Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ορίστηκε Κεντρική Επιστημονική Επιτροπή για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Πρόεδρος ορίστηκε ο καθηγητής του Παν. Πειραιά Νικόλαος Γεωργόπουλος
Δημοσίευση: 07/04/2021
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Συγκροτήθηκε,με απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως  η Κεντρική  Επιστημονική  Επιτροπή  (Κ.Ε.Ε.), η οποία υποστηρίζει επιστημονικά τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας (Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ. & Ν.), καθώς και το Κεντρικό Συμβούλιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Κ.Σ.Ε.Ε.Κ.), ως εξής:

1) Ο Νικόλαος Γεωργόπουλος του Βασιλείου, Καθηγητής Α.Ε.Ι., Πρόεδρος του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ως Πρόεδρος, με αναπληρωτή τον Ελευθέριο Δροσινό του Χαράλαμπου, Καθηγητή Α.Ε.Ι., Πρόεδρο του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

2) Ο Αθανάσιος Κατσής του Κωνσταντίνου, Καθηγητής Α.Ε.Ι., Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,  ως Εμπειρογνώμονας σε θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, με αναπληρωτή τον Πέτρο Καλαντώνη του Γρηγορίου, Αναπληρωτή Καθηγητή Α.Ε.Ι., Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

3) Ο Λουκάς Ζαχείλας του Νικολάου, Επικεφαλής Το- μέα Συστημάτων και Θεσμών - Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης-CEDEFOP,  ως Εμπειρογνώμονας σε θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, με αναπληρωτή τον Δημήτριο Μπαμπίλη του Ιωάννη, Σύμβουλου Α’ του Αυτοτελούς Επιστημονικού Γραφείου Συμβούλων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.).

4) Ο Ευστάθιος Ζωγόπουλος του Αθανασίου, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Μηχανολόγων Π.Ε. 82 στο 1ο ΠΕΚΕΣ Αττικής,  με αναπληρωτή τον Αντώνιο Σπανό του Εμμανουήλ, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Π.Ε. 80 στο ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας.

5) Η Βενετία Καπαχτσή του Κωνσταντίνου, Εκπαιδευτικός Π.Ε. 06, Διευθύντρια Γυμνασίου Πανοράματος Θεσσαλονίκης, ως εκπαιδευτικός αυξημένων προσόντων, με εμπειρία σε θέσεις ευθύνης και με εξειδίκευση στην εκ-παιδευτική διοίκηση και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου, με  με αναπληρώτρια την Ελισσάβετ Μερκούρη του Αθανασίου, Εκπαιδευτικό Π.Ε. 79.01- Π.Ε. 02, Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Κορωπίου.

6) Η Όλγα Καφετζοπούλου του Εμμανουήλ, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης της Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.& Ν., με αναπληρώτρια τη Βασιλική Νικολοπούλου του Βασι- λείου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Επικοινωνίας της Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.& Ν..

7) Ο Ιωάννης Καπουτσής του Αθανασίου, Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Προϊστάμενος του Τμήματος Α’ Σπουδών και Εφαρμογής Προγραμμάτων Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαί- δευσης της παραπάνω Διεύθυνσης.

8) Η Ιωάννα Λυτρίβη του Δημητρίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), με αναπληρώτρια την Μαρία Κοσμέτου του Βασιλείου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αδειοδότησης Παρόχων Δια Βίου Μάθησης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π..

9) Ο Ιωάννης Αντωνίου του Βασιλείου, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.),  με αναπληρωτή τον Αναστάσιο Εμβαλωτή του Χρήστου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η θητεία των μελών του Συμβουλίου είναι τριετής.

Σχόλια (3)

 
Επιστημονική επιτροπη
08 Απρ 2021 21:16

Λυπάμαι που δεν μπορώ να κατανοήσω τα δυο παραπανω σχόλια αλλά θέλω να κάνω δυο παρατηρήσεις.Πρωτον το θέμα έχει μπει σε λάθος πεδίο καθώς δεν αφορά στην τριτοβάθμια αλλά στη δευτεροβάθμια επαγγελματική ΕΕΚ.Δευτερον ορισμένα από τα ονόματα που απαρτίζουν την επιτροπή,όχι οι πανεπιστημιακοί που δεν τους ξέρω,είναι άριστοι γνωστές με τεράστια εμπειρία στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης - μαθητείας που χαίρουν τον σεβασμό αντικειμενικά και χωρίς κομματική ταυτότητα.Ως εκ τούτου εκ πρώτης όψεως η επιλογή δείχνει άκρως επιτυχημένη.Στηννπραξη βέβαια ιδωμέν.

 
και μετα ξυπνήσατε που λεει και το τραγούδι
08 Απρ 2021 13:52

ωραια τα πιάσαμε τα λεφτα μας, τώρα θα διορθωθούνε τα επαγγελματικά δικαιωματα λυκειου, τα πτυχια θα αποκτησουν αξια, δεν θα οδηγούμαστε μετα απο 3,5 χρόνια ΙΕΚ ανεργία, η πιστοποίηση θα σε αναγνωρίζει ως εξειδικευμένο στο επάγγελμα που πήρες τον τίτλο..

 
τρία έτη
07 Απρ 2021 14:44

είναι ΠΟΛΛΑ : για διευθυντές, στελέχη , συμβούλους, επιτροπές. ολοκληρωμένες προτάσεις και ταχύτητα. επισπεύσατε στο μαρούσι τις διαδικασίες , είστε πίσω και θα κάνετε και βλακείες πάλι με ηλίθιους αποκλεισμούς. ΑΡΓΕΙΤΕ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ