ΜΑΘΗΤΕΣ

Ν. Κεραμέως: Δεν θα γίνουν και φέτος οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις-Πανελλαδικές ξεκινούν 14 Ιουνίου

Παρατείνονται τα μαθήματα μέχρι 25 Ιουνίου για τα Δημοτικά και 11 Ιουνίου για Γυμνάσια και Λύκεια
Δημοσίευση: 22/04/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την μη πραγματοποίηση των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως , πριν λίγο στη Συνέντευξη Τύπου.

Επίσης :

Τα μαθήματα παρατείνονται για δύο εβδομάδες, και συγκεκριμέναQ

  • Για τα Δημοτικά μέχρι 25 Ιουνίου, και
  • Για τα Γυμνάσια και Λύκεια  μέχρι 11 Ιουνίου

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν

  • Στις 14 Ιουνίου για τα ΓΕΛ , και
  • Στις 15 ιουνίου για τα ΕΠΑΛ

Οι κατατακτήριες εξετάσεις στα Πανεπιστήμια θα  ξεκινήσουν στις 20 Μαίου.

Ειδικότερα, η υπουργός ανακοίνωσε ότι, κατόπιν θετικής εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, τη Δευτέρα 10 Μαΐου, το κουδούνι θα χτυπήσει και πάλι σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, ενώ θα συνεχιστεί και η δια ζώσης λειτουργία όλων των Λυκείων. Η προσέλευση των μαθητών στις τάξεις τους θα γίνεται με δωρεάν self-test 2 φορές την εβδομάδα, ενώ το ίδιο θα ισχύει για εκπαιδευτικούς και όλο το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολείων.

Μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, δεν θα  πραγματοποιηθούν φέτος οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, αφενός λόγω της  γενικευμένης πίεσης που υφίστανται τα παιδιά εξαιτίας της πανδημίας, αφετέρου για να δοθεί η δυνατότητα  δια ζώσης εμβάθυνσης της ύλης, καθώς και η δυνατότητα  διάδρασης μαθητών και εκπαιδευτικών.

Οι βαθμολογίες

Ο βαθμός ετήσιας επίδοσης κάθε μαθητή θα προκύψει από το μέσο όρο των βαθμών α’ και β’ τετραμήνου.

Παράταση διδακτικού έτους

Το σχολικό έτος για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά παρατείνεται έως και την Παρασκευή 25 Ιουνίου, ενώ για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έως και την Παρασκευή 11 Ιουνίου. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και την Τρίτη 15 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια. Μετά τις 20 Μαΐου δίνεται η δυνατότητα έναρξης των κατατακτήριων εξετάσεων στα Πανεπιστήμια.

Εμβολιασμοί εκπαιδευτικών

Η Νίκη Κεραμέως εν συνεχεία αναφέρθηκε σε θέματα μείζονος ενδιαφέροντος για την εκπαιδευτική κοινότητα. Αναφερόμενη στον εμβολιασμό τον εκπαιδευτικών που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων επεσήμανε ότι έχουν ήδη διατεθεί πάνω από 7.000 δόσεις σε εκπαιδευτικούς,  προσωπικό και  μαθητές άνω των 16 ετών των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Εμβολιάστηκαν 9.500 εκπαιδευτικοί από τα αδιάθετα εμβόλια

Παράλληλα, περισσότεροι από 9.500 εκπαιδευτικοί σε ολόκληρη τη χώρα έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του συστήματος αξιοποίησης αδιάθετων δόσεων, ενώ από χθες, όσοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν ήδη εμβολιαστεί, μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους. «Απευθύνω ευρύ κάλεσμα προς όλους τους εκπαιδευτικούς μας να θωρακίσουν την υγεία τους, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός  χθες, με αυτό το μεγάλο δώρο της επιστήμης», τόνισε η κ. Κεραμέως.

Τα self-test

Ως προς τα self-tests, η κα Κεραμέως αναφέρθηκε στα στοιχεία του ΕΟΔΥ (21.4.2021) σύμφωνα με τα οποία είχαν καταγραφεί 834.819 ηλεκτρονικές δηλώσεις αυτοδιαγνωστικού αποτελέσματος από όλες τις πληθυσμιακές ομάδες -συμπεριλαμβανομένων και αυτών εκτός σχολικής κοινότητας-, και από αυτούς εν τέλει καταγράφηκαν αθροιστικά μέχρι σήμερα 1.753 επιβεβαιωμένα θετικά αποτελέσματα.

«Πάνω από 1.700, ασυμπτωματικοί ως επί το πλείστον, συμπολίτες μας έμαθαν χάρη στα self-tests ότι είναι φορείς του ιού, παρέμειναν χάρη στα σπίτια τους, βάζοντας φρένο στη διασπορά του ιού. Μαζί με το εμβόλιο, πρόκειται για ένα ισχυρό όπλο που έχουμε πλέον στη φαρέτρα μας για τον περιορισμό της πανδημίας, για να σπάσουμε τη μετάδοση του ιού», υπογράμμισε η Νίκη Κεραμέως, η οποία στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμά μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και στελέχη της εκπαίδευσης «για τη συνεργασία τους, τη στάση ευθύνης, την προσαρμοστικότητά τους, την ανταπόκρισή τους σε αυτό το κάλεσμα για την προστασία της υγείας όλων μας», και επεσήμανε ότι με τα αυτοδιαγνωστικά τεστ «ερχόμαστε άλλο ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή μας στην κανονικότητα».

Τα voucher

Ως προς τα voucher, το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα», που επενδύει 112 εκ. ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop) για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές 4-24 ετών που φοιτούν σε δημόσια δομή εκπαίδευσης, η Υπουργός αναφέρθηκε στα τελευταία στοιχεία σύμφωνα με τα οποία έχουν εγκριθεί αιτήσεις για 367.868 παιδιά/νέους, ενώ διαρκώς εκδίδονται και εξαργυρώνονται vouchers - ως τώρα 77.543 vouchers εξαργυρώθηκαν σε καταστήματα. Στόχος του προγράμματος  είναι μεταξύ άλλων, να αξιοποιηθεί στο έπακρο και να επεκταθεί το μεγάλο βήμα ψηφιοποίησης που έγινε στην εκπαίδευση τον τελευταίο χρόνο, και τα ψηφιακά εργαλεία να εμπλουτίσουν ακόμη περισσότερο τη δια ζώσης εκπαίδευση.

Σκέψεις

Η Ν.  Κεραμέως έκλεισε την τοποθέτησή της με τις παρακάτω δύο σκέψεις:

Πρώτον, ότι, παρά τις δύσκολες συνθήκες, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, στελέχη εκπαίδευσης, πάνω από ένα χρόνο τώρα, ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά στις προκλήσεις, τήρησαν υποδειγματικά τα μέτρα, υιοθέτησαν καλές πρακτικές, επέδειξαν υπευθυνότητα και αλληλεγγύη. Αποτελούν παράδειγμα για όλους μας.

Δεύτερον, ότι η επόμενη ημέρα ανοίγεται μπροστά μας, με αισιοδοξία, με νέα όπλα κατά της πανδημίας, με ένα σημαντικό κεκτημένο, αυτό της ψηφιοποίησης της εκπαίδευσης, με την αυτοπεποίθηση και τη βεβαιότητα ότι και στα πιο δύσκολα τα καταφέρνουμε. Ότι όλοι μαζί μπορούμε να πάμε μπροστά.

Σχόλια (37)

 
mathvac
25 Απρ 2021 12:39

Μια ελπίδα υπήρχε να σωθούν τα συντρίμια που προκάλεσε η τηλεκπαίδευση: να γίνουν κανονικά οι προαγωγικές. Οι μαθητές θα αναγκαζόντουσαν να ανοίξουν τα βιβλία τους και να μάθουν λίγα πράγματα. Δύο βδομάδες τώρα, η αποτίμηση της τηλεκπαίδευσης είναι στη πλειοψηφία ένα μηδέν. Απαιτούσαμε από τα παιδιά να δείξουν μια ωριμότητα που ελάχιστα μπορούσαν να δείξουν. Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. Οι περισσότεροι μαθητές δεν πήραν χαμπάρι τι γινόταν στα διαδυκτιακά μαθήματα. Αφαλώς υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις! Του χρόνου εμείς οι καθηγητές θα χτυπάμε το κεφάλι μας στο τοίχο από την ασχετοσύνη των μαθητών. Και τα κακόμοιρα τα παιδιά θα αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα με την ύλη που δεν έμαθαν. Το κακό είναι ότι θεωρείται ότι η ύλη διδάχτηκε. Ποιος ο λόγο τουλάχιστον στα Λύκεια που γυρίσαμε να μη γίνουν προαγωγικές; Μια ελπίδα υπήρχε! Έσβυσε κι αυτή!

 
Επιτέλους...η Υπουργός ακούει!
24 Απρ 2021 20:37

Εισακούστηκε η πρόταση ΟΛΜΕ-ΣΥΡΙΖΑ, μη γίνουν φέτος οι προαγωγικές εξετάσεις - απολυτηριες εξετάσεις!.

 
Μαθητής
24 Απρ 2021 16:32

Τα παιδιά της Β' Λυκείου δεν έγραψαν πέρυσι ενδοσχολικές και δεν θα γράψουν και φέτος. Του χρόνου θα κληθούν να γράψουν πανελλαδικές... Μπορεί να πανηγυρίζουν που δεν θα γράψουν ούτε φέτος, αλλά του χρόνου θα διαπιστώσουν ότι τους έκανε μεγάλο κακό το γεγονός ότι στο Λύκειο δεν έδωσαν καθόλου γραπτές εξετάσεις εφ'όλης της ύλης.

 
Γ.Φ.
24 Απρ 2021 11:56

Μπράβο μπράβο στην άριστη. Φτου μην την ματιαξουμε.

 
Γιατί ΔΕΝ.....
24 Απρ 2021 11:24

@Μίνα
- Πέρασε μόνον α) αυτά που την ενδιέφερε να περάσει β) αυτά που είχαν οικονομικό όφελος γ) αυτά που η πανδημία "βόλευε" για να μην υπάρχουν μαζικές αντιδράσεις.

- Το νομοσχέδιο των στελεχών α) δεν ανήκει σε κανένα από τα προηγούμενα β) θα προξενήσει εκ νέου γκρίνια από ένθεν και ένθεν γ) αυτοί που έχει τώρα, μια χαρά ακολουθούν τη "γραμμή".

- Τέλος, ένα νέο νομοσχέδιο α) δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο β) αναγκαστικά πάλι κάποιους θα ευνοήσει και κάποιους άλλους(περισσότερους) θα αδικήσει γ) χωρίς υπηρεσιακά συμβούλια θα γίνει το έλα να δεις δ) θα χρειαστεί να αντικαταστήσει τις υπάρχουσες (λειτουργούντες) δομές, από νέες, που είναι απλά σχεδιασμένες σε ένα χαρτί Α4 σε κάποιο γραφείο του υπουργείου.

 
Γιώργος
24 Απρ 2021 09:20

Προς Μόνα. Δηλ σου άρεσε ο τρόπος που πέρασαν καππιοσ νομοσχέδια κ θες να περάσει έτσι κ νομοσχέδιο για στελέχη εκπαίδευσης? Μα τι κάψα είναι αυτή να γίνετσι σώνει κ καλά στέλεχος? Ναι δεν είναι καλές οι παρατάσεις από την άλλη οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες. Είναι χιλιάδες οι φάκελοι Που6 πρέπει να εξεταστούν κ οι συνεντεύξεις που πρέπει να γίνουν. Εκτός αν σας άρεσε ο τρόπος που έγινε η τοποθέτηση των διευθυντών εκπαίδευσης κ θέλετε να γίνει το ίδιο κ με τους διευθυντές των σχολείων.

 
Μίνα
23 Απρ 2021 23:29

Για την επιλογή των στελεχών, θα μας πει τίποτα η κ. Υπουργός; Τόσα πέρασε μέσα στην πανδημία. Αυτό γιατί;

 
@κενά
23 Απρ 2021 19:34

οπωσδήποτε με πιθανή έναρξη νωρίτερα το σεπτέμβριο (όπως φέτος 4 μέρες που τελικά ΔΕΝ έγιναν - τόσο κατσικοπόδαροι ή/και ιδεοληπτικοί) όλα θα είναι τέλεια ! σανόοοοοοοοοοοο. ευχαριστούμε την υπουργό μας για όλα - και σε φόρμα με τις αθλητικές της δραστηριότητες , την ακαταπόνητη τηλεοπτική στήριξη σε όλη τη μαθητική κοινότητα, τη δικαιοσύνη και τη χρηστή διοίκηση. μπράβο της , την καμαρώνουμε, τη στηρίζουμε , την ψηφίζουμε. ισοβιοτητα στον υπουργικό θώκο και αξιοκρατία με διαφάνεια όπως όλα τα στελέχη που στηρίζει.

 
ΔΕΠ
23 Απρ 2021 17:11

@Επαναλειτουργία Πανεπιστημίων στην Ελλάδα

Η 1η σας παράγραφος βρίθει λαθών. Δεν ισχύει απολύτως (απολύτως όμως) τίποτα από αυτά που περιέχει.

 
Γιώργος
23 Απρ 2021 13:19

Εδώ ο κόσμος καίγεται κ κάποιοι το μόνο που τους μοιάζει είναι αν θα γίνουν διευθυντές! Λες κ είναι αυτή η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή.

 
Ert
23 Απρ 2021 12:39

Ξεχάσατε τα στελέχη, δεν προλαβαίνει ακόμα και χωρίς συνεντεύξεις πλέον.

 
Μελίτακας ο Α΄
23 Απρ 2021 11:54

Ο σκονισμένος φάκελος για τα νέα στελέχη που ήταν στην άκρη του γραφείου της έτοιμος να πέσει κάτω, έπεσε, και συμπτωματικά ήταν ακριβώς από κάτω ένας κάδος.... Η καθαρίστρια άδειασε το περιεχόμενο.... πάει!...
Θα φτιαχτεί καινούργιος.... η κλάση του 80 ας χαιρετήσει τον πλάτανο!...

 
Επαναληπτική διδασκαλία μαθημάτων
23 Απρ 2021 11:01

Το σημαντικό είναι να γίνουν επαναληπτικά μαθήματα ώστε να μη μεταφερθούν τα κενά στις βασικές γνώσεις στην επόμενη τάξη τον Σεπτέμβριο. Οι μαθήτριες και οι μαθητές μπορούν να εξεταστούν ενδοσχολικά με ωριαία διαγωνίσματα που θα τεθούν από τους καθηγητές κάθε ειδικότητας, ώστε να αξιολογηθεί η γενική πρόοδος τους το προηγούμενο διάστημα

Μην υπερβάλλουμε, αν μια χρονιά δεν εξεταστούν γραπτώς όλες οι τάξεις σε ένα συγκεκριμένο κεφάλαιο πχ. στα Θρησκευτικά ή τη Γεωγραφία ούτε υποβαθμίζεται η γενική εκπαίδευση των παιδιών ούτε ήρθε η συντέλεια του κόσμου...

 
Δρακουμέλ με μπεσαμέλ
23 Απρ 2021 10:16

Βγάλτε την προκήρυξη για την επιλογή στελεχών κι αφήστε τα διαδικαστικά.

 
Επαναλειτουργία Πανεπιστημίων στην Ελλάδα
23 Απρ 2021 10:12

Οι άνθρωποι που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών δεν διατρέχουν άμεσο κίνδυνο. Η πλειονότητα των μελών ΔΕΠ και του προσωπικού είναι ηλικίας 40-55 ετών και σε κάθε περίπτωση μπορούν να δοθούν άδειες στους υπόλοιπους.

Δεν μπορεί εδώ και 12 μήνες να κρατάμε τους νέους κλεισμένους έξω από τα πανεπιστήμια αλλά να θεωρούμε φυσιολογικό να υποδεχόμαστε αλλοδαπούς τουρίστες!

Όπως και στο εξωτερικό έτσι και στην Ελλάδα πρέπει τα ΑΕΙ να επαναλειτουργήσουν και οι φοιτητές να επιστρέψουν στις σχολές τους, με φυσική παρουσία.

 
Μαρία, καλλιθεα
23 Απρ 2021 08:21

Μπράβο για την απόφαση για τις προαγωγικες. Ομως ήδη έχουν προγραμματιστεί 7 διαγωνίσματα και έπονται τα υπόλοιπα. Διάβασμα 15 ημέρες για β λυκείου. Πάσχα......; διακοπές........; όσο για τα γαλλικά, εχθές δωθηκε βιβλίο...., προγραμματιστηκε και διαγώνισμα σε παιδιά που δεν πηγαίνουν φροντ. Γαλλικών, από επιλογή, στην Α λυκείου δεν έκαναν τη γλώσσα αυτή, όσα ξέρουν που είναι πολύ λίγα δηλαδή 4 η 5 βασικά ρήματα και λίγες λέξεις, με λίγες ώρες στην τηλεκπαιδευση και με εκπαιδευτικό που θεωρεί ότι όλα τα παιδια γνωρίζουν τέλεια τη γλώσσα και μπορούν να διαγωνιστούν σε άγνωστο κείμενο και γραμματική. Τι κάνουμε; με βάση την εγκύκλιο του υπ. Παιδείας, αν κατάλαβα καλά, προτείνει ασκήσεις, εργασίες, ερωτηματολόγια και οχι διαγωνίσματα 4μηνου σε ύλη τηλεκπαιδευσης. Μήπως κάποιος πρέπει να επεμβει; Στην ουσία, ο χρόνος που απομένει θα κυλήσει μόνο με διαγωνίσματα, 3 την εβδομάδα, χωρίς επαναληψη ύλης. Καλό Πάσχα σε όλους.

 
KATATAKTHRIES
23 Απρ 2021 08:19

Επιτέλους είχαμε θετική εξέλιξη για τις κατατακτήριες!!!!

 
Θα' χει πλάκα....
23 Απρ 2021 00:47

...με το Καλημέρα σας, στις 10 Μαΐου, να μας πει: και τώρα... αυτοαξιολογηθείτε!

 
Τα (μεγάλα) παιδία παίζει
22 Απρ 2021 23:23

Όταν ήμασταν παιδιά, παίζαμε το κρυφτό. 5-10-15... φτου και βγαίνω και φτου ξελευθερία. Ε... κάπως έτσι.

 
ΕΔΙΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
22 Απρ 2021 22:24

Οι κατατακτήριες θα γίνουν δια ζώσης στις 20 Μαϊου, ωστόσο οι καθηγητές και μέλη ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ δεν μπήκαν στο σύστημα εμβολιασμών. Άρα οι εξετάσεις και επιτηρήσεις θα ξεκινήσουν με υψηλό ρίσκο.

 
Rip
22 Απρ 2021 22:12

@vassiliki
Ο Καθένας/μια με τον καημο του....Δεν αλλαζουν τα στελεχη περαστικα σου

 
σδε τίποτα ως συνήθως, ιεκ τα λίγα, αει κανονικά τηλέ
22 Απρ 2021 21:20

και πρόβλημα με τις πρακτικές-κλινικές κλπ . τα έχουν λύσει όλα οι άριστες

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
22 Απρ 2021 19:02

Πάλι καλά...

 
PE19
22 Απρ 2021 19:02

Για το καλό των παιδιών Δεν εφαρμόζεται φέτος η τράπεζα θεμάτων η οποία στην ουσία είναι χωρίς συνέπειες αφού :
Δεν υπάρχει προσαρμογή του προφορικού στο γραπτό βαθμό.
Μετέχει η Φυσική αγωγή στη τελική Βαθμολογία και η βάση από 9.5 (που ήταν πέρσι ) ενώ έγινε 10 στην ουσία (με 18 Φ.Α) πάει στο 9.1 !!!!
Από την άλλη δεν πειράζει την ΕΒΕ που στην ουσία πετάει έξω άπο τα ΑΕΙ το 30% των υποψηφίων !!!!!!!
Δηλαδή στο Σχολείο Περάστε κόσμε αλλά ΑΠΟΤΟΜΑ κόβει το 30% των εισακτέων. Επειδή η εκπαίδευση έχει και άγραφους νόμους φανταστείτε στον προσανατολισμό της Οικονομίας να είναι ο Μ.Ο βαθμολογίας 8 (πέρσι ήταν 9.5) και να μπει υποψήφιος σε σχολή με 6.4.Μετά τι θα λέμε αριστεία του 6.5 ??? Τι 4 τι 6.5 ???

 
Κωνσταντίνος
22 Απρ 2021 18:41

Για άλλη μια φορά η υπουργός δείχνει να μην ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση.. Επανέφερε τα Λατινικά και μετά μας μιλά για καινοτόμες δράσεις στην εκπαίδευση..... Τρικυμία στο μυαλό της....

 
ΑΓΝΩΣΤΟΣ
22 Απρ 2021 16:27

Για τα ΣΔΕ, ΙΕΚ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

 
δομές και στελέχη πού είναι;
22 Απρ 2021 15:04

βγάλε όλες τις αποσπάσεις και τις προσκλήσεις να είχαμε τοποθετήσεις όλων μέσα στον ιούνιο . δεν θα διπλασιαστούν τα τμήματα, είναι όλα πάνω κάτω γνωστά.

 
να φέρει τα νομοσχέδια να ΑΡΘΟΥΝ αδικίες
22 Απρ 2021 14:51

τουλάχιστον σε πρώτο επίπεδο (στη διαβούλευση θα γραφτούν αλήθειες που θα πεταχτούν στα σκουπίδια) και να πάψει η κοροϊδία του κλάδου

 
Vassiliki
22 Απρ 2021 14:46

Για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης πότε ΔΕΝ θα ανακοινώσετε κάτι?

 
.........
22 Απρ 2021 14:06

Γελάει ο κόσμος..Στα ειδικά θα κάνουμε παράταση ενώ δεν έχουμε χάσει μέρα;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ