Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι μαθητές με πέντε αιτήματα

"Γενικές Συνελεύσεις σχολείων, ενημερώσεις στις τάξεις. Βάζουμε πανό στα σχολεία μας"
Δημοσίευση: 08/04/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε κινητοποιήσεις καλεί τους μαθητές το Συντονιστικό της Αθήνας , το οποίο θέτει ζητήματα  επαναλειτουργίας των Λυκείων , ενώ  διεκδικεί  τη ματαίωση των  προαγωγικών και απολυτήριων  εξετάσεων ,ούτε να εφαρμοστεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής των υποψηφίων στα ΑΕΙ .

Το Συντονιστικό Όργανο των μαθητών της Αθήνας  με ανακοινωθέν  στέλνει το μήνυμα στην Κυβέρνησης “Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας” και όπως αναφέρει “ήδη  συνεδριάζουν τα 5μελή και 15μελή Συμβούλια για να οργανώσουμε τον αγώνα μας, ήδη οι Συντονιστικές Επιτροπές στους Δήμους προετοιμάζουν τοπικές κινητοποιήσεις. Στο άνοιγμα των σχολείων θα είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε όπως ξέρουμε τα δικαιωματά μας!”

Παράλληλα το Συντονιστικό της Αθήνας αποφάσισε το ακόλουθο πλαίσιο κινητοποιήσεων:

 •     Γενικές Συνελεύσεις σχολείων, ενημερώσεις στις τάξεις. Βάζουμε πανό στα σχολεία μας, βγάζουμε ανακοινώσεις στα τοπικά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναδεικνύουμε την κατάσταση στα σχολεία μας!
 •     Τετάρτη 14/4 μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς συμμετέχουμε στις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις όπου γίνουν!
 •     Οργανώνουμε μεγάλες τοπικές μαθητικές κινητοποιήσεις στις Διευθύνσεις Βθμιας Εκπαίδευσης!
 •     Μεγάλη ανοιχτή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, με όλα τα μέτρα προστασίας, την Κυριακή 25/4 στις 17.00 στην Γκράβα.

Στην ανακοίνωση το Συντονιστικό, μεταξύ άλλων, τονίζει τα εξής:

 • Θα περίμενε κανείς μετά από μια ολόκληρη σχολική χρονιά που έχει αποδείξει πως όσο δεν παίρνονται ουσιαστικά μέτρα, τα σχολεία ανοιγοκλεινουν και οι μαθητές διαταράσσονται ψυχολογικά, να συνοδεύοταν αυτή η απόφαση με ουσιαστικά μέτρα ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΚΟΡΟΝΟΙΟ… Όταν έχουμε πάνω από 4.000 κρούσματα τη μέρα…Φυσικά και όχι…
 • Είχατε δώσει, έτσι και αλλιώς, από την αρχή της χρονιάς δείγματα γραφής ότι προσποιείστε ότι παίρνετε μέτρα, με τις μάσκες – σεντόνια, με την άθλια διαδικασία της τηλεκπαίδευσης που τη χρυσοπληρωσαν οι γονείς μας 1,5 εκατ. Ευρώ και την χαρακτηρίσατε “τελειοποιημένη” (αλλά για καθηγητές και καθαρισμό σχολείων μας λέγατε δεν υπάρχουν λεφτά).
 • Τώρα το τερματίζετε με τα self test! Δηλαδή τα συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ στα πλαίσια του σχολείου από ειδικευμένο προσωπικό, που διεκδικούσαμε το φθινόπωρο και μας λέγατε πως “αυτά δε γίνονται”, τα μεταφράσατε σε δυο τεστ την εβδομάδα που θα τα κάνουμε μόνοι μας! Και θέλετε να πούμε και ευχαριστώ! Εσείς εκεί στο Υπουργείο κάνετε μόνοι σας τεστ και βγάζετε και σωστό αποτέλεσμα; Και αμα το κάνουμε λάθος και κολλήσουμε τους συμμαθητές μας ποιος θα πάρει την ευθύνη; Εσείς θα λέτε πάλι «Το Υπουργείο τα έκανε όλα τέλεια!» . Πάμε κάλα; Σε λίγο θα μας πείτε να κάνουμε και μάθημα ο ένας στον άλλον, για να μην προσλάβετε καθηγητές!
 • Μελετήστε πως θα καλυφθούν τα κενά μας συνολικά και για τώρα και για τις επόμενες τάξεις, πχ ένα παιδί της Α Γυμνασίου πως θα είναι έτοιμο για τη Β’ με τέτοια κατάσταση; Πρέπει να δείτε την ύλη και των δύο τάξεων, τι θα διδαχθεί τώρα, τι του χρόνου και πάει λέγοντας… ΜΕ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ: ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΥΛΗΣ!
 • Πάρτε μέτρα για να λειτουργήσει ενισχυτική διδασκαλία εκεί όπου είναι απαραίτητο. Ξέρετε στον κόσμο υπάρχουν και μαθητές που δεν πάνε φροντιστήριο (που λύνει ότι δεν λύνει το σχολείο)…
 • Αποφασίστε να μη δοθούν φέτος ενδοσχολικές εξετάσεις. Πως θα δώσουμε με Τράπεζα Θεμάτων σε μια ύλη που δεν έχει βγει;
 • Παγώστε τις αλλαγές που περάσατε εν μέσω πανδημίας για τους φετινούς υποψήφιους της Γ Λυκείου. Σε μια τέτοια χρονιά δε ντρέπεστε λίγο να δοκιμάζετε τόσο σκληρά αυτούς τους μαθητές; Ξέρετε πόσοι λόγω απογοήτευσης δε θα δώσουν καν εξετάσεις, τα παράτησαν;

Τα αιτήματα

1. ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ. ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ.

2. ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΕΑΣ ΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΩΣ ΤΗ Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΚΕΝΑ. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.

3. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ: ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ, ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΤΑΞΕΙΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ- ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ.

4. ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ. ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ.

5. ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ!

Σχόλια (35)

 
S-400
09 Απρ 2021 19:34

@15:49
Το μόνο σωστό που βρήκα στην απάντησή σου, είναι το.... "Καλώς τον και ας άργησες". Απορώ κιόλας, πού είδες να λέω αυτά που γράφεις?
Τα Ελληνικά μου είναι επαρκή. Τα δικά σου είναι μάλλον, "επαρκεί" (όπως δηλ. το γράφεις άλλωστε).
Τέλος, η σχέση μου με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, είναι όση του γάιδαρου με το αεροπλάνο (ή και τον S-400).

 
6ο αιτημα
09 Απρ 2021 19:10

...να μπουμε ανευ εξετασεων ιατρικη και πολυτεχνειο ολοι μας....γιουπιιι

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
09 Απρ 2021 19:01

@Αντώνης
Αγαπητέ μου, θεωρητικολογείτε και απομακρύνεστε από την τρέχουσα πραγματικότητα με γενικολογίες εκτός χρόνου. Τη συγκεκριμένη στιγμή υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα και συγκεκριμένοι χειρισμοί των προβλημάτων. Αν νομίζετε ότι το υπουργείο και οι καθ' ύλην αρμόδιοι πράττουν - έστω και στοιχειωδώς - τα δέοντα, επιτρέψτε μου να πω ότι ζείτε σε άλλη χώρα. Δυστυχώς τα παιδιά έχουν απόλυτο δίκιο σε όλα αυτά που επισημαίνουν και στ' αλήθεια θα προσφέραμε υπηρεσία στην όντως πολύπαθη ελληνική εκπαίδευση αν ομόθυμα στρέφαμε όλοι τα βέλη μας προς τη σωστή κατεύθυνση, αντί να παρέχουμε στήριξη στους υπεύθυνους της κατάστασης.

 
A.K.
09 Απρ 2021 17:33

Διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια, παρατηρώ την υπερβολή και στις δύο περιπτώσεις δηλαδή στη μία που δικαιώνει τους μαθητές και την άλλη που τους τους κατηγορεί για τις προθέσεις τους. Είναι ακριβώς αυτή η υπερβολή που χαρακτηρίζει και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και συγκεκριμένα αποκλειστικά και μόνο, κατά τη γνώμη μου, την υπουργό, η οποία όλο αυτό το χρονικό διάστημα της πανδημίας έχει αποδυθεί σε μια προσπάθεια να υπονομεύσει την εκπαίδευση σε πολλά επίπεδα, δημιουργώντας ένα κλίμα εκρηκτικό στη σχέση της με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Και όλες οι προσπάθειές της φυσικά για το μόνο που δεν αποσκοπούν είναι η ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης. Έτσι μοιραία θα θερίσει και τους ανάλογους καρπούς. Καλά ξεμπερδέματα να έχουμε, κάτι για το οποίο πολύ αμφιβάλλω. Αυτά προς το παρόν.

 
@S-400
09 Απρ 2021 15:49

Καλώς τον και ας άργησες…. Ήμουν σίγουρος πως μόλις θα αναφέρανε πως ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ είχε πρωτοσέλιδο τις κινητοποιήσεις θα έβγαινες να αμφισβητήσεις το δικαίωμα να έχει κάποιος άποψη. Το θυμάσαι το ανέκδοτο:
Παιδί: Μπαμπά πετάει ο γάιδαρος.!!!
Μπαμπάς: Μην λες κουταμάρες, άκου πετάει ο γάιδαρος!!!
Παιδί: Το έγραψε και ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ…
Μπαμπάς: έεε ναι … μερικά μέτρα πάει και ξαναπέφτει.
Όσο για τα εγκλήματα, που τα συσχετίζεις με τις καταλήψεις, από που το συμπέρανες??? Όταν λέμε εγκλήματα μιλάμε για εγκλήματα του ποινικού κώδικα εκτός και αν τα ελληνικά σου δεν είναι επαρκεί. Εκτός και πραγματικά πιστεύεις πως ο εγκληματίας δεν φέρει ευθύνη αλλά η ευθύνη είναι της άδικης, της άπονης, της κΕνωνίας κ.ο.κ

 
S-400
09 Απρ 2021 13:28

@ 12:08
- Ε ναι βέβαια.... στη Β. Κορέα ΔΕΝ θα υπήρχε ούτε και ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ.... αλλά μόνο ο ΣΚΑΙΣΠΑΣΤΗΣ (τι καλά ε?).
- Για "τα παιδιά που κάνουν εγκλήματα" : α) ψάξε στους μεγάλους και στην κοινωνία που έφτιαξαν για αυτά τα παιδιά β) τα εγκλήματα των μεγάλων είναι απείρως μεγαλύτερα από τις καταλήψεις των παιδιών.
- Για "τα αναμορφωτήρια" : αν πιστεύεις ότι τα αναμορφωτήρια είναι η ΛΥΣΗ, τότε μια χαρά μου φαίνεται και η Β. Κορέα.
- Τέλος, μικρά παιδιά-μικρά προβλήματα, μεγάλα παιδιά-S-400, λένε στο χωριό μου.

 
@@Evi
09 Απρ 2021 13:09

Ο αντίλογος σας ειναι οτι ζείτε σε μια δημοκρατική χώρα και οχι στη Β. Κορέα; Και βλέπετε κ κομμουνιστικά φαντάσματα να απειλούν την ελευθερία σας; Οκ, οταν επανέλθετε στον 21ο αι. τα ξαναλέμε

 
@Αντώνης09
09 Απρ 2021 13:07

Ναι, αυτό ακριβώς θέλουμε. Αμόρφωτους πτυχιούχους για τη γαλέρα.

 
Μητέρα
09 Απρ 2021 13:06

Αφιερωμένο σε όλους τους μαθητές και παιδιά μας...
"...έχε το νου σου στο παιδί
κλείσε την πόρτα με κλειδί...
υπερασπίσου το παιδί
γιατί αν γλιτώσει το παιδί
υπάρχει ελπίδα"

 
@Evi
09 Απρ 2021 12:08

Ευτυχώς που δεν είμαστε στην Βόρεια Κορέα και μπορούμε να κάνουμε κριτική σε όλους και για όλα. Όσα για τα παιδιά που κάνουν εγκλήματα υπάρχουν τα αναμορφωτήρια.
Μάλλον θα το θεωρείς όλως τυχαίο να βγαίνει σήμερα ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ να τα διαφημίζει .

 
Κωνσταντίνος Κ
09 Απρ 2021 11:06

Και τα πέντε αιτήματα είναι δίκαια. Ίσως από τις λίγες φορές που δεν κινούνται στην σφαίρα του ουτοπικού. Αυτά συζητάμε όλοι μας καθημερινά. Αναπροσαρμογή της ύλης ( με σχεδιασμό και για την νέα χρονιά, αναστολή Τράπεζας θεμάτων και Βάσης Εισαγωγής, Αποστάσεις και Τεστ στα σχολεία).

 
Μάλιστα, Κατάληψη στο ΕΜΠ, καταλήψεις οι μαθητές...
09 Απρ 2021 10:04

Το πήραμε το μήνυμα από την αντιπολίτευση...Μόλις δεν υπάρχει κάτι να πουν βγάζουν πάλι στην επιφάνεια το σιγουράκι των καταλήψεων.....

 
Αστιεύεστε...
09 Απρ 2021 10:01

@Evi, ελάτε στις καταλήψεις να δείτε πως αυτοί οι "μαθητές" κουνάνε όχι μόνο το δάχτυλο αλλά την παλάμη και μερικές φορές το χέρι σε όσους ΔΕΝ θέλουν κατάληψη!!!

 
Αλάξτε το νόμο για τις καταλήψεις
09 Απρ 2021 09:56

@Ανήσυχος εκπαιδευτικός, ελάτε στο σχολείο μου να διαπιστώσετε κάθε χρόνο τον "λογαριασμό" τον καταλήψεων και τους αγώνες που κάνουμε οι ανήσυχοι εκπαιδευτικοί για να αποκαταστήσουμε κάθε φορά τις ζημιές (με Δήμο, Διευθύνσεις , χρηματοδότηση κ.τ.λ) ώστε να μπορεί οι πλειονότητα των μαθητών που δεν έκαναν κατάληψη να έχουν στοιχειωδώς ένα θελκτικό και ουσιαστικό σχολικό περιβάλλον. Όμως κουραστήκαμε τόσα χρόνια κάθε φορά να τρέχουμε για τα σπασμένα 10-20 μαθητών - εξωσχολικών και να κινδυνεύει ακόμα και η σωματική μας ακεραιότητα!!! Τι δεν καταλαβαίνετε;

 
Ανοιχτά σχολεία τώρα
09 Απρ 2021 09:55

Αφήστε τα παιδια μας ήσυχα! Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν! Μήνες είναι μέσα στο σπίτι! Σταματήστε να νοιάζεστε με πρόσχημα το κσλο τους! Η πολιτεία έκανε το χρέος της! Θελουμε ανοιχτά σχολεία! Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε;

 
Αντώνης
09 Απρ 2021 09:53

Παιδιά η Ελλάδα δεν πάει καλά

οι περισσότεροι ανακαλύπτουν ότι έχουν δικαιώματα αλλά καμιά υποχρέωση, είναι οπαδοί της ελάχιστης προσπάθειας και γενικά η παιδεία νοσεί βαθύτατα όχι μόνο από τις υποδομές και τα βιβλία, αλλά και την νοοτροπία που έχει καλλιεργηθεί στα παιδιά ότι κάνουν μίνι κυβερνήσεις και συνέχεια απαιτούν μέτρα που οδηγούν σε νέα υποβάθμιση και λιγότερο διάβασμα στα σχολεία.

Δεν έχουμε καθηγητή φυσικής; μόλις τον προσλάβουν κάνουμε κατάληψη γιατί χάθηκαν τόσες ώρες (αντε να χαθούν και οι υπόλοιπες να γλιτώσυομε τη φυσική εφέτος)

Φταίει και η πολιτεία γιατί έχει τέτοια νομοθεσία στην προαγωγή των μαθητών που ένας μαθητής με 10 στα 2 τετράμηνα και άσσο γραπτό σε κάποια μαθήματα περνά με το μέσο όρο της γυμναστικής, αγγλικών, θρησκευτικών. (δηλαδή και να μην ξέρει γρί από ανάγνωση, μαθηματικά, φυσική, γλώσσα πάει στην επόμενη τάξη όπου τα μαθήματα του φαίνονται άλλη γλώσσα και απαιτεί απλά να τον σπρώξουν στην επόμενη τάξη)

Αλλάξτε νοοτροπία αλλιώς χαθήκαμε. Χωρίς κόπο, προσπάθεια, λίγο άγχος και σοβαρό έλεγχο γνώσεων δεν υπάρχει παιδεία, αλλά σπρώξιμο ανθρώπων από το δημοτικό στο λύκειο για να πάρουν ένα χαρτί χωρίς αξία...

Αυτό θέλετε;

 
ΜΑΡΙΑ
09 Απρ 2021 09:19

μην υποτιμάτε τα παιδιά....είναι το μέλλον!

 
Evi
09 Απρ 2021 09:18

Πως τολματε κυριοι και κυρίες; Κουνατε το δάχτυλο σε μαθητές που εκφράζουν την άποψη τους κάνοντας τους για άλλη μια φορά μάθημα; Ελπίζω να μην είστε εκπαιδευτικοί και γονείς εσείς που στέκεστε απέναντι στα παιδια...Ακόμα κ εγκληματίας να ειναι ενα παιδί ειμαστε διπλα του κ οχι απεναντι του...Για αυτο κάντε μας τη χάρη και απλά ακούστε τα χωρίς να σχολιάζετε και να κρίνετε...Ειμαι περήφανη για τους μαθητές μου και για τα λάθη τους και για τα σωστά τους και θα μαι διπλα τους για να μάθουμε μαζί αυτόν τον κόσμο

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
09 Απρ 2021 09:01

Όσοι σπεύδετε χωρίς δεύτερη σκέψη να απαξιώσετε τις αντιδράσεις των μαθητών, απλώς δείχνετε τη βαθιά αδιαφορία και άγνοιά σας για τη σχολική πραγματικότητα που βιώνουμε τόσο οδυνηρά όλοι όσοι βρισκόμαστε στον πολύπαθο αυτό χώρο. Ακόμη και μέσα από κάποιες υπερβολές οι μαθητές αναδεικνύουν σωστά τα προβλήματα, αλλά και τις βαρύτατες ευθύνες του υπουργείου που βολεύτηκε όλη τη χρονιά με υπεκφυγές και στομφώδεις ανακοινώσεις, ενώ στην ουσία η μόνιμη επωδός του σε ό,τι κι αν ζητήθηκε ήταν ένα μεγαλόπρεπο ΟΧΙ συνοδευόμενο ενίοτε με αβροφροσύνες επικοινωνιακού χαρακτήρα, όπως η πρόσφατη γελοιότητα με την "επικοινωνία" της υπουργού με διαμαρτυρόμενη μαθήτρια από τα Γιαννιτσά.

 
Συντονιστικό και πράσιν άλογα
09 Απρ 2021 09:01

Ο δούρειος ίππος του συντονιστικού! Η μειοψηφία αποφασίζει το μπάχαλο!

 
Ένας από εμάς...
09 Απρ 2021 08:50

Οι μαθητές "παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους"... Ωραία δημοκρατικά ιδεώδη.... Μου θυμίζει το '67 που κάποιοι άλλοι πήραν την "κατάσταση στα χέρια τους"..... Είναι να λυπάται κανείς όταν διαβάζει, πόσο μάλλον όταν υπερασπίζεται τέτοια δικαιώματα.... Αλήθεια έχει μάθει κανείς αυτά τα παιδιά ότι τα δικαιώματα έπονται των υποχρεώσεων;;; Αλλά τί ρωτάω τώρα;

 
Άρχισαν τα κομματικά πανυγήρια...
09 Απρ 2021 08:46

Με θύματα πρωτίστως τα ίδια τα παιδιά. Πάλι οι λίγοι θέλουν να κυριαρχήσουν στους πολλούς με συνθήματα καταλήψεων....

 
george
09 Απρ 2021 08:09

Έξω τα κόμματα από τα σχολεία μας!

 
Σώμα μου
09 Απρ 2021 07:55

@Αθάνατη Ελλάς! : Kαι εις ανώτερα.

 
άλλα αντ άλλων
09 Απρ 2021 07:08

Συνοθύλευμα μπερδεμένων αιτημάτων τύπου προκηρύξεων και στο βάθος το συντονιστικό! Ποιος αλήθεια ενδιαφέρεται για το σχολείο και την εκπαίδευση; Θλίψη!

 
@χρυσα
09 Απρ 2021 06:52

Αφού η γ λυκείου χάσιμο χρόνου να καταργηθεί καλύτερα και να δίνουν κατευθείαν τις εξετάσεις Ιουνίου! Δεν είναι άσχημη ιδέα σε μια απαξιωμένη τάξη! Γιατί να πληρώνονται τόσοι μισθοί;

 
Αθάνατη Ελλάς!
09 Απρ 2021 04:04

Δευτέρα 12.4.21: ανοίγουν τα Λύκεια....
Τρίτη 13.4.21: αποχή & πορεία....
Τετάρτη 14.4.21: περίπατος....
Πέμπτη 15.4.21: γενική συνέλευση....
Παρασκευή 16.4.21: ΚΑΤΑΛΗΨΗ!
"Κουφή" Εβδομάδα:
ΚΑΤΑΛΗΨΗ,
ΚΑΤΑΛΗΨΗ,
ΚΑΤΑΛΗΨΗ,
ΚΑΤΑΛΗΨΗ,
ΚΑΤΑΛΗΨΗ.
Μ. Εβδομάδα: Διακοπές Πάσχα!

 
MHTΕΡΑ @ Υπάρχει λόγος
09 Απρ 2021 00:42

Τι να κάνουμε κύριε ή κυρία '' Υπάρχει λόγος", δεν θα εξυπηρετήσουμε την κ. Κεραμέως στο ολοκληρωτικό καθεστώς που θέλει να επιβάλει, ψηφίζοντας νύχτα και εν μέσω πανδημίας, τράπεζα θεμάτων κ.ά. Γι' αυτό φαγώθηκε να ανοίξει άρον - άρον τα Λύκεια, για να μας πει αύριο ότι η ύλη προχώρησε κανονικά με την τηλεκπαίδευση, εε όσο να πεις άνοιξαν και τα σχολεία για τρεις μήνες ( από την αρχή της χρονιάς). Όλα τέλεια τα έπραξε η κ. Άριστη. Θα μας πει, γράψτε τώρα προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, και όποιος περάσει πέρασε. Λίγοι και καλοί. Οι υπόλοιποι που θέλετε να σπουδάσετε, δεν πειράζει, λεφτά θέλουν και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια κι αν έχουν οι γονείς σας, να πάτε να σπουδάσετε εκεί. Πάντως εγώ , η κυρία ΆΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΑ έκανα αυτά που έπρεπε ως υπουργός, με μεγάλη ευαισθησία. Τώρα θα μου πείτε, αν αρρωστήσετε από COVID 19, δεν πειράζει, θα δώσετε το Σεπτέμβριο, αν βέβαια επιζήσετε ως τότε. Πάντως δεν φταίμε εμείς, γιατί και το σύστημα Υγείας λειτουργεί τέλεια΄ αυτή ήταν άλλη μια επιτυχία της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΌΛΑ ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ.

 
@Ερωτω...
08 Απρ 2021 23:49

Και στις πορείες κολλάς και στο σχολείο! Αλήθεια γιατί το υπουργείο Παιδείας δεν εφάρμοσε στη φετινή σχολική περίοδο ποτέ όλα όσα προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τους μαθητές; Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει εκ περιτροπής διδασκαλία, μείωση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις και συνεχόμενα τεστ από Επιστήμονες Υγείας τόσο στους μαθητές όσο και σε όλο το προσωπικό του σχολείου. Κάποια από αυτά τα μέτρα το υπουργείο Παιδείας τα εφάρμοζε στη περσινή σχολική χρονιά ενώ φέτος δεν τα εφαρμόζει!!!!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ