Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Ν. Κεραμέως: Έπονται αποφάσεις για προαγωγικές Γυμνασίων, Λυκείων- Τι θα γίνει με Πανελλήνιες

Δημοσίευση: 15/04/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κανονικά εντός Ιουνίου θα γίνουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ 100,3  η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως  ενώ δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις για το αν θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις για τα Λύκεια άλλα και τα Γυμνάσια.

Η κα Κεραμέως ανέφερε ότι έχει τεθεί στην επιτροπή το θέμα του ανοίγματος των φροντιστηρίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις γιατί το ζητούν οι υποψήφιοι ενώ σχεδιάζεται να ανοίξουν μετά το Πάσχα οι υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης και το θέμα εχει τεθεί στην επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Για τα Σελφ Τεστ η Υπουργός  δήλωσε ότι  η εγκυρότητα τους αποδείχτηκε  σε ποσοστό πάνω από 70% σημειώνοντας ότι εντοπιστήκαν σχεδόν 600 άνθρωποι θετικοί στον κορωνοιό που σήμερα θα ήταν στα σχολεία και θα είχαν μεταδώσει τον ιό.

Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (16)

 
Άννα Θεολόγος
20 Απρ 2021 05:20

Η κυρία Κεραμέως την τελετή ανάληψης των καθηκόντων της ως υπουργού, το μόνο θέμα που έσπευσε να ξεκαθαρίσει ήταν η σχέση με την Εκκλησία. Κάλεσε όλους τους ιεράρχες και τους σχετιζόμενους φορείς να συνδράμουν στο έργο της. Δεν θυμάμαι υπουργό Παιδείας μετά τη Μεταπολίτευση να αναλαμβάνει καθήκοντα ζητώντας τη βοήθεια της Εκκλησίας.

 
Ειρήνη
18 Απρ 2021 00:00

Σε αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε θα πρέπει πάνω απ' όλα να μας απασχολεί η ψυχική υγεία των παιδιών μας. Ακούω κάθε μέρα πόσο φοβισμένα είναι λόγω του ότι όλοι οι καθηγητές τα προετοιμάζουν για διαγωνίσματα όχι στο μάθημα της ημέρας αλλά σε κεφάλαια παρακαλώ. Τα παιδιά είναι κουρασμένα. Το ίδιο και εμείς. Σκεφτείτε λίγο και τα παιδιά που έχουν μαθησιακές δυσκολίες, που έχουν άγχος σχολικής επίδοσης και πόσο όλη αυτή η κατάσταση τα επηρεάζει. Αυτά τα παιδιά θέλουν σταθερότητα για να ανταπεξέλθουν. Αφήστε λοιπόν τις εξετάσεις για του χρόνου. Και αν κάποιοι γονείς νοιώθουν ότι τα παιδιά τους έχουν κενά ας τα βοηθήσουν λίγο οι ίδιοι. Ας αφιερώσουν έστω μια ώρα κάθε μέρα. Τί στο καλό όλοι καριεριστες είστε;

 
Master chef
17 Απρ 2021 21:16

@Μαμά
"Πίστευα ότι θα αλλάξουν τα πράγματα στην παιδεία με την όρεξη που διακατέχει την υπουργό αλλά όχι."
Όρεξη διακατείχε και τον "Φαταούλα" αγαπητή μου. Δεν βοηθά η μεγάλη όρεξη, όταν είναι στραμμένη σε λάθος διατροφή-menu. Καμιά φορά μάλιστα, μπορεί να αποβεί και μοιραία.
Τα όσα ορθά αναφέρετε και με τα οποία συμφωνώ πλήρως, μάλλον δεν τα ένιωσε-βίωσε ποτέ η ίδια η υπουργός.

 
Μαρία
17 Απρ 2021 15:15

Πάντως για μετά το Πάσχα φουλ τα διαγωνίσματα τετραμήνου... μαύρο Πάσχα θα περάσουμε. Ενώ θα έπρεπε να γίνονται τμηματικές επαναλήψεις με τεστ ανατροφοδότησης. Μάλλον για τους περισσότερους τα διαγωνίσματα είναι αυτοσκοπός.

 
M
17 Απρ 2021 13:46

Δεν σας ανησυχεί δηλαδή που παιδιά που έπαιζαν στο κινητό τους δυο χρόνια θα προβιβαστούν στην επόμενη τάξη! Ποια επανάληψη; Αυτή έχει νόημα όταν άκουγες κάτι. Υπάρχουν παιδιά που μαθησιακά βρίσκονται δυο έτη πίσω. Και ως εκπαιδευτικός και ως γονιός θεωρώ αδιανόητο να μην γίνεται προσπάθεια ουσιαστικού ελέγχου του τι ξέρει ποιος. Επειδή γνωρίζουμε ότι οι καθηγητές λυπούνται τα «άμοιρα παιδιά» (είναι δυνατόν τα παιδιά μας στην ωραιότερη ηλικία να είναι άμοιρα λόγω μιας πανδημίας;) και θα τα περάσουν στους προφορικούς βαθμούς κάνοντας το ένα 10, είναι απαραίτητο να δώσουν εξετάσεις. Αλλά δεν θα συμβεί, μην αγχώνεστε! Είτε αγράμματοι είτε όχι το απολυτήριο θα το πάρουν. Ίσως μπουν και σε σχολή ή πληρώσουν για κανα πτυχίο στα εξωτερικά. Έτσι τα μάθανε μερικοί. Να μην προσπαθούν για τίποτα. Και το χειρότερο να λαικίζουμε πάνω στο μέλλον τους. Ένα παιδί με κενά δυο ετών μαθησιακά έχει καταστραφεί! Σε δυο βδομάδες θα σωθεί όλη η χρονιά; Διαγωνίσματα γιατί έχουν τόσα μετά το Πάσχα; Ένα 4μηνο πέρασε. Τα δικά μου έχουν ελάχιστα μετά τις διακοπές. Προφανώς τύχαμε σε σπουδαίους και λογικούς καθηγητές! Κάποιοι τεχνολογικά αναλφάβητοι τα άφησαν για τα διά ζώσης μαθήματα. Κρίμα! Οι αλήθειες πονάνε. Τα παιδιά όμως ωριμάζουν με τις προσωπικές τους προσπάθειες σε όποια συνθήκη και συγκυρία.

 
Μαμά
17 Απρ 2021 02:24

Πίστευα ότι θα αλλάξουν τα πράγματα στην παιδεία με την όρεξη που διακατέχει την υπουργό αλλά όχι. Επιτέλους δώστε τα εφόδια στα παιδιά μας και τα σωστά κίνητρα να αγαπήσουν το σχολείο και να μάθουν ορισμένα πράγματα. Όλο αυτό πού γίνεται απωθειτε ταους μαθητές από την γνωση.Βλέπουν το σχολείο σαν αγγαρεία όπου παλιά για εμάς ήταν η πηγή μάθησης και ευχαρίστησης πόσο τυχερή είμαι πήγαινα το καλύτερο σχολείο. Οι γνώσεις που πήρα από τους άξιους δασκάλους και την αστείρευτη αγάπη για όλα τα παιδιά ήταν πραγματικά ευλογία. Νιώθω θλίψη γιατί δεν υπάρχει στα σημερινά παιδιά .Εύχομαι καλή επιτυχία στα παιδιά που θα δώσουν εξετάσεις και συμμερίζομαι απόλυτα τον δύσκολο αγώνα που έχουν μπροστά τους και θα παλέψουν τελικά μόνα χωρίς την βοήθεια κανενός.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
16 Απρ 2021 19:27


Προφανώς διαπνέεστε από αφόρητη "αριστομανία", για να λέτε αυτά τα εξωφρενικά πράγματα μέσα στη συγκυρία που ζούμε! Εντελώς εκτός λογικής όλα αυτά. Η κατάταξη των μαθητών είναι (αδι)ανόητο να γίνει με ενιαίες κεντρικές ερωτήσεις του υπουργείου (!!!!), κάτι σαν τράπεζα θεμάτων δηλαδή σε πιο σύντομη εκδοχή! Η κατάταξη πάντως των μαθητών μια χαρά μπορεί να γίνει από την παρουσία τους ολόκληρη τη χρονιά στα μαθήματα, είτε διά ζώσης, είτε - έστω - της τηλεκπαίδευσης. Αλλά όχι και να βασανίζουμε άσκοπα αυτά τα άμοιρα παιδιά που είχαν την ατυχία να πέσουν πάνω σ' αυτή την εκτός λογικής συγκυρία. Επιτέλους, όταν σε όλα τριγύρω έχουν έρθει τα πάνω κάτω, η εμμονή στην εξετασιομανία μόνο ως παρανοϊκή και σαδιστική πράξη μπορεί να εκληφθεί!

 
Μαρία, καλλιθεα
16 Απρ 2021 15:12

@Μ.
Αλήθεια θα κάνετε διακοπές του Πάσχα; εμείς, δηλαδή παιδιά και γονείς όλων των τάξεων του λυκείου, δεν θα κάνουμε, γιατί έχουν ΤΌΣΑ ΠΟΛΛΆ ΔΙΑΓΩΝΊΣΜΑΤΑ για μετά το Πάσχα που οι 15 ημέρες δεν φθάνουν. Δεν γνωρίζω το επάγγελμα σας, αλλά αν είστε εκπαιδευτικος.........γι αυτό ίσως τα παιδιά ζητούν να ανοίξουν τα φροντιστήρια. Καλό Πάσχα.

 
SOTO
16 Απρ 2021 14:03

@ M
προφανώς δεν είσαι εκπαιδευτικός για να υποστηρίζεις οτι πρέπει να γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις .
Καλύτερα να γίνουν επαναλήψεις και στα ΕΠΑΛ να γίνουν τα εργαστήρια που δεν έγιναν λόγω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης !
Αν περιμένουμε να αξιολογήσουμε τους μαθητές απο τα διαγωνίσματα τότε κάτι δεν έχει γίνει καλά !!!

 
Μ
16 Απρ 2021 07:21

Εξετάσεις πρέπει να γίνουν. Έστω σε δυο μαθήματα Γλώσσα και Μαθηματικά. Έστω με ερωτήσεις που θα βάλει το υπουργείο σε οπλες τις τάξεις σε κλειστού τύπου ερωτήσεις για εξέταση των βασικών σε όλα τα μαθήματα. Πρέπει να καταταχθούν τα παιδιά ανάλογα τις επιδόσεις τους. Καταστρέφουμε αλλιώς και τους αδύναμους και τους μαθητές που κοπίασαν όλον αυτόν τον καιρό.

 
Ακόμη το συζητάμε;
16 Απρ 2021 06:25

Ούτε στα γυμνάσια πολύ περισσότερο ούτε στα Λύκεια εξετάσεις. Είναι δυνατόν ακόμη να αποτελεί αντικείμενο βαθιάς περισυλλογής; Για ποια τράπεζα μιλάμε; Υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να πιστεύει ότι υπάρχει έστω και ένας λόγος για διεξαγωγή εξετάσεων εκτός των πανελλαδικών;

 
Louisa
15 Απρ 2021 20:56

Εξετάσεις με μειωμένη ύλη η μόνο διαγωνίσματα. Η τράπεζα θεμάτων δεν πρέπει να εφαρμοστεί από φέτος, όμως!

 
Μητέρα
15 Απρ 2021 17:36

κυρία Υπουργέ
Σύμφωνα με τις δηλώσεις σας οι πανελλαδικές θα γίνουν μέσα Ιουνίου. Συνεπώς μέχρι τότε πρέπει να έχουμε τελειώσει με προαγωγικές και απολυτήριες. Με οκτώ εξεταστέα μαθήματα στην καλύτερη των περιπτώσεων θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εξετάσεις τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου. Δηλαδή σε ένα μήνα και κάτι. Αν σας νοιάζει έστω και λίγο η ψυχολογία των παιδιών, όπως υποστηρίζεται έπρεπε να είχατε κάνει τις ανακοινώσεις σας χτες.

 
Πίτμπουλ
15 Απρ 2021 17:27

Για τα Γυμνάσια σίγουρα ΔΕΝ μπορούμε να μιλάμε για εξετάσεις και οι λόγοι είναι πολλοί. Τώρα για Α και Β Λυκείου ίσως (και πάλι με επιφύλαξη). Το βάρος πρέπει να πέσει σε επαναλήψεις για αφομοίωση της ύλης. Οι προαγωγικές εξετάσεις, αν τελικά γίνουν, θα επιβαρύνουν την κατάσταση.

 
Εκπαιδευτικός
15 Απρ 2021 17:22

Μετά το άνοιγμα των λυκείων έπειτα από τόσους μήνες τα παιδιά έχουν αρκετά κενά .Εύχομαι να μας δωθεί η δυνατότητα από την κυβέρνηση να μπορέσουμε να κάνουμε σωστά τις επαναλήψεις στην διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων . Θα ήταν ευχής έργο να γίνουν οι προαγωγικές όμως γνωρίζοντας την ψυχολογία και τον βαθμό γνωστικησ κατάρτισης των μαθητών θεωρω πως δεν πρέπει να διεξαχθούν και να αναπληρωθεί το χρονικό διάστημα αυτό από επαναλήψεις .
Ελπίζω να το έχει ήδη καταλάβει η υπουργός Παιδείας και να μην ταλαιπωρηθούν άλλο οι μαθητές .

 
τη Δευτέρα 600
15 Απρ 2021 17:10

σήμερα να μη βγει νουμεράκι (κοντά στο μηδέν υποθέτουμε) για να πανηγυρίσουμε;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.