Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Στα θρανία επέστρεψαν σήμερα 255.000 μαθητές του Λυκείου

Δημοσίευση: 12/04/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στα θρανία επέστρεψαν σήμερα 255.000 μαθητές  των τριών τάξεων του Λυκείου, μετά την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση επί εβδομάδων.

Οι μαθητές αλλά και   για να εισέλθουν στο σχολεία , έπρεπε υποχρεωτικά να φέρουν μαζί τους μάσκα και σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος από τη διενέργεια του πρώτου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test).

Επίσης οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υποχρεωτικά να φέρουν μαζί τους τη δήλωση-βεβαίωση αρνητικού τεστ.
Σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε δεν γίνεται δεκτός/η, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα.

Εάν ο μαθητής/τρια είναι ανήλικος/η, παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί, στη σχολική μονάδα, για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι γονείς/κηδεμόνες τον/την παραλάβουν, τηρουμένων όλων των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο.

Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή και μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης και της αξιολόγησης των ευρημάτων, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ' οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες του Πρωτοκόλλου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Στην περίπτωση κατά την οποία ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Εάν ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από δημόσια δομή, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα.

Στην περίπτωση αυτή, ο μαθητής/τρια επιστρέφει στον χώρο της σχολικής μονάδας, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση.

Για τους/τις μαθητές/τριες, των οποίων το επιβεβαιωτικό τεστ είναι θετικό, προβλέπεται ό,τι και για τους/τις μαθητές/τριες που νοσούν. Δίνεται η δυνατότητα σύγχρονης ταυτόχρονης τηλεκπαίδευσης ή συμμετοχής σε διαδικτυακό τμήμα, χωρίς η παρακολούθηση να είναι υποχρεωτική.

Σχόλια (3)

 
Όλα καλά
12 Απρ 2021 17:54

Όλα κύλησαν ομαλά και στην πρωτεύουσα. Κανένας πανικός καμία δυσκολία! Πολιτισμένα και ήρεμα!

 
ΜΗΤΕΡΑ
12 Απρ 2021 12:48

Δεν θα το έλεγα ότι επέστρεψαν 255.000 μαθητές, καθώς στην πλατφόρμα δήλωσαν το αποτέλεσμα του self test, μόλις κάτι παραπάνω από 100.000 μαζί με τους καθηγητές, που σημαίνει ότι η πλειοψηφία δεν έκανε καν το test, οπότε δεν πήγαν καθόλου σχολείο. Και επιπλέον, αρκετά σχολεία, στην Πάτρα τέσσερα λύκεια, Πετρούπολη, Άλιμος και άλλα που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, τελούν υπό κατάληψη. Ωραία ήταν η αφήγηση του Πρωθυπουργού το πρωί για την επιτυχία των self tests, και ότι θα επεκταθεί το μέτρο και σε άλλους τομείς, λιανεμπόριο κ.ά., αλλά πραγματικότητα είναι άλλη.

 
Κοτσιφάκης Θεμιστοκλής
12 Απρ 2021 11:26

Οι μαθητές και οι μαθήτριες λυκείου είναι 307.000 τη φετινή χρονιά. ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ημερήσιων και εσπερινών. Από αυτούς 203 χιλ στα ΓΕΛ και 104 χιλ στα ΕΠΑΛ. Για τη σωστή πληροφόρηση

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.