Νέα εξέλιξη για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων Διαχείρισης εκκλησιαστικών κειμηλίων των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών

07/05/2021

Άκουσε το άρθρο

Στο υπουργείο Παιδείας διαβίβασε το υπουργείο Πολιτισμού  τον φάκελλο των ενδιαφερομένων, προκειμένου να εξεταστεί η άρση του περιορισμού πρόσληψης των Αποφοίτων του Τμήματος αποκλειστικά σε εκκλησιαστικά ιδρύματα, ώστε να δύνανται να εργαστούν και σε Υπηρεσίες, πέραν της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα.

Αυτό δήλωσε, εγγράφως στη Βουλή η υπουργός Πολιτισμού Λ. Δενδώνη απαντώντας σε σχετική ερώτηση   της Βουλευτού   Έλενας Ράπτη.

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση

Σχετικά με την «Εξίσωση των δικαιωμάτων των πτυχιούχων του Τμήματος Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών με τους απόφοιτους του κλάδου Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης», και κατά το μέρος που εμπίπτει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, σας γνωρίζουμε ότι:

α. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 79, παρ.8 του Π.Δ.4/2018 «Οργανισμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού» (ΦΕΚ 7/Α/22.01.2018), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στα προσόντα διορισμού ή πρόσληψης στον κλάδο/ειδικότητα ΠΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης προβλέπεται το πτυχίο Ανώτατης Σχολής Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής,

β. Δεν προβλέπεται ως προσόν διορισμού ή πρόσληψης στον εν λόγω κλάδο/ειδικότητα τίτλος σπουδών του Τμήματος Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και

γ. Ως εκ τούτου, η σχετική πρόβλεψη είναι δυνατή μόνο κατόπιν νομοθετικής ρύθμισης.

Το Γραφείο Υπηρεσιακού Γραμματέα του ΥΠΠΟΑ απέστειλε τον φάκελο του αιτήματος των ενδιαφερομένων προς το υπουργείο Παιδείας, λόγω αρμοδιότητας, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα υλοποίησης του αιτήματός τους, και να εξεταστεί η άρση του περιορισμού πρόσληψης των Αποφοίτων του Τμήματος αποκλειστικά σε εκκλησιαστικά ιδρύματα, ώστε να δύνανται να εργαστούν και σε Υπηρεσίες, πέραν της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα.
 

Σχόλια (1)

Ακης
|

Οι απόφοιτοι τμημάτων Διαχείρισης πρέπει να εγγράφονται στο ΟΕΕ ως οικονομολόγοι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ