Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

“Ομπρέλα” προστασίας “Κεραμέως” για Διευθυντές Σχολείων και εκπαιδευτικούς που δέχονται μηνύσεις και αγωγές για τα υποχρεωτικά για τα self test

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας
Δημοσίευση: 06/05/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Ανάσα” για δεκάδες  Διευθυντές Σχολείων και εκπαιδευτικούς που δέχονται εξώδικα, μηνύσεις και αγωγές από γονείς για τα υποχρεωτικά για τα self test, αποτελούν οι σημερινές δηλώσεις της υπουργού  Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Παιδείας θα στηρίξει οικονομικά τους Διευθυντές Σχολείων και εκπαιδευτικούς, καλύπτοντας όλα τα δικαστικά έξοδα για μηνύσεις και αγωγές που έχουν δεχθεί για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

“Υπάρχει ειδική πρόβλεψη  για την προστασία των Διευθυντών των σχολείων και των εκπαιδευτικών  για τυχόν δικαστικές δαπάνες  που αφορούν την υπεράσπισή τους”, είπε χαρακτηριστικά η Ν. Κεραμέως μιλώντας στο mega.

Η υπουργός είπε επίσης πως έχει ήδη επικοινωνήσει  με την  Διευθύντρια Λυκείου της Κρήτης η οποία δέχθηκε μήνυση από γονέα.

Η Ν. Κεραμέως χαρακτήρισε “εξαιρετικά μεμονωμένα” τα  περιστατικά αρνητών των self test και πολύ λιγότερα από αυτά των αρνητών της μάσκας των περασμένο Σεπτέμβριο.

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Τις παραπάνω δηλώσεις έκανε η υπουργός Παιδείας όταν ζητήθηκε να σχολιάσει    την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, την οποία κατέθεσαν τρεις εκπαιδευτικοί, δύο δικηγόροι και ένας ιερέας από τη Θεσσαλονίκη, αναφορικά  με τη συνταγματικότητα  του υποχρεωτικού self-test στα σχολεία.

Οι προσφεύγοντες ζητούν να ανασταλεί και να ακυρωθεί το μέτρο και χαρακτηρίζουν επικίνδυνη τη διενέργεια διαγνωστικού τεστ από τα ίδια τα παιδιά.

Όσον αφορά την απαγόρευση εισόδου στα σχολεία των μαθητών που δεν έχουν υποβληθεί σε τεστ, θεωρούν ότι προσβάλει το κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα δικαίωμα της εκπαίδευσης στον πυρήνα του, που είναι η υποχρεωτική εκπαίδευση.

Διάταξη  (Ν 4795/2021)

Με διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 17 Απριλίου,  παρέχεται νομική υποστήριξη στους εκπαιδευτικούς και γενικότερα σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους  και σε περίπτωση έγερσης αγωγής εκ μέρους τρίτων, με αίτημα την επιδίκαση εις βάρος των υπαλλήλων αυτών, αστικών αξιώσεων ένεκα πράξεων ή παραλείψεών τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Η ως άνω νομική υποστήριξη δεν παρέχεται σε περίπτωση πράξεων ή παραλείψεων, για τις οποίες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του εναγομένου υπαλλήλου, ύστερα από καταγγελία εκ μέρους δημόσιας υπηρεσίας ή ανεξάρτητης αρχής.

Σχόλια (37)

 
Επαναστάτρια
07 Μάιος 2021 22:14

Ποιο ακριβώς είναι το καθήκον του εκπαιδευτικού?

 
ΜΜ
07 Μάιος 2021 18:35

@ΘΧ
Συμφωνώ απόλυτα!!!!!!

Παιδιά από τώρα και στο εξής όταν παραβιάζουμε τον ΚΟΚ, θα δικάζεται ο τροχονόμος που μας έγραψε και όχι εμείς......χαχαχαχαχαχαχα....Πόσο γελειότητα πια κ. Κεραμέως....Μας κάνετε τη χάρη και μας καλύπτετε τα έξοδα δικαστηρίου. ΚΥΑ δεν είναι; Ποια έξοδα και ποια δικαστήρια......Αποτύχατε....Φτάνει πια....όχι άλλη ελεημοσύνη.

 
ekpaideutikos
07 Μάιος 2021 16:14

Εδώ νομίζω πως υπάρχει μία παρανόηση... Πως είναι δυνατόν να σταθεί μία μήνυση σε βάρος ενός οποιουδήποτε υπαλλήλου επειδή εφαρμόζει μία ΚΥΑ από τη στιγμή που είναι υποχρεωμένος, μάλιστα έχει κυρώσεις αν δεν το κάνει, εφόσον είναι εντολή που έρχεται από τους προϊσταμένους του.

Όποιος πιστεύει ότι η ΚΥΑ είναι παράνομη ας μηνύσει τον/την Υπουργό που πήρε αυτή την απόφαση και έδωσε την εντολή για την εφαρμογή της (ΚΥΑ = Κοινή Υπουργική Απόφαση).

 
"Αυτούς τους έχω βαρεθεί"
07 Μάιος 2021 16:11

"Υφ. Παιδείας: Προβλέπεται οριστική παύση των εκπαιδευτικών που επιμένουν να μην κάνουν self-test".
(ρεπορτάζ esos, 7/5/2021)

Σαφέστατη και αυστηρότατη η ποινή για τους εκπαιδευτικούς από το υπουργείο Παιδείας.

Επομένως, μια εξίσου αυστηρή ποινή, κ. Κεραμέως, και για τους γονείς που δεν τηρούν τον νόμο. Και επειδή δεν μπορείτε να τους παύσετε από την εργασία τους, ορίστε ένα χρηματικό πρόστιμο.

Αλλά, όπως το έχετε συνήθειο, ξυλεύεστε σε αυτούς που μπορείτε.
Τις ομπρέλες και τα παρασόλια αφήστε να τα αγοράσουμε οι ίδιοι, να διαλέξουμε και κάτι του γούστου μας.
Τόσα μέτρα και τόσα σταθμά δε θα έχετε που να βάλετε. Επιτέλους.

 
202...βάλε
07 Μάιος 2021 16:09

@στο έτοιμο νομοσχέδιο για τα στελεχη
Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, παραγγείλαμε στέγαστρο στον Καλατράβα. Μάλιστα δεσμεύθηκε, ότι στους επόμενους Ολυμπιακούς θα είναι έτοιμο.
Τώρα, το που κολλάνε ΟΛΑ τα θέματα (ακόμα και η "ομπρέλα") με το νομοσχέδιο για τα στελέχη?..... Σαν την κόκα κόλα που πάει με όλα, ένα πράγμα.

 
Προβληματισμένος
07 Μάιος 2021 15:59

Αγαπητές Αγαπητοί συνάδελφοι καλό θα ήταν να γνωρίσουμε ότι το Άρθρο 52
του Ν. 4674/2020 (ΦΕΚ A 53 - 11.03.2020) προβλέπει αυτά που αναφέρει και η διάταξη που αναφερόμαστε. Οπότε δεν καταλαβαίνω σε τι εξυπηρετεί η συγκεκριμένη διάταξη εφόσον υπάρχει ήδη νομοθετική ρύθμιση.

 
ΓΚ
07 Μάιος 2021 15:31

Καλησπέρα σας. Θεωρώ ότι αν δεν συμφωνείς με νόμο, ΚΥΑ και εν γένει απόφαση της διοίκησης στρέφεσαι κατά της απόφασης, νόμου, ΚΥΑ κ.λ.π. και όχι κατά του υπαλλήλου που την εφαρμόζει στα πλαίσια των καθηκόντων του. Οπότε θα μπορούσαν να εκδώσουν μία ΚΥΑ με την οποία όλες οι μηνύσεις και τα εξώδικα που αφορούν τα self test αυτομάτως να στρέφονται αποκλειστικά και μόνο εναντίον του υπουργείου Παιδείας και της Υπουργού. Αυτοί νομοθετούν και παίρνουν αποφάσεις.
Έτσι και αλλιώς ξέρουν να καλύπτουν τα νώτα τους (Νόμος περί ευθύνης υπουργών, ακαταδίωκτο λοιμοξιολόγων κ.λ.π.)

 
Ert
07 Μάιος 2021 14:47

Η ΚΥΑ ΕΙΝΑΙ νόμος. Εκδίδεται κατόπιν νομοθετικής εξουσιοδότησης. Μη λέμε ότι θέλουμε. Και φυσικά ισχύει μέχρι να ακυρωθεί από δικαστήριο.

 
στο έτοιμο νομοσχέδιο για τα στελεχη
07 Μάιος 2021 14:01

η ομπρέλα... πότε ; ακόμα;

 
Εκπαιδευτικός Δημοτικού
07 Μάιος 2021 11:30

Οι αποφάσεις αυτές είναι ΚΥΑ, δεν σημαίνει οτι είναι σε αρμονία με τον νόμο, οι γονείς επιτίθενται στην "πρώτη γραμμή" που βρίσκουν μπροστά τους, το υπουργείο κρύβεται πίσω απο τούς εκπαιδευτικούς (ακριβώς επειδή οι ΚΥΑ δέν είναι Νόμοι), η κάλυψη δικαστικών εξόδων δέν σημαίνει "αθώωση". Άν μεθαύριο κριθεί απο την δικαιοσύνη οτι η κυβέρνηση έπραξε λάθος εμείς θα μείνουμε με τις μηνύσεις. Η υποστήριξη είναι πονηρά ελειπής και εις βάρος των αναλώσιμων εκπαιδευτικών. Εστιάστε κυρίως στα μωρά των παιδικών σταθμών και των νηπιαγωγείων που τους επιβάλουν με ΚΥΑ να κάνουν τέστ 2 φορες την εβδομάδα (το τέστ σύμφωνα με το φύλλο οδηγιών του, απευθύνεται μόνο σε συμπτωματικούς, η εκτίμηση ότι"δουλεύει" σε ασυμπτωματικούς δεν υποστηρίζεται απο το φύλλο οδηγιών του). Τα τέστ δέν είναι καραμέλες και οπωσδήποτε γονείς μικρών ειδικά παιδιών θα αντιδράσουν "χτυπώντας" όποιον βρεθεί μπροστά τους. Να τα περιμένουμε συνάδελφοι.
Κανονικά πρέπει να προετοιμαστούμε μόνοι μας, νομικά, σχετικά με την "μεταβίβαση ευθύνης" προς το υπουργείο.
Τον Νού μας...

 
Μελίτακας ο Α΄
07 Μάιος 2021 11:17

Μετά τον Μεσσήνιο Συνταγματολόγο που έχει χαθεί τώρα τελευταία και ανησυχώ, εμφανίστηκε ξαφνικά και ένας δεύτερος, Θεσσαλός νομίζω.
Καλά πάμε!...

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
07 Μάιος 2021 10:40

Δε νομίζω πως λύνει κανένα πρόβλημα ο λαϊκιστική αυτή κορώνα της υπουργού που έχει ρίξει τους εκπαιδευτικούς και δη τους διευθυντές γυμνούς στ' αγκάθια να τα βγάλουν πέρα με την κάθε εύλογη ή παρανοϊκή αντίδραση! Δηλαδή το ψυχικό κόστος μιας δικαστικής περιπέτειας γιατί είναι υποχρεωμένος να το υποστεί ένας διευθυντής, επειδή απλώς εκτελεί τις εντολές του υπουργείου;
Για το λόγο αυτό όφειλε η πολιτεία να διασφαλίσει την προστασία των εκπαιδευτικών από κάθε τέτοια εμπλοκή μεριμνώντας εξ αρχής να έχει τη γνωμοδότηση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα μιας τέτοιας απόφασης που δυστυχώς είναι εντελώς στον αέρα και πιθανότατα οι προσφεύγοντες θα δικαιωθούν! Και τότε ο διευθυντής σε ποιον θα απολογηθεί που εφαρμόζει μια υπουργική απόφαση σαφώς υποδεέστερης εγκυρότητας από το σύνταγμα;
Με άλλα λόγια, οι ευθύνες για την επιπόλαιη πολιτική που ασκεί, βαρύνουν αποκλειστικά την υπουργό, η οποία καταπατώντας ασταμάτητα κάθε δημοκρατική νομιμότητα αποφασίζει και διατάσσει κατά το δοκούν, λες και δεν υφίσταται πλέον δημοκρατικό πολίτευμα στη χώρα μας!

 
χάθηκε το δάσος...
07 Μάιος 2021 09:49

από τα σχόλια μπορεί κάποιος να συμπεράνει τελικώς ότι οι εκπαιδευτικοί αυτοπροσδιορίζονται ως λειτουργοί του κράτους, δημόσιοι υπάλληλοι. Όχι ως παιδαγωγοί. Κι αναρωτιέμαι, ως τέτοιοι έχουν στιγμές (ανα)στοχασμού ή/και αμφισβήτησης κάθε γράμματος του νόμου που υπηρετούν;

 
"Ζακέτα να βάλεις"
07 Μάιος 2021 09:41

1. Η φουκαριάρα η μάνα μου (που δεν είναι και υπουργός), μου λέει ζακέτα να βάλεις, ΠΡΙΝ βγω στ' αγιάζι. Αν βγω ακάλυπτος..... ΜΕΤΑ μου κόβει βεντούζες. Ομοίως, ομπρέλα ή και σαμπρέλα δίνουμε σε κάποιον ΠΡΙΝ βραχεί-πνιγεί.

2. Αιφνιδιάστηκε μήπως η κα. υπουργός? Δεν το περίμενε? Πριν σχεδόν ένα χρόνο, της έγινε σχετική ερώτηση από δημοσιογράφους (και του esos), σε συνέντευξη τύπου για τις υποχρεωτικές μάσκες των μαθητών και την περίπτωση που γονείς στραφούν εναντίον των εκπαιδευτικών. Τότε ναι, πράγματι αιφνιδιάστηκε (και φάνηκε). Τώρα???

3. Νομική υποστήριξη, από νομικούς.... ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ των ΠΔΕ. Έχουν όλες οι ΠΔΕ άραγε? Είναι "μάχιμοι" και έμπειροι νομικοί? Αν πήγαινε κατηγορούμενη η υπουργός, τέτοια νομική υποστήριξη θα επέλεγε για τον εαυτό της?

4. Οκ, τα δικαστικά έξοδα τα γλιτώσαμε. Εάν όμως η απόφαση βγει καταδικαστική, τότε "ποιός πληρώνει τη νύφη"? Μαντέψτε.....

5. Τέλος, μένω πραγματικά έκπληκτος, που κάποιοι "υποδεικνύουν" στη Δικαιοσύνη τη δουλειά της ή και ορίζονται αυτόκλητοι Συνταγματολόγοι.

ΥΓ1. Δίωξη σε πολιτικό πρόσωπο νομίζω ότι μπορεί να ασκηθεί, μόνο για ποινικό αδίκημα που υπέπεσε. Όχι για πολιτική του απόφαση.
ΥΓ2. Είμαι υπέρμαχος και της μάσκας και των διαγνωστικών τεστ. Όμως δουλειά των εκπαιδευτικών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, να τρέχουν (και να μην προλαβαίνουν) ΚΑΙ για αυτά....

 
@Δασκάλα
07 Μάιος 2021 09:16

Η απαγόρευση των μηνύσεων και των αγωγών, δηλαδή ενεργειών που αποσκοπούν στην απονομή δικαιοσύνης, παραπέμπει σε απολυταρχικό καθεστώς.

 
Dario Moutso
07 Μάιος 2021 08:52

@Δασκάλα, @Antonis, @ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ, @Δημήτρης
Κάνουν μηνύσεις επειδή απλά μπορούν. Σε μια δημοκρατία όποιος πολίτης νομίζει ότι αδικείται πηγαίνει στο δικαστήριο να βρει το δίκιο του.

@ΘΧ
Οι εισαγγελείς παραπέμπουν σε δικάσιμο τους εκπαιδευτικούς διότι προς αυτούς στρέφεται η μήνυση. Επίσης οι μηνύσεις είναι φτιαγμένες με τέτοιο τρόπο που "δένουν" τα χέρια των εισαγγελέων....


Θα έπρεπε να ξέρεις ότι ο καθένας/μια μπορεί να κάνει μήνυση στην κ. Κεραμέως. Επίσης θα έπρεπε να ξέρεις ότι για να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο θα πρέπει να αρθεί η ασυλία της από την βουλή. Αυτός είναι και ο λόγος που κανείς δεν έχει κάνει μήνυση τουλάχιστον μέχρι τώρα...

@Αριστεία, όχι αστεία
Περίμενε πρώτα να δεις και μετά κρίνε...

 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
07 Μάιος 2021 07:24

Απλά τα πράγματα - ή μας δίνει η Υπουργός την ομπρέλα προστασίας που πήρε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΙΜΟΞΙΟΛΟΓΩΝ - ή να μας υπερασπιστούν οι νομικοί των γραφείων ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ στις ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ Δ.Ε.!

 
Nikos
07 Μάιος 2021 07:21

Εμας τους απόφοιτους των Κολλεγίου που εδώ και δέκα χρόνια είμαστε στο περιθώριο παραγκωνισμένοι από τα επιμελητήρια και τα ΝΠΔΔ, ποιος θα μας στηρίξει; που για να βγει μια απόφαση αναγνωρισης πτυχίου και δικαστηρίου πρέπει να περάσουν πεντε χρόνια. Χωρίς παλι να γινόμαστε δεκτοί από τα επιμελητήρια και τα ΝΠΔΔ, με αποτέλεσμα να μένουμε στην ανεργία.
Είστε απαράδεκτοι, βγάζετε νόμους και δεν φροντίζετε να εφαρμοστούν για να μην τα βάλετε με τις συντεχνίες και χάσετε τα ψηφουλάκια. Αίσχος και ντροπή μονο, κοντοζυγώνουν εκλογές και επειδή είστε θρασύτατοι θα ξανά παρακαλατε για ψήφους, αλλά να ξέρετε ότι αυτή την φορά θα σας ρίξουμε Χ. Πλέον η διαπραγμάτευση θα γίνεται επίσης τάπητος όχι με το θα. Από θα χορτάσαμε.

 
Ιφιγένεια
07 Μάιος 2021 00:32

Όποιος γονεας έρθει σ εμένα θα τον παραπέμψω σε εσάς κ. Υπουργέ

 
Δημήτρης
06 Μάιος 2021 23:32

Θα συμφωνήσω με τον ΘΧ. Πώς είναι δυνατόν να διώκεσαι επειδή εφαρμόζεις το νόμο; Απλά οι εισαγγελείς θάπρεπε να βάζουν στο αρχείο χωρίς πολλές διατυπώσεις τέτοιες μηνύσεις και ούτε καν να το παίρνει είδηση ο όποιος διευθυντής. Όσο για την προσφυγή στο ΣτΕ, από τον ιερέα και τους δικηγόρους δεν πέφτω από τα σύννεφα, από τους εκπαιδευτικούς όμως πέφτω, έστω κι αν μερικοί κουνάτε μελαγχολικά το κεφάλι.

 
Δ
06 Μάιος 2021 23:27

.... στους αστυνομικούς ή σε άλλους δημόσιους υπαλλήλους επιτρέπεται να γίνεται μήνυση, όταν εκτελούν τα καθήκοντά τους; Αν ναι, μπορούν οι γονείς, δηλαδή, να κάνουν μήνυση στην Υπουργό για τον νόμο που θεωρούν αντισυνταγματικό; Φανταστείτε να δούμε την Υπουργό Παιδείας στο αυτόφωρο! Πόσο μεγάλη ανάσα ανακούφισης θα ήταν τότε για την Υπουργό η κάλυψη των οικονομικών εξόδων; Τόσο υπολογίζετε το κύρος των εκπαιδευτικών!!!

 
Δασκάλα
06 Μάιος 2021 23:07

Απορώ γιατί επιτρέπεται να γίνεται μήνυση στη Διεύθυνση του σχολείου, επειδή εφαρμόζει εντολές του Υπουργείου Παιδείας και στο τέλος πρέπει να είμαστε και ευγνώμονες που το τελευταίο μας καλύπτει τα έξοδα. Δεν θα έπρεπε το Υπουργείο να μην επιτρέπει να γίνεται καν μήνυση σε εκπαιδευτικούς και διευθυντές/ντριες για τέτοιο θέμα;

 
Μελίτακας ο Α΄
06 Μάιος 2021 23:00

Νομική υποστήριξη θα υπάρξει ποτέ για τις περιπτώσεις επιθέσεων γονέων εναντίον εκπαιδευτικών, όταν αυτοί εφαρμόζουν την κείμενη νομοθεσία και οι γονείς την παραβιάζουν συστηματικά;

 
ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ;
06 Μάιος 2021 21:30

Γιατί να διώκονται εκπαιδευτικοί και στελέχη της εκπαίδευσης επειδή εφαρμόζουν το νόμο και δη όταν πρόκειται για σαφως διατυπωμένες κανονιστικές οδηγίες;
Καλή η δωρεάν νομική εκπροσώπηση ωστόσο σε περίπτωση μήνυσης το αυτόφωρο δεν το γλιτώνουμε παρά μόνο αν ο κάθε αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός αποφασίσει διαφορετικά.

 
Αριστεία, όχι αστεία
06 Μάιος 2021 21:11

Δηλαδή θα δώσει στη δημοσιότητα την εγκύκλιο, δυνάμει της οποίας, το νομικό τμήμα των περιφερειακών διευθύνσεων θα αναλαμβάνει τη νομική εκπροσώπηση των διευθυντών σε περίπτωση καταγγελίας από γονείς;
Να τη δώσει και θα της πω μπράβο της υπουργάρας, γιατί μεχρί τώρα άλλα γίνονται.

 
Μάνος
06 Μάιος 2021 20:40

Σωστές οι δηλώσεις της Υπουργού, αναγκαίες για αυτά που θα αντιμετωπίσουμε από Δευτέρα (Γυμνάσια) αλλά αναμένουμε και το νομοσχέδιο για επιλογή στελεχών. Οι λίστες διευθυντών εξαντλήθηκαν, οι Σύμβουλοι (;) απόντες...

 
pakis
06 Μάιος 2021 20:29

Δλδ για τα αυτονόητα εκπλησσόμαστε με αυτή την κυρία ...

 
Εκπαιδευτικός
06 Μάιος 2021 20:07

Μπράβο για την πρωτοβουλία της κ Υπουργού έστω και τώρα.
Επιπλέον να δώσουν γνωμοδότηση οι νομικές υπηρεσίες ΔΟΕ ΟΛΜΕ που έχουν αφήσει ακάλυπτο τον κλάδο.
Επίσης πρέπει να δοθεί εντολή στις νομικές υπηρεσίες των ΠΔ να δώσουν κατευθύνσεις.

 
ΒΑΣΙΛΗΣ
06 Μάιος 2021 19:46

Αργησατε τραγικα!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ