πολιτικές "εμμονές" τους όπως τις αποκαλώ εγώ περί αξιολόγησης κλπ παρά με το να βρούνε ρεαλιστική λύση, ώστε τα σχολεία να κλείσουν όσο γίνεται λιγότερο. Υπήρχαν λύσεις που θα οδηγούσαν σε μεγαλύτερης διάρκειας λειτουργίας δια ζώσης.

Τέλος όλες οι λύσεις βρίσκονται όταν αντιμετωπίζεις το προσωπικό που διοικείς ως συνεργάτες και όχι ως αντιπάλους που "θα τους δείξω εγώ τώρα". Όταν ακόμα και τα μέλη και οι εκλεγμένοι της ΔΑΚΕ βρίζουν την υπουργό από το πρωί ως το βράδυ, τότε κάτι γίνεται πολύ λάθος. Η διαχείριση ανθρώπων είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στο υπουργείο αυτό, των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Διοίκηση κλεισμένη στους τοίχους των υπουργικών γραφείων είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

 
Λάθος αποφαση
06 Απρ 2021 23:13

Όχι άλλες λάθος αποφάσεις.Δενυπαρχει πολυτέλεια για άλλους πειραματισμους.εχει χαθεί τεράστιο χρονικό διάστημα με λάθος αποφάσεις και κλειστά σχολεία.Τωρα ομως θεωρω πως επιβάλλεται να μην ανοίξουν.Θα το ρισκάρουν;Ο Τσιόδρας μίλησε για 1200 διασωληνομενους περί τις 10 Μαΐου.θα στείλουν οι γονείς τα παιδιά τους στις πανελλήνιες;τι λέτε;

 
Πολίτης
06 Απρ 2021 23:10

Για τα ευπαθή παιδιά τι προβλέπεται;
Δεν υπάρχουν;

 
@Ανήσυχος εκπαιδευτικός
06 Απρ 2021 22:52

Μάλλον εννοούν, pdf σε usb του μαθητή/τριας.

 
Εργασία για το σπίτι
06 Απρ 2021 22:39

@Νίκος 16:50
Πείτε μου σας παρακαλώ, υπάρχει τρόπος ΕΛΕΓΧΟΥ αυτών των υπεύθυνων δηλώσεων? Ποιός???
Γιατί αλλιώς, μια υπεύθυνη δήλωση που δεν μπορεί να ελεγχθεί-επιβεβαιωθεί, δεν διασφαλίζει τίποτα και κανέναν. Δεν είναι υπεύθυνη δήλωση επί της ουσίας.
Η σχετική ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εδώ στο esos, είναι ιδιαίτερα σαφής, σχετικά με την "αξιοπιστία" του μέτρου των self-test και των υπεύθυνων δηλώσεων.

https://www.esos.gr/arthra/72381/paniatrikos-syllogos-gia-self-tests-mpo...

 
foros1
06 Απρ 2021 22:35

Αφηστε την τηλεκπαιδευση να κυλησει. Με ταση για 5000+ κρουσματα, ειναι εγκλημα να ανοιξει η δια ζωσης, τουλαχιστον πριν το Πασχα.
Καλυτερα σχεδιαστε απο τωρα πως θα γινουν τα μαθηματα την επομενη σχολικη χρονια! Δυστυχως, πιθανοτατα ΔΕΝ θα ειναι ολα κανονικα, ουτε την επομενη.

 
Μαρια Χαριτατου
06 Απρ 2021 21:56

Οταν στην οικογενεια υπαρχει κρουσμα ή ειναι σε καραντινα το παιδι πως θα εξαιρειται απο τις απουσιες?
Κανει μαθητης test Κυριακη βραδυ..Μεχρι ρην επομενη Κυριακη πιυ θα ξανακανει δεν μπορει να εχει κολλησει? ανετα.Με τοσα κρουσματα να μην ανοιξουν σχολεια.Ειναι ασκοπο για 2 εβδομαδες κ με Πασχα μπροστα.Μετα θα λενε παλι για ενδοοικογενειακη διασπορα..

 
YOU SERIOUS
06 Απρ 2021 21:40

Τοτε θα πρέπει να μας αγοράσουν και εκτυπωτές +50€ +50€ μελάνια +++
Τελειώνετε Γίνεται άνθρωποι και αφήστε ησυχα τα κινητά στα σχόλεια

 
Ανθή
06 Απρ 2021 20:50

Το ένα αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων διαδέχεται το άλλο κι αυτοί επιμένουν για άνοιγμα των λυκείων. Ποιος λογικός γονιός θα στείλει το παιδί του για μάθημα;

 
Μαρία
06 Απρ 2021 20:29

Νομίζετε ότι όλοι οι μαθητές έχουν εκτυπωτές ;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ