Προβληματισμοί από μαθητές του 7ο Εσπερινού ΕΠΑΛ Αθηνών για το άνοιγμα των Λυκείων

08/04/2021

Άκουσε το άρθρο

 Με τις ανακοινώσεις των νέων κρουσμάτων και την αυξανόμενη πίεση στις εντατικές μας δημιουργείται μια ανασφάλεια για τις συνέπειες που θα έχει το άνοιγμα των σχολείων και των εσπερινών ΕΠΑΛ που φοιτούν μαθητές ηλικίας άνω των 18 έως 65 ετών. Στο εσπερινό ΕΠΑΛ είμαστε εργαζόμενοι , γονείς και ευπαθείς ομάδες.

Τα σελφ τεστ στην ηλικιακή ομάδα που είμαστε δεν τα δικαιούμαστε σαν μαθητές αλλά και με αυτή τη λύση δεν νιώθουμε ασφαλείς, επίσης η έκθεση μας στα μέσα μαζικής μεταφοράς από και προς το εσπερινό δεν είναι ασφαλείς καθώς εργαζόμαστε και είδη εκτιθέμεθα 2 φορές τουλάχιστον την ημέρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επιπλέον ένα σημαντικό θέμα είναι ότι στο σχολείο μας φοιτούν εργαζόμενοι στον τομέα υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και δομές ευάλωτων ομάδων) οπού η έκθεση τους στον ιό είναι μεγάλη και η μετάδοση του ιού δύσκολα ελέγξιμη, καθώς επίσης και η μεταφορά μέσω των μαθητών αυτών στις ευάλωτες ομάδες αντίστοιχα.

Ετσι η έκθεση μας στο κίνδυνο του ιού αυξάνεται και φοβόμαστε για την μεταφορά του στο οικογενειακό και εργασιακό μας περιβάλλον.

Παρακαλούμε να δείτε τους προβληματισμούς μας και τις επιφυλάξεις μας και να συνεχιστούν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης που είναι πιο ασφαλές για την ηλικιακή μας ομάδα.
   
Με εκτίμηση οι μαθητές του 7ο εσπερινού ΕΠΑΛ Αθηνών

 

Σχόλια (7)

Γ.Φ.
|

Και βέβαια θα κολλήσει από τα σχολεία. Ανοίγουν την Δευτέρα για να κλείσουν την άλλη Παρασκευή. Έλεος. Τώρα θα τα μάθουν όλα. Αλλά είπαμε να βρεθούν στο φυσικό τους περιβάλλον. Αυτό πια το φυσικό περιβάλλον.

What?
|

Για να μου απαντήσει κάποιος απ' αυτούς που ειρωνεύονται τους μαθητές ή όποιος άλλος μπορεί.

Έχετε δει πόσοι 50ηδες στοιβάζονται σε αίθουσες 20-30-40 τετραγωνικών στα εσπερινά ΕΠΑΛ; Ξέρετε πόσα κρούσματα υπήρχαν στα εσπερινά ΕΠΑΛ; Αν στα εσπερινά ΕΠΑΛ συνεχιζόταν η τηλεκπαίδευση, ποιο ακριβώς θα ήταν το πρόβλημα;

Υπάρχει κανείς που μπορεί να απαντήσει;

Γιάννης
|

Αυξάνονται οι πιθανότητες. Αυτό λένε και έχουν δίκιο

Όσοι εργάζονται στην υγεία πρέπει να σταματήσουν ;;;;
|

Αστειότητες....με σκοπό και την απαίτηση μη προαγωγικών εξετάσεων1

αλογος
|

Δηλαδή τα πανεπιστήμια με τους εικοσαρηδες είναι κλειστά και τα εσπερινά με τους 40ρηδες είναι ανοιχτά. Φοβερή λογική..

Σωτήρης
|

Επειδή είναι μεγάλοι μαθητές θα φροντίζουν τα μέτρα προστασίας καλύτερα.

Υπάρχει θέμα
|

Δε μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί κανονικά η να εργάζεται και να λέει ότι θα κολλήσει από το σχολείο!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ