Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Το νέο ΚΥΣΠΕ μετά τις παραιτήσεις των αιρετών

Δημοσίευση: 26/04/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Διορίστηκε , με απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως  το νέο   Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Κ.Υ.Σ.Π.Ε.),μετά τις παραιτήσεις των αιρετών.

Συγκεκριμένα στις θέσεις των τακτικών αιρετών Β. Παληγιάννη και Ν. Φασφαλή διορίστηκαν οι :

  • Γραμματικού Καλλιόπη, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70, Διευθύντρια στο 11ο ΔΣ Π. Φαλήρου, και
  • Καλογεράκη Ευαγγελία, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70, Διευθύντρια στο 1ο ΔΣ Βριλησσίων.

Στις θέσεις των Αναπληρωτών αιρετών Τάκη Λάμπρου και Κων. Κορδιστού διορίστηκαν οι:

  • Ψυρή Μαρία, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70,Διευθύντρια στο 1ου ΔΣ Κω, και,
  • Λουλουδάκης Κωνσταντίνος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70, Διευθυντής στο 4ο ΔΣ Κηφισιάς.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Ειδικότερα το νέο ΚΥΣΠΕ έχει ως εξής:

Α. ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1. Μπαμπαρούτσης Χαράλαμπος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Π.Ε. Β ́ Αθήνας, ως πρόεδρος.

2. Καφτηράνης Χρήστος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Π.Ε. Κυκλάδων, ως αντιπρόεδρος.

3. Χουλιάρα-Σιδερά Παναγιώτα, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Π.Ε. Φθιώτιδας, ως μέλος.

4. Γραμματικού Καλλιόπη, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70, Διευθύντρια στο 11ο ΔΣ Π. Φαλήρου, ως μέλος

5. Καλογεράκη Ευαγγελία, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70, Διευθύντρια στο 1ο ΔΣ Βριλησσίων, ως μέλος

Β. ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1. Πολύζος Γεώργιος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Π.Ε. Μαγνησίας

2. Καραγιώργου Αικατερίνη, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Π.Ε. Λάρισας

3. Παπαϊωάννου Χαράλαμπος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Π.Ε. Α ́ Αθήνας

4. Ψυρή Μαρία, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70,Διευθύντρια στο 1ου ΔΣ Κω

5. Λουλουδάκης Κωνσταντίνος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70, Διευθυντής στο 4ο ΔΣ Κηφισιάς.

Γ. Στις περιπτώσεις που στο Κ.Υ.Σ.Π.Ε. εξετάζονται θέματα υπηρεσιακής κατάστασης

α) των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στη δημόσια εκπαίδευση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εκτός των προσωρινών αναπληρωτών και

β) των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αντί των αιρετών εκπροσώπων των δημοσίων εκπαιδευτικών, μετέχουν οι κάτωθι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας:

Τακτικά μέλη

1. Κουρουτός Μιχάλης, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ03, που υπηρετεί στη «ΛΕΟΝΤΕΙΟ Σχολή» Πατησίων.

2. Χριστόπουλος Γιώργος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70, που υπηρετεί στα «Μοντεσοριανά Σχολεία»

Αναπληρωματικά μέλη

1. Σαρρής Χρήστος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ4.2, που υπηρετεί στο εκπαιδευτήριο ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ.

2. Πετράκης Γιώργος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70, που υπηρετεί στα Αρσάκεια σχολεία.

Δ. Στις περιπτώσεις που στο Κ.Υ.Σ.Π.Ε. εξετάζονται θέματα των ιδιωτικών σχολείων, αντί των αιρετών εκπροσώπων των δημόσιων εκπαιδευτικών, μετέχουν οι κάτωθι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων:

Τακτικά μέλη

1. Λιναρδάτος Γεώργιος, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου

2. Κακαδιάρης Χριστόδουλος, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου

Αναπληρωματικά μέλη

1. Καίσαρης Ηλίας, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου.

2. Κυραϊλίδης Χαράλαμπος, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου

Σχόλια (25)

 
@Dfg
29 Απρ 2021 18:49

Ελέφαντας είναι η Υπουργός και ποντίκι είναι οι 150000 εκπαιδευτικοι;! Ντροπή αυτά που γράφεις. Καμία υπηρεσία δεν λειτουργεί με πίεση και με αυταρχισμό παρά μόνο με συναίνεση και διάλογο.

 
Dfg
29 Απρ 2021 09:51

Η στάση ορισμένων μου θυμίζει το ανέκδοτο με το ποντίκι και τον ελέφαντα...πνίξτον, πνίξτον..Αν νομίζετε θα σταματήσει η υπηρεσία τις αποφάσεις που πρέπει να παίρνει, μάλλον κοιμάστε και ονειρεύεστε...

 
@Πλάταρος Γιάννης
28 Απρ 2021 23:27

Μα όλοι αυτοί που συμμετέχουν στην απεργία αποχή δεν το κάνουν για να μη λειτουργήσουν το ΠΥΣΠΕ αλλά γιατί το υπουργείο δεν κάνει δεκτές τις παραιτήσεις τους! Δεν θέλουν να είναι στα υπηρεσιακά συμβούλια ούτε σαν αιρετοί ούτε σαν διορισμένοι αφού το υπουργείο τους τοποθέτησε με το ζόρι χωρίς αίτηση τους και χωρίς να το θέλουν για να φαίνεται ότι τα υπηρεσιακά δουλεύουν κανονικά. Για να δούμε τώρα πως τα διαχειριστεί την ήττα της η Υπουργός..

 
@Πλάταρος Γιάννης, @teacher
28 Απρ 2021 17:12

Τα περισσότερα ΠΥΣΠΕ δεν λειτουργούν και ούτε θα λειτουργήσουν από εδώ και στο εξής, πάρτε για παράδειγμα το Θεσπρωτίας και Άρτας και κάθε μέρα θα είναι και περισσότερα. Επίσης κ.Πλαταρε η συμμετοχή σε απεργία ή στάση είναι νόμιμη. Υπάρχει και δικαστική απόφαση που δικαίωσε δημόσιο υπάλληλο γιατί πάρθηκε απόφαση για αυτόν σε υπηρεσιακό συμβούλιο στο οποίο λογω του ότι υπήρχε απεργία εκείνη τη μέρα οι αιρετοί δεν συμμετείχαν. Όσο για τις παραιτήσεις αυτές δεν γίνονται δεκτές από το υπουργείο ( γ αυτό και αναγκάστηκε να ζητηθεί και γνωμοδότηση από την ΑΔΕΔΥ) και για αυτό οι παραιτηθέντες συνάδελφοι ( σχεδόν ολοι δηλαδή) λαμβάνουν μέρος στην απεργία αποχή ή στις στάσεις εργασίας. Γιατί δεν γίνονται δεκτες οι παραιτήσεις; Πολύ απλό.. Γιατί στις περισσότερες περιοχές δεν υπάρχει ΚΑΜΊΑ αίτηση (ούτε μία) , για συμμετοχή στα υπηρεσιακά συμβούλια και έχουν τοποθετηθεί όλοι με το ζόρι. Η ήττα της επιλογής της Υπουργού είναι τεράστια και αυτό θα φανεί σε λίγες μέρες όταν θα πρέπει θα υπηρεσιακα να αρχίσουν εργασίες για κενά υπεράριθμες κτλ και δεν θα μπορούν να συνεδριάσουν.

 
"Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα"
28 Απρ 2021 13:41

@ΕΛΕΝΗ
Δεν μας τα λέτε καλά.... Η Υπουργός ήθελε να το κάνει ντέρμπι, λέγοντας ότι οι εκπαιδευτικοί θα ψηφίσουν και άρα θα δείξουν ότι είναι με το μέρος της και όχι με το συνδικαλισμό. Και τελικά "έφαγε" 95 γκολ.

ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ λογικός άνθρωπος, μετά το αποτέλεσμα της συμμετοχής στις εκλογές, θα είχε παραδεχθεί το λάθος της επιλογής-τακτικής του. Το να τηρεί αυτή τη στάση πέντε μήνες μετά, φανερώνει ένα και μόνο πράγμα : ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ.

Κάποιοι μάλιστα(λίγοι), το έχουν πει και ευθαρσώς σε σχόλια του esos, αυτό που δεν τολμά να πει η ίδια.

 
teacher
28 Απρ 2021 11:18

Είτε μας αρέσει είτε όχι τα ΠΥΣΠΕ λειτουργούν και παίρνουν αποφάσεις. Η μειωμένη συμμετοχή δε σημαίνει ότι οι αποφάσεις δεν είναι έγκυρες. Το ίδιο θα συμβεί και με το ΚΥΣΠΕ. Ήταν για τη ΔΟΕ μια τεράστια ήττα, δυστυχώς, αυτό που έγινε με τις εκλογές των αιρετών. Τήρησε μια στάση που δεν είμαστε σε θέση ακόμα να εκτιμήσουμε πού θα μας οδηγήσει ως κλάδο. Η μη συμμετοχή των αιρετών στα συμβούλια για τον επόμενο ενάμισι χρόνο είναι το λιγότερο. Η κερκόπορτα που άνοιξε είναι το σοβαρό, για το οποίο κανείς μας δεν ξέρει τι θα επιφέρει στο μέλλον. Ας αφήσουμε τις ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής κι ας βάλουμε τη λογική να δουλέψει, μπας και καταλάβουμε τι μ@@@ία κάναμε που δεν μπήκαμε να ψηφίσουμε. Παρασυρθήκαμε όλοι από τον "επαναστατικό" παλμό των ημερών, αλλά στο τέλος, όταν κάνεις ταμείο, καταλαβαίνεις ότι δε φταίει το Υπουργείο (στο κάτω κάτω τη δουλειά του κάνει), αλλά η κακή εκτίμηση των μελών της ΔΟΕ για το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας. Κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια και παίρνουν στον λαιμό τους, δυστυχώς, πολύ μεγάλο μέρος των συναδέλφων. Για μένα, απαιτείται μεγαλύτερη υπευθυνότητα και λιγότερος λαϊκισμός στις αποφάσεις που παίρνονται στη ΔΟΕ. Είμαστε ο πολυπλυθέστερος συνδικαλιστικός κλάδος στην Ελλάδα, όχι μια συντεχνία ατόμων με καιροσκοπικές επιλογές.

 
Πλατάρος Γιάννης
28 Απρ 2021 10:48

@ για πυσπε Άρτας και Θεσπρωτιας
Προσέξτε μη χάσει κάποιος κάποια προθεσμία ή χρήματα εξ αιτίας της συμμετοχής στην αποχή!. Να παραιτηθείτε και να μην συμμετέχετε σε κανένα συμβούλιο. Αν κάνετε κάτι διαφορετικό, κινδυνεύετε με δικαστική ταλαιπωρία. Δικαίωμα σας να αγνοήσετε την παρατήρηση αυτή αν ξέρετε κάτι περισσότερο και καλυτερα...

 
Μελίτακας ο Α΄
28 Απρ 2021 09:50

Να γυρίσουν οι σημαίες του κλάδου, ο Παληγιάννης και ο Φασφαλής, αμέσως!

 
@Αλεξης
27 Απρ 2021 23:34

Πώς μπορείς και γνωρίζεις τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα; Στέλεχος του υπουργείου είσαι; Να σε ενημερώσω εγώ για δύο που έχω πρόχειρα. Την Πέμπτη ΔΕΝ έγινε η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Άρτας και σήμερα Τρίτη ΔΕΝ έγινε η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας λόγω καθολικης συμμετοχής των μελών στην απεργία αποχή. Και αυτά είναι μόνο η αρχή.. Από εδώ και πέρα δεν θα γίνει καμία συνεδρίαση στην συντριπτική πλειονότητα των ΠΥΣΠΕ. Ήρθε η ωρα η υπουργός να αναλάβει τις ευθύνες για τις αυταρχικές επιλογές της.

 
Αριστεία, όχι αστεία
27 Απρ 2021 23:19

Με 3 στα 10 μέλη του ΚΥΣΠΕ από τη Β΄ Αθήνας, εκεί που εκλέγεται η υπουργάρα, κάποιος θα μπορούσε να πει Ελλάδα δεν είναι μόνο η Β΄ Αθήνας.
ΥΓ Μια καθημερινή πιο εύκολα φτάνεις στο υπουργείο από τον Ασπρόπυργο μέσω αττικής οδού, παρά από την Κηφισιά μέσω Κηφισίας .

 
@Αλεξης
27 Απρ 2021 16:17

Λειτουργούσαν ( όχι κανονικά αλλά με 3 μέλη) μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα. Μετά την απεργία αποχή της ΔΟΕ και τις στάσεις εργασίας, για όλους τους συναδέλφους που ορίστηκαν με το ζόρι χωρίς να γίνεται δεκτή η παραίτηση τους, ( την συντριπτική πλειονότητα δηλαδή) τα περισσότερα ΠΥΣΠΕ δεν μπορούν να συνεδριάσουν. Το υπουργείο παγιδεύτηκε μέσα στο αυταρχισμό του. Όταν τα βάζεις με όλους και με όλα γυρίζει μπούμερανγκ.

 
Κώστας
27 Απρ 2021 16:11

@ΕΛΕΝΗ
Δεν υπάρχουν θέματα του υπουργείου και θέματα των συναδέλφων αλλά θέματα της Εκπαίδευσης! Τα υπηρεσιακά είναι συμβούλια Εκπαίδευσης. Η αδυναμία λειτουργίας των ΠΥΣΠΕ με ευθύνη της Υπουργού πλήττει την Εκπαίδευση συνολικά. Και τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Οι υπουργοί περαστικοί είναι.

 
@θυμιος
27 Απρ 2021 16:06

Δεν είναι θέμα νόμων. Είναι θέμα ορισμού. Οι αιρετοί δεν διορίζονται αλλά εκλέγονται. Μετά από 100 χρόνια οι εκπαιδευτικοί δεν θα έχουν αιρετούς εκπροσώπους στα υπηρεσιακά συμβούλια. Αυτό επί υπουργίας Κεραμεως.

 
Θύμιος
27 Απρ 2021 12:44

Κάποιος από τους νόμους που αναφέρονται στην αρχή της απόφασης θα λέει ότι δικαιούται να τους διορίσει αφού οι εκλεγμένοι παραιτήθηκαν. Του 2003 αν δεν κάνω λάθος.

 
αλέξης
27 Απρ 2021 11:38

Ολα τα ΠΥΣΠΕ λειτουργούν κανονικά

 
Έχεις θέμα
27 Απρ 2021 10:33

@Ert
Όταν κάνεις πάρτυ κι έρχονται 5 (από τους 100 που προσκάλεσες), μάλλον εσύ ως οικοδεσπότης, έχεις θεματάκι. Αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμα (5 μήνες μετά), το θεματάκι..... είναι μάλλον θεματάρα.

 
ΕΛΕΝΗ
27 Απρ 2021 10:19

ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΉΣΟΥΝ ΟΧΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ

ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΧΑΣΑΤΕ......ΚΑΙ ΟΙ ΗΤΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΑΣ ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ
ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΣΑΣ...

 
Η λεγεώνα των ξένων(διορισμένων)
27 Απρ 2021 10:05

@Γιώργος
Η Κεραμέως είναι η πρώτη υπουργός παιδείας που θέλει να πάει στον πόλεμο χωρίς στρατιώτες και λοχίες..... αλλά με μισθοφόρους.

 
Ert
26 Απρ 2021 23:43

Μπράβο στην ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ που πλέον δεν θα λειτουργούν τα συμβούλια. Χαχαχαχαχαχαχαχα.

 
Αδιέξοδο για το υπουργείο
26 Απρ 2021 21:18

Και τι ακριβώς θα κάνει το ΚΥΣΠΕ από τη στιγμή που τα περισσότερα ΠΥΣΠΕ δεν λειτουργούν λόγω απεργίας αποχής και στάσης εργασίας των μελών τους; Ανασυγκρότηση για τα μάτια του κόσμου..

 
@Γιωργος
26 Απρ 2021 20:34

Να παραιτηθεί η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ επειδή η Υπουργός διορίζει μέλη στην θέση των αιρετών;; Για κάτι δηλαδή που κάνει η Υπουργός να παραιτηθούν τα μέλη των Ομοσπονδιών;; Τι άλλο θα ακούσουμε;

 
Γιώργος
26 Απρ 2021 17:58

Η ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να παραιτηθούν τώρα για τη στάση τους στα υπηρεσιακά συμβούλια. Με τα χεράκια τους βγάλαμε τα ματάκια τους. Πόσο πιο ξεκάθαρο πια;

 
Τάσος
26 Απρ 2021 16:55

Μακάρι να φανούν αντάξιες! Τουλάχιστον να μην λειτουργούν όπως οι προηγούμενοι...

 
Μελίτακας ο Α'
26 Απρ 2021 16:55

ΚΥΣΠΕ χωρίς Παληγιάννη, φαΐ χωρίς αλάτι!...

 
Άννα
26 Απρ 2021 16:50

Καμία εκπροσώπηση των ειδικοτήτων Α/μιας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.