Παν.Ιατρικός Σύλλογος για self tests: Μπορεί να έχουμε ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα

06/04/2021

Άκουσε το άρθρο

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) τονίζει ότι η χρήση των self tests δεν αποτελεί τη λύση για την καταπολέμηση της πανδημίας, αλλά ένα μικρό βήμα για τον πιθανό εντοπισμό ύποπτων κρουσμάτων. Υπερτερεί ο ευρύς έλεγχος του πληθυσμού με rapid test καιPCR.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) καλεί τους πολίτες να κάνουν υπεύθυνη χρήση και στη συνέχεια να δηλώνουν το ακριβές αποτέλεσμα.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο ιατρικός κόσμος της χώρας είναι πρόθυμος να βοηθήσει κάθε πολίτη ή ασθενή, σχετικά με το χρονικό παράθυρο της διάγνωσης, τις οδηγίες ιχνηλάτησης, αυτό-απομόνωσης και τις εξειδικευμένες θεραπευτικές οδηγίες.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος υπογραμμίζει τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την ευρεία χρήση των self tests και επισημαίνει:

– Δεν εξασφαλίζεται η ορθή λήψη του δείγματος από τους πολίτες. Ως συνέπεια αυτού μπορεί να έχουμε ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα, που είναι πιθανό να οδηγήσουν σε εσφαλμένα συμπεράσματα και αύξηση της διασποράς του ιού.

– Η καταγραφή των αποτελεσμάτων από τους πολίτες θα πρέπει να είναι ειλικρινής, ώστε να μην προκύψει εσφαλμένη ή μη ενημέρωση του εθνικού μητρώου covid – 19, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη διασπορά της νόσου.

-Η διαχείριση των μολυσματικών αποβλήτων από τη διαδικασία του αυτοελέγχου, θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της Ε.Ε..

-Η διαχείριση και η επιτήρηση της νόσου COVID-19 μέσω των τεστ διάγνωσης, καθορίζεται από αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, απαιτεί πιστοποιημένο προσωπικό (ιατρούς και νοσηλευτές) και σαφές πλαίσιο προδιαγραφών.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τονίζει ότι η διαδικασία του αυτοελέγχου για να αποδώσει, προϋποθέτει σωστή δειγματοληψία και χρήση των αποτελεσμάτων.

Καλούμε τους πολίτες να αναζητούν ιατρική συμβουλή για όλα τα ανωτέρω.

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Σχόλια (4)

Μ.Χ
|

Μουφα τα σελφ τέστ. Πειράματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Σου λέει κάπου πρέπει να δοκιμαστούν. Να είχαμε να λέγαμε. Βρε πολύ καλά μας κάνει η καλή μας η υπουργός. Βρήκε και χορεύει.

Όταν χάνεται η λογική...
|

@Τι άλλο

Πότε κάνατε τεστ μόνοι σας στο παρελθόν; Ποτέ! Πάντα τις ιατρικές εξετάσεις μας τις κάνουν οι ειδικοί σε εργαστήρια, όχι στο σπίτι μόνοι μας.

Τα self-tests είναι μια σοφιστεία και δεν έχουν την παραμικρή χρησιμότητα. Η λύση είναι στοχευμένα rapid-tests. Αυτά τα λένε οι ειδικοί. Εκτός αν θεωρούμε ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος δεν είναι οι ειδικοί της υγείας.

Βλέπεις γίναμε όλοι ξαφνικά γιατροί και μπορούμε να κρίνουμε...

Τι άλλο ;
|

Όπως σε όλα τα τεστ που γίνονται. Εδώ είναι δωρεάν και εύκολα στη χρήση. Μήπως θέλουν να τους υπογράφουν ότι δε θα κολλάνε κιόλας;

Dim
|

"καθορίζεται από αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, απαιτεί πιστοποιημένο προσωπικό (ιατρούς και νοσηλευτές) και σαφές πλαίσιο προδιαγραφών.":

ΑΣ γελάσουμε: Σκοπός να ανοίξουν όλα για πολιτικούς λόγους.
ΚΑΙ ιχνηλάτιση μέσω τηλεφώνου από όποιον λάχει είναι συνηθέστατα.

Ελάτε στα ειδικά σχολεία να δείτε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ