Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Κεραμέως: Επιλογές στελεχών μπορούν να γίνουν και στη διάρκεια του σχολικού έτους

Υπουργός προς ΟΛΜΕ: θα σας καλέσω να συζητήσουμε όταν έχω έτοιμο το προσχέδιο νόμου για τις Δομές και επιλογή στελεχών εκπαίδευσης
Δημοσίευση: 29/04/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Επιλογές στελεχών εκπαίδευσης μπορούν να γίνουν και κατά  τη διάρκεια του σχολικού έτους”.

Αυτό ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στις σημερινές διαδοχικές συναντήσεις με τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, παρουσία της υφυπουργού Ζ. Μακρή και του Γενικού Γραμματέα  Αλ.Κόπτση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι “κρίσεις”  στελεχών εκπαίδευσης, ακόμη και εάν το σχετικό νομοσχέδιο ψηφιστεί, στη Βουλή, μέσα στο καλοκαίρι, μπορούν να ξεκινήσουν και από το Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά την ψήφιση του νομοσχεδίου για    τις Δομές και επιλογή στελεχών  εκπαίδευσης  η υπουργός Παιδείας απέφυγε να δώσει χρονοδιάγραμμα και περιορίστηκε στη δήλωση  ότι όταν θα είναι έτοιμο το προσχέδιο νόμου  θα απευθύνει πρόσκληση προς τις δύο Ομοσπονδίες για διάλογο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos το επιτελείο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ετοιμάζει το Σχέδιο Νόμου, ο κορμός του οποίου είναι βασισμένος στο αρχικό Σχέδιο Νόμου που κατά αποκλειστικότητα είχε δημοσιεύσει το esos  πριν ένα χρόνο (Διαβάστε το εδώ).

Η  υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στους 10.500 μόνιμους διορισμούς επανέλαβε ότι για φέτος θα γίνουν 5.250 και οι υπόλοιποι 5.250 διορισμοί του χρόνου. Για την κατανομή των θέσεων η Ν. Κεραμέως είπε πως όταν είναι έτοιμη θα ακολουθήσει διάλογος με τη ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.  

Για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής η υπουργός υπογράμμισε ότι θα εφαρμοστεί κανονικά στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Στις δύο συναντήσεις, οι οποίες σύμφωνα με ανακοινωθέν του υπουργείου Παιδείας  διεξήχθησαν σε πολύ καλό κλίμα η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε  τη σημασία των εμβολιασμών των εκπαιδευτικών , οι οποίοι, όπως είπε η Ν. Κεραμέως,   προχωρούν με γοργούς ρυθμούς..

Μόνο από την αξιοποίηση  των αδιάθετων δόσεων, τόνισε η υπουργός,  έχουν ήδη πραγματοποιηθεί  πάνω από 21.000 εμβολιασμοί.

Η Ν. Κεραμέως ευχαρίστησε θερμά τους εκπαιδευτικούς για την αμεσότητα στην ανταπόκριση και τη συνεργασία.

 Η υπουργός σημείωσε πως η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων βασίστηκε σε τρεις πυλώνες:

  • τους εμβολιασμούς
  • τα self test, και
  • τη μείωση του δείκτη θετικότητας στον κορωνοϊό.

Σχόλια (113)

 
Του Κίτσου?
05 Μάιος 2021 12:12

@"Αυτούς τους έχω βαρεθεί" και @Μελίτακας ο Α΄
- Πώς θα πρέπει λοιπόν "να αντιδράσουν" τα υποψήφια στελέχη, όταν υπάρχει τέτοια ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ?
- Εάν συναινέσουν(υποκύψουν) κάποιοι λίγοι, μπορεί "να περάσει" η αξιολόγηση γενικά?
- Μήπως άλλου/ης η μάνα "θα κλαίει" στο τέλος, έτσι που το πάει το καράβι?

 
Μελίτακας ο Α΄
05 Μάιος 2021 10:14

Η καρδιά της μάνας του είναι μεγάλη... στη γυναίκα του είναι το θέμα, πώς θα της το πει που από πίσω στέκεται η μάνα της;...
Αυτό είναι το μεγα πρόβλημα και όχι ο Καβάφης!...

 
"Αυτούς τους έχω βαρεθεί"
05 Μάιος 2021 02:03

Δήλωση Κεραμέως:
"Οι εκπαιδευτικοί που θα απέχουν από την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων θα αποκλείονται από τη διεκδίκηση θέσεων Στελεχών Εκπαίδευσης (Διευθυντών Σχολείων , Διευθυντών Εκπαίδευσης , Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης κλπ)."
(Από το αποκλειστικό ρεπορτάζ του esos, 24/2/2021).

Το υπουργείο Παιδείας δεν προχωρά στις κρίσεις και τις αναβάλλει για ΔΕΥΤΕΡΗ χρονιά- γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν-, σκεπτόμενο να φέρει τον κάθε νυν διευθυντή σχολείου αντιμέτωπο με το δίλημμα: Αν αρνηθώ την όποια αξιολόγηση, έναν μόνο χρόνο ακόμα διευθυντής, 2ης παρατάσεως ένεκα, και μετά απλός δάσκαλος. Πώς θα το πω στη μάνα μου;…

Καβαφική η υπουργός εν αγνοία της
«Che fece .... il gran rifiuto»
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τό ‘χει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα

πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,
όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.
Κ. Π. Καβάφης

 
Διευθυντής υπό παραίτηση
04 Μάιος 2021 23:17

Ας ανακοινώσει το ΥΠΑΙΘ πόσοι είναι οι διευθυντές που υπέβαλαν παραίτηση στις τόσες χιλιάδες συνολικά. Από τους γνωστούς μου που ξέρω θα πρέπει να είναι πάρα πολλοί. Οπότε αρχές Σεπτεμβρίου θα αναγκαστεί ούτως ή άλλως να κάνει κρίσεις για την αναπλήρωση πολλών θέσεων με τον παλιό νόμο. Οι οποίοι νέοι θα πάρουν θέση για πόσους μήνες; 2, 3, 6 ... ; Τρελό ακούγεται αν μη τι άλλο και δαπανηρό. Πιθανόν δε να μην βρει υποψήφιους για λίγους μήνες θητεία.

 
Τάκης Λ.
04 Μάιος 2021 16:31

Ζητάτε να σας εμπιστευτούμε και να σας ξανα ψηφίσουμε . Πώς να το πράξουμε αυτο οταν δεν τηρείτε τα λεγόμενα σας ; Επρεπε εδω και 2 χρονια να ειχατε κανει τις κρισεις..και ακόμη συνεχίζετε στον ίδιο έργο..

 
Λογικοί συνειρμοί...
04 Μάιος 2021 14:56

Η αναβολή κρίσεων τουλάχιστον για στελέχη που η επιλογή τους συνδεεται με την αξιολόγηση εκπαιδευτικών, όπως οι ΣΕΕ σημαίνει ότι το υπαιθ μετρώντας το πολιτικό κόστος δε θα προχωρήσει την αξιολόγηση.. γιατί είναι αδύνατο οι νυν ΣΕΕ να την υποστηρίξουν, όταν σφυρίζουν αδιάφορα για την αυτοαξιολόγηση, τον εσωτερικό κανονισμό, τα πειραματικά και γενικά ό.τι αντιτίθεται στη συνδικαλιστή λογική... άρα κοντά στο νου και η γνώση.. ..

 
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
04 Μάιος 2021 09:04

Μόνο ως αστείο μπορεί να εκλάβει κάποιος τις προθέσεις της κας Κεραμέως. Οι συνεργάτες δεν την προστατεύουν καθόλου; Λοιπόν κρίσεις στελεχών μέσα στο διδακτικό έτος θα προκαλέσουν χάος στα σχολεία αλλά και στους εκπαιδευτικούς.
1) Για φανταστείτε (για παράδειγμα) συνάδελφος που έχει θέση Διευθυντή σε σχολείο της Α΄Αθήνας και οργανική σε νησί των Κυκλάδων στο τέλος του Νοέμβρη ας πούμε να μη γίνει Διευθυντής, τότε πρέπει να επιστρέψει στο νησί που έχει οργανική αφού δεν θα έχει πάρει ούτε απόσπαση.
2) Έτσι και αλλιώς κρίσεις θα γίνουν και μάλιστα με το νόμο Γαβρόγλου (που η Κυβέρνηση δεν θέλει) για ένα ποσοστό 25%-30% των θέσεων γιατί οι συνάδελφοι Διευθυντές συνταξιοδοτήθηκαν και οι πίνακες Διευθυντών του 2017 έχουν εξαντληθεί.
Ας μην καθυστερεί άλλο η κα Κεραμέως και ας μην παραβιάζει τη νομοθεσία. Αν προλαβαίνει να ψηφίσει νέο νόμο ας το κάνει, διαφορετικά νόμος υπάρχει ας προχωρήσει σε κρίσεις Διευθυντών άμεσα έτσι ώστε την 1η Σεπτεμβρίου να υπάρχουν νέοι Διευθυντές στα σχολεία.
Οτιδήποτε άλλο εκθέτει την κα Υπουργό και την κυβέρνηση για ανικανότητα και φυσικά τα λάθη πληρώνονται.

 
παράταση
04 Μάιος 2021 03:00

Βρε πρεμούρα με τις επιλογές στελεχών!!!

 
@Στάμος
03 Μάιος 2021 22:06

Ελάτε τώρα αγαπητέ μου... στη χώρα που έκανε 6 μήνες για μια μάσκα?

 
Το υπουργείο πράττει σωστά
03 Μάιος 2021 18:34

Η πολιτική που ακολουθείται είναι ορθή. Θα πρέπει να εξασφαλιστούν κονδύλια για την πρόσληψη ψυχολόγων στα σχολεία μας. Θα πρέπει από του χρόνου οι ψυχολόγοι να είναι περισσότεροι στην εκπαίδευση και να συσταθούν οργανικές θέσεις. Βάσει αυτή της αναγκαιότητας κάποια μείωση στους αριθμούς των εκπαιδευτικών δεν θα είχε σοβαρό αντίκτυπο στην εκπαίδευση.

 
Στάμος
03 Μάιος 2021 15:42

Με μεθοδικότητα και οργάνωση ο χρόνος μέχρι τον Σεπτέμβριο είναι υπέρ αρκετός για να γίνουν οι κρίσεις των στελεχών της εκπαίδευσης. Αν γίνουν στη διάρκεια του σχολικού έτους θα προκαλέσουν αχρείαστη αναστάτωση του εκπαιδευτικού συστήματος. Αυτή η επιλογή δεν παραποιεί τιμή για το Υπουργείο.

 
η αλήθεια είναι..
03 Μάιος 2021 14:33

Oι εκπαιδευτικοί των παράλληλων στηρίξεων που διορίστηκαν τόσοι πολλοί αυτά τα χρόνια, πρέπει να αλλάξουν πλαίσιο καθηκόντων. Δε μπορει να απευθύνονται σε έναν μαθητή ή απουσία αυτού σε κανέναν, αλλά έμμεσα στο μαθητή σε συνδυασμό με όλη την τάξη. Να λειτουργούν ως βοηθοί δάσκαλοι ή παράλληλοι δάσκαλοι. Με την υπογεννητικότητα που υπαρχει δυστυχώς τα επομενα χρόνια οι τάξεις θα έχουν ελάχιστους μαθητές και θα πρέπει να υπαρχουν συμπτύξεις με βοηθό δάσκαλο όπως στο εξωτερικό που οι τάξεις μπορεί να φτάσουν και 30 μαθητές. Στους διορισμούς για να μονιμοποιηθεί κάποιος/α θα πρέπει να αξιολογείται για την ικανότητά του. Έχουμε δει πολλά τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Τίποτε χωρίς αξιολόγηση.

 
Νίκη
03 Μάιος 2021 12:42

Είναι ντροπή να διαψεύδει και τον εαυτό της
Το Νομοσχέδιο έλεγε το είχε έτοιμο πριν γίνει Υπουργός και την πιστέψαμε
Εκθέτει όλη την κυβέρνηση και θα το πληρώσουν στις εκλογές όποτε και εάν γίνουν
Λογικά θα εμπιστευθεί την αξιολόγηση στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που την πολέμησαν...

Δεν το βλέπουν ότι αυτοκτονούν εκεί στη ΝΔ;

 
Μόνο ηθικοί και εμβολιασμένοι
03 Μάιος 2021 12:34

@γιωργος 01 Μάιος 2021 18:22 και @στελιος 30 Απρ 2021 14:25
"Δηλαδή αυτός που θα έχει επάρκεια στα Βουλγαρικά θα μπορεί να είναι υποψήφιος, έστω και αν δεν έχει μεταπτυχιακό και αυτός που έχει διδακτορικό δεν θα μπορεί. Τρελό. Αυτά έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το διδακτορικό έπρεπε να είναι κόφτης, αν έπρεπε να υπάρχει ένας. Όχι τέτοια ευτελή κριτήρια."
https://www.esos.gr/arthra/67697/shedio-nomoy-gia-tin-epilogi-dieythynto...

@στελιογιωργο
Ούτε τα Βουλγαρικά ούτε τα Διδακτορικά. Σύμφωνα με την "αξιολόγηση" των προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης, το βασικό κριτήριο πιστεύω ότι θα είναι..... η ηθική.....
https://www.esos.gr/arthra/68863/i-ithiki-gnostiko-antikeimeno-toy-proed...

 
Αλλού ντ' αλλού
03 Μάιος 2021 01:42

@Προτεραιότητα στην ψυχολογική υγεία
Ομοίως, προτείνω στα νοσοκομεία να έχουμε αναπληρωτές γιατρούς.... και μόνιμους εκπαιδευτικούς....

 
Προτεραιότητα στην ψυχολογική υγεία
02 Μάιος 2021 15:48

Νομίζω πως είναι σωστή η τακτική να δίνεται προτεραιότητα στις προσλήψεις ψυχολόγων. Μάλιστα πρέπει να καθιερωθούν και μόνιμες θέσεις σε κάθε σχολείο. Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς το μοντέλο των αναπληρωτών λειτουργεί αρκετά καλά και μάλιστα η Ελλάδα έχει έναν από τους καλύτερους λόγους μαθητών προς δασκάλους, άρα δεν είναι αναγκαίες πολλές προσλήψεις.

 
γιωργος
01 Μάιος 2021 18:22

Δηλαδή θα μπορεί να είναι υποψήφιος για ανώτερο στέλεχος ένας με επάρκεια στα βουλγαρικά, ενώ δεν έχει ούτε μεταπτυχιακό και δεν θα μπορεί να είναι άλλος που έχει διδακτορικό; Τα τρελά του ΣΥΡΙΖΑ; Είπαμε αλλαγή όχι ανοησίες και ευτελείς κόφτες.Για τα ανώτερα στελέχη να είναι προϋπόθεση το διδακτορικό και αν δεν υπάρχει το μεταπτυχιακό που έχουν βαρύτητα και δεν αμφισβητείται η βαρύτητά τους

 
Σωστή απόφαση
01 Μάιος 2021 13:56

Νομίζω πως θα πρέπει να σκεφτούμε και τις άλλες ανάγκες των σχολείων, όπως οι προσλήψεις ψυχολόγων που είναι απαραίτητο να γίνουν. Ας γίνουν λιγότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών προκειμένου να διασφαλίζουμε τον ψυχισμό των μαθητών

 
Πέτρος
01 Μάιος 2021 03:23

Έστω δύο εκπαιδευτικοί με 10 χρόνια υπηρεσίας, ο ένας εκπαιδευτικός με πέντε χρόνια σε σχολική μονάδα και πέντε χρόνια σαν υπεύθυνος Πληροφορικής και ο άλλος με 10 χρόνια στη σχολική μονάδα

Ο πρώτος παίρνει λιγότερα μόρια και θεωρείται ανεπαρκής για διευθυντής σχολείου!!! στις κρίσεις στελεχών από τον πρώτο! Ενώ υπηρέτησε το Υπουργείο από θέση που το ίδιο δημιούργησε και τον πέρασε από αξιολόγηση για να πάει, τελικά ο εκπαιδευτικός της τάξης έχει 10 χρόνια στην τάξη και 10 μόρια διδακτική εμπειρία, ενώ ο «άλλος» που υπηρέτησε το Υπουργείο από άλλη δική του θέση:

Α) δεν έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση στις κρίσεις πχ για Διευθυντής Σχολείου, γιατί δεν έχει 8 ή 10 χρόνια στο σχολείο όπως απαιτείται από την Υ.Α. (παρότι οι εγκύκλιοι που τον εξέλεξαν από το 2003 έως το 2019 έλεγαν ότι η θητεία του λογίζεται διδακτική σε σχολείο)

Β) Έχει διοικητική μοριοδότηση: 0,25 μονάδες ανά έτος και έως 1 κατ’ ανώτατο όριο μονάδα, άρα για 5 χρόνια 1 μόριο

Γ) Διδακτική μοριοδότηση σαν Υπ. Πληροφορικής : 1 μονάδα για κάθε έτος, πέραν των απαιτούμενων για τη θεμελίωση δικαιώματος υποβολής υποψηφιότητας (5 χρόνια), και έως 2 κατ’ ανώτατο όριο μονάδες, άρα 2 μονάδες

Έτσι ο εκπαιδευτικός της τάξης έχει 10 μονάδες και δικαίωμα να κάνει αίτηση για στέλεχος εκπαίδευσης !! Ενώ ο εκπαιδευτικός με πέντε χρόνια στην τάξη πέντε χρόνια σαν υπεύθυνος Πληροφορικής έχει (5 μόρια διδακτική τάξης + 1 μόριο διοικητική και 2 μονάδες διδακτική σαν Υπεύθυνος Πληροφορικής), άρα 8 μόρια και δεν έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση για Διευθυντής ενός σχολείου!!! (Η ανακάλυψη πολλών ειδών διδακτικής έγινε το 2017 στις κρίσεις, παλιά υπήρχε μία και μόνη και δίνονταν και στους Υπεύθυνους Πληροφορικής και ήρθε το κράτος και το πήρε πίσω εκ των υστέρων, αφού είχαν διανύσει τη θητεία τους!!! (παγκόσμια πρωτοτυπία).
Και οι δύο με 10 χρόνια υπηρεσίας ό ένας έχει 10 μόρια και μπορεί να κάνει αίτηση για Διευθυντής σχολείου ο δεύτερος 8 μόρια και δεν έχει δικαίωμα να μπει στις κρίσεις! Γιατί;
Διορθώστε την αδικία παρακαλώ

 
Αντώνης
01 Μάιος 2021 03:03

Κα Υπουργέ καλο είναι να αποκαταστήσετε μαι αδικία που έγινε στους παλιούς ΠΛΗΝΕΤ.

Δηλαδή όσους υπηρέτησαν στο διάστημα 2003-2019, όπου επελέγησαν με αυστηρά κριτήρια, ήταν και σχολικοί σύμβουλοι πληροφορικής στο νομό (οι σχολ συμβ πληροφορικής άρχισαν μετά το 2008, έκαναν επιμορφωτικά σεμινάρια πρωτοποριακά στο Νομό τους και ενημέρωναν νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς και ο νομος τους έδινε το κίνητρο ότι η θητεία τους ήταν διδακτική για την επιλογή στελεχών.

Το 2019 οι κυβερνώντες διαχώρισαν τη διδακτική σε διδακτική στην σχολική αίθοουσα και διδακτική στο ΠΛΗΝΕΤ δίνοντας πολύ μικρότερη μοριοδότηση με πλαφόν στο ΠΛΗΝΕΤ. Έτσι απέκλεισαν από τις κρίσεις διευθυντών πολλά στελέχη που υπηρέτησαν επί σειρά ετών στις θέσεις αυτες που το ιδιο το ΥΠΑΙΘ δημιούργησε και τους κάλεσε να επανδρώσουν.

Επίσης από το 2007-2019 υποστήριζαν και την Πρωτοβάθμια!! (2 βαθμίδες)

Υπάρχει συνέχεια στο κράτος ή όχι; Δεν μπορεί να λές σε κάποιον έλα κάλυψε αυτή τη θέση και θα έχεις αυτά και μετά να τα παίρνεις πίσω και να δημιουργείς αποκλεισμούς.

Σας παρακαλώ στο νέο νόμο στελεχών όσοι υπηρέτησαν στα ΠΛΗΝΕΤ το 2003-2019 να κρίνονται με τα κριτήρια των Νόμων που υπηρέτησαν, δηλαδή να έχουν διδακτική προϋπηρεσία ισοδύναμη με σχολική τάξη κανονικά και όχι σαν ΠΛΗΝΕΤ. Από το 2019 και μετά ας έχουν ότι αποφάσισαν μεταγενέστερα οι κυβερνώντες αλλά όχι αν παίρνει η μπάλα και τους παλαιότερους

Ευχαριστώ
καλό Πασχα σε όλους σας

 
Μαρίκα
01 Μάιος 2021 02:55

Ζητάμε σχολεία στελεχωμένα από εκπαιδευτικούς από αρχές Σεπτέμβρη. Σχολεία με σταθερότητα στον τρόπο λειτουργίας τους και στα πρόσωπα που εργάζονται σε αυτά. Το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, είναι να εξασφαλίσετε το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό! Κάνετε το αυτονόητο... Τον Σεπτέμβρη του 2021 όλοι οι 10.500 εκπαιδευτικοι να είναι διορισμένοι στις θέσεις τους για να κάνουν το καθήκον τους !

 
Κωνσταντίνος Γ.
01 Μάιος 2021 02:50

Ας λάβει πια τέλος ο εμπαιγμός της Υπουργού απέναντί στην εκπαιδευτική κοινότητα! Καιρός να δράσει με γνώμονα της ανάγκες του δημόσιου σχολείου, δείχνοντας σεβασμό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς! Διορίστε όλους τους τομείς εκπαιδευτικους το '21! Κάνετε τη στοιχειώδη προσπαθεια να καλύψετε τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν! Η κοινωνία θα σας κρίνει από τα έργα και τις πράξεις σας...

 
Φωφώ
01 Μάιος 2021 01:05

Και την επόμενη δεκαετία μπορούν να γίνουν οι επιλογές στελεχών, και τον επόμενο αιώνα μη σου πω... Τι πρόβλημα έχει η Υπουργός; Αλοί σε μας που πιστέψαμε ότι θα κάνουν αξιοκρατικες επιλογές και θα διορθώσουν τις στρεβλοτητες των προηγούμενων.

 
Αίσχος
30 Απρ 2021 23:25

Αίσχος και ντροπή! Ούτε μαζικούς διορισμούς φέτος ούτε επιλογή στελεχών. Είστε ψεύτες και ανίκανοι! Πού είναι οι 10.500 διορισμοί φέτος; Πού είναι το νομοσχέδιο που είχατε έτοιμο για επιλογή στελεχών; Τώρα ΘΑ το ετοιμάσετε και ΘΑ το δώσετε στις ομοσπονδίες; ΘΑ ΘΑ ΘΑ.... = Αίσχος!

 
Sold out
30 Απρ 2021 22:18

Μάλιστα! Το 10,5 έγινε 5,25.... και σκεφτείτε, ότι τον Αύγουστο γίνονται και οι εκπτώσεις.....

 
Καθηγητής Δευτεροβάθμιας
30 Απρ 2021 21:37

@Γιάννα (30 Απρ 2021 17:59)
Ο Χριστός και η Παναγία! Από που ξεφύτρωσε αυτό το Γιάννα? Έχει φωλιά εδώ μέσα μήπως? Λέω, μήπως!
Όσο για τους 10.500/2 = 5.250 διορισμούς κατά την περίοδο 2021-2030 απορώ γιατί απορείτε. Το θέμα ήταν είναι και θα είναι ξεκάθαρο. Οι αναπληρωτές κοστίζουν συνολικά 2,8 φορές λιγότερο! Αξιολόγησης το ανάγνωσμα: έχουμε και λέμε! Οι 117 νυν Διευθυντές Εκπαίδευσης έγιναν με επιλογή ανάμεσα σε πεντακόσιους μέσα σε 5 μέρες διαβάζοντας τα βιογραφικά τους! (αυτά είναι αντικειμενικά κριτήρια, όχι παίζουμε!) Αυτούς, λοιπόν, εσείς πιστεύετε ότι θα τους στείλει στο στόμα των "κριτηρίων"?? Πάτε καλά? Όσο για τους Περιφερειακούς, 13 είναι όλοι και όλοι. "Μελετήστε" και σκεφτείτε: Αυτούς θα στείλει για κρίση με κριτήρια? Όσο για τους Συντονιστές (έτσι τους λένε τώρα) αυτοί ακόμα δεν έχει λήξει η θητεία τους. Υπομονή οι "πρώην"! Όσο για τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων. Ε! αυτοί αλλάζουν μόνο στη λήξη της σχολικής χρονιάς! Άρα, πάμε για 2022 για αυτούς! Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση για το 2021-2030.

 
Η Τίνα ξέρει
30 Απρ 2021 21:05

@Τίνα
Η Τίνα ξέρει.
Οι σχολικοί σύμβουλοι αντί για 4 χρόνια έμειναν 8. Ακριβώς το ίδιο θα συμβεί και τώρα με τους ΣΕΕ. Νεοδημοκράτες μου πρώην ΣΣ λυπάμαι για το δούλεμα που σας κάνανε.

Άιντε θύμα, άιντε ψώνιο, άιντε σύμβολο αιώνιο αν ξυπνήσεις μονομιάς, θα `ρθει ανάποδα ο ντουνιάς....

 
@esos
30 Απρ 2021 20:25

Του χρόνου αγαπητοί μου, βάλτε καμιά 10αρια Πρωταπριλιάτικα μπας και πέσουμε μέσα.....

 
Σωστές εξαγγελίες
30 Απρ 2021 19:04

Τι να τους κάνουμε τους εκπαιδευτικούς όταν παίρνουμε ψυχολόγους; Προέχει η ψυχική υγεία των μαθητών.

 
Στέλλα
30 Απρ 2021 18:10

Η κα. Κεραμεως στην ΕΡΤ μιλούσε για 10500 διορισμούς στην εκπαίδευση για το 2021. Σήμερα μιλαει για 5250 φέτος και οι υπόλοιποι του χρόνου ίσως και ποτε. Γιατί παίζετε έτσι με τις ζωές μας ; Απαιτούμε άμεση κατανομή και για τους 10500!! Να ξέρουμε ονόματα διορισθεντων για το σύνολο των 10.500 ατόμων!!!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.