Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Voucher 200 ευρώ: Εγκρίθηκαν 117.308 αιτήσεις - Ξεκίνησε η έκδοση των Vouchers

Η υποβολή αιτήσεων, του Α’ Κύκλου του προγράμματος, ξεκίνησε τη Δευτέρα 5 Απριλίου, και η προθεσμία λήγει την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021
Δημοσίευση: 09/04/2021
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Συνολικά 117.308 αιτήσεις οικογενειών που αντιστοιχούν σε 216.460 μαθητές εγκρίθηκαν μέχρι χθες Πέμπτη, ανακοινώθηκε  σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.

Ήδη από σήμερα ξεκίνησε σταδιακά η έκδοση των Vouchers  για τις συγκεκριμένες αιτήσεις , με το μεγαλύτερο  μέρος αυτών να προγραμματίζεται να δοθεί την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής και ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας.

Η υποβολή αιτήσεων, του Α’ Κύκλου του προγράμματος, ξεκίνησε τη  Δευτέρα 5 Απριλίου, και η προθεσμία λήγει  την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.

Οι πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν διαδικαστικά προβλήματα στην αίτησή τους για το Voucher των 200 ευρώ μπορούν να εισέρχονται στo Help Desk του προγράμματος: https://digital-access.gov.gr/voitheia.

Στον σύνδεσμο αυτό θα διαπιστώσουν ότι υπάρχει και τηλεφωνική υποστήριξη. Τ

ο καλύτερο βεβαίως είναι να συμπληρώνουν τη φόρμα επικοινωνίας δικαιούχου, περιγράφοντας το πρόβλημά τους γραπτά, ώστε να δίνεται η κατάλληλη απάντηση με στοχευμένο τρόπο.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες δικαιούνται να λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια του Α’ κύκλου του προγράμματος, μπορούν να καταθέσουν αίτηση οι εγκεκριμένοι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ για το έτος 2020, οι οποίοι εντάσσονται στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να καταθέσετε την αίτησή σας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.digital-access.gov.gr ή απευθείας την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων δικαιούχων στη διεύθυνση https://beneficiary.digital-access.gov.gr/.

Οι αιτούντες εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς του taxisnet και συμπληρώνουν τα στοιχεία που τους ζητούνται.

Για τον Α’ Κύκλο, ζητούνται ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) του αιτούντος, η δήλωση της βαθμίδας φοίτησης των τέκνων προς όφελος των οποίων γίνεται η αίτηση, κάποια στοιχεία σχετικά με τη φοίτηση των ωφελούμενων τέκνων (όπως ο αριθμός σχολικού μητρώου για τους μαθητές), και η επαλήθευση του προσωπικού κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα σταλούν οι κωδικοί των επιταγών με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης.

Οι έλεγχοι επιλεξιμότητας γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, μέσω διασταύρωσης πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου, αποφεύγοντας έτσι μια χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών για εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις.

Σε περίπτωση που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν κάποια από τα στοιχεία ηλεκτρονικά, απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.

Μόλις η αίτησή τους εγκριθεί, οι δικαιούχοι λαμβάνουν την επιταγή ή τις επιταγές τους μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος, καθώς και με SMS στο κινητό τηλέφωνο το οποίο δήλωσαν στην αίτησή τους.

Οι επιταγές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις 12 Απριλίου έως και τις 30 Ιουλίου για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της επιλογής των δικαιούχων, από εγκεκριμένο προμηθευτή της επιλογής τους.

Τα Μητρώα Εγκεκριμένων Προμηθευτών και Εγκεκριμένου Εξοπλισμού θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του προγράμματος τις προσεχείς ημέρες και θα ενημερώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις επιταγές είτε για την κάλυψη του συνολικού κόστους του εξοπλισμού της επιλογής τους, είτε για την κάλυψη μέρους του συνολικού κόστους, εφόσον αυτό ξεπερνά την αξία των διαθέσιμων επιταγών.

Οι οικογένειες με περισσότερα από ένα ωφελούμενα τέκνα μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και τρεις επιταγές για την αγορά μίας μοναδικής συσκευής, εφόσον το επιθυμούν.

Σχόλια (5)

 
Χαρα
15 Απρ 2021 23:43

Εμένα δεν έχει έρθει ακόμα το voucher

 
@Μανώλης
11 Απρ 2021 14:05

Όταν ένα ζευγάρι κάνει παιδί, πρέπει να έχει προνοήσει ότι έχει και τους απαραίτητους πόρους για να το μεγαλώσει. Όταν κάνει 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, παρόμοια. Συγνώμη, αλλά όποιος δεν μπορεί να μεγαλώσει 5 ας κάνει λιγότερα. Δεν είναι λύση να τα περιμένουμε ΟΛΑ από το ρημάδι το κράτος. Τι περιμένετε, να μοιράσει 5 λάπτοπ σε μια οικογένεια; Το λέω με όλο το σεβασμό - και εγώ γονιώς δύο παιδιών είμαι αλλά είναι λίγο ανεύθυνο να κάνω 10 παιδιά και μετά να παραπονιέμαι ότι δεν μπορώ να τα μεγαλώσω. Δε μου τα φόρτωσαν ως δια μαγείας μια μέρα! Ήξερα τι έκανα όταν τα έκανα!

 
Μανώλης
10 Απρ 2021 23:38

Για τις πολυτεκνες οικογένειες που δεν ανήκουν στην Α εισοδηματική κατηγορία θα γίνει τίποτα; Θεωρείτε ότι έχουν την οικονομική ευχέρεια για 4 και 5 συσκευές;

 
Σωστό
10 Απρ 2021 10:09

Ειδες το υπουργείο; Για να κάνουν τηλεκπαίδευση όταν γίνονται καταλήψεις και να μπαίνουν απουσίες. Έτσι δε θα έχει δικαιολογία κανεις.

 
Νίκος
09 Απρ 2021 18:48

200 ευρώ σημαίνει πολύ καλή ταμπλέτα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.