Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

B. Παπαευαγγέλου : Πιθανός εμβολιασμός μαθητών πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά

“Ήδη έχουμε την πρώτη ανακοίνωση από την κλινική μελέτη σε παιδιά 12-15 ετών από την Pfizer, η οποία έχει 100% αποτελεσματικότητα”
Δημοσίευση: 11/04/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχουμε εγκρίνει κι εμείς το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12-15 ετών» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η Παιδίατρος - Λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας Βάνα Παπαευαγγέλου, δεδομένου ότι η διαδικασία αδειοδότησης των εμβολίων έχει κινηθεί γρήγορα μέχρι σήμερα.

«Οι κλινικές μελέτες και των φαρμάκων και των εμβολίων στα παιδιά κάτω των 18 ετών, έπονται των ενηλίκων» τόνισε η κα Παπαευαγγέλου προσθέτοντας πως σε κάθε περίπτωση έχουν ξεκινήσει.

Όπως ανέφερε ήδη έχουμε την πρώτη ανακοίνωση από την κλινική μελέτη σε παιδιά 12-15 ετών από την Pfizer, η οποία έχει 100% αποτελεσματικότητα.

Για αυτόν τον λόγο η εταιρεία έχει ζητήσει ήδη από τον FDA να εγκρίνει το εμβόλιο σε αυτή την ηλικία, με στόχο να εμβολιαστούν παιδιά πριν την έναρξη της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς, είπε προσθέτοντας πως οι μελέτες γενικότερα προχωράνε και σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

Ήδη ξεκινάνε τώρα οι μελέτες για τα παιδιά 5-11 ετών και θα ακολουθήσουν οι μελέτες για μικρότερα παιδιά, δήλωσε η κα Παπαευαγγέλου.

Η Λοιμωξιολόγος ανέφερε μεταξύ άλλων πως τα πρώτα στοιχεία από την καταχώρηση των αποτελεσμάτων self test καθηγητών, μαθητών και λοιπού βοηθητικού προσωπικού δικαιώνουν την απόφαση για επιστροφή στα σχολεία με το μέτρο αυτό, καθώς εάν δεν είχε γίνει έτσι, άτομα θετικά στον ιό θα έμπαιναν στις σχολικές μονάδες.

«Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο, θετικό βήμα γιατί θα μπορέσουμε πραγματικά να σταματήσουμε την διασπορά γιατί ο καθένας που βγαίνει θετικός, πρώτον θα απομονωθεί και συνεπώς θα μειώσει την διασπορά στους συγγενείς του, ταυτόχρονα όμως η ιχνηλάτηση θα μας βγάλει κι άλλους θετικούς στο άμεσο εργασιακό κι οικογενειακό του περιβάλλον» εξήγησε.

Σχόλια (38)

 
Οι σωτήρες μας
12 Απρ 2021 18:23

Έκανε κανείς στο παιδί του εμβόλιο της εποχικής γρίπης, αν δεν συνέτρεχε κάποιος λόγος ή δεν ανήκε σε κάποια ιδιαίτερη ομάδα;
Αυτοί που ήθελαν να προστατευτούν από τη γρίπη, αυτοί έκαναν και το εμβόλιο.
Το ίδιο προτείναν και οι παιδίατροι. Υπάρχουν τώρα δεδομένα ότι από τον Covid νοσούν τα παιδιά ώστε να χρειαστούν νοσηλεία;
Άρα, μη ρίχνεται άδεια για να πιάσετε γεμάτα, γιατί σε κάποια πράγματα η τακτική σας είναι εγκληματική.

 
Eλεύθερος
12 Απρ 2021 18:05

@Εκπαιδευτικός
Όσοι φοβάστε μήπως πεθάνετε από κολοκυθοϊό, καθήστε έγκλειστοι στους 4 τοίχους στο διηνεκές. Ο φυσιολογικός κόσμος δεν θα φυλακίζεται για τις φοβίες σας. Αρκετά σας ανεχτήκαμε!

 
Νίκη(όχι Κεραμέως)
12 Απρ 2021 17:55

Όπως σε όλα τα άλλα, αυτή η κυβέρνηση δεν έχει αφήσει κανένα συνταγματικό δικαίωμα που να μην το παραβεί.
Οι δοκιμές και επιστημονικές μελέτες σε παιδιά, βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο (όπως φυσικά και στους ενήλικες). Οποιοδήποτε εμβόλιο πριν βγει στην κυκλοφορία, απαιτεί αρκετά χρόνια, για να θεωρείται "ασφαλές". Είναι γεγονός ότι στη δεδομένη στιγμή μετράς τα υπέρ και τα κατά, όμως αφού τα παιδιά δεν νοσούν βαριά, γιατί να επιβάλλεις ένα μέτρο, που μπορεί να τους δημιουργήσει προβλήματα, όχι τόσο στο παρόν αλλά το πιθανότερο στο μέλλον; Εμβολιάζεις τον υπόλοιπο πληθυσμό και περιμένεις. Δεν θα κάνουμε τα παιδιά μας πειραματόζωα, επειδή η κυβέρνηση είναι από τις πρώτες χώρες της ΕΕ που θέλει να το παίζει έξυπνη, χωρίς να νοιάζεται για τις συνέπειες...
Μητσοτάκη και Κεραμέως δεν ξέρω αν κι αυτό είναι "οδηγία" της ΕΕ... αυτό που ξέρω, είναι ότι οι Έλληνες δεν τα τρώμε αμάσητα, γι αυτό τις πολιτικές σας αυτές και τόσες άλλες που μας φέρατε εν καιρό πανδημίας, πάτε να τις εφαρμόσετε αλλού.

 
ΠΑΤΕΡΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
12 Απρ 2021 16:56

Προσωπικά θεωρώ απαράδεκτο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τόσο των ενηλίκων όσο και (πολύ περισσότερο) των παιδιών.
Ο λόγος είναι προφανής. Μιλάμε για εμβόλια διαφορετικού τρόπου λειτουργίας από τα παραδοσιακά (και δοκιμασμένα για χρόνια), που εξελίχθηκαν και πήραν εγκρίσεις σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς να έχουν μελετηθεί οι μακροχρόνιες συνέπειές τους (και απ'ότι φαίνεται από τα διάφορα περιστατικά επιπλοκών, χωρίς να έχουν μελετηθεί επαρκώς ούτε οι βραχυχρόνιες συνέπειες). Μην ξεχνάμε άλλωστε την χορήγηση ασυλίας στις εταιρίες παρασκευής εμβολίων για πιθανές μελλοντικές παρενέργειες.
Αγαπητοί συνάδελφοι Κ.Γ.Δ και Βίκυ., αλλά και όλοι οι άλλοι συνάδελφοι ή μη, εάν ανησυχείτε για την υγεία σας, μπορείτε κάλλιστα να εμβολιαστείτε εσείς οι ίδιοι.
Άλλωστε, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα λεγόμενα των αρμοδίων, το εμβόλιο προστατεύει τον εμβολιασμένο και όχι τους γύρω του.
"...Προς το παρόν από τις κλινικές δοκιμές φαίνεται ότι τα νέα εμβόλια προστατεύουν περισσότερο από τη νόσηση από COVID-19 παρά μειώνουν σημαντικά το κίνδυνο μετάδοσης του ιού."
Με πια λογική λοιπόν η κυρία Παπαευαγγέλου λέει «Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχουμε εγκρίνει κι εμείς το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12-15 ετών», συμπληρώνοντας "έχουμε την πρώτη ανακοίνωση από την κλινική μελέτη σε παιδιά 12-15 ετών" και "Ήδη ξεκινάνε τώρα οι μελέτες για τα παιδιά 5-11 ετών και θα ακολουθήσουν οι μελέτες για μικρότερα παιδιά."(!)
Ποιος ο λόγος να πειραματιστούμε (χωρίς ασφαλή γνώση για μακροπρόθεσμες συνέπειες) στα παιδιά τα οποία (και πάλι σύμφωνα με τους ειδικούς) στο συντριπτικό ποσοστό τους περνούν την συγκεκριμένη λοίμωξη ασυμπτωματικά ή με πολύ ελαφρά συμπτώματα και να μην τα αφήσουμε να αναπτύξουν φυσική ανοσία;
Με ποια λογική να ρισκάρουμε κάποια ενδεχόμενη μελλοντική επιπλοκή για να "θωρακίσουμε" τα παιδιά από κάτι από το οποίο στην ουσία δεν κινδυνεύουν, την στιγμή που η συγκεκριμένη διαδικασία δεν προσφέρει ιδιαίτερα ούτε στην προστασία των γύρω τους ενηλίκων;

 
Αφού τόσο κόπτεσθε για τους εμβολιασμούς
12 Απρ 2021 16:16

εσείς που είσθε υπέρ των εμβολιασμών και κάνετε υποδείξεις, τρέξτε πρώτοι να εμβολιαστείτε.
Κάθε άνθρωπος έχει δικαιώματα και επιλογές.
Κοντά τα χέρια σας (και το στόμα σας) από τους εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Μαζικές συναθροίσεις έχει και ο στρατός, αλλά εκεί κουβέντα, έτσι;

 
Ν. Κ. Δάσκαλος
12 Απρ 2021 15:13

Αλλα και άλλα εμβόλια τα κάνετε στα παιδιά σας και αυτό μόνο δε θέλετε...;;;; τι θα πάθετε δηλ;;;; εμβολιαστε τα παιδιά σας. Να εμβολιαστουμε κι εμεις να τελειωνουμε

 
Γ. Ο. Π.
12 Απρ 2021 15:12

Ναι στον εμβολιασμό μικρών και μεγάλων. Όλων. Μπας και προσπεράσουμε επιτέλους την πανδημία.

 
Νίκος
12 Απρ 2021 15:02

Εκει που θεωρούσαν απαραίτητο τον εμβολιασμό τώρα θεωρούν απαράδεκτο τον εμβολιασμό των μαθητών και το 30% των εκπαιδευτικών δήλωσε για να εμβολιαστεί. Καταλαβαίνετε....

 
Μ.Χ
12 Απρ 2021 14:47

Δεν έχουν καμία δουλειά τα παιδιά να εμβολιαστουν. Τι άλλο πια θα ακούσουμε. Άντε αφήστε τις ανοησίες σας κατά μέρος.

 
Κώστας Χαλκίδα
12 Απρ 2021 13:16

Θα είναι ένα πολυ μεγαλο και ασυγχώρητο λάθος να εμβολιαστεί η νέα γενιά!!Ειδικά όταν ακούει κάποιος περι 100% αποτελεσματικοτητα!!Μην παίζουμε "εν ου παικτοις"!!

 
Ι.Κ.
12 Απρ 2021 12:32

@Σωτηρία Διευθύντρια

Εάν δεν το έκανες επίτηδες το λάθος που διορθώνεις με το επόμενο σχόλιο, τότε όντως στην περιπτωση σου ισχύει το "γλώσσα λανθάσουσα τ' αληθή λέγει".

Τείχος ανοησίας θα υψώσουμε. Ναι ανοησίας και όχι ανοσίας.

Αλήθεια, πιστεύει η κυβέρνηση ότι θα επιβάλλει εμβολιασμό των μαθητών χωρίς αντιδράσεις; Πρώτα με προτροπές και μετά με διατάξεις που θα τον κάνουν υποχρεωτικό;
Ας το επιχειρήσουν και θα δούνε. Υπάρχουν πολλά νομικά όπλα για να μην εφαρμοστεί μια τέτοια απόφαση. Αλλά εκτός από αυτά υπάρχει και η έκρηξη της οργής των πολιτών, των γονέων και πολλών εκπαιδευτικών, που όταν ξεσπάσπει θα ψάχνουν τρόπους διαφυγής οι κυβερνώντες.

 
φοιτητής
12 Απρ 2021 12:03

Σαν πολύ φορά δεν πήρατε; Ρωτήσατε το κόσμο αν θέλει να κάνει εμβόλιο;

 
κώστας
12 Απρ 2021 12:00

Όταν μπερδέυεις την επιστήμη με την πολιτική το αποτέλεσμα είναι γνωστό, το βλέπουν όλοι καθημερινά....

 
Τάσος
12 Απρ 2021 11:42

Για να προχωράει η επιστήμη είναι απαραίτητο να γίνονται αυτά τα πειράματα.

 
Ιωάννης
12 Απρ 2021 11:37

Όλοι εδώ έχετε χάσει το νόημα.

Ο εμβολιασμός δεν πρέπει να είναι από την μια αναγκαστικός στους μαθητές ( και οι αλήθεια είναι ότι πουθενά δεν γράφεται κάτι τέτοιο) ΑΛΛΑ άμα εμάς μαθητής θέλει να εμβολιαστεί είναι δικαίωμα του.

Η αλήθεια είναι ότι με τις ευπαθείς ομάδες προστατευμένες δεν υπάρχει άλλος λόγος ανησυχίας

 
Εκπαιδευτικός
12 Απρ 2021 11:08

Οι γονείς που σε όλα αντιδρούν αρνητικά, αν αρνούνται να κάνουν σελφ τεστ τα παιδιά τους, να φορούν μάσκα παντού και σωστά, να κάνουν εμβόλια τότε με συγχωρείτε αλλά να τα κρατούν και στο σπίτι και να μην κυκλοφορούν. Αρκετά με το όχι σε όλα. Ο υπόλοιπος κόσμος δε φταίει σε τίποτε.

 
Μ.Χ
12 Απρ 2021 10:53

Αλλού τα πειράματα όχι στα μικρά παιδιά.

 
Γ.Φ.
12 Απρ 2021 10:52

Με τίποτα εμβολιασμός στα παιδιά. Αισχος μεγάλη ντροπή.

 
Γ. Κ. Δ.
12 Απρ 2021 10:32

Γονείς, για σταματήστε τα όχι...
Εμείς είμαστε μέσα κάθε μέρα σε μια τρύπα με 25 παιδιά και θα είναι ανεμβολιαστα;;;;; πάτε καλά;;;;;;;

 
Νασια
12 Απρ 2021 10:31

Να εμβολιαστουν τα παιδιά όλα. Γιατί μπορεί να μη νοσούν σοβαρά, όμως το μεταδίδουν στους γύρω τους, στους ενήλικες οι οποίοι μπορεί να το περάσουν βαριά.

 
@δυστυχώς
12 Απρ 2021 10:29

Και παρόλα αυτά, ενώ δε δηλώσαμε όλοι.... Πάλι δεν μπόρεσε να μας εμβολιασει. Μην ξεχνάς, αυτά είναι τα αδιάθετα και όχι η επίσημη λίστα... Ίσως στην επίσημη αυξηθεί το ποσοστο

 
Βικτωρία
12 Απρ 2021 10:19

@Σωτηρία Διευθυντρια
Μια χαρά το γράψατε την πρώτη φορά, τοίχος ανοησίας!!!
Γλώσσα λανθάνουσα...

 
Ανεμβολίαστος
12 Απρ 2021 09:54

Δεν θα προλάβετε κα. Παπαευαγγέλου. Θα σας "εμβολιάσει" ο λαός στις εκλογές.

 
Δυστυχώς
12 Απρ 2021 07:22

Μόνο το 40% των εκπαιδευτικών δήλωσε για τα εμβόλια!

 
A.N
12 Απρ 2021 01:28

Μακάρι αυτά που λέτε να τα κάνετε πράξεις,γιατι τόσο καιρό απο λόγια χορτάσαμε(στις κυρίες αναφέρομαι με όλο το σεβασμό).Πιστεύω αν γίνει αυτό να ξεσηκωθούμε και όχι να πούμε δεν βαριέσε και πάλι,γιατί τόσο καιρό έτσι γίνεται.Εγώ πάντος περιμένω να δώ πότε οι καμιά δεκαριά που αντιδράμε γίνουμε 1000 και όχι μόνο.

 
Έλλη
12 Απρ 2021 01:02

Ως εδώ και μη παρέκει!!!
ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΝΟΕΙΘΕΙΤΕ!!!!
Ούτε καν!!!!!

 
Ε.Τ
12 Απρ 2021 00:53

Ντροπή σας...Εμβόλια σε πειραματικό ακόμα στάδιο,θα τα δοκιμάσουμε από τους πρώτους στα παιδιά μας;
Όλα τα εμβόλια που έχουμε κάνει στα παιδιά μας, έχουν μελέτες τουλάχιστον δεκαετίας και τώρα μέσα σε λίγους μήνες θα τα υποχρεώνετε έμμεσα ή άμεσα να το κάνουν;

 
Ελεοςςςςςςςςς
12 Απρ 2021 00:09

Έναν κλάδο δεν μπορείτε να εμβολιασετε (αυτό τον εκπ/κων) μου θέλετε και όλους τους μαθητές της χώρας... Κατεβείτε από το σύννεφο το ροζζζζζζ

 
Αντίνοος δάσκαλος
12 Απρ 2021 00:08

Υψηλές προσδοκίες έχετε κ. ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΈΛΟΥ. ΚΟΙΤΆΞΤΕ ΠΡΏΤΑ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΊΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΛΊΓΟΙ ΑΠ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ. ΚΑΙ ΒΛΈΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ...

 
Ντελια
12 Απρ 2021 00:07

Εμβολιαστε πρώτα τους εκπαιδευτικούς... Και βλέπουμε και για τους μαθητές. Έχουμε γράψει το όνομα μας στη λίστα και ακόμη τπτ...

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.