Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΟΛΜΕ για άνοιγμα σχολείων: Δεν είμαστε αναλώσιμοι!

Να μη γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις σε Γυμνάσιο και Λύκειο
Δημοσίευση: 08/04/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Ο κίνδυνος που ελλοχεύει από μία εκ νέου επαναλειτουργία των σχολείων, χωρίς να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, είναι τεράστιος τόσο για την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και για την κοινωνία συνολικά» τονίζει σε ανακοινωθέν η ΟΛΜΕ και προτείνει:

  • Άμεσα επαναλαμβανόμενα τεστ, τουλάχιστον ανά εβδομάδα σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
  • Προτεραιότητα των εκπαιδευτικών και όσων εμπλέκονται με την εκπαιδευτική διαδικασία στον εμβολιασμό, υλοποίηση του σχεδίου από σήμερα.
  • Μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη, με μέγιστο αριθμό 15 μαθητές/τμήμα.
  • Δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, κατά την οποία αποφασίστηκε το άνοιγμα των λυκείων.
  • Άμεσα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών για τις τεράστιες ελλείψεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
  • Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και του νέου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια.
  • Να μη γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις σε Γυμνάσιο και Λύκειο.

Παράλληλα η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε το ακόλουθο πλαίσιο δράσεων:

•    Στις 14 Απριλίου 2021, πανελλαδική μέρα δράσης για τα σχολεία, προχωράμε σε ανοιχτές συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συσκέψεις, συνεντεύξεις τύπου και άλλες μορφές.  Στην Αθήνα διοργανώνουμε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 6.30 στα Προπύλαια.

•    Στις 15 Απριλίου 2021 η ΟΛΜΕ στηρίζει και συμμετέχει στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όσες πόλεις  διοργανώνονται από τους φοιτητικούς συλλόγους    απαιτώντας να παρθούν μέτρα για ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία και οι σχολές, ενάντια στο νόμο που μειώνει τον αριθμό των εισακτέων και επιβάλλει την αστυνομία στα πανεπιστήμια.

•    Οι ΕΛΜΕ να οργανώσουν πολύμορφες τοπικές μαζικές δράσεις: συσκέψεις με εκπαιδευτικούς – μαθητές - Συλλόγους Γονέων στα σχολεία, παραστάσεις σε τοπικό επίπεδο στους Δήμους και στις ΔΔΕ το διάστημα 12-23 Απρίλη προτάσσοντας τα αιτήματα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

•    Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και την ηγεσία των πολιτικών κομμάτων.

•    Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα επιδιώξει άμεσα κοινή συνάντηση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών.

•    Καλούμε τις ΕΛΜΕ να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα (συνεντεύξεις, εκδηλώσεις, συσκέψεις με συλλόγους Γονέων κλπ) για την ενημέρωση των συναδέλφων και της τοπικής κοινωνίας.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

 Ένα χρόνο τώρα βιώνουμε τα τραγικά αποτελέσματα της αναποτελεσματικής διαχείρισης της πανδημίας στη ζωή, την υγεία,  τη μόρφωση και συνολικά στα δικαιώματά μας.
    Η πανδημία συνεχίζει και καλπάζει χωρίς φρένο. Η κυβέρνηση με τις αλλεπάλληλες παλινωδίες, τις αλληλοαναιρούμενες οδηγίες,    τα συνεχή «άνοιξε - κλείσε»,  τα lockdown πάνω στα lockdown και τη μη λήψη ουσιαστικών μέτρων έχει περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο σε όλους τους τομείς.
Η ανύπαρκτη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η πολιτική διάλυσης του ΕΣΥ ,ο χλευασμός απέναντι  στις προτάσεις για περιορισμό του συνωστισμού στα ΜΜΜ και για αύξηση δρομολογίων,  το γεγονός ότι δεν επιβάλλονται τα αναγκαία μέτρα στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, αφήνοντας ασύδοτους τους εργοδότες, το γεγονός ότι δεν υπάρχουν μέτρα προστασίας στα στρατόπεδα και στους προσφυγικούς  καταυλισμούς, η εγκατάλειψη των δημοσίων αγαθών, μας δείχνουν και τον  λόγο για τον οποίο βρισκόμαστε σε αυτήν την τραγική κατάσταση.
Η πολιτική της κυβέρνησης εδώ και έναν χρόνο κινείται αταλάντευτα στις ράγες του αντιδραστικού δόγματος της «ατομικής ευθύνης», της καταστολής και αστυνομοκρατίας, ενοχοποιώντας  τον λαό και τη νεολαία για τα δεινά και την αύξηση κρουσμάτων από τον covid 19.  
    Ειδικά στην εκπαίδευση, αντί το ΥΠΑΙΘ να θέσει ως προτεραιότητα την υποστήριξη των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών σε όλα τα επίπεδα (παιδαγωγικό, διδακτικό, ηθικό - ψυχολογικό), έβαλε ως προτεραιότητα τη διεξαγωγή των εξ αποστάσεως διαγωνισμάτων, την υποχρεωτική κατάθεση βαθμολογίας, την αξιολόγηση, την τράπεζα θεμάτων, την υποχρεωτική διεξαγωγή της ψηφοφορίας για τα υπηρεσιακά συμβούλια με ηλεκτρονική κάλπη, τον διορισμό χωρίς διαδικασίες των ημετέρων στελεχών εκπαίδευσης και άλλα πολλά που δείχνουν όχι μόνο κουλτούρα αυταρχισμού και αυθαιρεσίας αλλά και πλήρη άγνοια της τρέχουσας “ζώσας” εκπαιδευτικής πραγματικότητας.
    Αντί να λάβει ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, έστειλε  ακατάλληλες μάσκες και  παγουρίνο, έδωσε οδηγίες για ανοικτά παράθυρα μέσα στο χειμώνα, χωρίς καμία επιπλέον χρηματοδότηση για θέρμανση, άφησε τα ειδικά σχολεία ανοικτά σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας  χωρίς καμία προστασία, αρνήθηκε να υλοποιήσει όλες τις προτάσεις που επανειλημμένα κατέθεσαν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές και αξιοποίησε την πανδημία ως «ευκαιρία» για να νομοθετήσει σκληρά αντιεκπαιδευτικά μέτρα (τράπεζα θεμάτων, ισοτιμία κολεγίων-ΑΕΙ, αξιολόγηση, τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών, επαγγελματική εκπαίδευση,  αστυνομία στα πανεπιστήμια, αύξηση των προτύπων  κ.α.).
Δεν πήρε κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων από την αρχή της χρονιάς, με αποτέλεσμα να κλείσουν όλα τα σχολεία στις αρχές Νοέμβρη και αρκετά από αυτά να παραμένουν κλειστά για πέντε συνεχόμενους μήνες από τότε . Το Νοέμβριο τα σχολεία έκλεισαν με τα κρούσματα να κυμαίνονται γύρω στις 2.000 ημερησίως και τώρα το ΥΠΑΙΘ προσπαθεί πάση θυσία να τα ανοίξει, πιέζοντας την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, παρότι τα κρούσματα ξεπερνούν πλέον τις 4000, με τους ειδικούς να προβλέπουν ακόμα περισσότερα τις επόμενες ημέρες.
     Το μόνο «μέτρο» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι το self-test. Για μια  ακόμα φορά η κυβέρνηση μεταφέρει τις δικές της ευθύνες στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και κουνάει το δάχτυλο περί υποχρεωτικότητας και υπεύθυνων δηλώσεων. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η χρήση των self tests δεν αποτελεί τη λύση για την καταπολέμηση της πανδημίας, καθώς δεν εξασφαλίζεται η ορθή λήψη του δείγματος από τους πολίτες. Ως συνέπεια αυτού μπορεί να έχουμε ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα, που είναι πιθανό να οδηγήσουν σε εσφαλμένα συμπεράσματα και αύξηση της διασποράς του ιού.
    Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση εμπαίζει για ακόμα μία φορά τους εκπαιδευτικούς με το ζήτημα του εμβολιασμού. Στα Ειδικά Σχολεία, αν και λειτουργούν κανονικά, ελάχιστοι εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί, ενώ στη Γενική Εκπαίδευση η πρόβλεψη της κυβέρνησης για παροχή μόνο των αδιάθετων εμβολίων σε εκπαιδευτικούς σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να είναι εμβολιασμένοι οι εκπαιδευτικοί εγκαίρως, πριν το άνοιγμα των σχολείων.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί πάνω από 19.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε παιδιά ηλικίας ως 17 ετών. Με δεδομένο ότι δεν υπήρξε, με ευθύνη της κυβέρνησης, ούτε ιχνηλάτηση ούτε επιδημιολογική επιτήρηση των κρουσμάτων αυτών, κανείς δε μπορεί να γνωρίζει πόσα είναι τα συνολικά κρούσματα των μαθητών. Ο κίνδυνος που ελλοχεύει από μία εκ νέου επαναλειτουργία των σχολείων, χωρίς να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, είναι τεράστιος τόσο για την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και για την κοινωνία συνολικά.
Είναι σαφές ότι η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων, μετά την πολύμηνη αναστολή λειτουργίας τους, αντανακλά και την πίεση που δέχεται η κυβέρνηση από την κούραση και την αγανάκτηση γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών σε σχέση με την τηλεκπαίδευση που συνέβαλε στην ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων, στη μορφωτική και συναισθηματική «λιμοκτονία» των μαθητών/τριων μας, ιδιαίτερα όλων όσων προέρχονται από τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα.
 Ένας επίσης λόγος που σχετίζεται με την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία (Λύκεια) είναι για να «ρίξει στάχτη στα μάτια» της κοινωνίας, ότι επιστρέφουμε σε μια «κανονικότητα», να δικαιολογήσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου και σε λίγες ημέρες και του τουρισμού χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο υγιεινής και ασφάλειας. Τέλος για να υλοποιήσει και προωθήσει η κυβέρνηση όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που έχει ψηφίσει όπως (ελάχιστη βάση εισαγωγής, τράπεζα θεμάτων κλπ).
Είναι σαφές ότι η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων, μετά την πολύμηνη αναστολή λειτουργίας τους, αντανακλά και την πίεση που δέχεται η κυβέρνηση από την κούραση και την αγανάκτηση γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών σε σχέση με την τηλεκπαίδευση που συνέβαλε στην ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων, στη μορφωτική και συναισθηματική «λιμοκτονία» των μαθητών/τριων μας, ιδιαίτερα όλων όσων προέρχονται από τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα. Ένας επίσης λόγος που σχετίζεται με την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία (Λύκεια) είναι για να «ρίξει στάχτη στα μάτια» της κοινωνίας, ότι επιστρέφουμε σε μια «κανονικότητα», να δικαιολογήσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου και σε λίγες ημέρες και του τουρισμού χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο υγιεινής και ασφάλειας. Τέλος για να υλοποιήσει και προωθήσει η κυβέρνηση όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που έχει ψηφίσει όπως ελάχιστη βάση εισαγωγής, τράπεζα θεμάτων κλπ.
Όλο αυτό το διάστημα, της πολύμηνης αναστολής λειτουργίας των σχολείων, της αμφίβολης -σε σχέση με τα εκπαιδευτικά της αποτελέσματα – τηλεκπαίδευσης, που αποκλείει ταυτόχρονα χιλιάδες μαθητές, μια σειρά νέα προβλήματα συσσωρεύονται. Δημιουργούνται και οξύνονται εκπαιδευτικά – μαθησιακά κενά. Πολλοί μαθητές, ειδικά των μικρότερων ηλικιών,  πισωγυρίζουν από ήδη κατακτημένη γνώση. Χιλιάδες μαθητές ετοιμάζονται να δώσουν πανελλαδικές, έχοντας προετοιμαστεί μόνο πίσω από μια οθόνη, αν βεβαίως διαθέτουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Μεγαλώνει το άγχος, ο φόβος και η ανασφάλεια στα παιδιά. Η πολύμηνη απουσία κοινωνικοποίησης, επαφής με φίλους και αγαπημένες δραστηριότητες αφήνει ισχυρά αποτυπώματα στα παιδιά μας. Οι επιστημονικές έρευνες και μελέτες, ακόμα και η ίδια η UNICEF, μιλούν για «χαμένη γενιά».
Δε θα επιτρέψουμε να υπάρξουν «χαμένες γενιές»! Δε θα επιτρέψουμε τα παιδιά μας να γίνουν τα μεγαλύτερα θύματα της πανδημίας και της κρίσης!
    Μας ανησυχεί εξαιρετικά το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας όχι απλά δεν αναγνωρίζουν τα προβλήματα και τις επιπτώσεις στα παιδιά μας αλλά ισχυρίζονται πως «όλα έγιναν καλώς», πως «η εκπαίδευση στην Ελλάδα μετασχηματίστηκε», πως «η τηλεκπαίδευση εξισώνεται εκπαιδευτικά με τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία».  
Όλο αυτό το διάστημα οξύνθηκαν στο έπακρο οι ταξικοί φραγμοί και οι ανισότητες στην Εκπαίδευση  και προωθήθηκε  η περαιτέρω  ιδιωτικοποίηση της. Ακόμη και τα προσωπικά δεδομένα, η εκπαιδευτική πράξη, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί,  αποτελούν ένα επικερδές  εμπόρευμα.
    Μας προβληματίζει το ότι δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων, χρηματοδότησης και ενίσχυσης των σχολείων σε όλα τα επίπεδα. Αντιθέτως, τεράστιο  μέρος από κονδύλια της Ε.Ε. αλλά και του κρατικού προϋπολογισμού πηγαίνουν στις μεγάλες επιχειρήσεις. Από το λεγόμενο «Εθνικό σχέδιο Ανάκαμψης», δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ούτε μισό € δεν πάει για την κάλυψη των αναγκών για την υγεία και τη μόρφωση του λαού.
    Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί όλο αυτό το διάστημα, χωρίς καμία στήριξη, σταθήκαμε δίπλα στους μαθητές μας με όλα τα μέσα. Κρατήσαμε αναμμένη τη φλόγα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Συλλογικά και αγωνιστικά καθυστερήσαμε και ακυρώσαμε τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης, όπως να μπουν κάμερες στις τάξεις ή να γίνουν οι καθηγητές καταδότες των μαθητών που αγωνίζονται. Σταματήσαμε την εφαρμογή της βαθιά αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.
    Μπαίνουμε και πάλι μπροστά στον αγώνα.
Μαζί με τους υγειονομικούς και όλο τον λαό απαιτούμε εδώ και τώρα:
•    Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και υγειονομικών.
•    Πλήρη επίταξη, άνευ όρων, κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων το αμέσως επόμενο διάστημα απαιτούμε:
•    Άμεσα επαναλαμβανόμενα τεστ, τουλάχιστον ανά εβδομάδα σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
•    Προτεραιότητα των εκπαιδευτικών και όσων εμπλέκονται με την εκπαιδευτική διαδικασία στον εμβολιασμό, υλοποίηση του σχεδίου από σήμερα.
•    Μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη, με μέγιστο αριθμό 15 μαθητές/τμήμα.
•    Δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, κατά την οποία αποφασίστηκε το άνοιγμα των λυκείων.
•    Άμεσα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών για τις τεράστιες ελλείψεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
•    Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και του νέου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια.
•     Να μη γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις σε Γυμνάσιο και Λύκειο.

Για τη λειτουργία των σχολείων την επόμενη σχολική χρονιά διεκδικούμε από τώρα, η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ, να καταθέσουν ολοκληρωμένο σχέδιο για τα σχολεία:
•    Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη.
•    Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων και ΕΕΠ - ΕΒΠ σε Α/θμια και Β/θμια.
•    Κρατικό σχέδιο ανάπτυξης των σχολικών υποδομών, σχεδιασμός για ανέγερση νέων σχολικών μονάδων με βάση τις ανάγκες.
•    Αυξημένη κρατική χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, ώστε να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί όλο αυτό το διάστημα.
•    Αναπροσαρμογή των αναλυτικών προγραμμάτων και της σχολική ύλης. Εντοπισμός των μαθησιακών κενών που έχουν προκύψει τα δύο τελευταία χρόνια και επιστημονικός – παιδαγωγικός σχεδιασμός για την αντιμετώπισή τους.
•    Να λειτουργήσουν από την αρχή της χρονιάς τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας και ΠΔΣ με προσλήψεις εκπαιδευτικών.
•    Προσλήψεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών  σε όλα τα σχολεία. Ενίσχυση των δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Στελέχωση των ΚΕΣΥ με όλο το αναγκαίο προσωπικό, ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες της αξιολόγησης και των διαγνώσεων των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες.
•    Να αναβαθμιστούν εδώ και τώρα οι τεχνολογικές υποδομές των σχολείων με  ενίσχυση σε πόρους και υλικό όλων των ψηφιακών λειτουργιών των σχολείων, που θα υποστηρίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία και δε θα την υποκαθιστούν. Απεμπλοκή των ιδιωτών από τις διάφορες λειτουργίες του σχολείου που τους έχει παραχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας.
•    Επαναφορά των μαθημάτων που εξοβελίστηκαν από τα ωρολόγια προγράμματα (κοινωνικές επιστήμες, καλλιτεχνικά μαθήματα κλπ)
•    Κατάργηση όλων των νομοθετικών διατάξεων που γενικεύουν τη λεγόμενη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και εκτός πανδημίας, των διατάξεων για τις κάμερες στις τάξεις. Καμία αξιοποίηση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας για την κάλυψη εκπαιδευτικών κενών.
•    Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση στα σχολεία (ν. 4692/2020, Υ.Α για εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό), που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση. Πρόγραμμα δημόσιας και δωρεάν καθολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, επιστημονικά καταρτισμένο με βάση τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.
•    Καμία μετατροπή σχολείου σε πρότυπο
Ούτε βήμα πίσω από τα δικαιώματα των παιδιών!
Με οδηγό τις δικές μας ανάγκες στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή, μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα και τη διεκδίκηση:
•    Στις 14 Απριλίου 2021, πανελλαδική μέρα δράσης για τα σχολεία, προχωράμε σε ανοιχτές συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συσκέψεις, συνεντεύξεις τύπου και άλλες μορφές.  Στην Αθήνα διοργανώνουμε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 6.30 στα Προπύλαια.

•    Στις 15 Απριλίου 2021 η ΟΛΜΕ στηρίζει και συμμετέχει στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όσες πόλεις  διοργανώνονται από τους φοιτητικούς συλλόγους    απαιτώντας να παρθούν μέτρα για ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία και οι σχολές, ενάντια στο νόμο που μειώνει τον αριθμό των εισακτέων και επιβάλλει την αστυνομία στα πανεπιστήμια.

•    Οι ΕΛΜΕ να οργανώσουν πολύμορφες τοπικές μαζικές δράσεις: συσκέψεις με εκπαιδευτικούς – μαθητές - Συλλόγους Γονέων στα σχολεία, παραστάσεις σε τοπικό επίπεδο στους Δήμους και στις ΔΔΕ το διάστημα 12-23 Απρίλη προτάσσοντας τα αιτήματα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

•    Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και την ηγεσία των πολιτικών κομμάτων.

•    Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα επιδιώξει άμεσα κοινή συνάντηση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών.

•    Καλούμε τις ΕΛΜΕ να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα (συνεντεύξεις, εκδηλώσεις, συσκέψεις με συλλόγους Γονέων κλπ) για την ενημέρωση των συναδέλφων και της τοπικής κοινωνίας.

Σχόλια (9)

 
Ιρ
10 Απρ 2021 11:38

Κι αν κολλήσουν τα παιδιά,πως θα δώσουν πανελλήνιες;;;

 
Υποβιβασμος στα ματια του λαου
09 Απρ 2021 08:38

Κυριοι συνδικαλιστές,
με την ανακοινωση αυτη το μονο που πετυχατε ηταν να υποβιβασετε τους εκπαιδευτικους στα ματια του κοσμου. Με τον εσωτερικο ανταγωνισμο των παραταξεων για το ποια θα ειναι πιο επαναστατικη στρεψατε την κοινωνια εναντιον μας. Κανεις πλεον δε μας ακουει και κανεις πλεον δε μας σεβεται. Ντροπη και παλι ντροπη!

 
Μαιρη
08 Απρ 2021 19:08

Αντί να λάβει ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, έστειλε ακατάλληλες μάσκες και παγουρίνο, έδωσε οδηγίες για ανοικτά παράθυρα μέσα στο χειμώνα, άφησε τα ειδικά σχολεία ανοικτά σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας χωρίς καμία προστασία, αρνήθηκε να υλοποιήσει όλες τις προτάσεις που επανειλημμένα κατέθεσαν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές και αξιοποίησε την πανδημία ως «ευκαιρία» για να νομοθετήσει σκληρά αντιεκπαιδευτικά μέτρα μεσα ιδιαιτερες και πρωτογνωρες συνθηκες.
Το επιχείρημα περί κοινωνικοποίησης και επιπτώσεων στην ψυχική υγεία των παιδιών "μας", που είναι έγκλειστα εδώ και πάνω από ένα χρόνο, είναι έωλο. Γιατι δεν εφαρμοσαν το περσινο συστημα με αραια θρανια ωστε και να κοινωνικοποιουνται και να μαθαινουν κατι? Το δε όψιμο ενδιαφέρον για τα παιδιά της γ λυκειου μας συγκινησε...πεντε μηνες αργοτερα. Το ρίσκο που παίρνουν για τα παιδια είναι τεράστιο! 

 
Μ
08 Απρ 2021 18:56

Πώς να την αναβαθμίσουμε δηλαδή; Αφού δεν έγιναν καν εκλογές φέτος για να επιλέξουμε κανένα σοβαρό εκπρόσωπό μας! Είμαστε χαρούμενοι που ανοίγουμε. Εκπαιδευτικοί και μαθητές με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα κάνουμε τα τεστ και θα προσέχουμε πολύ. Έχουμε λείψει ο ένας στον άλλον. Σημασία έχει να κινητοποιήσουμε όσους έχουν χαθεί με την τηλεκπαίδευση λόγω κακής συγκέντρωσης. Και μία μέρα ανοιχτού σχολείου είναι απουδαία. Για το γέλιο, τα χαμόγελα, τις κουβέντες μας, την επαφή, τη μάθηση, το παιχνίδι... ο κατάλογος μακρύς! Μας λείψατε! Όλα θα πάνε καλά. Με προσοχή!

 
Μαρία, καλλιθεα
08 Απρ 2021 15:38

Καλησπέρα σε όλους τους καθηγητές. Σαν μητέρα αγοριού β λυκείου, να σας πω ορισμένα θέματα. Τα πήγατε άριστα με την τηλεκπαιδευση. Τώρα όμως που θα γυρίσετε στις τάξεις με τα παιδιά μας, καλύτερο θα ήταν κατά τη γνώμη μου, να κάνετε μια επανάληψη στην ύλη και να μην βάλετε διαγωνισματα. Πολλοί συνάδελφοι σας, και από άλλα σχολεία, στα μαθήματα αποστιθισης, έλεγαν στα παιδιά να κάνουν μόνο ανάγνωση. Μετά από τόση κούραση δείξτε κατανόηση και λειτούργησε ως φίλοι των παιδιών και οχι σαν εμμονικοι καθηγητές. Βάλτε εργασίες, ασκήσεις και ο, τι άλλο νομίζετε ώστε να κατανοήσουν την ύλη. Σαν ΟΛΜΕ αν συμφωνείτε με αυτά που γράφω, ενημερώστε τα μέλη σας γιατί από τη Δευτέρα ήδη έχουν προγραμματιστεί πολλά διαγωνίσματα. Καλώς ζητάτε να μην γίνουν προαγωγικες και τελικές εξετάσεις για φέτος. Εύχομαι να πάνε όλα καλά με το άνοιγμα. Ευχαριστώ.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
08 Απρ 2021 15:12

ΡΕ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ... ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ .ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΕ.. ΣΥΛΛΟΓΟΙ .. ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ....ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ.. ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ...... ΓΙΑ ΚΑΘΗΣΤΕ ΦΡΟΝΙΜΑ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΑΣ ...ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙΤΕ,,, ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΕΤΕ ,,ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ,,....ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΚΑΘΕΣΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ -ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2020 ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ 700 ΕΥΡΩ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗ....ΚΑΙ 2ον ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ Η ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ. ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ...ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ,,,,,, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΝΕΡΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ.......... ΟΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΧΟΥΝ ΕΦΤΑ ΜΗΝΕΣ ΣΤΑ ΠΑΤΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΗΔΕΝ ΕΞΟΔΑ .ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΟΙΤΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ...ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ....ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.....ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΦΤΑ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ...ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ..........Υ.Γ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ.....Η ΕΙΜΑΣΤΕ...... ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ..

 
steven
08 Απρ 2021 14:45

Καλά αυτοί δεν ήταν που σε όλους τους τόνους φώναζαν: ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...

 
Ρε τι βλακείες ακούμε
08 Απρ 2021 14:07

Είμαστε σοβαροί!!!
Αυτοί οι άνθρωποι μας εκπροσωπούν !!!!
Συνάδελφοι πρέπει να ξυπνήσουμε και να αναβαθμίσουμε την εκπροσώπηση μας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ