Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Η ΟΛΜΕ κήρυξε απεργία αποχή στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη

Για τον αποκλεισμό από την τηλεκπαίδευση όσων μαθητών συμμετέχουν στις καταλήψεις και την καταχώριση απουσιών στους μαθητές αυτούς.
Δημοσίευση: 13/04/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Απεργία- αποχή κήρυξε η ΟΛΜΕ     στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη από τους μαθητές, προκειμένου στην πράξη να τεθεί ανενεργή η απόφαση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως , οποία προβλέπει:

1. Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.

2. Μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής  διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.

3. Η απουσία μαθητή από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.

4. Κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕξΑΕ ΣΤΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΕΙΑ

Υπενθυμίζουμε ότι η  ΑΔΕΔΥ, μετά από αίτημα της ΟΛΜΕ, έχει προκηρύξει για τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απεργία αποχή από α) την αντιπαιδαγωγική ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος και β) την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, τον αποκλεισμό από την τηλεκπαίδευση όσων μαθητών συμμετέχουν στις καταλήψεις και την καταχώριση απουσιών στους μαθητές αυτούς. Συγκεκριμένα οι προκηρυχθείσες απεργίες-αποχές αφορούν:

1.    στην εφαρμογή των διατάξεων που  περιλαμβάνονται στην υπ’ αρ. 120126/ΓΔ4 (ΦΕΚ B' 3882/12.09.2020) Κοινή Υπουργική Απόφαση «Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021» σε εφαρμογή της διατάξεως του άρθρου 63 ν.4686/2020 και των συνακόλουθων εφαρμοστικών εγκυκλίων που την διέπουν και οδηγούν στην απαράδεκτη, από κάθε άποψη, διαδικασία της ζωντανής μετάδοσης των μαθημάτων μέσα από την σχολική αίθουσα.

2.    στην εφαρμογή των διατάξεων που  περιλαμβάνονται στην υπ’ αρ. αριθμ. 131451/ΓΔ4/2020 (ΦΕΚ Β΄4264/30.9.2020) κοινή υπουργική απόφαση της Υπουργού και Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και των συνακόλουθων εφαρμοστικών εγκυκλίων που την διέπουν και οδηγούν στην απαράδεκτη, από κάθε άποψη, καταστολή των κινητοποιήσεων των μαθητών, οι οποίοι διεκδικούν την ασφαλή φοίτησή τους στις σχολικές μονάδες.

Επισημαίνουμε ότι τα εξώδικα κήρυξης των απεργιών-αποχών έχουν κατατεθεί στο Ελληνικό Δημόσιο, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από: α) τον Υπουργό Οικονομικών β) την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και γ) τον Υπουργό Εσωτερικών και στην Προεδρία της Κυβέρνησης από τις 7 Οκτωβρίου 2020 και παραμένουν σε ισχύ.

 
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ετικέτες: 
ΟΛΜΕΚαταλήψεις

Σχόλια (34)

 
Μέντιουμ και χαρτορίχτρες
14 Απρ 2021 16:33

@Ω, οποία λογική!
Ακριβώς όπως το λέτε. Αν αύριο βάλουν θερμόμετρο 10εκατ. Έλληνες και ΔΗΛΩΣΟΥΝ ότι δεν έχουν πυρετό το 99,73% και ότι έχουν το 0,27%, έχει αυτό κάποια αξία-εγκυρότητα-αξιοπιστία?
Αυτό έγινε με τα self-test. Το 99,73% "είπαν" ότι το έκαναν και "είπαν" ότι είναι αρνητικοί..... και όλα μέλι γάλα..... αλλά παραδόξως στην ίδια χώρα, τα ρεκόρ στα νοσοκομεία σπάζουν το ένα μετά το άλλο.
Εάν το 0,27% είχε την παραμικρή αξία-εγκυρότητα-αξιοπιστία, τότε γιατί είμαστε ακόμη στα σπίτια μας? Κι από αύριο ας κάνουμε ΟΛΟΙ από ένα self-test...... και με τέτοια ποσοστά..... ας ανοίξουν τα πάντα! Που ένα χρόνο τώρα έχουμε πάει στο 1800! Γιατί ΔΕΝ το κάνουν?

 
ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΙΤΙΚΩΝ-ΑΔΕΙΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ
14 Απρ 2021 15:40

Ποια μαθήματα; Μήπως ξέρετε πόσοι έχουν πάρει άδεια ειδικού σκοπού, για να φυλάξουν τα παιδιά τους που φοιτούν στο Δημοτικό; Τα σχολεία είναι διαλυμένα! Στα κενά τους οι μαθητές χωρίς επίβλεψη, χωρίς τις αποστάσεις κλπ ανταλλάσσουν τα ιικά τους φορτία! Περισσότερο μάθημα γινόταν με την τηλεκπαίδευση!

 
ΠΕ800
14 Απρ 2021 15:20

Απίστευτη η ΟΛΜΕ... περάστε να θαυμάσετε τα κατεστραμμένα σχολεία με 5 πιτσιρικάδες στην πόρτα και την αλυσίδα να κρέμεται...
Προκαλείτε κατα(θ)λιψη...

 
Σε οποιαδήποτε κίνησή σας.
14 Απρ 2021 14:59

Συνάδελφοι του ΔΣ θα ήθελα να γνωρίζω αν σας απασχολεί ότι σε κάθε δημοσίευση που σας αφορά υπάρχουν δεκάδες αρνητικά σχόλια και ούτε ένα θετικό... δεν έχετε αναρωτηθεί γιατί??

 
ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ...
14 Απρ 2021 14:54

Πιο καλά είναι για την ΟΛΜΕ αντί για αυτές τις απεργίες ντροπής να βγάζει ανακοινώσεις για την Νικαράγουα... το προτιμάμε τελικά...

 
Σε άλλο μήκος κύματος
14 Απρ 2021 14:47

Παραιτηθείτε! Τώρα!

 
Ω, οποία λογική!
14 Απρ 2021 12:48

- Μια δήλωση που λέει ότι έκανα το self test και βγήκε αρνητικό, έχει την ίδια αξία, με μια δήλωση που λέει ότι έκανα μόνος μου πανελλαδικές στο σπίτι μου και πέρασα πρώτος στην Ιατρική. (Ποιο απλό, δεν μπορούσα να το κάνω).

Ας σοβαρευτούμε, όπως βάζεις θερμόμετρο να δεις αν έχει πυρετό, κάνεις κι έλεγχο για covid. Το αν θα πεις την αλήθεια και κάτσεις σπίτι για να μην κολλήσεις τους άλλους, είναι θέμα παιδείας.

 
Αμερόληπτος
14 Απρ 2021 11:07

Οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ τι πρότειναν στη συνάντησή τους με τον Τσίπρα; Να μην δώσουν προαγωγικές εξετάσεις οι μαθητές φέτος! Αυτό είναι μια πάγια πρότασή τους αδιαφορώντας για την αντίθετη άποψη που έχει η πλειονότητα των εκπαιδευτικών που υποτίθεται ότι εκφράζουν. Μήπως κύριοι να καταργήσουμε εντελώς τις εξετάσεις για να πάμε τη δημόσια εκπαίδευση ακόμη πιο κάτω; Να ισοπεδώσουμε τους μαθητές που προσπαθούν με εκείνους που βλέπουν το σχολείο ως μια διαρκή καφετέρια;

 
takis
14 Απρ 2021 10:52

Ούτε να γελάσω ούτε να κλάψω δεν μπορώ πια με την ΟΛΜΕ ...

 
Μέντιουμ και χαρτορίχτρες
14 Απρ 2021 10:36

@Μάλιστα 07:39
- Πότε προλάβατε κιόλας και είδατε ότι "εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι αποδίδει", μόνο εσείς το ξέρετε. Να δούμε λίγο τα "νουμεράκια" σε 10-15 ημέρες και μας τα ξαναλέτε τότε?

- Ποιοί ειδικοί? Αυτοί που αποφασίζουν, ότι έχει ήδη εξαγγέλλει πριν από δύο ημέρες η Υπουργός? Έτσι γίνομαι κι εγώ ειδικός, χωρίς να χρειαστεί να σπουδάσω και 10 χρόνια.

- Τον Νο1 ειδικό τον κ. Τσίοδρα, τον ακούσατε καθόλου εσείς ή μπα?

- Για τα self test δεν το λέει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Το είπαν ΟΛΑ τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Άντε όλη η αντιπολίτευση λέει "ψέματα"..... και ο ΠΙΣ είναι "στο κόλπο"????

- Μια δήλωση που λέει ότι έκανα το self test και βγήκε αρνητικό, έχει την ίδια αξία, με μια δήλωση που λέει ότι έκανα μόνος μου πανελλαδικές στο σπίτι μου και πέρασα πρώτος στην Ιατρική. (Ποιο απλό, δεν μπορούσα να το κάνω).

 
Κώστας
14 Απρ 2021 10:24

Απεργία-αποχή από την ΟΛΜΕ. Συνάδελφοι πόσα χρόνια διδάξατε σε τάξη;
Η κοινωνία είναι εναντίον σας.

 
Γονέας
14 Απρ 2021 09:59

Μία διευκρινιστική απορία.
Θα είναι απεργία οπότε θα συνοδεύεται από περικοπή μισθού των εκπαιδευτικών ή θα είναι αποχή από τα καθήκοντά τους, οπότε θα επιφέρει τις αντίστοιχες πειθαρχικές συνέπειες βάσει νόμου;
Θεωρώ ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές αγωνιστικές πρακτικές και καλό είναι αυτές να μην μπερδεύονται και να υπάρχει διάκριση αναφορικά με το ποια επιλέγεται.

 
Δημήτρης
14 Απρ 2021 09:57

@ΜΑΡΙΑ, προφανώς δεν έχετε καμία εργασιακή σχέση με Λύκειο και ειδικότερα της Γ' Λυκείου. Σας πληριφορω ότι τα παιδιά είναι ιδιαίτερα χαρούμενα που ανοίξαμε και ζητάνε καθοδήγηση και βοήθεια!

 
EΛΕΝΗ
14 Απρ 2021 09:41

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΕ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΟΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ

ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΥΡΏΝΟΥΝ !!!!

 
Live streaming . ..
14 Απρ 2021 09:11

Δεν καταλαβαίνω μερικούς ...Κάτι δεν έπρεπε να κάνει η Ολμε απέναντι α) στη " ζωντανη αναμετάδοση του μαθήματος" , λες και είμαστε ποδοσφαιρικό αγώνας! !, β) στην πραγματοποιηση μαθημάτων στα υπό κατάληψη σχολεία?

 
ΜΑΡΙΑ
14 Απρ 2021 08:12

Απορώ τι κερδίζουμε σε 2 βδομάδες;Απλά ένα καπρίτσιο ικανοποιειται!

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
14 Απρ 2021 08:12

Ντροπή και αίσχος για την ΟΛΜΕ. Είναι πρόκληση η στάση τους για όλη την κοινωνία .

 
Ναι μητέρα μαθητή ... να κάνουν αραίωση χαχα
14 Απρ 2021 08:10

Ντροπή η ΟΛΜΕ δεν εκπροσωπεί τους καθηγητές!
Για κλάματα !!!

 
Το τσιφλίκι
14 Απρ 2021 08:10

Εκεί το φτάσατε! Λυπάμαι !!!!!

 
Α
14 Απρ 2021 08:06

Σύγχρονη ταυτόχρονη τηλεκπαίδευση .... ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος αλλά όση ώρα και να το κοιτάζω δεν βλέπω πουθενά μέσα στον ανεκδιήγητο αυτό όρο ούτε τη λέξη αναμετάδοση ούτε τη φράση δια ζώσης. Εγώ βλέπω να λέει πως πρέπει να γίνει σύγχρονη τηλεκπαίδευση (=webex) ταυτόχρονα. ΧΑΧΑΧΑ, δλδ, ο εκπαιδευτικός με υπολογιστή στη σχολική αίθουσα, αλλά και όλοι οι άλλοι συμμετέχοντες, όπου κι αν βρίσκονται, με υπολογιστή, να κάνουν ταυτόχρονα σύγχρονη τηλεκπαίδευση= ταυτόχρονα webex= ο καθείς καταλαβαίνει το ανέφικτο=δεν υπάρχει λόγος συζήτησης = διαδικτυακά τμήματα για τους θετικούς.
Τώρα, άν κάποιοι βλέπουν κάπου να γράφει ΖΩΝΤΑΝΗ ή ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ή ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ας μας πούνε που ακριβώς να ξανατρέξουμε στο κείμενο...

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
14 Απρ 2021 07:45

Με δυσκολία κρύβεται η απογοήτευση της ΟΛΜΕ επειδή οι καταλήψεις είναι ελάχιστες. Σίγουρα οι συνδικαλιστές μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα ... Και επειδή η ΟΛΜΕ είναι πάντα και συνεχώς στο πλευρό καταληψιών (με την εξαίρεση που όλοι θυμόμαστε, τότε με τις καταλήψεις για το Μακεδονικό), περιμένω να δω πότε θα σταθεί δίπλα στην τεράστια πλειοψηφία των παιδιών και των γονιών που θέλουν ανοιχτά σχολεία. Ας όψεται όμως και η ατολμία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ που δεν κατέστησε την παρέμβαση των αρχών για τη λήξη των καταλήψεων αυτεπάγγελτη, δυστυχώς.

 
Μάλιστα
14 Απρ 2021 07:39

@ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΘΗΤΗ ΛΥΚΕΙΟΥ13, για τους ειδικούς είναι μέτρο. Και εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι αποδίδει. Για εσάς δεν είναι μέτρο, αφού αυτό απλά υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ!

 
Κατάντια
14 Απρ 2021 07:08

Μετά αναρωτιέστε ;

 
Τα Χάλια μας
14 Απρ 2021 07:03

Μήπως να κάθονται και να πληρώνονται καλύτερα; Στην απεργία αποχή δεν πληρώνονται σύμφωνα με τα ισχύοντα. Ουσιαστικά έριξε το μπαλάκι στους καθηγητές η ΟΛΜΕ για να υποστηρίξει τους καταληψίες.

 
Γιάνης
14 Απρ 2021 06:43

Για πολλοστή φορά η ΟΛΜΕ αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων.

 
Τζιχαντιστοολμέδες
14 Απρ 2021 06:21

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αντιπολίτευση. Με αυτήν πιστεύουν ότι ξαναβγαίνουν στις εκλογές.Τα σχολεία και η δημόσια εκπάιδευση δεν τους απασχολούν

 
Γιάννης Μ.
14 Απρ 2021 00:38

Συνδικαλιστική λογική vs. ρεαλιστική λογική 1-0...

 
Ανέστης
14 Απρ 2021 00:36

Μάλιστα! Έφτασε η ΟΛΜΕ να στηρίζει ανοικτά τις καταλήψεις. Η ΔΑΚΕ συμφωνεί με αυτό ; Αν διαφωνεί ας διαχωρίσει τη θέση της και ας αποχωρήσει. Δεν νομίζω ότι θα βγει χαμένη.

 
ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΘΗΤΗ ΛΥΚΕΙΟΥ
13 Απρ 2021 23:48

Η μονη ντροπη ειναι για την κυβερνηση που ανοιξε τα σχολεια χωρις μετρα στη χειροτερη φαση της πανδημιας του συστηματος υγειας.
Τα self test δεν ειναι μετρο. Μετρο ειναι η αραιωση των μαθητων στην ταξη.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ