Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Εισήγηση-απόφαση: Ανοίγουν τα Λύκεια από τη Δευτέρα-Στις 6 μ.μ. οι ανακοινώσεις από τη Ν. Κεραμέως

Το esos θα συνδεθεί διαδικτυακά για να παρακολουθήσετε ζωντανά τις ανακοινώσεις.
Δημοσίευση: 07/04/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υιοθετήθηκε από την Επιτροπή  εμπειρογνωμόνων του υπουργείου  Υγείας, η εισήγηση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως να απαναλειτουργήσουν  δια ζώσης  τα Λύκεια   από  τη Δευτέρα 12 Απριλίου , με υποχρεωτικά self tests για μαθητές και εκπαιδευτικούς .

Στις 6 το απόγευμα η υπουργός Παιδείας θα κάνει και  επίσημα την ανακοίνωση επαναλειτουργίας των Λυκείων.

Επίσης αναμένεται εντός της ημέρας να εκδοθεί   και η Κοινή Υπουργική απόφαση για  τα υποχρεωτικά self tests.

Το esos θα συνδεθεί διαδικτυακά , στις 6 το απόγευμα,  για να παρακολουθήσετε ζωντανά τις ανακοινώσεις.

self test μαθητών: Οι δηλώσεις- βεβαιώσεις, που  θα επιδεικνύονται από μαθητές και εκπαιδευτικούς σε έντυπη μορφή

Κοινή Υπουργική Απόφαση θα εκδοθεί σήμερα   η οποία θα ορίζει τις διαδικασίες των υποχρεωτικών self test των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos τις  δηλώσεις- βεβαιώσεις εφόσον το τεστ διαγνώστηκε αρνητικό οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα τις φέρουν μαζί τους, καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, σε έντυπη  μορφή και απλά θα τις επιδεικνύουν όταν τους ζητηθεί από τους υπεύθυνους του σχολείου.

Το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα κάνει ο γονιός που δεν διαθέτει εκτυπωτή στο σπίτι;

Στην περίπτωση αυτή η μοναδική λύση , την οποία είναι αναγκαίο α υιοθετήσει το υπουργείο, είναι  να δώσει τη δυνατότητα  στους γονείς να γράφουν την βεβαίωση σε μια λευκή κόλα χαρτί.

Οι  δύο περιπτώσεις  να στέλνονται ηλεκτρονικά στον Διευθυντή του Σχολείου ή να  επιδεικνύονται ηλεκτρονικά έχουν  απορριφθεί (σ.σ. στην μεν πρώτη περίπτωση λόγω προσωπικών δεδομένων και στη δεύτερη επειδή απαγορεύεται οι μαθητές να φέρουν στο σχολείο ηλεκτρονικές συσκευές).

Στο μεταξύ αύριο  Τετάρτη θα συνεδριάσει   η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εισηγηθεί εάν τελικά μπορούν να επαναλειτουργήσουν μόνο τα Λύκεια  δια ζώσης από την  Δευτέρα 12 Απριλίου.

Οι διαδικασίες για τα self test

Αποκλεισμός μαθητών:  Στους  μαθητές οι οποίοι δεν θα φέρουν μαζί τους  τη δήλωση  θα αποκλείεται η είσοδος τους  στην αίθουσα , ενώ δεν θα κάνουν ούτε τηλεκπαίδευση.

Προμήθεια των self test:  Οι γονείς θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα self test για τα παιδιά τους από τα Φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους  τα self test  που τους αναλογούν.

24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων:  Το τεστ θα πραγματοποιείται στο σπίτι από 24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων και το αποτέλεσμά του θα δηλώνεται σε σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα .

Ο γονέας ή κηδεμόνας θα πρέπει να εκτυπώσει και να υπογράψει τη σχετική βεβαίωση-δήλωση:  Στην περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος ο γονέας ή κηδεμόνας θα πρέπει να εκτυπώσει και να υπογράψει τη σχετική βεβαίωση, την οποία θα φέρει μαζί του ο μαθητής σε έντυπη   μορφή, καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και θα την επιδεικνύει στον εκπαιδευτικό της τάξης που είναι επιφορτισμένος με το παρουσιολόγιο.

Δεύτερο self test  αντιγόνου για τους θετικούς: Όσοι μαθητές προκύπτουν θετικοί θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να κάνουν  ένα δεύτερο self test  αντιγόνου δωρεάν σε δημόσια δομή. Η λίστα των δομών θα αναγράφεται στο σχετικό ιστότοπο προκειμένου να δικαιολογηθεί η απουσία από το σχολείο.

Δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα: Όσοι μαθητές δεν φέρουν μαζί τους τη βεβαίωση-δήλωση  δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα ούτε θα υπάρχει δυνατότητα τηλεκπαίδευσης.

Τι θα ισχύσει για τους μαθητές που θα τεθούν σε καραντίνα εάν το self test είναι θετικό

Ταυτόχρονη  τηλεκπαίδευση με την τάξη του   ή συμμετοχή σε διαδικτυακό τμήμα  προβλέπεται από το υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές που θα τεθούν σε καραντίνα λόγω θετικού self test και δεν θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα δια ζώσης.

Η συμμετοχή αυτών των μαθητών  στα εξ αποστάσεως μαθήματα  δεν θα είναι υποχρεωτική και κατά συνέπεια δεν θα καταχωρούνται απουσίες.

Ειδικότερα,  μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2020-2021 και εφόσον παραμένει ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι σχολικές μονάδες της Π/θμιας και της Δ/θμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές/τριες, που δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία, την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η διάρκεια του εξ αποστάσεως μαθήματος συνιστάται να είναι από 30 έως και 45 λεπτά, ενώ ο αριθμός μαθητών/τριών δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το μέγιστο αριθμό φυσικού τμήματος που προβλέπεται στις κείμενες διατάξεις.

Η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα  παρέχεται στους μαθητές που  νοσούν οι ίδιοι από κορωνοϊό COVID-19 ή έχουν υποβληθεί σε μοριακή διαγνωστική εξέταση για τον κορωνοϊό COVID-19 και για όσο χρόνο αναμένουν την έκδοση του αποτελέσματος.

Στους μαθητές/τριες της περίπτωσης αυτής, παρέχεται ταυτόχρονη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υπό τη μορφή ταυτόχρονης διδασκαλίας σε μαθητές/τριες, οι οποίοι συμμετέχουν στο μάθημα με φυσική παρουσία και σε μαθητές/τριες οι οποίοι δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία. Το πρόγραμμα της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καθορίζεται από τον/την Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας σε συνεργασία με τον οικείο Σύλλογο Διδασκόντων, με ανάλογη τήρηση των εκάστοτε ισχυουσών οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η συγκρότηση των διαδικτυακών τμημάτων πραγματοποιείται με την ακόλουθη διαδικασία: Ο Διευθυντής/ντρια της σχολικής μονάδας ενημερώνει τον οικείο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού διαδικτυακού τμήματος που θα απαρτίζεται είτε από μαθητές μόνο της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας είτε διαφορετικών σχολικών μονάδων, ανά τάξη και ανά μάθημα.

Τα διαδικτυακά τμήματα συγκροτούνται με απόφαση:

(i) του οικείου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον αφορούν μόνο σε μαθητές της οικείας Διεύθυνσης,

(ii) του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον αφορούν σε μαθητές που ανήκουν σε περισσότερες από μία Διεύθυνση Εκπαίδευσης, και

(iii) της Γενικής Γραμματέως Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, εφόσον αφορούν σε μαθητές που ανήκουν σε περισσότερες από μία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Στις σχολικές μονάδες ιδιωτικής εκπαίδευσης, τα διαδικτυακά τμήματα συγκροτούνται και λειτουργούν με απόφαση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας, η οποία κοινοποιείται στον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Την ομαλή λειτουργία των διαδικτυακών τμημάτων και τον γενικότερο συντονισμό εφαρμογής αυτών αναλαμβάνει ο έχων συγκροτήσει τα εν λόγω τμήματα.
Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι εφικτή η δημιουργία διαδικτυακού τμήματος σε οποιοδήποτε επίπεδο, ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων, οφείλει να διασφαλίσει ότι θα παρέχεται ταυτόχρονη σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία στους μαθητές/τριες οι οποίοι δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία.

Σχόλια (50)

 
Δημήτριος
10 Απρ 2021 00:32

Τελικά δεν εξηγείται διαφορετικά...
Κεραμέως και Μητσοτάκης θέλουν να γράψουν ιστορία σ΄αυτή τη χώρα, ως νέοι δικτάκτορες. Μόνο που φαίνεται να έχουν ξεχάσει, πως τελειώνει πάντα μια τέτοια ιστορία για τους "πρωταγωνιστές" της.

 
Κλεοπάτρα
08 Απρ 2021 16:24

Όλο αυτό που γίνεται δεν έχει καμία λογική και δε μπορώ να καταλάβω γιατί τώρα που είμαστε στην έξαψη της πανδημίας κι έχουμε τα περισσότερα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας. Επίσης πολλά παιδιά έχουν στον σπίτι ανθρώπους με χρόνια υποκείμενα νοσήματα. Κιόλας η Γ λυκείου δε θα πατήσει καν στο σχολείο γιατί κάνουν φροντιστήρια και δεν περιμένει κανείς από το σχολείο.

 
Γονέας Μαθητή α γυμνασίου
07 Απρ 2021 21:15

Η χρονιά έχει ΤΕΛΙΟΣΕΙ τα παιδιά και του γυμνασίου και του Λυκείου ΔΕΝ έχουν κάνει ΚΑΘΌΛΟΥ μάθημα το πολύ δύο μήνες το γυμνάσιο και ούτε ένα το λύκειο απορώ πόσο βάρος κρατάνε αυτά τα παιδιά θα δώσουν εξετάσεις ΓΙΑΤΊ? έχουνε μάθει κάτι ? Και ακόμα παραπάνω το γυμνάσιο που αν δώσουν εξετάσεις εγώ απορώ γιατί είσαι υπουργός που τα παιδιά του γυμνασίου είναι πιο νέα από του Λυκείου και αποσπουνταν συνέχεια το μυαλό τους από το μάθημα !εξετάσεις ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΔΏΣΟΥΝ εντάξει τα λύκεια το καταλαβενω γιατί είναι οι πιο σημαντικές τάξεις αλλά το γυμνάσιο ΓΙΑΤΊ? εγώ πρωσοπικα μέχρι τώρα σύμφωνω σε αυτά που έκανε η Κ.Ν. Κεραμεως γιατί τα πέτυχε αλλά θα πρέπει να συνεχίσει έτσι για το καλό της Ελλάδας !
Σας έχω εμπιστοσύνη Κ. Κεραμεως εύχομαι να ακούτε την Πολιτεία...!

 
ΜΑΡΙΑ
07 Απρ 2021 20:11

Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΗ Β ΛΥΚΕΙΟΥ. ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. 6 ΜΗΝΕΣ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ( ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΗΡΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ). ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

 
Άρης
07 Απρ 2021 19:44

Μέχρι τώρα εισηγείτο η επιτροπή και αποφάσιζε η κυβέρνηση. Τώρα εισηγείται η υπουργός και αποφασίζει η επιτροπή!!
ΥΓ. Πώς γίνεται, κύριοι λοιμωξιολόγοι, σε νομούς που δεν επιτρέπετε να ανοίξει το μαγαζάκι του ο ψιλικατζής, να ανοίγετε σχολεία με αίθουσες των 27 μαθητών;
Όποιος μου απαντήσει πειστικά κερδίζει αυτοδιαγνωστικό τεστ, αμφιβόλου - πάντα -αξιοπιστίας.

 
Πολίτης
07 Απρ 2021 18:53

@Δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων@. Αυτός που ζητάτε να την αντικαταστήσει είναι ο ίδιος που την έχει εγκαταστήσει εκεί και δεν την κουνάει μέχρι να ολοκληρώσει το σχέδιο. Να τους χαιρόμαστε!

 
Μαθητής
07 Απρ 2021 18:47

Μας ανοίγουν 2 εβδομάδες στης οποίες γραφουμε 3 διαγωνισματα την πρωτη και αλλά 3 την άλλη , λένε για μέτρα αλλα αγνωούν τα λεωφορία στα οποια ο συνοστισμός ειναι μεγάλος και ότι αρκετοί γονείς θα πουν ψέματα ότι τα τεστ ήταν αρνητικά ώστε να μην μπουν καραντίνα, η χρονια σε εισαγωγικά τελείωσε οπότε για πιο λογο να κινδυνεύσουν τόσοι μαθητές και κυρίως οι μαθητές της Γ λυκείου που δίνουν κα πανελλήνιες, αχ βοθα μας παναγία από αυτήν την υποτηθέμενη υπουργό.

 
Μητέρα μαθητή Α' Λυκείου
07 Απρ 2021 18:42

Να θυμίσω ότι πριν 2 χρόνια δόθηκε "χάρη" στις απουσίες λόγω του ιού της γρίπης που αποδεκάτιζε τα τμήματα. Τουλάχιστον να δοθεί αυτή η ευχέρεια και τώρα με τον κορονοιό γιατί μάλλον θα γίνουν πολλές οι απουσίες.

 
Δευτεροβάθμια
07 Απρ 2021 18:06

Οι μαθητές της Γ λυκείου δεν θα πατήσουν το πόδι τους. Οι υπόλοιποι της Α και Β μετά από τόσο καιρό χωρίς τους συμμαθητές τους, θα είναι (και πολύ λογικό και αναμενόμενο) μέσα στην τρελή χαρά και στην απροσεξία για μέτρα προστασίας. 25 και 27 μαθητές μέσα σε αίθουσες που "χωράνε επιδημιολογικά" 8 ή 10 μαθητές. Χαρτιά "υπογεγραμμένα" (μετά απο τα σελφ τεστ) αμφίβολης αξίας. Είναι πλέον δημόσιος κίνδυνος όλο αυτό. Είναι επικίνδυνη αυτή η γυναίκα πλέον

 
@αστείοι είστε
07 Απρ 2021 17:50

αυτά σε αυτούς που παλαμοκροτάς ! υστερόγραφο : τη μπιφτέκα την καταβροχθίσαμε , άι πάγαινε εσύ να πάρεις τηλέφωνο την υπουργό να τη συγχαρείς (μέιλ δεν έχετε και όλο τηλέφωνα την παίρνετε

 
Μαθήτρια
07 Απρ 2021 17:50

Αλήθεια κυρία Κεραμεως σκεφτήκατε ποτέ πως είναι να έχεις τον έναν γονιό σου στην εντατική και να αγωνιάς για τον άλλον αν του μεταφέρεις τον ιό στο σπίτι;Τι άνθρωπος είστε ειλικρινά.Ντρεπομαι που ζω σε αυτήν την χώρα με ανθρώπους που το μόνο που κάνουν είναι να μην σκέφτονται.Και μετά μιλάτε για παιδεία.

 
Γιώργος Φ
07 Απρ 2021 17:49

Όλα τα παιδιά σχολείο κανονικά....άμα είναι άρρωστα να κάθονται σπίτι μέχρι να γίνουν καλά με δήλωση του γονέα....όποιοι θέλουν ας κάνουν τέστ....δεν έχουν αξία.... Κυριακή αρνητικό Δευτέρα κολλάει ....μέχρι την άλλη Δευτέρα που ξανακάνει έχει κολλήσει οικογένεια συμμαθητές κλπ...όσο για βεβαίωση όλοι κανονικά θα δίνουμε μια να πάει το παιδί μας σχολείο.....όλα καλά λοιπόν....τα του υπουργείου τα βλέπω Γελοιοτητες.....

 
Μαθήτρια
07 Απρ 2021 17:46

Αλήθεια κυρία Κεραμεως σκεφτήκατε ποτέ πως είναι να έχεις τον έναν γονιό σου στην εντατική και να αγωνιάς για τον άλλον αν του μεταφέρεις τον ιό στο σπίτι;Τι άνθρωπος είστε ειλικρινά.Ντρεπομαι που ζω σε αυτήν την χώρα με ανθρώπους που το μόνο που κάνουν είναι να μην σκέφτονται.Και μετά μιλάτε για παιδεία.

 
foros1
07 Απρ 2021 17:33

Αλλο ενα αχρηστο ρισκο, δυο εβδομαδες πριν το Πασχα, για να ικανοποιηθει η εμμονη της υπουργου.
Αραγε ποιο θα ειναι το τιμημα σε λιγες εβδομαδες για την κοινωνια?

 
Μαρια
07 Απρ 2021 17:10

Τί θα κερδίσουν τα παιδιά; Διαγωνίσματα και θα φορτωθούν και τις ευθύνες ότι δεν διάβαζαν, δεν πρόσεχαν, δεν...σε ένα περιβάλλον που ήταν τέλειο. Θα φέρουν και τον ιό στα σπίτια μας και πασχαλιατικα θα είμαστε στον εγκλεισμό.

 
Γιώργος
07 Απρ 2021 17:09

α) δεν ξέρουμε τι θα γίνει στις πανελλήνιες αν βγει θετικό
β) μάλλον θα υπάρξουν πολλά ψευδώς θετικά για να μην πάνε σχολείο και κολλήσουν ή για να κερδίσουν χρόνο διαβάσματος.

 
Γελοίοι
07 Απρ 2021 17:03

@ Αστείοι είστε όλοι07 Απρ 2021 16:58
Το ποιος είναι αστείος μη το συζητήσουμε καλύτερα. Σκέψου πόσο αστείοι είναι κάποιοι που ανακοινώνουν το άνοιγμα των σχολείων και μετά βάζουν την επιτροπή των "ειδικών" να συνεδριάσει για το άνοιγμα των σχολείων!!!!

 
Εκπαιδευτικος
07 Απρ 2021 17:01

Ανοίξτε κ τα Γυμνάσια ή καθόλου! Εμείς που συμπληρώνουμε ωράριο σε Λύκεια κ Γυμνάσια την ίδια μέρα, τι θα κάνουμε; θα διακτινιστουμε; επίσης πολλά σχολεία, λύκεια και Γυμνάσια συστεγαζονται κ οι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν ωράριο κ στα 2!Τι θα γίνει ειδικά στην επαρχία που οι συνάδελφοι καλύπτουν διαφορετικά σχολεία σε διαφορετικές ακόμα πόλεις; αυτό το πράγμα το υπουργείο δεν το γνωρίζει; Η ΟΛΜΕ γτ δεν προστατεύει τους καθηγητές της; το αυτονόητο λέμε!

 
Αστείοι είστε όλοι
07 Απρ 2021 16:58

Κάθε μέρα όλοι μας πρήξετε να ανοίξουν λιανεμπόριο, να ανοίξει το ένα να ανοίξει το άλλο και τώρα όλοι είστε γιατί να μας ανοίγουν με 5000 κρούσματα και δεν υπάρχει λογική και όλο αηδίες.. ΕΛΕΟΣ πια !!!εάν θέλατε να μην λέγατε πως δεν αντέχετε άλλο και θέλετε να ανοίξουμε και τώρα που σας ανοίγουν γυρίζετε την μπιφτέκα !!

 
Αντισυνταγματικότητα
07 Απρ 2021 16:48

Ποιος δίνει το δικαίωμα στους υπουργούς να θέτουν προϋποθέσεις στην υποχρεωτική εκπαίδευση Μήπως η ιατρικές πράξεις υπό την άσκηση βίας καταλύουν Σύνταγμα και διεθνείς συμβάσεις??? Θα ξυπνήσουμε πότε ??

 
Μπούας
07 Απρ 2021 16:44

Μια εμμονική Υπουργός που χτυπάει τα χέρια της και υψώνει τη φωνή της στους λοιμοξιολόγους της επιτροπής για να περάσει με τη <<βία>> ό,τι θέλει οδηγεί γονείς και μαθητές με τις αποφάσεις της στο χείλος του γκρεμού και την παιδεία σε υγειονομική καταστροφή!!!

 
Ντινα
07 Απρ 2021 16:40

Ότι και λέει ο καθένας, η υπουργός κάνει ότι θέλει. Αφού δεν τις κλείνει κανένας το στόμα.

 
Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις
07 Απρ 2021 16:40

Τα Γυμνάσια με Λυκειακές Τάξεις θα λειτουργήσουν μαζί με τα λύκεια? Ρωτώ διότι στα συγκεκριμένα σχολεία οι γυμνασιακές τάξεις δεν λειτούργησαν όταν έκλεισαν αποκλειστικά τα λύκεια

 
@δφφ
07 Απρ 2021 16:35

Η πρόταση "οι γονείς δεν θέλουν να κάνουν στα αλήθεια τα παιδια τους το τεστ από φόβο πως αν βγει θετικό θα μπουν σε καραντίνα " καθρεφτίζει τη συμπεριφορά πολλά συμπολιτών μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είναι οι άνθρωποι που θα πούνε όχι σε όλα τα μέτρα. Οχι στη μάσκα ,όχι στον εγκλεισμό , όχι στο εμβόλιο ,όχι και στα τεστ. Κατά τη γνώμη είναι άνθρωποι ανεύθυνοι, φυγοπονοι, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην ξεβολευτουν . Δεν τηρούν κανένα μέτρο και γκρινιάζουν ολη μέτρα για τα μέτρα
Σου λέει ο αλλος/η "αν νιώθω καλά γιατί να κάνω τεστ ?Αφού είμαι υγιής Δεν έχω κάτι ". Εχει μία δυο μέρες συμπτώματα και γυρίζει κανονικά ανενόχλητος/η πίσω στο σχολείο, στη δουλειά κλπ και κολλάει όλο τον κόσμο. Εδώ μέσα διάβασα ότι μαθητές με ολόκληρη την οικογένειά τους να νοσεί πήγαιναν κανονικά σχολείο (?????,,) .
Σχετικά με τα τεστ
Όποιος είναι θετικός , δεν θα έρθει σχολείο θα καθίσει σπίτι του Γιατί, το προηγούμενο διάστημα (που το σχολείο ήταν ανοιχτό ) ισχύει κ ατι διαφορετικό ? Όποιος ήταν θετικός δεν όφειλε να κάτσει σπίτι του ? Δεν είχαμε μαθητές που νοσούσε η οικογένειά τους ή και οι ίδιοι και μπήκαν σε καραντίνα? Ποιος του στοχοποίησε? Κανένας φυσικά
Το πρόβλημα μας είναι η ρετσινια?
Μήπως πρέπει να είναι η υπερμεταδοση ?

 
Γεώργιος
07 Απρ 2021 16:34

Έχουν πάει σίγουρα σχολείο;

 
Δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων
07 Απρ 2021 16:32

Απίστευτη εμμονή! Κάποιος να την αντικαταστήσει άμεσα. Μόνο και μόνο για να δικαιολογηθούν τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων βάζει σε κίνδυνο όλη τη χώρα!!

 
Μ.Χ
07 Απρ 2021 16:31

Μα τι εμμονικη αυτή η κυρία. Τίποτα δεν καταλαβαίνει. Μα πώς θα δοκιμάσει αυτά τα χαζό τέστ; Βρήκε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 
Μελίτακας ο Α΄
07 Απρ 2021 16:31

@mhtsos
Για σιγουριά, βάλε στο GPS το στίγμα του σχολείου...

 
Ρουλα
07 Απρ 2021 16:31

Η χρονιά έχει χαθεί...τι προσπαθεί να σώσει η κυρία υπουργός;την καρέκλα της;!εδώ θα μου πείτε αποφάσισε σε μια νύχτα τηλεκπαίδευση χωρίς υποδομές και χωρίς την ανάλογη εκπαίδευση.... και αντί να βρει λύση για αυτό προτιμά να γεμίσει τα νοσοκομεία και με μαθητές...... μπράβο.... συνεχίστε το υπέροχο έργο σάς...

 
Κώστας
07 Απρ 2021 16:27

Με το συνωστισμό στα λεωφορεία κατά την προσέλευση και κατά την αποχώρηση;Με την εφηβική άγνοια κινδύνου;Με μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες;Μέγιστο λάθος που θα κοστησει ζωές!!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ