Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Κεραμέως προς Α. Τσίπρα: Ολική άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία

“Ισοπεδωτική λογική εφάρμοσαν όταν ήταν στην κυβέρνηση, ισοπεδωτική λογική και ως αντιπολίτευση”
Δημοσίευση: 12/04/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για ολική άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, και αξιοκρατία, κατηγορεί η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, ο οποίος στη σημερινή συνάντηση με το ΔΣ της ΟΛΜΕ υποστήριξε ότι «Τα σχολεία άνοιξαν όπως έκλεισαν» (Διαβάστε εδώ)

Αγνοείο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει το Γραφείο Τύπου της Ν. Κεραμέως, για άλλη μία φορά επιδεικτικά:

Α. Εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς, διοικητικούς και λοιπούς υπαλλήλους που έσπευσαν να υποβληθούν σε self-test, επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά, ατομική ευθύνη και συλλογική συναίσθηση.

Β. Όσους εργάστηκαν, άοκνα και συντονισμένα, ώστε τα τεστ να παραδοθούν άμεσα και να είναι διαθέσιμα κατά προτεραιότητα για τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που κλήθηκαν να επιστρέψουν σήμερα στις σχολικές τάξεις: υπαλλήλους των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας, φαρμακοποιούς και τα κανάλια προμήθειάς τους, εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση, μεταξύ άλλων.

Γ. Το παράδειγμα και άλλων χωρών, όπως η Αυστρία, που με τα self-tests μείωσε το ποσοστό των ασυμπτωματικών φορέων COVID-19 στα σχολεία πιο πολύ ακόμη και από το πρώτο κύμα της πανδημίας και παρά τη διάδοση του νέου στελέχους.

Προσπαθεί να καπηλευτεί το γεγονός, σημειώνει η Ν. Κεραμέως,  ότι, ανάμεσα σε αυτά τα self-test που ταυτόχρονα παραγνωρίζει, βρέθηκαν περισσότερα από 600 δυνητικά θετικά δείγματα, αντί να εξάρει το γεγονός ότι με τον τρόπο αυτό αποφεύχθηκε η επιστροφή τους στο σχολείο, περιορίζοντας τη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζει, προτάσσει το αίτημα για εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, παραβλέποντας ότι οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης έχουν ήδη ενταχθεί στην εμβολιαστική περίοδο, ενώ έχουν ξεκινήσει και χιλιάδες εμβολιασμοί εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης.

Όσο για το αίτημα του Α. Τσίπρα για αναστολή για φέτος της  Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής,το Γραφείο Τύπου της Ν. Κεραμέως υπογραμμίζει: “Δεν εκπλήσσει η αναφορά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα «εκδικητικό για αυτούς και τις οικογένειές τους σύστημα». Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέκαθεν παραπλανούσε τους υποψηφίους, που επέτρεπε να εισαχθούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας με 1 και 2  ωθώντας τους σε έναν δρόμο ο οποίος δεν έχει προοπτική, κορόιδευε τους συμφοιτητές τους που πέτυχαν πολύ υψηλότερες επιδόσεις, αλλά και τον Έλληνα φορολογούμενο, γιατί πλήρωνε για φοιτητές που έχουν εισαχθεί με 1 και 2, αντί να δίνονται περισσότερα χρήματα για αυτούς που έχουν εισαχθεί πληρώντας ακαδημαϊκές προϋποθέσεις”.

Ισοπεδωτική λογική εφάρμοσαν όταν ήταν στην κυβέρνηση, ισοπεδωτική λογική και ως αντιπολίτευση, καταλήγει η ανακοίνωση της υπουργού Παιδείας.

Σχόλια (14)

 
Γονιος
13 Απρ 2021 12:35

Τα σχολεία άνοιξαν και τα παιδιά μας είναι εκεί! Ούτε στις οθόνες, ούτε στις πλατείες ούτε στις καφετέριες. Αφήστε τα ήσυχα! Κάντε τη δουλειά σας ο καθένας!

 
Eνώχ
13 Απρ 2021 03:39

Εσύ αγαπητέ Ηλία που κατηγορείς την κυρία Κεραμέως τί θα έκανες στη θέση της; Θέλεις τα σχολεία να είναι κλειστά; Πιστεύεις ότι ο εμβολιασμός είναι άχρηστος; 'Η μήπως κάνεις στείρα αντιπολίτευση; Ρητορικό ερώτημα.

 
Βίκυ
13 Απρ 2021 00:05

Τι είπε; Αξιοκρατία; Xα,χα,χα,χαχα,χα,χα,χααααααααααααα

 
Τασος
12 Απρ 2021 23:36

Ασχετη, ανίκανη και κακομαθημένη. Μόνο επικοινωνιακά κόλπα και ουσία μηδέν. Το φίδι από την τρύπα εμείς το βγάλαμε και μόνο εμπόδια μας βάζει τόσο καιρό. Κρίμα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που έχουμε αυτή την υπουργό να καθορίζει το μέλλον μας.

 
12 Απρ 2021 23:32

Η βάση 10 για εισαγωγή στη μν τριτοβάθμια ισχυε και με το σύστημα Γεράσιμου Αρσένη (ΠΑΣΟΚ). Εγώ έδωσα πανελλήνιες με αυτόν τον τρόπο...
Άρα, μην παίρνει τα συχαρικια η αγαπημένη σου Υπουργός... Επαναφέρει παλιά ξινά σταφυλια

 
Γ. Δ.
12 Απρ 2021 23:28

Σύριζα αναπολώ και κλαιω
Σύριζα θέλω πίσω πάλι λέω...
Αχ που 'σαι Τσιπρα ευλογημενε

 
Β. Κ. - Δ. Κ.
12 Απρ 2021 23:28

Ισοπεδωτική λογική έχετε εσείς. Οδοστρωτήρα θα έλεγα...

 
Κωνσταντίνος
12 Απρ 2021 23:15

Το ποιος παραπλανεί , άσε να το κρίνουμε εμείς, κα Κεραμέως των πελατειακών ρυθμίσεων και τροπολογιών...

 
Καθηγητής
12 Απρ 2021 22:55

Πρέπει να το παραδεχτούμε ότι η τηλεκπαιδευση πέτυχε πάρα τις αρχικές γκρίνιες. Κανένα πρόβλημα με τα σελφ τεστ σήμερα. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Όλοι καταλαβαίνουν ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν και συνεργάζονται, ευτυχώς απομωνονται οι φωνές που θέλουν το αντίθετο.

 
Ήταν δίκαιο έγινε πράξη
12 Απρ 2021 22:49

Με γρήγορα αντανακλαστικα έγινε μάθημα, δίδονται δωρεάν τεστ και εμβόλια. Το αφήγημα δυστυχώς της αντιπολίτευσης έπεσε σαν χάρτινος πύργος!

 
Ηλίας
12 Απρ 2021 22:06

Δεν έχει ξαναπεράσει υπουργός παιδείας με τέτοια ένδοια επιχειρημάτων και ανικανότητα άρθρωσης σοβαρού και συγκροτημένου λόγου. Διαρκώς αναμασά ότι οι δικές της απόψεις είναι η "κοινή λογική", οι πολιτικοί της αντίπαλοι έχουν "ολική άγνοια" και διάφορα άλλα τέτοια ευτελή και θλιβερά. Κρίμα, μεγάλο κρίμα, επικεφαλής της ελληνικής Παιδείας να βρίσκεται ένα τέτοιο άτομο.

 
Μ
12 Απρ 2021 22:01

Πώς να αποπροσανατολίσει! Τους ζήσαμε τους συριζαίους . Δυστυχώς δεν υπάρχει αντιπολίτευση! Όσα ζητούσε ο κλάδος ήρθαν: τεστ, εμβόλια, ανοιχτά σχολεία. Αναμένουμε να ανοίξουν τον Μάιο και τα υπόλοιπα. Ο νόμος για τη βάση έπρεπε να υπήρχε από εικοσαετίας. Μόνο μπράβο αξίζουν.

 
Baa Iaa
12 Απρ 2021 20:48

Ασχολούμαστε τώρα με το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ή δεν θέλει τα tests, με την αυτοαξιολόγηση που μας έβαλε να δουλέψουμε τι γίνεται? Ξεπέρασαν το 2% τα σχολεία που την εφαρμόζουν?

 
Εκπαιδευτικός λυκείου
12 Απρ 2021 20:21

Δυστυχώς για εσάς κ. Κεραμέως, οι πρώτοι που διαπιστώσαμε τις ελλείψεις και τα τραγικά σας λάθη στην εκπαίδευση είμαστε οι ίδιοι εμείς οι εκπαιδευτικοί. Εμείς, που βιώνουμε καθημερινά τις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα που η δική σας πολιτική προκαλεί. Δεν χρειαζόταν η επισήμανση της αντιπολίτευσης για να διαπιστώσουμε την καθημερινή μας πραγματικότητα. Τα υπόλοιπα που λέτε τώρα, εναντίον της αντιπολίτευσης, εντάσσονται στο σύνηθες και γνωστό ανούσιο επικοινωνιακό τρικάκι που έχει ως στόχο να αποπροσανατολίσει!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.