Σύμφωνο Συνεργασίας Χαροκόπειου Πανεπιστημίου με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

12/04/2021

Ενημερώθηκε: 12/04/2021, 14:13

Άκουσε το άρθρο

Σύμφωνο  Συνεργασίας υπέγραψε η Πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου,  Μαρία Νικολαϊδη με τον  Διοικητή  της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελο Μπίνη.

Η σύναψη της συμφωνίας δρομολογεί το σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινών δράσεων και προγραμμάτων, με σκοπό τον διαμοιρασμό τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών και την αξιοποίηση της επιστημονικής εκπαίδευσης, για την υποστήριξη της αποστολής, των σκοπών και των δραστηριοτήτων των δύο φορέων.

Ειδικότερα, για το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία ισχυρότερων δεσμών ανάμεσα στον κόσμο της παραγωγής, της κατανάλωσης και της γνώσης, συμβάλλοντας και με αυτό τον τρόπο στην κοινωνική, πολιτισμική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας, με κύριο γνώμονα την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων του ανθρώπινου δυναμικού.

Αντίστοιχα, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, στοχεύει στην ενδυνάμωση της ακεραιότητας, της διαφάνειας και της λογοδοσίας, με σκοπό τη βελτίωση των δομών και των συστημάτων διακυβέρνησης, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών στη δημόσια διοίκηση και στους θεσμούς.

Οι κοινοί προσδοκώμενοι στόχοι βασίζονται στην υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων, με έμφαση στην αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορίας/επικοινωνιών, στην πρακτική εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης στις λειτουργίες της δημόσιας διοίκησης και, επιπλέον, στην προώθηση δράσεων εξωστρέφειας και διασύνδεσης του Πανεπιστημίου με την κοινωνία, ενισχύοντας και προβάλλοντας τη συμβολή των δύο φορέων στην ανάπτυξη και στην καινοτομία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η Πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και ο Διοικητής της ΕΑΔ συναίνεσαν στο ότι η υπογραφή του Συμφώνου θέτει το πλαίσιο και σηματοδοτεί την κοινή δέσμευση για την επίτευξη συγκεκριμένων και μετρήσιμων αποτελεσμάτων, μέσω της δομημένης επικοινωνίας, δημιουργικής διάδρασης και αγαστής συνεργασίας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ