Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Σημαντική αύξηση κρουσμάτων Κορωνοϊού σε μαθητές Λυκείου

Είναι κοινό μυστικό ότι τα παιδιά μας βρίσκονται με τους φίλους τους είτε σε σπίτια, είτε σε εξωτερικούς χώρους
Δημοσίευση: 09/04/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα 15-19 ετών, των παιδιών του Λυκείου δηλαδή, παρόλο που τα σχολεία παρέμεναν κλειστά.

Το στοιχείο αυτό το ανακοίνωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, στη σημερινή τακτική ενημέρωση, παρουσία του Αν. υπουργού Υγείας Β. Κοντομαζάνη.

Ενδεικτικά,   σημαντική αύξηση σε αυτή τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα των 15-19 ετών καταγράφηκε στην Αχαΐα, στα Γιάννενα, στη Δυτική Αττική, στο Ηράκλειο, στη Λάρισα, στην Καρδίτσα, στην Κοζάνη, αλλά και στην Αρκαδία, είπε η Β. Παπαευαγγέλου και ανέφερε τα εξής:

Η εξήγηση: Και αυτό γιατί είναι κοινό μυστικό ότι τα παιδιά μας βρίσκονται με τους φίλους τους είτε σε σπίτια, είτε σε εξωτερικούς χώρους. Μάλιστα, πρόσφατη μελέτη που διενεργήθηκε σε μαθητές κατά τη διάρκεια του δεύτερου επιδημικού κύματος το Νοέμβριο του 2020 από την Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου μας, την κυρία Σύψα, έδειξε ότι τα παιδιά του Λυκείου φόραγαν τη μάσκα τους όταν ήταν στο σχολείο σε ποσοστό 98% αλλά λιγότερο συχνά, σε ένα ποσοστό 76%, στον ελεύθερο χρόνο τους, στις κοινωνικές τους επαφές εκτός σχολείου.

Τα σχολεία ανοίγουν με καλό καιρό: Συζητήσαμε με λεπτομέρεια τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρηθούν ώστε να ανοίξουν τα σχολεία. Ο καλός καιρός μας επιτρέπει να έχουμε ανοιχτά τα παράθυρα στις σχολικές τάξεις. Η καθολική χρήση του ατομικού τεστ αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια μας.

Στο εξωτερικό: Πρόσφατα δεδομένα από την χρήση του σε σχολεία, δυο φορές την εβδομάδα, στην Αυστρία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξαν ότι η έγκαιρη διάγνωση ασυμπτωματικών κρουσμάτων είχε σαν αποτέλεσμα την μείωση της διασποράς, ακόμα και σε περιβάλλον κυκλοφορίας των μεταλλαγμένων στελεχών.

Η εισήγηση της Επιτροπής: Με βάση αυτά, η Επιτροπή μας εισηγήθηκε την καθολική εφαρμογή εργαστηριακού ελέγχου με τα ατομικά τεστ αντιγόνου δύο φορές την εβδομάδα από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Η διάγνωση θα μειώσει σημαντικά την διασπορά του ιού: Αν αναλογιστούμε τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στους εφήβους σήμερα και λαμβάνοντας υπ’ όψιν μας ότι συχνά οι έφηβοι είναι ασυμπτωματικοί, η καθολική χρήση του τεστ θα συμβάλλει σημαντικά στη διάγνωση των κρουσμάτων έγκαιρα και πριν μεταδώσουν τη λοίμωξη στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον. Συνεπώς, θα μειώσει σημαντικά την διασπορά του ιού στην κοινότητα. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σε περίπτωση θετικού ατομικού τεστ, οι έφηβοι μας θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα ενώ αναμένουν το αποτέλεσμα του επιβεβαιωτικού τεστ.

Ιχνηλάτηση των στενών επαφών του εφήβου: Παράλληλα, σε όλες τις περιπτώσεις διάγνωσης νέων κρουσμάτων, θα πρέπει να γίνει ιχνηλάτηση των στενών επαφών του εφήβου. Ακόμα πιο σημαντικό, όμως, είναι να τονιστεί ότι το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι συνώνυμο με την χαλάρωση της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας.

Χρήση της μάσκας: Όλοι οι μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί, που θα επιστρέφουν στο σχολείο με το αρνητικό τεστ θα πρέπει να μην ξεχνούν ότι για την ασφαλή επαναλειτουργία του Λυκείου είναι απαραίτητη η σχολαστική χρήση της μάσκας και των άλλων μέτρων ατομικής προστασίας.

 

Σχόλια (55)

 
Θα μας πνίξουν οι μάσκες
11 Απρ 2021 14:25

Θυμάστε που το λέγατε αυτό; ότι ο καθηγητής δεν μπορεί να κάνει μάθημα με μάσκα; ότι το παιδί δεν μπορεί να φοράει μάσκα πολλές ώρες; ότι θα έπρεπε τα σχολεία να κλείσουν; Τα κλείσαμε λοιπόν και τα κρούσματα διπλασιάστηκαν. Θυμάστε το επόμενο στάδιο; ότι η τηλεκπαίδευση δεν λειτουργεί; Ότι τα παιδιά δεν έχουν εξοπλισμό; Ορίστε τώρα το καθεστώς μοιράζει εξοπλισμός. Οτι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι επιμορφωμένοι; Ορίστε θα σας επιμορφώσει το καθεστώς σε 4-5 μήνες. Οτι τα παιδιά δεν μπορούν να μένουν τόσες ώρες μπροστά στην οθόνη; ότι τα παιδιά δεν αντέχουν πλέον; Ορίστε το καθεστώς άνοιξε τα μαγαζιά για να πάνε να ψωνίσουν.
Ξαναρχίζει τώρα η πρώτη φάση με παραλλαγή. Για όλα φταίνε οι νέοι στις πλατείες, ο Κουφοντίνας και το ψάρεμα.
Σταματήστε την γκρίνια επιτέλους να ησυχάσουμε. Ο Μένιος κινδυνεύει δεν το βλέπετε;

 
Θα μας πνίξουν οι μάσκες
11 Απρ 2021 11:37

Θυμάστε που το λέγατε αυτό; ότι ο καθηγητής δεν μπορεί να κάνει μάθημα με μάσκα; ότι το παιδί δεν μπορεί να φοράει μάσκα πολλές ώρες; ότι θα έπρεπε τα σχολεία να κλείσουν;
Θυμάστε το επόμενο στάδιο; ότι η τηλεκπαίδευση δεν λειτουργεί; Ότι τα παιδιά δεν έχουν εξοπλισμό; ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι επιμορφωμένοι; ότι τα παιδιά δεν μπορούν να μένουν τόσες ώρες μπροστά στην οθόνη; ότι τα παιδιά δεν αντέχουν πλέον;
Ξαναρχίζει τώρα η πρώτη φάση με παραλλαγή. Δεν πρέπει να πάνε τα παιδιά στο σχολείο γιατί θα κολλήσουν.
Σταματήστε την γκρίνια επιτέλους να ησυχάσουμε

 
Ελενα
11 Απρ 2021 08:09

Καλά είναι δυνατόν να ανοίξουν για 2 εβδομάδες πριν το Πάσχα? Τώρα σε τι θα βοηθήσει αυτό? Ειδικά για τα παιδια τις Γ Λυκείου να μην ανοίξουν καθόλου. Έμεινε πολυ λίγο για να δώσουν.Αν κολλήσουν τι θα κάνουν? Απαράδεκτοι που σκεφτηκαν να ανοίξουν τώρα τα λυκεια.

 
Μητέρα της
11 Απρ 2021 02:16

Όταν άνοιξαν τα σχολεία τα έκλεισαν αμέσως μια βδομάδα μετά γιατί είπαν ότι τα παιδιά του λυκείου συμπεριφέρονται σαν ενήλικες καθώς έχουν και άλλες επαφές και συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση της διασποράς του ιού. Τώρα τα ανοίγουν γιατι στο σχολείο λένε θα τηρούν καλύτερα τα μέτρα. Και ρωτάω... μετά το σχολείο δεν θα έχουν άλλες επαφές; Δεν θα συμβάλλουν στη διασπορά τώρα; Δεν υπάρχει καμία λογική σε όλο αυτό και καμία σταθερότητα σε ότι ανακοινώνεται.

 
ΗΛΙΑΣ
10 Απρ 2021 22:08

Και αν κάποιοι μαθητές κολλήσουν, να μπούμε καραντίνα - φυλακή 15 μέρες προληπτικά... Ωραίες καταστάσεις... Την ίδια ώρα που οι πιο πολλοί είναι έξω και μάλλον καλά κάνουν.

 
Σχολιαστης
10 Απρ 2021 21:52

Αφού αυξήθηκαν τα κρούσματα σε ηλικίες λυκείου μας λένε να τα ανοίξουμε σε κλειστούς χώρους και μάλιστα με πολλούς μαθητές μαζί. Αν συνυπολογίσει κανείς το ποσοστό αναξιοπιστίας των self test (17,5%), το ποσοστο λάθους δειγματοληψίας, το ποσοστό μη υλοποίησης τους τότε το συμπέρασμα είναι ένα.
Μας κοροϊδεύουν και μας στέλνουν σε ένα επισφαλές έως επικίνδυνο περιβάλλον για το γινατι μιας υπουργού και την επικοινωνιακή διαχείριση μιας αποτυχημένης κυβερνησης. Η ΟΛΜΕ να πάρει σοβαρές αποφασεις. Θα είναι για όφελος όλης της κοινωνίας.

 
Μελίτακας ο Α΄. ο Σκληρός
10 Απρ 2021 18:27

@ Αμερόληπτος
Να μην είσαι τόσο αμερόληπτος, χτύπα ανελέητα!...

 
mike
10 Απρ 2021 16:42

Πολλοί σύγχρονοι ηγέτες (Τζόνσον, Μακρόν, Τραμπ, Μπολσοναρο, Μητσοτακης κ.α.) βασίζουν τη δύναμη τους κυρίως στην εικόνα (του επιλυτή όλων προβλημάτων- universal troubleshooter). H επιλογή των λοκντάουν (στοιχείο της οποίας το κλείσιμο των σχολείων) είναι θανάσιμο τραύμα για την εικόνα τους,

 
Κωνσταντίνος Μ.
10 Απρ 2021 16:05

Ανοίγουμε...για να ξανακλείσουμε
Βρε παιδιά, τι δεν καταλαβαίνετε;
Ανοίγει λίγο η αγορά και λίγο τα λύκεια ώστε την Μεγαλοβδομάδα να ξανακλείσουμε με αυστηρό λοκνταουν για το Πάσχα... το έκαναν ξανά και πριν τα Χριστούγεννα και θα το ξανακάνουν. Ούτε που τους νοιάζει για τις δυο βδομαδες μάθημα μόνο στα λύκεια..αλίμονο. Απλά να
κινηθεί λίγο η αγορά πριν το Πάσχα, να αυξηθούν τα κρούσματα κι άλλο , τα νοσοκομεία είναι ήδη στα όρια άλλωστε άρα γρήγορα θα ξεπεραστούν κι έτσι τη Μεγαλοβδομάδα να μας πουν «λυπούμαστε, μην πάτε πουθενά το Πάσχα» Ε και μετά κατά τις 20 Μάη θα ανοίξει εστίαση, τουρισμός και αγορά κανονικά

 
Markellaki
10 Απρ 2021 15:59

Δηλαδή για να καταλάβω....τωρα ξαφνικά σας ένοιαξε ν ανοίξουν τα σχολεία για τα παιδιά του Λυκείου που τα χετε καταστρέψει... Τωρα που υποτιθεται πως τα κρούσματα φτασαν στο Θεό ανοίγετε τα σχολεία... Πολύ λογικό...

 
Markellaki
10 Απρ 2021 15:51

Δηλαδή για να καταλάβω....τωρα ξαφνικά σας ένοιαξε ν ανοίξουν τα σχολεία για τα παιδιά του Λυκείου που τα χετε καταστρέψει... Τωρα που υποτιθεται πως τα κρούσματα φτασαν στο Θεό ανοίγετε τα σχολεία... Πολύ λογικό...

 
Πρόσληψη αναπληρωτών για επαναλειτουργία των σχολείων
10 Απρ 2021 15:19

Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν το συντομότερο δυνατόν Οι φορείς δεν είναι απαραίτητα ασθενείς, ένα θετικό τεστ δε σημαίνει ότι ο άνθρωπος νοσεί ή ότι είναι ικανός να μεταδώσει τον ιό. Όπου χρειάζεται, ας δοθούν άδειες στους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ας γίνει πρόσληψη αναπληρωτών.

Να μην ξεχνάμε ότι πρέπει από τον Μάιο να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για το επόμενο σχολικό έτος: Να μη βρεθούν τον Σεπτέμβριο πάλι οι μαθητές και οι φοιτητές στην Ελλάδα παρατημένοι.

 
Thanos
10 Απρ 2021 15:19

Απορώ πως υπάρχουμε ακόμη ως κράτος.

 
Μαρία
10 Απρ 2021 15:13

".......είναι κοινό μυστικό ότι τα παιδιά μας βρίσκονται με τους φίλους τους ......."
Πάμε καλά; Μυστικό η κοινωνικοποίηση, οι ανθρώπινες επαφές, οι φίλοι των παιδιών, οι δικοί μας.....; Απαράδεκτος χαρακτηρισμός μιας βασικής ανάγκης του ανθρώπου.

 
υποχρεωτικό άνοιγμα, υποχρεωτικό τεστ
10 Απρ 2021 14:43

πού είναι ο νόμος; οέο;

 
Αμερόληπτος
10 Απρ 2021 14:27

Λυπάμαι αλλά και οργίζομαι που η επιτροπή των λοιμωξιολόγων δέχτηκε την πρόταση της πλέον αποτυχημένης υπουργού να ανοίξουν τα Λύκεια, ενώ γνωρίζουν πως θα αυξηθεί η διασπορά του φονικού ιού. Και να δεχτώ ότι η Κεραμέως ενδιαφέρεται μόνο για την πολιτική της καριέρα. Εσείς κυρίες και κύριοι της επιτροπής, εκτός ελαχίστων εξαιρετικών επιστημόνων, τι κέρδος έχετε δίνοντας το ο. κ στο άνοιγμα των σχολείων. Γιατί συμμετέχετε στο έγκλημα;

 
παναγιωτης
10 Απρ 2021 14:22

Ειναι λυπηρο να μη μας υπολογιζουν.
Ποιο ειναι το οφελος της επιστροφης για 10 μέρες.Απαραδεκτη αποφαση που κρυβει κατι αλλο.
Εγώ δεν μπορώ να στείλω το παιδί μου.
Έτσι άνοιξαν και τα γυμνάσια και έκλεισαν άρον άρον και σε καλύτερες από τις σημερινές συνθήκες.

 
Μητέρα σε απόγνωση
10 Απρ 2021 14:18

Δε θέλω να στειλω το παιδί μου σχολείο.Είμαστε κλεισμένοι ένα χρόνο ,
έχω άλλα δύο παιδιά σε δημοτικό και γυμνάσιο που θα παραμείνουν σπίτι.
Γιατί μας βάζουν σ αυτή τη διαδικασία .
Για να μην κάνουμε ούτε Πάσχα υγιείς;;;

 
Louisa
10 Απρ 2021 14:12

Ποιος ο λόγος να ανοίξουν τα λύκεια; Χθες κάποιοι καθηγητές μας ενημέρωσαν ότι δεν θα προσέλθουν την άλλη εβδομάδα. Συνολικά, θα χάσουμε 13 ώρες! Έτσι θα καλυφθεί η ύλη;;;

 
παναγιωτης
10 Απρ 2021 14:09

Ειναι λυπηρο να μη μας υπολογιζουν.
Ποιο ειναι το οφελος της επιστροφης για 10 μέρες.Απαραδεκτη αποφαση που κρυβει κατι αλλο.
Εγώ δεν μπορώ να στείλω το παιδί μου.
Έτσι άνοιξαν και τα γυμνάσια και έκλεισαν άρον άρον και σε καλύτερες από τις σημερινές συνθήκες.

 
Μητέρα
10 Απρ 2021 12:53

Οι μαθητές λυκείου, ειδικά της Γ τάξης σχεδόν όλη μέρα από το πρωί με τηλεκπαιδευση και μετά με τα τηλεφροντιστήρια βρίσκονται μέσα στο σπίτι. Σίγουρα υπάρχουν και αυτοί που τα απογεύματα βγαίνουν στις πλατείες. Τώρα τι θα κάνετε? Θα βγάλετε έξω όλα αυτά τα παιδιά, θα αυξήσουν τις επαφές τους για όλη την ημέρα και μάλιστα στον κλειστό χώρο του σχολείου. Επίσης θα δημιουργήσετε πάλι αναστάτωση στα τμήματα με θετικό κρούσμα που θα πρέπει να κλείνει, πιθανόν και η σχολική μονάδα. Και όλα αυτά για δέκα μέρες. Πρόταση, ανοίξτε τα με τα το Πάσχα, με 15 παιδιά στο τμήμα εναλλάξ οι μέρες, περιορίστε τα μαθήματα σε αυτά που θα έδιναν στις προαγωγικές - όχι εξετάσεις- περιορίστε την ύλη στα ουσιώδη ωστε να εμπεδώσουν τα παιδιά καλύτερα.

 
Μαρία
10 Απρ 2021 12:31

Δήθεν δια ζώσης μάθημα για να λύσουν τα παιδιά απορίες. Φουλ τα διαγωνίσματα για 2εβδομαδες, γιατί ως γνωστόν χωρίς γραπτά πώς θα αξιολογήσω το μαθητή. Το πάρτυ ξεκινά τη Δευτέρα, ούτε να προσαρμοστούν τα παιδιά δεν τα αφήνουν, ούτε να εκφράσουν μια απορία δεν τα δίνουν δικαίωμα

 
Στράτος
10 Απρ 2021 12:29

Κοίταξα τα στοιχεία του ΕΟΔΥ και την αλλαγή στα κρούσματα στην ηλικία 0-17 (αυτό είναι η πρώτη ηλικιακή ομάδα στην καταγραφή που δημοσιεύεται) την τελευταία εβδομάδα, από 2/4/2021 έως 9/4/2021.

Μέσα στην τελευταία εβδομάδα εντοπίστηκαν στην ηλικιακή ομάδα 0-17 ετών 1500 νέα κρούσματα! Και αυτό χωρίς να έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι με self-test και με τα σχολεία κλειστά!

 
Μητέρα του.
10 Απρ 2021 12:09

Καλημέρα.. θεωρώ ότι ειναι λάθος η απόφαση να ανοίξουν τα Λύκεια τωρα..ζω σε μια επαρχία έξω από την Θεσσαλονίκη...έχω τρελαθεί να βλέπω τα Παιδιά να βγαίνουν βόλτα σαν να μην συμβαίνει τίποτα..να μαζεύονται σε σπιτια και μάσκες... όχι μόνο δεν φοράνε..δεν τις έχουν ούτε καν επάνω τούς.(ίσως στην τσέπη τους,)!!! Οι γονείς του που είναι,? Τι κανουν!!! Σας παρακαλώ ως μητέρα που έχει να βγεί το παιδί μου έξω από τότε που ξεκίνησε η καραντίνα είναι ότι χειρότερο πού πήρατε αυτή την απόφαση...Με εκτίμηση

 
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
10 Απρ 2021 11:33

Καθηγητής Μαγιορκίνης: Ο ένας στους είκοσι είναι φορέας του ιού covid 19. Επομένως την Πέμπτη 15-4-2021 σε ένα σχολείο με 200 μαθητές θα υπάρχουν τουλάχιστον 10 κρούσματα. Συνεπώς σύμφωνα με το υγιειονομικό πρωτόκολλο θα κλείσουν τουλάχιστον 5 τμήματα για 14 ημέρες και θα τεθούν σε καραντίνα τουλάχιστον 4-5 εκπαιδευτικοί. Αποτέλεσμα δεν θα γίνεται μάθημα στους μισούς μαθητές ούτε δια ζώσης ούτε εξ αποστάσεως. Πραγματικά αυτός είναι ο στόχος; Ούτε αυτό δεν καταλαβαίνουν;

 
ΜΑΘΗΤΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΕ ΤΑΞΗ ΜΕ 28 ΜΑΘΗΤΗΣ
10 Απρ 2021 11:26

ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ? ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ...τα μισά παιδιά από τάξεις νοσούν και το ξέρουν πολύ καλά αυτό μέχρι και οι καθηγητές μας. Επειδή γνωρίζω πολύ καλά ότι τα μέτρα δεν τηρούνται είμαστε 320 παιδιά σε ένα σχολείο και 28 άτομα μέσα στη ΤΆΞΗ!!! ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΗΣΩ !ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΡΩ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΠΟΥ Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ "ΦΛΕΓΕΤΑΙ" ΑΠΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ!!!!!!!!!!!!!!ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ

 
τι λένε οι μελέτες?? Ποιος φέρει την ευθύνη??
10 Απρ 2021 11:26

όταν έχεις +25 σε μια αίθουσα για 1-2 ώρες όσο καλά και να αερίζεται με πιθανότητα να υπάρχουν φορείς που να έχουν ξεφύγει του self-test ποιά είναι η πιθανότητα να κολλήσουν οι συμμαθητές και οι καθηγητές. ΠΟιά είναι η πιθανότητα να το μεταφέρουν σε άλλες τάξεις??? Πόσος χρόνος χρειάζεται για την διασπορά 2-3 μέρες??
Άρα ποια είναι η πιθανότητα να ξεκινήσουμε την Δευτέρα με 0 θετικά στις τάξεις και την Πέμπτη να εμφανιστούν θετικά (προφανώς από την συμμετοχή τους στο σχολείο). Ποιος θα ευθύνεται μετά, το σχολείο, το υπουργείο, οι ειδικοί που εισηγήθηκαν???

 
Πάνος
10 Απρ 2021 11:10

Σπάμε τα μούτρα μας και βλέπουμε, σύμφωνα με το γνωστό:
Ή θα πεθάνετε ή θα νικήσουμε!

 
Άπιστος
10 Απρ 2021 11:07

Σε ότι έχει να κάνει με τον κορωνοϊό και τα σχολεία, έχω πάψει να εμπιστεύομαι:
1. Την κα. Παπαευαγγέλου, από τις 25/8/2020, όταν είπε ότι "το σχολείο κάθε μέρα είναι μία κλειστή ομάδα που ζει μαζί". Τη γνωστή μας πλέον..... κάψουλα.
2. Την κα. Κεραμέως, από τις 10/3/2020, όταν είπε ότι "οι περίπατοι είναι δύο ανά μήνα για κάθε σχολείο".
3. Τον κ. Μητσοτάκη, από τις 4/3/1968....

Πηγές :
1. https://www.esos.gr/arthra/69054/oi-erotiseis-ton-dimosiografon-kai-oi-a...
2. https://www.esos.gr/arthra/66535/ypoyrgos-katargisi-peripaton-kai-efarmo...
3. Wikipedia : Κυριάκος Μητσοτάκης

 
Μελίτακας ο Α΄, ο Προφήτης
10 Απρ 2021 11:06

@ ΧΡ. ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ
Βλασφημία!...
ΤΗ ΔΕ ΗΜΕΡΑ ΤΗ ΕΒΔΟΜΗ ΣΑΒΒΑΤΑ ΚΥΡΙΩ ΤΩ ΘΕΟ ΣΟΥ!...

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.