Στις 10 π.μ. συνεδριάζουν οι εμπειρογνώμονες του υπ. Υγείας για το άνοιγμα των Λυκείων

Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας

07/04/2021

Ενημερώθηκε: 07/04/2021, 13:16

Άκουσε το άρθρο

Στις 10 το πρωί ξεκινά η συνεδρίαση της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου  Υγείας, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να διαμορφωθεί η εισήγηση εάν θα ανοίξουν  τα Λύκεια από τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Η χθεσινή “εκτόξευση” των επιβεβαιωμένων  κρουσμάτων (4.309) έχει προβληματίσει Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους.

Ωστόσο το πλαίσιο που θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής είναι:

Α. Άνοιγμα των  Λυκείων στις 12 Απριλίου

Β. Υποχρεωτικό self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς προκειμένου να συμμετάσχουν  στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Γ. Τήρηση όλως των μέτρων προστασίας (μάσκα κλπ).

Σχόλια (10)

κανονικότητα και στο βάθος εκλογές
|

πρέπει να επανέλθει η κανονικότητα, να ανοίξουν τα σχολεία, να ξεκινήσει ο τουρισμός, να εμβολιαστούμε μέχρι φθινόπωρο και να περάσουμε σε φάση αισιοδοξίας στην οικονομία ώστε να κατέβουμε σε εκλογές για το +4....απλά τα πράγματα τι δεν καταλαβαίνεις???

Ιωάννης
|

Φυσικά θα απαιτήσουν να ανοίξουν και αν δεν πάνε καλά τα πράγματα δεν θα φταίνε αυτοί σε καμία περίπτωση. Θα είναι η επιτροπή που είπε ναι , θα είναι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που δεν κάνουν καλά τα τεστ και δεν τηρούν τα μέτρα. Πάντα γι αυτούς θα φταίει κάποιος άλλος.

και σιγά μην το κάνουν
|

και ποιος εξασφαλίζει ότι το τεστ θα γίνεται η θα γίνεται σωστά και δεν θα γράφουν το χαρτί όπως τους αρέσει. Τους είδα τόσο καιρό στα γήπεδα και στι πλατείες χωρίς μάσκες. Καμία κοινωνική ευθύνη.

Δάσκαλος.
|

Δεν χρειάζεται να ανοίξουν τα λύκεια ή έστω η τρίτη λυκείου. Βέβαια η άριστη κυρία θα κάνει του κεφαλιού της που την έχει πια σιχαθεί όλο το πανελλήνιο και δεν θα ακούσει την επιτροπή ως συνήθως. Νομίζει με τα ψεύτικα τέστ ότι λύθηκε το πρόβλημα. Πώς βρίσκει πάντως τρόπο και κοροϊδεύει τον κόσμο. Μπράβο της σαυτό είναι άριστη.

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

@ΘΑΝΑΣΗΣ
Προσυπογράφω μέχρι κεραίας το ουσιαστικό σας σχόλιο που αποτυπώνει με ακρίβεια τη ζοφερή πραγματικότητα...

ΘΑΝΑΣΗΣ
|

Θα εμφανιστεί λοιπόν ενώπιον της επιτροπής η υπουργός με το γνωστό αλαζονικό ύφος χιλίων καρδιναλίων, κραδαίνοντας τις προ-εισηγήσεις- κατευθυντήριες γραμμές του Σκέρτζου και του Γεραπετρίτη και θα απαιτήσει να ανοίξουν τα σχολεία, με μόνο όπλο τα αμφίβολα σελφ τεστ. Θα επικαλεστεί την ψυχολογία των μαθητών, θα επαναλάβει ότι ο φυσικός χώρος των μαθητών είναι το σχολείο και άλλα τέτοια ωραία λόγια. Τη στιγμή που παίζει με την ψυχολογία των μαθητών και των γονέων τους (τράπεζα θεμάτων, ελάχιστη βάση εισαγωγής και άλλα όμορφα μέτρα που ψήφισε εν μέσω πανδημίας), χωρίζει τους μαθητές σε υγιείς και ασθενείς, τους ασθενείς σε υπεύθυνους και κολαστέους ανεύθυνους μέσω ενός τεστ που πρέπει να διενεργήσουν μόνοι τους (!) υποχρεωτικά. Τη στιγμή που εκεί έξω υπάρχουν 4000+ κρούσματα και γεμάτες εντατικές. Τη στιγμή που δεν έχει φροντίσει να αραιώσει τις τάξεις, να εμβολιάσει τους μεσήλικες εκπαιδευτικούς (κανονικά και όχι με περισσεύματα κατά τύχη)...Και οι ειδικοί πρέπει να δεχτούν τα καπρίτσια της και να σκαρφιστούν επιχειρήματα τύπου Μαγιορκίνη, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα... Και θα πάρει σβάρνα τα κανάλια όλο το σαββατοκύριακο με το γνωστό χαμόγελο, για να διαλαλήσει το έγκλημά της. Και όταν η διασπορά του ιού λόγω σχολείων θα φτάσει στον θεό, η κυβέρνηση θα ρίξει την ευθύνη στους ειδικούς και φυσικά στους πολίτες που δεν έκαναν σωστά το τεστ. Κι εμείς την ανεχόμαστε...

ΜΑΡΙΑ
|

ΠΕΡΙΤΤΗ ΚΑΙ ΑΚΑΙΡΗ!ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΣΗ ΕΠΙΜΟΝΗ ΓΙΑΤΙ;;ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΤ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΜΟΥΦΑ,ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΝΗΚΕ...ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΛΛΟ,ΘΕΕΕΕ ΜΟΥ!!

Noname
|

Με τη συμμετοχή της άριστης

Α
|

Οι συνθήκες είναι οι χειρότερες των τελευταίων μηνών, για να συζητά κανείς στα σοβαρά ν' ανοίξουν τα λύκεια με μόνο επιχείρημα τις επερχόμενες πανελλαδικές και τα προσχήματα, προκειμένου να λέμε ότι κάτι κάναμε. Γιατί θ' αποδειχθεί σύντομα ότι όχι απλώς κάναμε μια τρύπα στο νερό, αλλά επιδεινώσαμε ακόμη παραπάνω την κατάσταση! Τα πολυσυζητημένα self test αναμένεται να προκαλέσουν ένα κομφούζιο και μια στοίβα με ψεύτικες δηλώσεις που ασφαλώς δεν εγγυώνται καμία προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας.
ΥΓ. Ωραία η εικόνα της σχολικής αίθουσας που βάλατε ως προμετωπίδα του θέματος. Μακάρι αυτή να ήταν και η πραγματική εικόνα κάθε σχολικής μας αίθουσας με τόσο αραιά τα θρανία, ώστε να χωράνε 12-14 μαθητές!

ακόμα το ψάχνουν
|

όταν πάρεις ένα τεστ, το κάνεις και βγει άκυρο...αποδεδειγμένα (χωρίς να φταις) δεν θα έπρεπε να δικαιούσαι και δεύτερο??? Είτε εκπαιδευτικός είτε μαθητής δεν θα μπορείς να πάρεις άλλο και επομένως δεν θα μπορείς να πας σχολείο.
Εφόσον δεν υπάρχει απάντηση σε κάτι τόσο απλό, φανταστείτε τι θα δούμε από βδομάδα, ακύρωση από την πικρή πραγματικότηταλλλλ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ