Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Πολυτροπολογία στη Βουλή για επείγοντα εκπαιδευτικά ζητήματα

Νέα ημερομηνία ανακοίνωσης αριθμού εισακτέων, αρμοδιότητες των Πρυτανικών Συμβουλίων , αναπροσαρμογή αριθμού εξαμήνων φοίτησης στα ΑΕΙ
Δημοσίευση: 20/04/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με πολυτροπολογία που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σήμερα , προς ψήφιση, στη Βουλή,   ρυθμίζονται ζητήματα επείγουσας φύσης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Ειδικότερα, με την πολυτροπολογία:

1)    ορίζεται η 15η Μαΐου ως ημερομηνία ανακοίνωσης του αριθμού εισακτέων ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης,

2)    προσδιορίζονται οι αρμοδιότητες των Πρυτανικών Συμβουλίων των ΑΕΙ σχετικά με τις Επιτροπές Ασφάλειας και Προστασίας καθώς και με θέματα που αφορούν το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης εξωτερικών χώρων των Πανεπιστημίων,

3)    καταγράφονται οι κατηγορίες επιστημονικού προσωπικού που δύνανται να εφημερεύουν στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο και περιγράφεται η διαδικασία ορισμού της αμοιβής των εφημεριών αυτών,

4)    αναπροσαρμόζεται, λόγω των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, ο μέγιστος αριθμός των εξαμήνων φοίτησης που τίθεται ως προϋπόθεση για φοιτητές τμημάτων ΤΕΙ, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, εφόσον περιλαμβάνονται πρακτικές, κλινικές ή εργαστηριακές ασκήσεις.

Σχόλια (14)

 
ΠΕ01.....ΠΕ90
22 Απρ 2021 00:02

Δεν υπάρχει παράταση, αφού μας δίνει το δικαίωμα να κάνουμε αίτηση για απόσπαση!!!

 
ποιος steven ;
21 Απρ 2021 21:15

πλάκα να είσαι ο steven 24/4/2020 16:32 που έγραφε (κατάκοπος από το ωράριο και τις λοιπές διεργασίες και τα σχόλια) : "Επιμένω μπράβο στην υπουργό που δεν πήγε σε διορισμούς προσωρινών Δ/ντών Εκπ/σης παρότι δέχθηκε κομματικές πιέσεις". Τι έγινε, ρε παιδιά , τελικά;

 
ΠΡΩΗΝ ΣΣ
21 Απρ 2021 19:24

Διδάσκουμε σε πανεπιστήμια και στη δευτεροβάθμια μας έχουν παραπεταμένους 60 ετών και βάλε σε Γυμνάσια για "παιδιά ενός κατώτερου θεού" που διδάσκουμε στην Αγγλική για να καταλάβουν τι τους λέμε.
Περιμένουμε μια καλύτερη αντιμετώπιση, αλλά οι δημοσκοπήσεις δεν μας δικαιώνουν γιατί η ΝΔ είναι 15 μονάδες πριν τον ΤΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει ότι: χεστήκαμε για σας που σας τσάκισε ο ΤΣΥΡΙΖΑ, αν και έχετε πολλά προσόντα για μια καλύτερη θέση. Ξεχάστε για φέτος κρίσεις. Τα κολέγια βολεύτηκαν και το θέμα λύθηκε. Εκεί έχει τροφή η ΝΔ. Οι κρίσεις έγιναν με διορισμό των προσωρινών ΔΕ. Λύθηκε το θέμα με το βόλεμα της ΔΑΚΕ.
Κανένας σοβαρός πολιτικός ωρέ ζαγάρια υπάρχει;

 
Πε19
21 Απρ 2021 19:09

Έχει καταντήσει ανέκδοτο !!!! ΤΟ ΕΤΟΙΜΟ νομοσχέδιο 2 χρόνια και δεν έχει κατατεθεί φαντάσου να μην ήταν και έτοιμο !!!!!

 
steven
21 Απρ 2021 18:29

Ότι ανεβάζει σχετικά με την εκπ/ση το esos κάποιοι συνέχεια με τις επιλογές στελεχών..Η οικονομία καταστρέφεται, κόσμος πεθαίνει, το σύστημα υγείας βρίσκεται σε κατάρευση και αυτοί την καρέκλα....Ελεος ! ! !

 
steven
21 Απρ 2021 18:09

Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες Αρμενίζουν,,Εδώ κάθε ημέρα χάνεται και ένα χωριό , άνθρωποι καταστρέφονται οικονομικά, κοντευούμε να γίνουμε Ινδία και κάποιοι τον ΚΑΥΜΟ τους να γίνουν στελέχη εκπ/σης.. Θα γίνεται συνάδελφοι να δείτε την γλύκα της καρέκλας όταν όμως η χώρα θα είναι ασφαλής από την πανδημία..

 
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
21 Απρ 2021 15:09

Η χειροτερη υπουργος των τελευταιων 50 ετων.

 
Νίκος
21 Απρ 2021 14:25

Κάνε υπομονή Δημήτρη. Ας καθυστερήσει ένα χρόνο δεν τρέχει τίποτε.

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
21 Απρ 2021 13:11

Δηλαδή αγαπητέ @Νίκος, επειδή υπάρχουν άλλα θέματα, να μην ασχοληθούμε ποτέ με αυτό;
Γιατί απ' ότι βλέπω, η Υπουργός ασχολείται μια χαρά με όλα τα άλλα θέματα, εκτός από αυτο.. Εσένα μπορεί να μην σε ενδιαφέρει, σεβαστό, νοιάζει εμάς όμως.. Το νομοθετικό έργο δεν σταματάει λόγω κορωνοϊού, μιας και έχουν έρθει πολλά άλλα νομοσχέδια του Υπουργείου Παιδείας προς ψήφιση, εκτός από αυτό..

 
Η παράταση, της παρατάσεως ...
21 Απρ 2021 12:34

Παρά το γεγονός ότι είμαι στέλεχος εκπαίδευσης, θεωρώ ότι οι συνεχείς παρατάσεις θητείας των στελεχών εκπαίδευσης οφείλεται είτε σε ανεπάρκεια χρονοπρογραμματισμού είτε σε εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων.

 
ΔΕΠ
21 Απρ 2021 11:35

Micro-management λέγεται αυτό. Η δήθεν αυτονομία των ΑΕΙ έχει καταντήσει ανέκδοτο. Υπάρχει άλλη χώρα στην οποία γίνονται αυτά;

 
Μίνα
21 Απρ 2021 07:16

Με τις κρίσεις των στελεχών τι θα γίνει; Από πέρυσι και συγκεκριμένα στις 20 Απριλίου 2020, η κ. υπουργός έλεγε ότι ότι θα έρθει ο νόμος για την επιλογή των στελεχών. Ένα χρόνο τώρα τι κάνουν; Πάλι σε παράταση; Έλεος πια! Οι παρατάσεις είναι παραπάνω από την θητεία.

 
Νίκος
20 Απρ 2021 23:55

Αμάν πια με την μανία κάποιων να γίνουν στελέχη!! Σε ότι κ να ανεβαίνει από το εσος αυτοί εκεί ποτέ θα γίνουν κρίσεις. Με τόσα θέματα ανοιχτά είναι για γέλια.

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
20 Απρ 2021 22:38

Με τα στελέχη εκπαίδευσης τι θα γίνει;
Πάλι παράταση;
Επιτέλους θα μας πείτε ποτέ;
Ή απλά η επόμενη τροπολογία θα δίνει νέα παράταση θητείας μέχρι το... 2025;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.