Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΟΛΜΕ: Υπάρχει συναντίληψη με Α. Τσίπρα για τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων

Δημοσίευση: 12/04/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Από τις τοποθετήσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και των υπολοίπων μελών της αντιπροσωπείας  , διαπιστώθηκε, στη σημερινή συνάντηση, ότι υπάρχει συναντίληψη για την αντιμετώπιση της κατάστασης και σε ό,τι αφορά τα μέτρα που σχετίζονται με το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και τις άλλες προτάσεις της ΟΛΜΕ που στόχο έχουν τη μείωση των μορφωτικών ανισοτήτων και την προστασία των μαθητών σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Αυτό τονίζε σε ανακοινωθέν η ΟΛΜΕ , σχετικά με τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον  πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα, παρουσία του Ν. Φίλη και της Μ. Τσούφη.

Όπως  ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ:

  • Κατά τη συζήτηση τέθηκαν από πλευράς Ομοσπονδίας, όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, επισημάνθηκε το γεγονός ότι κανένα ουσιαστικό νέο μέτρο δεν ελήφθη για το άνοιγμα τους. Καμία από τις προτάσεις της ΟΛΜΕ, που έγκαιρα είχε καταθέσει (Αύγουστος 2020), δεν έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο Παιδείας όπως: τα ολιγομελή τμήματα, τα συνεχή και επαναλαμβανόμενα tests με ευθύνη του ΕΟΔΥ μέσα στις σχολικές μονάδες και η προτεραιότητα των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς κ.λπ.
  • Αντίθετα, παρουσιάστηκαν ως πανάκεια τα αμφιβόλου εγκυρότητας self tests, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, με συνέπεια να προσέρχονται στα Λύκεια, ασυμπτωματικοί μαθητές και εκπαιδευτικοί που μπορεί τελικά να είναι θετικοί.  
  • Παράλληλα, επισημάνθηκαν οι ψυχο-κοινωνικές επιπτώσεις του lockdown και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ιδιαίτερα στους μαθητές και προς αυτή την κατεύθυνση η ΟΛΜΕ πρότεινε τη μη πραγματοποίηση των γραπτών προαγωγικών – απολυτηρίων εξετάσεων, τη μη εφαρμογή για εφέτος της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που είναι δεδομένο ότι θα οδηγήσει στον αποκλεισμό 25.000 και πλέον μαθητών από τα ΑΕΙ. Τεράστια ερωτήματα δημιουργεί η αρνητική στάση του Υπουργείου Παιδείας να αποδεχθεί τις παραπάνω προτάσεις και να λειτουργήσει θετικά προς όφελος των μαθητών, επιλέγοντας στην ουσία να αγνοήσει τις ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες αυτής της κατάστασης για το μέλλον τους.
  • Τέλος τέθηκε από την Ομοσπονδία το πρόβλημα της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων των εκπαιδευτικών και της ανεξέλεγκτης χρήσης των μεταδεδομένων της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για καθαρά εμπορικούς και άλλους σκοπούς. Η απάντηση που πήραμε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι υπάρχει όντως τεράστιο πρόβλημα, το οποίο άλλωστε αναδείχθηκε στο τελευταίο χρονικό διάστημα και από το ίδιο το κόμμα.

Σχόλια (21)

 
@Αριστεία, όχι αστεία
13 Απρ 2021 23:09

3 σειρές σχόλιο, 4 φορές για την "αριστεία" και την "αριστη". Να το κοιτάξετε αυτό, ίσως είναι εμμονή. Α, και είναι και άσχετο με το θέμα του άρθρου. Καρφώνεστε αρκετά.

 
Αριστεία, όχι αστεία
13 Απρ 2021 22:35

Εν τω μεταξύ άλλη μια αριστεία πέτυχε η άριστη υπουργός. Έχει τις περισσότερες αρνητικές γνώμες στην πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO ανάμεσα σε όλους τους υπουργούς.
Η αριστεία στα καλύτερά της.

 
Αμερόληπτος
13 Απρ 2021 22:34

Όχι ότι δεν το γνωρίζαμε αλλά αυτό που ζούσαμε επί σύριζα πως "όλα στην εκπαίδευση έβαιναν καλώς", γι'αυτό και δεν προκηρύσσονταν καμιά απεργία, επιβεβσιώθηκε και επίσημα μετά από τη συνάντηση της ΟΛΜΕ με Τσίπρα-Φίλη. Η ΔΑΚΕ τι παριστάνει; Ετοιμάζεται για συγκυβέρνηση;

 
Αμερόληπτος
13 Απρ 2021 22:32

Όχι ότι δεν το γνωρίζαμε αλλά αυτό που ζούσαμε επί σύριζα πως "όλα στην εκπαίδευση έβγαιναν καλώς", γι'αυτό και δεν προκηρύσσονταν καμιά απεργία, επιβεβσιώθηκε και επίσημα μετά από τη συνάντηση της ΟΛΜΕ με Τσίπρα-Φίλη. Η ΔΑΚΕ τι παριστάνει; Ετοιμάζεται για συγκυβέρνηση;

 
Κώστας
13 Απρ 2021 21:29

Δηλαδή συμφωνούν η τράπεζα και η βάση εισαγωγής να ισχύσουν από την επόμενη χρονιά;

 
Χατζηαβάτης
13 Απρ 2021 16:41

Συναντίληψη με το ΣΥΡΙΖΑ η ΟΛΜΕ. Και καλά για την παράταξη ΣΥΝΕΚ ως ένα βαθμό το καταλαβαίνω. Αλλά συναντήληψη και για ΔΑΚΕ, ΠΕΚ, ΠΑΜΕ, Παρεμβάσεις ? Εκφράζουν αυτοί οι συνδικαλιστές τους εκπαιδευτικούς που τους ψήφισαν ως εκπροσώπους τους ? Κάτι δεν κολλάει σε όλο αυτό.

 
arte
13 Απρ 2021 15:00

Να είστε καλά βρε παιδιά της ΟΛΜΕ.. Γέλασα και σήμερα με την αυτονόητη δήλωση οτι εκπροσωπειτε το ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά. ..Μπράβο σας όμως!!Μας προσφέρετε "άρτον και θεάματα" σε δύσκολες εποχές (μόνο αυτή η προσφορά σας αλλά είναι σημαντική, αλήθεια....)

 
το καταλάβαμε
13 Απρ 2021 12:40

Βεβαίως ! Το καταλαβαίνουμε! Ήταν που θα παραιτούνταν!

 
Εκπαιδευτικος
13 Απρ 2021 12:14

Δεν περιμεναμε τιποτε αλλο.Σε ενα χρονο δε χτιζονται σχολεια ουτε διοριζονται χιλιαδες εκπαιδευτικοι.Τι εκανε τοσα χρονια ο κ.Τσιπρας και η ΟΛΜΕ για το καλο των συναδελφων και των μαθητων;;;Διερωτωμαι.Το απολυτο μηδεν.Εκτος πραγματικοτητας οι εν λογω κυριοι

 
ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ... ΤΑΞΗΣ
12 Απρ 2021 23:17

ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΚΠΛΗΞΗ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ ...ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ. ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗΣ.....ΑΛΛΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ.... ΤΟΝ.....ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ....ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ.

 
Λογικό
12 Απρ 2021 22:57

Φαντάζομαι το ίδιο και στις καταλήψεις.

 
Μ.Χ
12 Απρ 2021 21:24

Άντε μωρέ όλοι κουραστικοί.

 
Σιγά την είδηση
12 Απρ 2021 21:10

"είδηση δεν είναι όταν ένας σκύλος δαγκώνει τον άνθρωπο. Είδηση είναι όταν ένας άνθρωπος δαγκώνει ένα σκύλο!!"Δηλαδή τι νέο είναι αυτό; ότι συμφωνούν; μα όλοι το γνωρίζουν!!

 
Ερωτήματα
12 Απρ 2021 21:04

Συναντίληψη μόνο για το άνοιγμα; Υπάρχει συναντίληψη σε όλα τα θέματα που αφορούν την εκπαίδευση!

 
Άντε γειά !!!
12 Απρ 2021 20:53

Σοβαρά τώρα ; Η ΟΛΜΕ αυτό έχει να πει ; Μήπως είναι και υπέρ των καταλήψεων ως ανάσχεση στο άνοιγμα σχολείων ; Κύριοι της ΟΛΜΕ η μεγαλύτερη υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε στον κλάδο είναι η παραίτησή σας. Χθες.

 
Υποψιασμένος
12 Απρ 2021 20:43

Συνώνυμα της συναντίληψης: ακούμπημα, αλληλεγγύη, αρωγή, βοήθεια, ενίσχυση, επικουρία, ηθική υποστήριξη, πλάτη, προσεπικουρία, σεγ(κ)οντάρισμα / σιγοντάρισμα, στήριγμα, στήριξη, συμβολή, συμπαράσταση, σύμπραξη, συνδρομή, συνεργασία, υποστήριξη, χείρα βοηθείας
.

 
GIANNIS G.
12 Απρ 2021 20:25

ΓΙΑΥΤΟ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΙΑΣ ΜΑΣ ΕΛΜΕ ΑΠΌ 1500 ΠΑΤΆΝΕ ΔΕΝ ΠΑΤΑΝΕ 30 ΆΤΟΜΑ.. ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΊ ΕΊΝΑΙ.. ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΠΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΎΡΙΟΙ ΤΗΣ ΟΛΜΕ.. ΕΚΤΕΘΗΚΑΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΊΔΗΣΗ ΌΛΩΝ ΜΑΣ.

 
Εκπαιδευτικός
12 Απρ 2021 19:11

Αφού και η ΟΛΜΕ είναι εκτός τόπου και χρόνου είναι απολύτως λογικό!!! Όλοι ζητούσαμε τεστ, για να λειτουργήσουν τα σχολεία και τώρα που μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε 2 την εβδομάδα δωρεάν, στο σπίτι μας πάλι ο στείρος μηδενισμός . Άρνηση σε όλα ... μας κουράσατε. Στο σχολείο μας με 400 μαθητές όλα λειτούργησαν άψογα.

 
Καληνύχτα
12 Απρ 2021 18:58

Για άλλη μια φορά εκτός τόπου και χρόνου....μακριά από ουσιαστικά προβλήματα της εκπαίδευσης που την ταλανίζουν δεκαετίες.

 
Περσεφόνη
12 Απρ 2021 18:50

Συναντίληψη με το ΣΥΡΙΖΑ χα! χα!

 
Συναντίληψη και συνεργεία
12 Απρ 2021 17:52

Ήμουν σίγουρος! Το αντίθετο θα με εξέπληξε!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.