Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτονόητες οι ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας - Να μην εφαρμοστεί φέτος το «σφαγείο Κεραμέως»

"Η απόφαση συνιστά ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης και του υπ. Παιδείας να εξασφαλίσουν τόσο την υγειονομικά ασφαλή λειτουργία των σχολείων, όσο και την απρόσκοπτη συμμετοχή στην παιδαγωγική διαδικασία μέσω τηλεκπαίδευσης για δύο συνεχή σχολικά έτη"
Δημοσίευση: 22/04/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Οι ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για παράταση του σχολικού έτους και αναστολή, για φέτος, των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων -και συνακόλουθα και της Τράπεζας Θεμάτων- αποτελούν μια αυτονόητη απόφαση που, έστω και καθυστερημένα, θέτει τέλος στην αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών, εκπαιδευτικών και οικογενειών”.

Αυτό τονίζει σε ανακοινωθέν ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει τα εξής:

Ομολογία αποτυχίας: Η απόφαση ωστόσο, συνιστά ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να εξασφαλίσουν τόσο την υγειονομικά ασφαλή λειτουργία των σχολείων, όσο και την απρόσκοπτη συμμετοχή στην παιδαγωγική διαδικασία μέσω τηλεκπαίδευσης για δύο συνεχή σχολικά έτη.

Ελάχιστη  Βάση  Εισαγωγής: Η ίδια παιδαγωγική αναγκαιότητα που οδηγεί στην παράταση του σχολικού έτους και την ακύρωση των εξετάσεων, υποχρεώνει σε αναστολή του νέου συστήματος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, δηλαδή του «κυμαινόμενου κόφτη» της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Είναι το εξεταστικό σύστημα που η εκπαιδευτική κοινότητα χαρακτηρίζει δικαίως «σφαγείο Κεραμέως», αφού σχεδιάστηκε για να αποτρέψει τουλάχιστον 20.000 υποψήφιους από το να συνεχίσουν στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και να τους μετατρέψει σε «πελατεία» των ιδιωτικών κολεγίων.

 Η Ελλάδα   αρνητική πρωταθλήτρια της Ευρώπης: Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Παιδείας «ανέδειξε» την Ελλάδα ως αρνητική πρωταθλήτρια Ευρώπης, όσον αφορά το διάστημα που τα σχολεία έχουν παραμείνει κλειστά, 24 σχολικές εβδομάδες σε σύνολο 39!

Cisco: Παράλληλα, με το σκάνδαλο της Cisco έθεσε σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών, απέτυχε να εξοπλίσει τους μαθητές με τεχνολογικά μέσα. Η εξαγγελία για τα voucher των 200€, τελικά από μήνα σε μήνα, έφτασε ως υπόσχεση για το τέλος της χρονιάς και για ένα περιορισμένο αριθμό δικαιούχων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί:

Α. Την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγειονομική θωράκιση των σχολείων, η οποία όπως έχει καταστεί σαφές δεν εξασφαλίζεται από τα μειωμένης αξιοπιστίας self-tests, την επίκληση στην ατομική ευθύνη και τον «καλό καιρό».

Β. Το υπουργείο Παιδείας να αναστείλει κάθε αντιπαιδαγωγικό μέτρο που σε συνδυασμό με την πανδημία, γιγαντώνει τα μαθησιακά κενά και τις εκπαιδευτικές ανισότητες, με πρώτη και κύρια την αναστολή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για την πρόσβαση στα πανεπιστήμια.

Ετικέτες: 
ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

Σχόλια (12)

 
Δον Χριστόφορος
26 Απρ 2021 11:05

"Άνοιξε ένας άλλος κόσμος" είπε κάποιος και στη Βασίλισσα Ισαβέλλα(που ήταν η ίδια που "ξεκίνησε" και την Ιερά Εξέταση). Αν κάποιοι ανακάλυψαν τώρα την Αμερική, καλό ταξίδι να έχουν.....

 
Νίκος
25 Απρ 2021 22:36

Άνοιξε ένας άλλος κόσμος, γυρισαμε σελίδα με την τηλεκπαίδευση και θελουμε να έχουμε πρόσβαση στην πλατφόρμα της Webex για να κάνουμε ήρεμα τις τηλεδιασκέψεις μας. Ευτυχώς την είχαμε γρήγορα και δεν ήμασταν ιεαυεσ Των μεγάλων ιδιωτικών και αντιδράσαμε άμεσα και σώθηκε η Χρονια και όσα κι αν είπαν ορισμένοι, από τη μόνιμη γκρίνια και ...ήταν εξαιτετικηηηηη! Εδώ πριν ανοίξει το λυκειο έλεγαν τα χειρότερα αλλά πήγε μια χαρά!

 
Ποιος ήρθε;
25 Απρ 2021 14:04

Είναι τουλάχιστον αστείο να διαβάζω οτιδήποτε θετικό για την πλατφόρμα που μας φοτώσανε. Δεν υπάρχει καμία προστασία προσωπικων δεδομένων. Μπορεί να εισέλθει όποιος θέλει και εφόσον διαθέτει τον σύνδεσμο ενος εκπαιδευτικου ακόμα και αν γραψει για Email του . Η μισή διδακτικη ώρα αναλώνεται σε ερωτήσεις "Κώστα μ' ακούς;", τα περισσότερα παιδιά μπαινοβγαίνουν όλη την ώρα, εάν κάνεις διαμοιρασμό της οθόνης σου ή έχουν ανοιχτες κάμερες απο τα πολλά δεδομένα...ναυάγιο(μιλάμε για 4-6 συμμετέχοντες). Τι να πρωτοθυμηθώ και τι να πρωτογράψω!!!!!!!!!!!!!!! ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!!

 
γονιός κι εκπαιδευτικός
24 Απρ 2021 09:05

1. τα μέτρα ήταν πετυχημένα και απέδωσαν
2. διαμαρτύρονται για το κλείσιμο τόσων ημερών των σχολείων αλλά ξέχασαν τη διαμαρτυρία που άνοιξαν τα λύκεια. Μας το παρουσίαζαν σα να ερχόταν η καταστροφή.
3.όσο για τη cisco αποδείχτηκε η καλύτερη λύση και η ταχύτατη και δεν έχασαν τα παιδιά μας ούτε μία ώρα μάθημα. Μπράβο τους. Δεν είναι ουραγοί των εξελίξεων αλλά πρωτοπόροι.
4. Η ρητορική του μίσους περί σφαγής και άλλα, έγινε ταυτόσημη με τις τοποθετήσεις τους. Δε θα μας διχάσουν όμως. Έχουμε μνήμη.

 
Κ
23 Απρ 2021 18:21

Πολύ καλά τα λέει στην άριστη κυρία. Και λίγα της είναι.

 
Γ.Φ.
23 Απρ 2021 18:20

Μια χαρά είναι όσα γράφονται.

 
γιόχαν
23 Απρ 2021 12:48

Είναι <<σφαγείο>>[ λέει ο ΣΥΡΙΖΑ] η βάση εισαγωγής,γιατί δεν θα μπαίνουν στα πανεπιστήμια με βαθμούς 2ή3ή4!!! ΕΛΕΟΣ

 
M
23 Απρ 2021 09:37

Γράφονται και λέγονται όσα είναι ικανοί να γράφουν και να λένε. Μόνο σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν. Σε μια σύγχρονη και εξελισσόμενη διαρκώς κοινωνία είναι αφανείς . Καληνύχτα σας κύριοι του Σύριζα! Δεν εμπνέετε. Είναι δυστυχία για τον τόπο τέτοια αντιπολίτευση.

 
loosers
23 Απρ 2021 09:20

Η αποτυχία θέλει και τους ...δημιουργούς της . Σε όλα αποτύχατε.Το μόνο που κάνατε είναι να ικανοποιείτε την ΟΛΜΕ και τους συνδικαλιστές. Τώρα που πάει να μπει κάποια σειρά όλα φαίνονται για εσάς...σφαγείο!

 
Κώστας
22 Απρ 2021 21:28

Το να κατηγορείς είναι θεμιτό, στην περίπτωση και υπό την προϋπόθεση ότι πράγματι όλα όσα λέγονται να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το να κατηγορείς για αποτυχία σε όλα τα επίπεδα στην περίπτωση που, όταν κυβερνούσες, δεν τόλμησες να κάνεις βαθιές παρεμβάσεις και φρόντιζες να μην σπάσεις αυγά από τον φόβο του πολιτικού κόστους με αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό σύστημα να παραμένει σε βαθιά αδράνεια και να υστερεί σε όλα τα επίπεδα, είναι τουλάχιστον υποκριτικό.

Το να μην θέλεις να δεις ότι αυτό που με μανία πολεμάς, την εισαγωγή της τεχνολογίας στην παιδαγωγική διαδικασία ως συμπληρωματική δυνατότητα και ενίσχυση της διδασκαλίας στην τάξη,
και το να μην πιέζεις για την εξασφάλιση των μέσων που θα διευκολύνουν εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που αδυνατούν να τα αποκτήσουν,
αλλά αντίθετα επιλέγεις να επιμένεις στην ισοπέδωση προς τα κάτω, καταδικάζοντας στην κυριολεξία τις κοινωνικές ομάδες που δήθεν προστατεύεις, επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι εκείνες που έχουν τη δυνατότητα θα φροντίσουν τα παιδιά τους να είναι καλύτερα προετοιμασμένα,
είναι δείγμα ότι δεν παρακολουθείς τις παγκόσμιες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα και στον χώρο της εκπαίδευσης ιδίως,
ότι η σκέψη σου δεν είναι στραμμένη στην προετοιμασία της νέας γενιάς για τις συνθήκες που έρχονται,
αλλά επιδιώκεις την αναπαραγωγή ενός συστήματος που από τα πράγματα έχει ξεπεραστεί, απλά και μόνο επειδή η στασιμότητα εξασφαλίζει μια κακώς εννοούμενη βεβαιότητα σε πολλούς/ές, κι ευτυχώς όχι σε όλους/ες που καταθέτουν την ψυχή τους στον χώρο αυτό.

 
dimitris
22 Απρ 2021 20:10

Σκληρές εκφράσεις, να τις πάρουν πίσω, δεν ταιριάζουν στην Εκπαιδευτική Κοινότητα.

 
ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙ ΣΦΑΓΕΙΟΥ...
22 Απρ 2021 17:37

"Σφαγείο" ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ! ΈΛΕΟΣ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.