Placeholder

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

“Έξυπνες” εξετάσεις μέσω διαδικτύου για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας ετοιμάζει η Ν. Κεραμέως

Στα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά
Δημοσίευση: 03/05/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Έξυπνες” εξετάσεις μέσω  Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, ετοιμάζει η υπουργός Παιδείας  Ν. Κεραμέως.

Τα χρονικά περιθώρια δεν επιτρέπουν  για τις προγραμματισμένες εξετάσεις του Ιούνη, αλλά στόχος είναι οι μεθεπόμενες εξετάσεις να διεξαχθούν, μέσω διαδικτύου.


"Με  κατάλληλο  εξοπλισμό που θα εγκατασταθεί στα Κέντρα Ηλεκτρονικών Εξετάσεων  ακουστικά, μικρόφωνα, άδειες χρήσης λογισμικού, μεταφερόμενα επιτραπέζια διαχωριστικά, τύπου call center, κλπ.  "


Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει:

Α. Την παραγωγή σταθμισμένων δοκιμασιών κατανόησης και παραγωγής γραπτού και προφορικού λόγου, καθώς και γραπτής και προφορικής διαμεσολάβησης (επιπέδων Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1 ΚΑΙ Γ2) για την πλήρωση «Δεξαμενών Θεμάτων» Αγγλικής, Γαλλικής και Γερμανικής

Β. Πολυτροπικές δοκιμασίες που  θα καταχωρούνται για να χρησιμοποιηθούν στο adaptive e-test.

Γ. Την ανάπτυξη, επέκταση, αναβάθμιση και μετάβαση σε παραγωγική λειτουργία συστημάτων, επιστημονικών και τεχνολογικών υποδομών οργάνωσης και διεξαγωγής εξετάσεων πιστοποίησης, με σημείο αναφοράς την ηλεκτρονική πλατφόρμα των εξετάσεων.

Δ. Ως ηλεκτρονική πλατφόρμα εκλαμβάνεται το σύνολο των συστημάτων και υποσυστημάτων (λογισμικό συγγραφής, διαχείρισης και αξιολόγησης του υλικού πιστοποίησης, πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης εξετάσεων και Κέντρων Ηλεκτρονικών Εξετάσεων (ΚΗΕ), λογισμικό παραγωγής τεστ, συμπληρωματικές εφαρμογές οικονομοτεχνικής διαχείρισης, test player κτλ.) που θα εξυπηρετεί το e-ΚΠΓ για ευρεία χρήση και λειτουργία.

Ε. Τη δημιουργία δικτύου Κέντρων Ηλεκτρονικών Εξετάσεων – στα οποία θα πραγματοποιούνται οι εξετάσεις – και την προμήθεια εξοπλισμού ικανού να φιλοξενήσει τις κεντρικές υποδομές της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των εξετάσεων με προοπτική να παρέχονται μέσω αυτής οι υπηρεσίες του e-ΚΠΓ σε ευρεία κλίμακα, καθώς και κατάλληλου εξοπλισμού που θα εγκατασταθεί στα ΚΗΕ (ακουστικά, μικρόφωνα, άδειες χρήσης λογισμικού, μεταφερόμενα επιτραπέζια διαχωριστικά, τύπου call center, κλπ.) που θα διευκολύνουν την εξέταση.

Σχόλια (13)

 
Μορφέας Ελευθερίου
06 Μάιος 2021 11:26

Τα Ισπανικά και τα Ιταλικά που εξετάζονται χρόνια στο ΚΠΓ και που τα είχατε εισάγει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση το 2008 και το 2009, μετά τα καταργήσατε από τα ωρολόγια προγράμματα το 2013 και επαναφέρατε τα Ιταλικά το 2016 μόνο σε 30 σχολεία, εκεί όπου υφίστανται καθηγητές Ιταλικής με οργανική θέση, τα καταργείτε και από το ΚΠΓ; Πρόκειται για αμέλεια, ή αυτές οι γλώσσες δεν υφίστανται στο μακροπρόθεσμο προγραμματισμό σας;

 
ΕΙΡΗΝΗ
06 Μάιος 2021 09:26

Γιατί όχι και η ιταλική γλώσσα?

 
@Πάλι ξοδεύετε χωρίς λόγο
06 Μάιος 2021 00:59

Αν νομίζετε ότι υπάρχουν αξιόπιστα και δωρεάν λογισμικά που να μπορούν να υποστηρίξουν τηλεδιασκέψεις και ηλεκτρονικές εξετάσεις, μάλλον δεν έχετε σχέση με την Πληροφορική, τουλάχιστον όχι σε επαγγελματικό επίπεδο. Όταν χρειάζεται αξιοπιστία (όπως στην προκειμένη περίπτωση) και δεν έχεις λεφτά και χρόνο για να στήνεις και να συντηρείς δικές σου ομάδες υποστήριξης, τότε πας σε μια από τις δοκιμασμένες λύσεις που χρησιμοποιούν τα περισσότερα κράτη και οργανισμοί. Αυτοί όλοι δεν είναι χαζοί, τα πονάνε τα λεφτά τους.

 
Κουτός
05 Μάιος 2021 22:33

@Πάλι ξοδεύουμε χωρίς λόγο;
Εάν είναι ενήμερος ο Πιερρακάκης??? Μα εδώ το ίδιο το ΥΠΑΙΘ δεν είναι ενήμερο αγαπητέ/τη μου! Πέταξε ως συνήθως μια εξυπνάδα, για έξυπνες εξετάσεις(που έτσι της είπαν οι έξυπνοι σύμβουλοι).... για τις "μεθεπόμενες εξετάσεις".... Που Θεός ξέρει, ποιός και πώς θα τις κάνει!

 
Να θυμίσω...
05 Μάιος 2021 21:59

Ότι για τις προγραμματισμένες (που ματαιώθηκαν τελικά λόγω lockdown) εξετάσεις πιστοποίησης του Β1 Επιπέδου ΤΠΕ για τους εκπ/κούς θέλανε ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ εξέταση ακόμα και για όσους επιμορφώθηκαν εξ αποστάσεως...

Εκεί δεν είχαμε εξέλιξη και μιλάμε για μετακίνηση εκατοντάδων εκπ/κών σε αστικά κέντρα...

Για να δούμε, η επόμενη προσπάθεια θα είναι "έξυπνη"???

 
Πάλι ξοδεύουμε χωρίς λόγο;
05 Μάιος 2021 20:16

Προς τι τα χρήματα για "άδειες χρήσης λογισμικού"; Διεθνώς όλες οι σοβαρές πλατφόρμες λειτουργούν με διαδικτυακές (web) εφαρμογές που τρέχουν σε λειτουργικά και προγράμματα ανοικτού κώδικα. Ως πότε εγκλωβισμός σε μονοπωλιακά κλειστά συστήματα; Είναι ενήμερος ο κ. Πιερρακάκος;

 
Adamadia Goga
05 Μάιος 2021 15:47

Γιατί διαδυκτιακες εξετασεις ΜΟΝΟ στα Αγγλικά Γαλλικά και Γερμανικα;
Τα ιταλικά γιατί δεν συμπεριλαμβανονται ;;;;;;;;;;;

 
Νίκος
04 Μάιος 2021 22:32

Αν οι εξετάσεις αυτές είναι τόσο "έξυπνες" όσο κι αυτή..., εεε τότε...., πάσο!

 
Dimitris
04 Μάιος 2021 15:38

Αν είχε την στοιχειώδη ευθιξία έπρεπε να έχει παραιτηθεί και να εξαφανισθεί από προσώπου γης..

 
Εκπαιδευτικός
04 Μάιος 2021 12:35

Εδώ δεν ετοιμάστηκαν έξυπνες εξετάσεις για την πιστοποίηση σε ΤΠΕ , που ήταν και το αυτονόητο.
Επίσης το ΚπΓ πρέπει να επεκταθεί και σε άλλες γλώσσες: Ρωσικά, και Αραβικά.

 
Ria
04 Μάιος 2021 07:08

"έξυπνες" εντός εισαγωγικών.

 
Υπερ ΚΠΓ
03 Μάιος 2021 18:43

Οχι που δε το βρίσκατε κι αυτό στραβό που ενα σωρο κόσμος ξεφραγκιαζεται στους ιδιωτικούς φορείς και μόλις πάει το ΥΠΑΙΘ να μοιράσει την πίτα, αντι να δείτε τα πραγματικά πλεονεκτήματα ασκείτε άκυρη ειρωνεία.

 
ANTONIOS
03 Μάιος 2021 16:28

Όχι άλλα έξυπνα μέτρα. Τόση εξυπνάδα δεν αντέχεται;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ