Υπό κατάληψη η Πρυτανεία του ΕΜΠ

08/04/2021

Άκουσε το άρθρο

Σε κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΜΠ, προχώρησαν σήμερα φοιτητές,  ενάντια στον νέο νόμο “Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη”.

“Επιδιώκουμε η κατάληψη αυτή να γίνει γόνιμο έδαφος για τη συνέχιση του αγώνα και να αποτελέσει σημείο συνάντησης αγωνιζόμενων φοιτητ(ρι)ών, μεταπτυχιακών, διδακτορικών, εργαζομένων του ΕΜΠ και του κόσμου της γειτονιάς. Καλούμε τους/τις φοιτητ(ρι)ες, μεταπτυχιακούς, ΥΔ, εργαζόμενους, κατοίκους και όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας να πλαισιώσουν την κατάληψη, να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και τις συνελεύσεις εντός της και να δώσουμε ένα δυνατό σινιάλο αλληλεγγύης σε όλους τους αγώνες που έχουν ανοίξει ανά την Ελλάδα ενάντια στον νέο νόμο για την παιδεία”, τονίζουν  σε ανακοίνωσή τους οι “καταληψίες”, και σημειώνουν: "Ξεκινάμε από σήμερα με την Εκδήλωση – Συζήτηση για την εμπλοκή του ΕΜΠ στην έρευνα για τον στρατό και τις δυνάμεις καταστολής που θα πραγματοποιηθεί στις 6μμ στο πάρκινγκ έξω από την πρυτανεία του ΕΜΠ. (τηρώντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας για τον covid-19)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (12)

Σημαντικό
|

Εδώ γιατί δεν αντιδρά η αντιπολίτευση; Να πάρει θέση.

Περί ασύλου
|

Αυτό ανακηρύσσονται σωτήρες και καταλαμβάνουν με μη δημοκρατικές διαδικασίες πανεπιστημιακούς χώρους εμποδίζοντας εργαζόμενους και φοιτητές την την είσοδο στο χώρο εργασίας και διδασκαλίας! Πως λέγετε και αυτό;

Φοιτητής
|

Η κατάληψη είναι δημοκρατική μορφή έκφρασης? Αίσχος. Υπάρχουν πολλές μορφές δημοκρατικής αντίδρασης για να υποστηρίξει κανείς την άποψή του, η κατάληψη δεν είναι δημοκρατική έκφραση αλλά φασιστική. Η κοινωνία κουράστηκε πια με αυτές τις παλιές και αντιδημοκρατικές μορφές έκφρασης, που θυμίζουν Σοβιετική Ένωση. Θέλει να δει κάτι δημοκρατικό και επικοινωνιακό για να τους αφουγκραστεί. Αλλάξανε οι εποχές και η μορφή έκφρασης και αντίδρασης. Η κοινωνία θα προχωρήσει μπορστά, όπως και η ζωή, δεν θα σταματήσει με αυτές τις φασιστικές νοοτροπίες.

Αίσχος
|

Πάλι τα ίδια....αυτό το καρκίνωμα πότε θα σταματήσει επιτέλους!!!!

@Μελίτακας ο Α΄
|

Είστε προφήτης: προσπάθησα να πάω σήμερα το πρωί και δεν άφηναν κανένα να μπει στην πολυτεχνειούπολη από την πύλη...

Άλλος ΔΕΠ ΕΜΠ
|

Το είδα κι εγώ. Αυτοί λοιπόν που "παλεύουν" για την ελευθερία της έκφρασης και της επιστημονικής έρευνας κάνουν κατάληψη για να καταπνίξουν ερευνητική δραστηριότητα, με την πρόφαση ότι δεν συνάδει με τη δική τους "ηθική/κοσμοθεωρία". Μας ταράξατε στη ...δημοκρατία.

Το τσιφλίκι
|

Έξω τα κόμματα από τα πανεπιστήμια! Οι καταληψίες να στεγαστούν άλλου! Εδώ πληρώνει τις ζημιές ο φορολογούμενος!

Μελίτακας ο Α΄
|

@ ΔΕΠ ΕΜΠ
Και τώρα που το 'πες... πώς θα ξαναπάς;

ΔΕΠ ΕΜΠ
|

Χθες αργά το απόγευμα φεύγοντας από την Πολυτεχνειούπολη είδα γύρω στους 40 νεαρούς/ες μπροστά στην Πρυτανεία μαζί με κάποιους τουλάχιστον της ηλικίας μου (50+).

Μελίτακας ο Α΄, ο Γείτονας
|

Κομμάτια να γίνει, θα πλαισιώσω!...

ΑΤΑΚΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
|

Εμείς οι μεγάλοι που ζήσαμε το άρρωστο σύστημα , δεν βγαίνουμε σε πορείες και απλά ανεχόμαστε γκρινιάζοντας οι κάθε ομάδα εργαζομένων χωριστά από τις άλλες σαν να μην συνδεόμαστε με τίποτε το κοινό μεταξύ μας. Τα παιδιά, που έχουν όπως είναι φυσικό την αντίδραση και την όρεξη του αγώνα παλεύουν , αγωνίζονται, βγαίνουν σε πορείες ,χωρίς να έχουν κατά νου τις παθογένειες του συστήματος. Ξέρουν γιατί αγωνίζονται ή μήπως πως οι πορείες είναι μορφή αγώνα; Σαν ένας στρατός που ο ένας πάει από δω και άλλος από κει. Περιμένουμε έτσι να διορθώσουμε κάτι; Υπάρχει περίπτωση να αλλάξουμε κάτι; Για τη νίκη ούτε λόγος. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα.

Τα Χαλια μας
|

Να και τα παιδιά ! Έφτιαξε και ο καιρός και είπα δε θα γίνει καμία κατάληψη; Μιλάμε για σοβαρά αιτήματα όχι παίξε γέλασε!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ