ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Σύγκλητος Παν. Πατρών:Παράνομη ενέργεια η κατάληψη κτηρίων

Θα λαμβάνονται μέτρα που προβλέπει ο Εσωτερικός Κανονισμός του Πανεπιστημίου Πατρών
Δημοσίευση: 22/04/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, με ομόφωνη απόφαση:

Α. θεωρεί την κατάληψη και παρεμπόδιση εισόδου σε κτίρια, σε συνθήκες Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας,  παράνομη ενέργεια, αντιδημοκρατική πράξη και παραβίαση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και αυτοί που καταλαμβάνουν χώρους του Πανεπιστημίου συμβάλλουν ηθελημένα ή άθελά τους στην εξασθένιση των ακαδημαϊκών ελευθεριών και θεσμών

Β.  ενημερώνει τη Πανεπιστημιακή Κοινότητα ότι τέτοιες ενέργειες θα έχουν ως συνέπεια τη διακοπή στη λειτουργία στους υπό κατάληψη χώρους  και θα λαμβάνονται μέτρα που προβλέπει ο Εσωτερικός Κανονισμός του Πανεπιστημίου Πατρών

Γ.  καλεί όλη τη Πανεπιστημιακή Κοινότητα να διαφυλάξει το δικαίωμα στην έκφραση διαφορετικών απόψεων και την υποχρέωση σεβασμού του Πανεπιστημιακού Ασύλου από όλους.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΟΜΟΦΩΝΗ  ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών και η Πρυτανική Αρχή, τα ανώτατα ακαδημαϊκά διοικητικά όργανα, τα οποία έχουν εκλεγεί από την ίδια την ακαδημαϊκή κοινότητα, αποτελούν τους κύριους θεσμούς έκφρασης της αυτοτέλειας του ιδρύματος. Στα μεγάλα ζητήματα και στις προκλήσεις που θα εμφανισθούν η Πανεπιστημιακή Κοινότητα  θα πρέπει να αντιδράσει με διάλογο, συναινέσεις, σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις, ενότητα και χωρίς καμία μορφή βίας.

Η Σύγκλητος πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, καλεί όλη τη Πανεπιστημιακή Κοινότητα σε διάλογο και

α) θεωρεί την κατάληψη και παρεμπόδιση εισόδου σε κτίρια, σε συνθήκες Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας,  παράνομη ενέργεια, αντιδημοκρατική πράξη και παραβίαση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και αυτοί που καταλαμβάνουν χώρους του Πανεπιστημίου συμβάλλουν ηθελημένα ή άθελά τους στην εξασθένιση των ακαδημαϊκών ελευθεριών και θεσμών

β) ενημερώνει τη Πανεπιστημιακή Κοινότητα ότι τέτοιες ενέργειες θα έχουν ως συνέπεια τη διακοπή στη λειτουργία στους υπό κατάληψη χώρους  και θα λαμβάνονται μέτρα που προβλέπει ο Εσωτερικός Κανονισμός του Πανεπιστημίου Πατρών

γ) καλεί όλη τη Πανεπιστημιακή Κοινότητα να διαφυλάξει το δικαίωμα στην έκφραση διαφορετικών απόψεων και την υποχρέωση σεβασμού του Πανεπιστημιακού Ασύλου από όλους.

Η Σύγκλητος εκφράζει την στήριξη της στις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣOΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΡΙΟΥ

Ομόφωνη Απόφαση της Συγκλήτου

Η Σύγκλητος, στην υπ΄αριθ. 186/22.4.2021 έκτακτη συνεδρίασή της, αποφάσισε ομόφωνα ότι η λειτουργία των εισόδων στην Πανεπιστημιούπολη του Ρίου θα έχει ως εξής:

Κατά τις εργάσιμες ημέρες η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται από την είσοδο στο κεντρικό φυλάκιο και την είσοδο πλησίον του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών από τις 7.00 π.μ. έως και τις 9.00 μ.μ. Όλες οι άλλες είσοδοι θα παραμένουν κλειστές για τα οχήματα.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, των διακοπών και των αργιών θα παραμένει ανοικτή για οχήματα μόνον η είσοδος στο κεντρικό φυλάκιο από τις 7.00 π.μ. έως και τις 5.00 μ.μ.

Τα πορτόνια των πεζών θα είναι ανοιχτά σε όλες τις εισόδους τις εργάσιμες ημέρες 7.00 π.μ. με 9.00 μ.μ. ενώ όλες τις άλλες ημέρες και ώρες η είσοδος και η έξοδος των πεζών θα γίνεται ΜΟΝΟ από την κεντρική είσοδο της Πανεπιστημιούπολης.

Ειδικά για τα Προκλινικά :

Η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται από τις 7.00 π.μ. έως και τις 9.00 μ.μ. τις εργάσιμες ημέρες και τις άλλες ημέρες (σαββατοκύριακα, διακοπές και αργίες) 8πμ με 8μμ. Το ίδιο ωράριο θα ακολουθήσει και το πορτόνι  των πεζών.

Όλες τις άλλες ώρες η πρόσβαση στα Προκλινικά θα πραγματοποιείται κατόπιν επικοινωνίας με την υπηρεσία φύλαξης στο 11771.

Όταν λειτουργούν τα σχολεία, οι θύρες στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής και στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο θα είναι ανοιχτές 7:30πμ με 8:30πμ και 12:30μμ με 2:30μμ.

Μετά την επιστροφή στην κανονικότητα θα εξετασθεί η λειτουργία των θυρών στο Τμήμα Γεωλογίας και Φυσικής.

Υπενθυμίζεται το τηλέφωνο επικοινωνίας με την υπηρεσία φύλαξης 11771.

Τα παραπάνω θα ισχύσουν από την Δευτέρα 26 Απριλίου 2021.

Σχόλια (6)

 
Κατάντια
26 Απρ 2021 06:44

Εκεί έφτασαν τα ελληνικά πανεπιστήμια. Τους πειράζει όμως η αστυνομία ε; Μήπως να είναι μόνιμα σε κατάληψη; μέσα οι καταληψίες έξω οι φοιτητές.

 
Που είναι;
23 Απρ 2021 17:54

Μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει πού μπορούμε να διαβάσουμε τον περίφημο αυτό Εσωτερικό Κανονισμό ώστε να φτιάξουμε και εμείς τον δικό μας;;;

 
ΔΕΠ
22 Απρ 2021 20:22

Πάλι λόγια λόγια λόγια με μηδέν αποτέλεσμα. Υπάρχουν νόμοι και αστυνομία. Καλείτε και τους βγάζετε αν θέλετε. Αν "δεν έρχεται η αστυνομία" ενημερώνετε τον κόσμο για το ποιός αξ/υπ ή διοικητής σας αρνήθηκε να έρθει. Τα υπόλοιπα είναι να'χαμε να λέγαμε. Έχετε κουράσει. Και εσείς και οι υπόλοιπες παρόμοιες ανακοινώσεις απο άλλα ΑΕΙ. Μην παίζετε με τη νοημοσύνη μας.

 
Γ. Ρεμπεσκές
22 Απρ 2021 20:21

Το θέμα είναι ότι ρητορεύουν περί δημοκρατίας και αγώνα περί ασύλου ιδεών! Αυτό μας ξεπερνάει. Ποιος τους υποστηρίζει αλήθεια;

 
ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
22 Απρ 2021 18:44

Επιτέλους ας μπει σειρά στα πανεπιστήμια.

 
Παπαευαγγ.Χαράλαμπος
22 Απρ 2021 15:47

"...θεωρεί την κατάληψη και παρεμπόδιση εισόδου σε κτίρια "
Τι θα πει "θεωρεί" κύριοι;
είναι ποινικό αδίκημα !!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.