Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Εγκύκλιος αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, σε δομές ΕΑΕ, ΚΕΣΥ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία για το διδακτικό έτος 2021-2022 .

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται: από 20-04-2021 μέχρι 27-04-2021 και ώρα 15:00
Δημοσίευση: 16/04/2021
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εκδόθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος   για υποβολή αιτήσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για απόσπαση από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, σε δομές ΕΑΕ, ΚΕΣΥ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία για το διδακτικό έτος 2021-2022.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται: από 20-04-2021 μέχρι 27-04-2021 και ώρα 15:00.

Σχόλια (12)

 
@απάντηση σε δασκαλο
20 Απρ 2021 17:35

Οι αιτήσεις παραίτησης δεν είναι ανάγκη να γίνουν αποδεκτές από την Διοίκηση για να ισχύσουν. Γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου:

<<Εφόσον οι εκπαιδευτικοί, αντικαταστάτες των αιρετών μελών στα υπηρεσιακά συμβούλια υποβάλουν εγγράφως την παραίτησή τους, τούτη για να επιφέρει έννομα αποτελέσματα δεν χρήζει αποδοχής από την διοίκηση, ελλείψει ρητής διατάξεως νόμου που να προβλέπει τούτο και ειδικώς ελλείψει ρητής διατάξεως νόμου που να καθορίζει το όργανο που είναι αρμόδιο για την αποδοχή της, την προθεσμία εντός της οποίας πρέπει να γίνει αποδεκτή αι να θέτει συναφώς τις εγγυήσεις που πρέπει να απολαύει μία τέτοια ειδική διοικητική διαδικασία.>>

Αλλά και αποδεκτές να έπρεπε να γίνουν, με εξαίρεση 2-3 ΠΥΣΠΕ, σε όλη την χώρα τα μέλη είτε απεργούν-απέχουν είτε κάνουν χρήση της στάσης -εργασίας. Υπηρεσιακά Συμβούλια πλέον δεν υπάρχουν. Η υπουργός πλέον δεν έχει πλέον άλλη επιλογή από το πάψει να λειτουργεί με αυταρχισμό και να δώσει παράταση στους αιρετούς , είτε βέβαια με συνεργασία με την Κυβέρνηση να καταργήσουν όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια σε όλο τον δημόσιο τομέα.

 
@απαντηση σε Δάσκαλο, @@Δασκαλος
17 Απρ 2021 20:41

Οι περιπτώσεις στις οποίες αναφέρεστε είναι οι εξαιρέσεις. Στην συντριπτική πλειονότητα τους οι συνάδελφοι έχουν καταθέσει παραιτήσεις και, από εχτές, είτε απεργούν- απέχουν νόμιμα είτε κάνουν χρήση της στάσης εργασίας. Από εχτές δεν υπάρχουν πια υπηρεσιακα συμβουλια στην Πρωτοβάθμια πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Επίσης η παραίτηση δεν είναι ανάγκη να γίνει αποδεκτή για να ισχύσει. Διαβάστε την χθεσινή γνωμοδότηση.

 
Απάντηση σε δασκαλο
17 Απρ 2021 15:28

Νομίζεις...
Κάποιοι δεν έκαναν απεργία αποχη, παρα μόνο υπέβαλαν παραίτηση η οποία δεν έγινε δεκτή. Και επομένως, συνεχίζουν κανονικά...
Όταν γράφετε κάτι, να στε σίγουροι 100%...

 
Θουκυδίδης Δασκαλος
17 Απρ 2021 12:27

Εγώ θέλω αν γίνουν κρίσεις διευθυντών να βάλω υποψηφιότητα. Αν όμως δε γίνουν, να κάνω απόσπαση... Πως θα το ξέρουμε και ποτέ;;; Γιατί δε γίνεται τίποτα ποτέ σωστά με αυτή την κυβέρνηση;;;;;

 
Αννα
17 Απρ 2021 12:26

Ας μας πει κάποιος επίσημα αν θα πάρουμε παράταση τα στελέχη.... Για να ξέρουμε αν θα κάνουμε απόσπαση...

 
@Δασκαλος
17 Απρ 2021 12:24

Κάνεις λάθος. Δε συμμετέχουν όλοι στην αποχή απεργία της ΔΟΕ. Μετέχουν κανονικά στα υπηρεσιακό συμβούλια (βλ. Π/θμια Εκπ/ση Ανατ. Αττικής)

 
Ανδρέας διευθυντής
17 Απρ 2021 12:23

Τίποτα δε γίνεται σωστά από αυτή την κυβέρνηση...
Πώς θα κάνουμε χαρτιά μας για απόσπαση όταν δεν ξέρουμε αν θα πάρουμε παρτασηη ή οχι;;;;;;

 
Βασια
17 Απρ 2021 12:21

Τελικά οι διευθυντές και υπ /ντες θα πάρουν παράταση;;;; Δε θα έπρεπε να ξέρουμε;; Εγώ που είμαι υπ/ντρια πως θα υποβάλω απόσπαση σε ένα από τα παραπάνω που ενδιαφέρομαι, εφόσον δεν ξέρω αν λήγει η θητεία μου ή όχι;;;;;

 
Υπουργείο για κλάματα
17 Απρ 2021 01:39

Να δούμε πότε θα συμπεριληφθούν και τα ζευγάρια εκπαιδευτικών στις αποσπάσεις κατά προτεραιότητα. Ας εξηγήσει κάποιος γιατί δεν γίνεται αυτό. Τι παραπάνω έχει το εκαβ και δημοτική Αστυνομία;

 
Κοινές Ειδικότητες
16 Απρ 2021 22:23

Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν μπορεί ένας εκπαιδευτικός ΠΕ86 που υπηρέτησε 7 χρόνια στη Βθμια και τα τελευταία 8 χρόνια είναι μεταταγμένος στην Αθμια να κάνει αίτηση απόσπασης στη Βθμια;
Με 10 ημέρες κανονικής άδειας, που ισοδυναμούν με 8 βδομάδες άδειας ειδικού σκοπού, όσοι έχουν μικρά παιδιά και σύζυγο στην ίδια βαθμίδα οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε άδεια άνευ αποδοχών.
Η λύση της απόσπασης σε άλλη βαθμίδα, τουλάχιστον για τα σχολικά έτη που θα υπάρχει πανδημία, μιας και το ωράριο της εξ αποστάσεως στις 2 βαθμίδες είναι διαφορετικό είναι η μόνη ρεαλιστική λύση για την αποφυγή της άδειας άνευ αποδοχών.

 
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
16 Απρ 2021 21:46

Παρακαλώ σχολιάστε:
β) είναι στελέχη της εκπαίδευσης και η θητεία τους λήγει κανονικά ή με παράταση μετά τις 31-08-2021
Αιτήσεις απόσπασης που τυχόν υποβάλουν εκπαιδευτικοί των παραπάνω περιπτώσεων δεν θα γίνονται δεκτές.
Άρθρο 52 (Νόμος 4692/ ΦΕΚ 111/12.06.2020/Τεύχος Α)
Παράταση θητείας στελεχών της εκπαίδευσης
Στελέχη της εκπαίδευσης που υπηρετούν κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, των οποίων έχει λήξει ή πρόκειται να λήξει η θητεία για την οποία έχουν επιλεγεί, εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους και μετά τη λήξη της, έως την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας νέων στελεχών.
Ερώτηση (και προς το esos): Τα υπηρετούντα στελέχη έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για απόσπαση;

 
Δάσκαλος
16 Απρ 2021 20:44

Δεν υπάρχουν πλέον υπηρεσιακα συμβουλια. Όλοι οι συνάδελφοι που τοποθετηκαν χωρίς να ερωτηθουν συμμετέχουν στην απεργία αποχή της ΔΟΕ και στις στάσεις εργασίας των τοπικών σωματείων.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.